Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

TO NEO NEO KYMA

«Το νέο Νέο Κύμα» (2023) είναι μια διπλή συλλογή βινυλίου της Veego Records, κομμένη σε 1000 αντίτυπα, που πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και η οποία συνέβη για καλό, δηλαδή για ιερό σκοπό. Όπως διαβάζουμε στο αυτοκόλλητο του εξωφύλλου: «Όλα τα έσοδα του δίσκου θα διατεθούν σε ιδρύματα, που φιλοξενούν, εκπαιδεύουν, υποστηρίζουν και απασχολούν άτομα στο φάσμα του αυτισμού».
Μουσικές και τραγούδια τους για τις ανάγκες του «νέου Νέου Κύματος» έδωσαν οι: Παύλος Παυλίδης & B-Movies, ΛΕΞ, Παιδί Τραύμα, Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy, Μελεντίνη, Mazoha, Παν Παν, Turboflow 3000, ΛΕΠΥΡ, Nalyssa Green, Lumiere, Sci Fi River Libys, Capette, Sophie Lies, Olina Omniah, Bhukhurah, Billie Kark, Λουντέμη Μουρ και Eddie Dark Dramachine.
Κριτική σ’ έναν τέτοιο δίσκο δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Οτιδήποτε και να πούμε σε σχέση με το υλικό που καταγράφεται εδώ (συνήθως ψηφιακά tracks που βινυλιοποιούνται για πρώτη φορά) θα είναι... δεύτερο, τρίτο, τέταρτο, μπροστά στον σκοπό δημιουργίας του δίσκου. Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε αυτή την παρουσίαση με τα λόγια της Αλεξάνδρας Κλημεντοπούλου (παιδίατρος – αναπτυξιακή παιδίατρος), που υπάρχουν στο μέσα μέρος του gatefold:
«Ο αυτισμός είναι πολύ συχνός. Όσο μεγάλη σημασία έχει η έγκαιρη ανίχνευση, διάγνωση και παρέμβαση για τα παιδιά με αυτισμό, εξίσου σημαντική είναι η αποδοχή των αυτιστικών παιδιών και ενηλίκων από το σύνολο της κοινωνίας. Ο αυτισμός δεν είναι τραγωδία, η άγνοια είναι. Γιατί η αποδοχή ξεκινά από τη γνώση και την κοινωνική παιδεία. Οι κοινωνίες ωριμάζουν, όταν συμπεριλαμβάνουν αντί να αποκλείουν την διαφορετικότητα. Γιατί ο αυτισμός δεν είναι επιλογή, η αποδοχή του όμως είναι».
Επαφή: www.veegorecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου