Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΜΟΒ για τον δίσκο τους “I”, ένα χρόνο μετά

Το άλμπουμ των MobI” (Μάριος Βαληνάκης σαξόφωνα, εφφέ, σύνθια, Αλέξανδρος Δελής μπάσο, εφφέ, κιθάρες, Παναγιώτης Κωστόπουλος ντραμς, συν τους guests MC Yinka και Eleni Valenti φωνές) είναι περυσινό, καθώς ανέβηκε στο bandcamp στις 31 Μαρτίου του 2023, παρά ταύτα δεν υπάρχει πρόβλημα για να πούμε κι εμείς, τώρα, λίγα λόγια – έστω και με ένα χρόνο plus καθυστέρηση.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι κατ’ αρχάς καλοί συνθέτες – αυτό φαίνεται από το “I” [Veego Records, 2023]. Έχουν ακούσει τη μουσική του χθες, την... krautjazz και το krautrock και πάνω σ’ αυτές τις βάσεις έρχονται να χτίσουν τα δικά τους κομμάτια, τα οποία είναι «μια χαρά», δημιουργώντας ένα ωραίο και ευχάριστο άκουσμα.
Άλλοτε είναι το rock εκείνο που κυριαρχεί στο “I”, άλλοτε είναι η jazz, άλλοτε είναι η electronica, αλλά κατά βάση είναι ο συνδυασμός τους, που δίνει τα αποτελέσματα που δίνει.
Ο δίσκος κυλάει χωρίς προσκόμματα, υπάρχει πλήρης έλεγχος από την πλευρά των μουσικών, πουθενά δεν ανιχνεύεις μια στιγμή άκαιρη, λίγη, δήθεν ή παραπλανητική, με το “I” να διαθέτει θαυμαστή ενότητα, κρατώντας σε πάντα σε εγρήγορση. Το μόνο που εμένα τουλάχιστον μου φάνηκε αχρείαστο, εδώ, ήταν τα φωνητικά. Αλλά μικρό το κακό, καθότι αυτά είναι λίαν περιορισμένα.
Δικαίως λοιπόν ο δίσκος πήρε πολύ καλές κριτικές απ’ όλους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – δίσκος, που έχει κάνει και δεύτερη έκδοση, εν τω μεταξύ, σε τυρκουάζ-μπλε βινύλιο.
Επαφή: www.veegorecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου