Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

πάρτε τους μέτρα…

Στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ μπαίνει η κυβέρνηση, εν όψει της άφιξης των επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα την προσεχή εβδομάδα.
(Τα Νέα, 1/9/2012)

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων, ύψους 11,6 δισ. ευρώ.
(Καθημερινή, 1/9/2012)

Το νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, η δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό, η μείωση έως εκμηδένιση των φοροαπαλλαγών (ακόμη και αυτών κοινωνικού χαρακτήρα), αλλά και οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αποτελούν μερικούς από τους βασικούς «κορμούς» του νέου πακέτου των 11,7 δις. ευρώ.
(news 247.gr, 31/8/2012)

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα η πρόταση Κουβέλη που θα παρουσιαστεί στην τρόικα είναι να ψηφιστεί το σύνολο του πακέτου των 11,8 δισ. ευρώ, αλλά να εφαρμοστεί αρχικά μόνο ένα μέρος του – στο οποίο πάντως θα περιλαμβάνονται και μέτρα περιορισμού εισοδημάτων, όπως διευκρινίζουν.
(Το Βήμα, 6/9/2012)

Οι αντιδράσεις που διατυπώνουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η ΔΗΜ.ΑΡ. στο πακέτο των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ, που είχε σχεδόν οριστικοποιηθεί, προβληματίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν από την έναρξη των κρίσιμων επαφών με την τρόικα.
(naftemporiki.gr, 8/9/2012)

Χωρίς… απόδειξη τα μέτρα είναι 11,5 δισ. Με απόδειξη είναι 11,9…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου