Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

το site του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΑΓΙΑΝΝΗ για την jazz

Με τον Βαγγέλη Αραγιάννη είμαστε φίλοι μακρόθεν. Σκάβουμε κι εμείς σ’ αυτή την μεταμοντέρνα αίσθηση φιλίας, την εικονική όπως λέμε (ακυρώνοντας εκείνο το παλιό… μάτια που δε βλέπονται…), μιλώντας σπανιότερα στο τηλέφωνο και συνηθέστερα ανταλλάσσοντας e-mail… Ο Βαγγέλης παρακολουθεί το «δισκορυχείον» (καμμιά φορά σχολιάζει κιόλας), ενώ κι εγώ ενημερώνομαι για τις δραστηριότητές του (πότε ως μπασίστας της Ορχήστρας των Κυκλάδων του Νίκου Κυπουργού, και πότε ως μόνιμος και διαχρονικός jazz-fan).

Με τον Βαγγέλη, που ζει κι εργάζεται στην Ερμούπολη, γνωριστήκαμε μέσω του Jazz & Τζαζ και δουλέψαμε μαζί αμέσως. Η συνεργασία αυτή κράτησε μιαν επταετία, από τον Απρίλιο του 2006 (τεύχος 157) μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 (τεύχος 243), λίγο πριν την παύση έκδοσης του περιοδικού δηλαδή. Ο Βαγγέλης αρθρογραφούσε σχεδόν κάθε μήνα, εστιάζοντας σε συνεντεύξεις νέων κυρίως (αλλά και ορισμένων παλαιότερων) δημιουργών, μεταφέροντας στις σελίδες τού Jazz & Τζαζ εκείνο που συνέβαινε στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη και… δεν μας αφορούσε. Προσοχή! Εννοώ, πως ο Βαγγέλης έδινε μια «σημερινή» εικόνα της jazz, πέρα από την Ελλάδα και πέρα από την αναμενόμενη (εισαγόμενη) δισκογραφία, πλουτίζοντας την ύλη… και όλους μας γενικότερα, με την πρωτότυπη και ουσιαστική αρθρογραφία του.
Ρέκτης, και με άποψη για το είδος και το χώρο, ο Βαγγέλης Αραγιάννης συνεχίζει, τώρα, από άλλο πόστο. Ένα site, το JazzBuzz, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια βάση για την τζαζ-πληροφορία στην Ελλάδα. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σκοπός του JazzBuzz είναι να δημοσιεύει άρθρα, συνεντεύξεις, κριτικές, προτάσεις και νέα γύρω από την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική».
Καλή πορεία στο site Βαγγέλη και πάντα δημιουργικός.
Επαφή: www.jazzbuzz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου