Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 238

4/4/2020
Μπορεί να υπάρχει πολύς άπλετος χρόνος για τον καθένα, αλλά ο καθένας αποφασίζει μόνος του τι θα τον κάνει αυτόν τον χρόνο. Εγώ μπορεί να κάνω κάπως περισσότερα ποστ ας πούμε, λόγω της συγκυρίας του κορωνιού, αλλά δεν έχω καμμία όρεξη για να πιάνω ατέρμονες κουβέντες στο facebook. Γι’ αυτό σέβομαι δεκάδες αναρτήσεις φίλων, με τις οποίες διαφωνώ εντελώς ή ψιλοδιαφωνώ, και δεν μπαίνω να γράψω από κάτω το μακρύ μου και το κοντό μου. Θα σχολιάσω κάτι σύντομο μόνον (ποτέ σεντόνια), όπου συμφωνώ και κρίνω ότι έχω κάτι να πω.
Ενώ λοιπόν εγώ συμπεριφέρομαι έτσι, εδώ στον δικό μου τοίχο κάποιες φορές γίνεται χαμός – από αναγνώστες που χωρίς να προσέξουν τι γράφω, έρχονται για να απλώσουν τα σεντόνια τους, να κηρύξουν πόλεμο ή και να με βρίσουν.
Έγραψα χθες πως η δική μου γνώμη είναι να καταργηθούν οι Πανελλαδικές για φέτος, πως τα τηλε-σχολεία είναι της πλάκας (γιατί δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσουν την φυσική αίθουσα – και γίνονται αποδεκτά απλώς και μόνον λόγω ειδικών συνθηκών) και φθάσαμε να κουβεντιάζουμε για το αν οι καθηγητές κάνουν σωστά τη δουλειά τους (που δεν την κάνουν γενικώς), πριν καταλήξουμε σε μ@λακίες του τύπου «έχεις μελετήσει βαθιά τον Γκαίμπελς» (έτσι μου είπε βλάκας καθηγητής). Ενώ λοιπόν πουθενά στο ποστ δεν αναφέρθηκα στους καθηγητές, μπήκε ο καθένας εδώ και είπε ό,τι του κατέβαινε.
Παρομοίως στο ποστ για τον συριζαίο Μάκη Μπαλαούρα και τη φωτογραφία που τράβηξε ή του τράβηξαν (δεν έχει καμμία σημασία τι από τα δύο συνέβη) με τον ετοιμοθάνατο Μανώλη Γλέζο, στο νοσοκομείο. Ενώ έγραψα, λοιπόν, ποια ήταν τα λάθη του Μπαλαούρα (το ύφος του στη φωτογραφία και το timing της δημοσιοποίησης), είπα επίσης πως δεν ανέχομαι από σαβουροφυλλάδες να κάνουν κριτική στον Μπαλαούρα (και στο λεγόμενο ήθος της Αριστεράς), επειδή αυτές οι σαβουροφυλλάδες έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς απίστευτες φωτογραφίες, που ενέπιπταν και σε ποινικά αδικήματα. Επειδή, τώρα, ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει απ’ αυτά που γράφω πάλι μπλέξαμε σε μια κουβέντα, που δεν είχε κανένα απολύτως νόημα.
Τρίτον. Δέχθηκα επίθεση στο inbox από χαζή αναγνώστρια, που με εγκάλεσε για το ύφος μου! Της είπα πως δεν ανέχομαι να συζητώ στο (ιδιωτικό) inbox τέτοια θέματα και πως αν έχει να πει κάτι σε μένα να το πει δημόσια, μπλοκάροντας μετά από λίγο τις μ@λακίες που έγραφε. Αν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με την καφρίλα του καθενός και της καθεμιάς.
Λοιπόν και για να καταλήξω, και για να γίνω όσο κακός πρέπει και χρειάζεται.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΩ ΞΑΝΑ στον τοίχο μου σχόλια (ας είναι και από τη μάνα μου) που διαστρεβλώνουν αυτά που γράφω, που είναι προκλητικά και που δεν έχουν να κάνουν αυστηρώς με αυτά που λέγονται στις αναρτήσεις. Αυτό που δεν κάνω εγώ σε κανέναν τοίχο θα το περιφρουρήσω και στον δικό μου. Διατηρώ λοιπόν το δικαίωμα να σβήνω αμέσως (ή όποτε τα βλέπω) σχόλια εκτός τόπου και χρόνου, άσχετα, ηλίθια ή ό,τι άλλο.
Φυσικά, όλα τα προηγούμενα άλλα αντί άλλων σχόλια σβήστηκαν, έστω και κατόπιν εορτής. 

4/4/2020
Οι ερωτήσεις που κάνουν στον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά οι δημοσιογράφοι είναι, γενικώς, της πλάκας. Όλο αυτό το καθημερινό απογευματινό θέατρο τής τάχα-ενημέρωσης είναι και αχρείαστο, και της πλάκας.

3/4/2020
Αυτή την προκήρυξη την πήρα από τα Προπύλαια, από τους Κούρδους, λίγες μέρες πριν μας κλείσουν μέσα. 
Η τραγουδίστρια Helin Bölek, δυστυχώς, πέθανε σήμερα μετά από 288 ημέρες απεργία-πείνας.
Είπαμε, σπανίζουν πλέον οι άνθρωποι που μπορεί να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους για αληθινά σημαντικές ιδέες.

3/4/2020
Περνώντας έξω από κάτι αμπαρωμένα καταστήματα το απόγευμα είδα ένα ποντίκι, να-με-το-συμπάθειο, να βγαίνει από μια τρύπα στη βιτρίνα και να χάνεται σ' έναν υπόνομο. Με τόσα κλειστά μαγαζιά, για τόσο καιρό, η πόλη θα πήξει στα τρωκτικά. Θα μας φάνε ζωντανούς. 
Να μια καλή δουλειά, για μετά την καραντίνα...

3/4/2020
Κλείνουν αύριο οι αχρείοι το Nότιο Πάρκο της Πάτρας και την Πλαζ. Δύο τόπους περιπάτου των Πατρινών, της αρκτικής (βόρειας) και της... ανταρκτικής (νότιας) πόλης.
Αν δεν πεθάνει ο κόσμος από τον κορωνιό, θα πεθάνει σίγουρα από καρδιές, θρομβώσεις κ.λπ.
Ο καρδιολόγος δήμαρχος Πατρέων Πελετίδης τι λέει για όλα αυτά;

3/4/2020
Πριν λίγες ημέρες βγήκαν διάφοροι αγράμματοι, και φασίστες, και φιλελέρες, ακόμη και αριστεροί, που την έπεσαν στον συριζαίο Μάκη Μπαλαούρα, επειδή φωτογραφήθηκε (σέλφι) με τον ετοιμοθάνατο Μανώλη Γλέζο (στο νοσοκομείο).
Εκείνο που θέλω να πω είναι πως, παλιά, στα νοσοκομεία κυκλοφορούσαν ελεύθερα επαγγελματίες φωτογράφοι, οι οποίοι απαθανάτιζαν τις τελευταίες ώρες του νεκρού με μέλη της οικογένειάς του ή φίλους του, και τέτοιες φωτογραφίες, προσωπικά, έχω δει. Μερικές μάλιστα είναι και διάσημες – και μία ήδη την βλέπετε (Κώστας Καρουσάκης με Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στα τελευταία της, το 1972).  
Το λάθος του Μπαλαούρα δεν είναι ότι φωτογραφήθηκε (με σέλφι) με τον ετοιμοθάνατο Μανώλη Γλέζο (υποθέτω ότι ήταν φίλος του).
Είναι, πρώτον, το ύφος του (που δεν είμαι σίγουρος αν είναι το περίπου φυσικό του, οπότε ok, ή απλώς ψιλο-μειδιά για κάποιο λόγο) και δεύτερον το timing, που επέλεξε για να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία. Αν την έδειχνε, με κάποιαν αφορμή, μετά από δύο ή τρία χρόνια, ή πέντε ή δέκα, δεν θα υπήρχε θέμα. Ή έστω θα υπήρχε πολύ μικρότερο.
Τώρα, το να κάνουν «ντα» τον Μπαλαούρα (με απώτερο σκοπό να επιτεθούν γενικώς στην αριστερά) κάτι σαβουροφυλλάδες, που κατά καιρούς έχουν δημοσιεύσει απίστευτες φωτογραφίες (που ενέπιπταν και σε ποινικά αδικήματα, περιύβριση νεκρού κ.λπ.), χρειάζεται απλώς το να είσαι θρασύς και ξετσίπωτος.

3/4/2020
Πριν από λίγες ημέρες είχα κάνει το εξής ποστ:
«Ρε εδώ ο Καραμανλής και ο Τσάτσος έκαναν τεμενάδες στον Τσαουσέσκου και στη γυναίκα του την Έλενα (ο Τσάτσος είχε προλογίσει και βιβλίο τού Τσαουσέσκου) κι εμείς δεν θα διαβάζαμε Ενβέρ Χότζα (και δεν θα πηγαίναμε στην κηδεία του); Πάτε καλά ρε μπαστουνόβλαχοι;»
Μ’ αυτό το ποστ ήθελα να υπερασπίσω την μνήμη του Μανώλη Γλέζου, επειδή, όταν πέθανε, βγήκαν διάφοροι φασίστες και φιλελέδες κατηγορώντας τον, επειδή είχε παραβρεθεί το 1985 στην κηδεία του Χότζα.
Λοιπόν, όταν ο ακροδεξιός Αβέρωφ έπινε νερό στο όνομα του Τσαουσέσκου, πώς είναι δυνατόν να κατηγορείται ο Γλέζος, επειδή παραβρέθηκε σε μια κηδεία ενός ανθρώπου που ήταν αρχηγός κράτους και ανήκε, τότε, στο χώρο της αριστεράς; [Mέχρι και το βρετανικό Revolutionary Communist Party of Britain (Marxist–Leninist) ήταν «χοτζικό» εκείνα τα χρόνια].
Δείτε το βίντεο από το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ, για να διαπιστώσετε τι γνώμη είχε η δεξιά, έως και η ακροδεξιά, στα μέσα του ’70, για τον Νικολάε Τσαουσέσκου...

3/4/2020
>>«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, στις αρχές του καλοκαιριού. Η τελική έκβαση αυτού του εγχειρήματος θα εξαρτηθεί από την εξάπλωση και την αντιμετώπιση του ιού, και ασφαλώς τις οδηγίες των ειδικών του ΕΟΔΥ», ανέφερε η κ. Κεραμέως, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.<<
Απολύτως καμία προσπάθεια δεν καταβάλλει η Κεραμέως. Δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο και απλώς παρακολουθεί τα διαλυμένα τεκταινόμενα.
Οι μαθητές, ειδικά εκείνοι της τρίτης Λυκείου, βρίσκονται σε οδυνηρή θέση, πλήρως αναστατωμένοι, αποδιοργανωμένοι και αγχωμένοι.
Τα τηλε-σχολεία είναι της πλάκας, κανείς επί της ουσίας δεν ασχολείται με αυτά (οι μαθητές γράφτηκαν απλώς, έτσι για το θεαθήναι και για να περάσει λίγο η ώρα τους - αν καταφέρουν να συνδεθούν), καμία μάθηση δεν μπορεί να προχωρήσει όπως πρέπει εξ αποστάσεως (κι αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι οι υπουργοί, αφού ως διδαχθείσα ύλη λογαριάζουν μόνον εκείνη που έχει παραδοθεί στις τάξεις και όχι την εξ αποστάσεως), ενώ το ταξικό πρόσημο της σχετικής διαδικασίας, ειδικά αυτή την εποχή, χτυπάει κόκκινο, καθότι τα σοβαρά και ακριβοπληρωμένα «ιδιαίτερα» γίνονται, με πολλούς και διαφόρους τρόπους.
Για μένα, εφέτος, δεν πρέπει να διεξαχθούν Πανελλαδικές.
Η ύλη έχει βγει ή σχεδόν βγει από τον Μάρτιο και το μόνο λογικό που βλέπω είναι να μπουν τα παιδιά με κάποιο τρόπο στις σχολές άνευ εξετάσεων – με τους βαθμούς του Λυκείου κ.λπ. Υπάρχουν μέθοδοι και τρόποι, και επ’ αυτών θα έπρεπε ήδη να είχε στραφεί το υπουργείο.
Αν λοιπόν ζούμε σε μιαν εποχή μη-κανονικότητας, το πιο κανονικό μέτρο, που θα δρούσε καταπραϋντικά για τους εκατόν τόσες χιλιάδες ανθρώπους (και τις οικογένειες τους), που δοκιμάζονται σκληρά τούτη την εποχή, είναι αυτό και μόνον.

3/4/2020
Ο Γεωργαλάς μπορεί να έγραψε για την «προπαγάνδα» πριν από 50 χρόνια, αλλά οι νέοι προπαγανδιστές, οι μαθητές του, τον έχουν... για πρωινό.
Δημοσκοπήσεις μέσα στην καραντίνα λοιπόν, για να μας πουν πως ο Μητσοτάκης τα κάνει όλα καλά και πως το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τα μέτρα (ευτυχώς που βγάλανε κι ένα 18% που δεν έχει την ίδιαν άποψη), μαζί με κάτι ποσοστά της τάξης του 89% για το αν η ενημέρωση από τον Τσιόδρα είναι «έγκυρη» και «επαρκής».
Τι να πει ο κόσμος δηλαδή, όταν ακούει ένα γιατρό να του λέει ότι πέθαναν τόσοι, ότι τόσοι έγιναν καλά, και άλλα τέτοια;
Επιχειρούν, δηλαδή, οι μακιαβελιστές ακόμη και τα πιο προφανή από τα συμπεράσματα να τα αθροίσουν, εμμέσως πλην σαφώς, στην πολιτική εξουσία, αφήνοντας να πλανάται πως το 89% για τον Τσιόδρα πάει κι αυτό στον Μητσοτάκη (για τη σωστή επιλογή του προσώπου). Λες και δεν υπάρχουν άλλοι γιατροί σ’ αυτή τη χώρα, που θα μπορούσε να είναι στη θέση του Τσιόδρα, εισπράττοντας τα ίδια ή και μεγαλύτερα ακόμη ποσοστά. Η δική μου γνώμη είναι ότι ο Τσιόδρας, και ο όποιος Τσιόδρας ήταν στη θέση του, θα ήθελε δίπλα του κι έναν μαθηματικό για να είναι ok, αλλά αυτό είναι άλλο (σοβαρό) θέμα.
Τέλος πάντων, αυτό που υποστηρίζω εγώ είναι πως ο Μητσοτάκης με κάθε μέρα καραντίνας (και με κάθε απόπειρα ή απόφαση αυστηροποίησης των μέτρων) σκάβει όλο και πιο βαθιά το λάκκο του.
Η χώρα έχει παραλύσει. Το κράτος έχει σταματήσει να εισπράττει, τα ταμειακά διαθέσιμα φθάνουν για κανα μήνα(?), η ανεργία έχει φουντώσει, οι κλεισμένες μικρο-επιχειρήσεις είναι σίγουρο πως δεν θα αντέξουν με τους πασατέμπους που μοιράζει η κυβέρνηση, ενώ η ύφεση μπορεί να φθάσει ακόμη και σε διψήφιο ποσοστό. Κι όλα τούτα με τις υποχρεώσεις του κράτους σε τοκοχρεολύσια, κρατικές δαπάνες, μισθούς, συντάξεις κ.λπ. να τρέχουν. Ήδη οι «λαγοί» (κάτι Κύρτσοι και κάτι Θεοδωρικάκοι) τα λένε απ’ έξω-απ’ έξω, για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Δεν θέλω να γίνω μάντης άλλων πολύ χειρότερων κακών, αυτή τη στιγμή, και γι’ αυτό σταματώ εδώ.

2/4/2020
Η κατάσταση αγγίζει τα όρια της γραφικότητας. Έχουμε 27 νέα κρούσματα λέει ο Τσιόδρας, που, μάλλον, τα περισσότερα απ’ αυτά είναι γιατροί, νοσοκόμοι, και μέλη των οικογενειών τους, άιντε και κανας ψευτοσελέμπριτι, που ντρέπεται να το δημοσιοποιήσει για να μη φάει το κράξιμο της ζωής του.
Βαδίζουμε στα τυφλά, παίρνουμε μέτρα στα τυφλά, έχουμε διαλύσει τα πάντα, και δεν έχουμε ούτε καν αίσθηση της διασποράς του κορωνιού στη χώρα.
Καθίστε μέσα μόνο, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτ' άλλο (αυτό είναι το αφήγημα).

2/4/2020
Κάποιος φίλος αναγνώστης μού επεσήμανε σε προηγούμενο ποστ, που έγραψα για το lifo.gr σε σχέση με τον Μανώλη Γλέζο και την πορεία του στις εκδόσεις στη δεκαετία του ’70, πως ο Γλέζος είχε βγάλει και εφημερίδα με τον Γιώργο Κουρή στα τέλη του ’70. Αν και ψιλο-απίστευτο είναι πολύ σωστό. Το γνώριζα, αλλά δεν το έγραψα στο άρθρο επειδή το ξέχασα. Κακώς το ξέχασα βέβαια, αλλά και τι να πρωτοθυμηθείς... 
Είχα κάνει, μάλιστα, και σχετική ανάρτηση στο facebook και στο δισκορυχείον στις 30 Απρίλη του ’18 (όταν πέθανε ο Γ. Κουρής). Δείτε τήν τότε ανάρτηση στα σχόλια, κι εδώ την Νέα Εφημερίδα, που τύπωσαν τον Μάιο του ’78 ο Γ. Κουρής (εκδότης) και ο Μανώλης Γλέζος (διευθυντής). Σημειωτέον πως η Νέα Εφημερίδα υπήρξε το πρώτο πολιτικό ταμπλόιντ του ελληνικού Τύπου.

13 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Μανώλη Γλέζο και την Νέα Εφημερίδα (του Κουρή)...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.lifo.gr/.../o-dianooymenos-manolis-glezos-kai...
    O διανοούμενος Μανώλης Γλέζος και o εκδοτικός του οίκος «Βέγας»
    https://diskoryxeion.blogspot.com/2018/04/blog-post_30.html
    κάτι για την Αυριανή του Γιώργου Κουρή, που πέθανε σήμερα

    Thodoris Antonopoulos
    μπράβο κι εγώ το είχα ξεχάσει
    ...αλλά δεν πρέπει να κράτησε πολύ η συνεργασία

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    25 φύλλα ή περίπου τόσα

    Thodoris Antonopoulos
    Θα τονε πήρε γραμμή μετά

    Nicholas Hatziyiannis
    με το "ένα ταληράκι είναι.." της Αυριανής που έλεγε ο συχωρεμενος ο παππούς μου - όταν του έβαζα χέρι μεγαλώνοντας - και τη σύνταξη αντιστασιακού, πήγε από το ΚΚΕ το 81 στο ΠΑΣΟΚ το 84...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η κατάσταση αγγίζει τα όρια της γραφικότητας."...

    Ilias Frantzis
    Εγώ μεγάλε δεν θα έβγαινα ακόμα κι αν δεν υπήρχαν μέτρα. Ούτε τους άλλους αλλά ούτε κι εγώ ξέρω τι κουβαλάω. Δεν μου φταίει κανείς.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κάτσε κει πέρα που 'σαι. Μην έρθεις κατά δω, θα σε κολλήσουμε.

    Haris Mantellos
    Λοιπόν, ώπα λίγο γιατί έχει αρχίσει και χαλάει πάρα πολύ το πράγμα. Δεν αρνήθηκα ποτέ ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κορονοϊό και με δεκάδες αναρτήσεις μου προσπάθησα να προβάλλω τα μέτρα προφύλαξης, τους κανόνες υγιεινής, τους εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας όσο βρισκόμαστε στο σπίτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθώ αμάσητα την τρομοπροπαγάνδα όπως το βίντεο με τον μαϊμού γιατρό από την Ισπανία που έλεγε ότι κάνουν ένεση στους ηλικιωμένους για να πεθαίνουν χωρίς πόνο και ουδείς από τα ελληνικά κανάλια ζήτησε συγγνώμη που το έδειξε, κάτι χοντροκομμένες αγιογραφίες του Τσιόδρα όπως χθες στον ΑΝΤ1 που έδειξε 3 δευτερόλεπτα (!!!) από τα συνολικά 1'20'' και μιλούσε όντως για επικείμενη πανδημία αλλά κόβοντας το υπόλοιπο της δήλωσής του που ανέφερε ότι σε ετήσια βάση σε παγκόσμιο επίπεδο από την εποχική γρίπη υπάρχουν μέχρι και 650 χιλιάδες θάνατοι -γιατί άραγε? για να μην γίνουν ίσως συγκρίσεις με αυτό που ζούμε τώρα?- καθώς και την απαράδεκτη λογοκρισία (κανονικό πετσόκομμα) άρθρων όπως του συμπολίτη δικηγόρου Δημήτρη Σαμαρτζή που εξέφραζε τους θεμιτούς προβληματισμούς του για το θέμα. Ναι, προσοχή με τον κορονοϊό αλλά στην υστερία, στην κινδυνολογία, στην φίμωση της αντίθετης άποψης και...στις μονταζιέρες λέω ένα μεγάλο ΟΧΙ!

    Mike Beles
    Εδώ στο Ναύπλιον μια κυρια εκανε μονη μπανιο στη θαλασσα ...και τα γατονια της εβαλαν προστιμο...προφανως θα κολουσε τα ψαρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Γεωργαλάς μπορεί να έγραψε για την «προπαγάνδα» πριν από 50 χρόνια,"...

    Lampros Papalexis
    Δεν γίνεσαι μάντης κακών, φαίνεται που πάει η δουλειά και τρίβουν και τα χέρια τους οι από 'κει...

    Ilias Frantzis
    Βεβαίως και είναι μικρής σημασίας ποιός γιατρός θα ήταν σ' αυτήν τη θέση και κακώς η επιλογή του άπτεται με τη δημοτικότητα του Μητσοτάκη. Όμως εδώ πρόκειται για κοπάδια ή αγέλες ανθρώπων που έκαναν κριτήριο για τις επιλογές τους το win- win, τα ομόλογα Ανατολίας, το είμαστε τα ακατανομαστα αλλά όχι κλέφτες, το αγανακτησαμε πάμε πίσω στη δραχμή κι ένα σωρό παλιότερα. Ανθρώπων που περιμένουν την ενημέρωση για να πάνε για ύπνο. Δηλαδή θέλω να πω πως εμείς τα πρόβατα δημιουργούμε και αναδεικνύουμε τέτοιες καταστάσεις.

    Stathis Nikokavouras
    ο γκεμπελς μπροστα τους ηταν μαθητουδι..θα μου πεις οι πατεραδες τους απο την ιδια σχολη ειναι στα χρονια της κατοχης ειχαν θεσεις βαρβατες στο δημοσιο τραπεζιτες δημαρχοι αθηνων λατσης μαυραγοριτης και σια...μια χαρουμενη οικογενεια..καλα κανουν..αυτο ψηφισε ο κοσμος ..εχουν ολα τα δικια να κανουν οτι γουσταρουν..μοκο ολοι...εχει και για αντιπαλο τον αρχιψευτη απο την αρτα και εχει δεσει το γλυκο...

    Δημητρης Σαλτος
    Έχουν και κάτι γελοία ερωτήματα; είναι θετικα τα μέτρα για την οικονομία; είστε υπέρ της καραντίνας; δηλαδή είτε είσαι με την κυβέρνηση, η με τον τζημερο, win win Όπως είναι δομημένο, ακόμα και μην είναι φτιαχτο.

    Alex Goulielmos
    Ελπίζω απλώς να τα μαντεύεις αυτά που γράφεις, και όχι να τα εύχεσαι... :)

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Σιγά μην έχουν διαβάσει Μακιαβέλι αυτοί οι άχρηστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb σε σχέση με το ποστ με τα λόγια της Κεραμέως...

    Akis Ladikos
    Θα πρότεινα, ως γονέας μαθητή, να ισχύσει για φέτος το σχέδιο Γαβρογλου.Πράσινες και κόκκινες σχολές. Είναι μια άποψη που μπορεί να συζητηθεί με ψυχραιμία.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχουν άπειρα σχέδια και λύσεις. Αρκεί να είσαι προσανατολισμένος προς την κατάργηση των πανελλαδικών (για φέτος ή και μόνιμα).

    Νίκος Βουρεκάς
    Δεν είναι μόνο η ύλη που θα εξεταστούν, αν τελικά εξεταστούν οι μαθητές. Πέρα από το γενικό ψυχολογικό κλίμα υπάρχουν και οριακά ζητήματα, πχ αν κάποιος από την οικογένεια τους νοσεί, ή νοσήσει μέχρι τότε, ή... γίνεται να δώσουν εξετάσεις;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, πολλά, άπειροι αστάθμητοι παράγοντες. Μόνη λύση η μη διεξαγωγή εφέτος.

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Συμφωνώ απολύτως ως προς την πρόταση για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Βέβαια υπάρχει το ζήτημα της αξιοπιστίας των βαθμών του Λυκείου που κατά κανόνα και για ευνόητους λόγους είναι 20 για όλους. Στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, επειδή, από την πρώτη στιγμή σχεδόν, την αξιοποιώ, σου λέω ότι και μάθημα μπορεί να γίνει, και τους μαθητές αυτοί τη στιγμή τους κρατάμε (εννοώ όσοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν με μια και για μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια) και οι μαθητές είναι ευχαριστημένοι. Πρέπει να πω βέβαια πως για να κάνω μάθημα έχω διαλυθεί. Είμαι σχεδόν 18 ώρες τη μέρα στην καρέκλα. Διορθώσεις το πρωί, σκαναρίσματα γραπτών, διδασκαλία. Και προετοιμασία φυσικά, γιατί απαιτεί πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση. Μάθημα μπορεί να γίνει μια χαρά. Άλλο το ότι είμαστε όλοι απροετοιμαστοι γι' αυτό. Επίσης σχετικά με τις τιμές κλπ να πω ότι στο χώρο στον οποίο είμαι δεν θέτουμε καμία οικονομική παράμετρο-οι περισσότεροι τουλάχιστον. Προφανώς και δεν αμειβόμαστε. Υπάρχουν περιπτώσεις που μόνοι τους οι άνθρωποι μου έχουν προτείνει να με πληρώσουν από κοντά ή μέσω τράπεζας, δεν έχω δεχτεί. Λέω "αφήστε, μετά την άρση των μέτρων". Για διάφορους λόγους και κυρίως γιατί δεν θέλω να αυξάνω την πίεση στις οικογένειες. Τώρα, θα τα πληρωθώ δεν θα πληρωθώ δεν το ξέρω .Αν ξέρεις λοιπόν κανένα παιδί που να χρειάζεται μάθημα, μπορούμε να του κάνουμε και χωρίς "ταξικό πρόσημο". Και δωρεάν. Το ζήτημα είναι να κρατήσουμε τα παιδιά, δεν είμαστε ταληροφονιάδες. Τα γράφω όλα αυτά όχι για να διαφωνήσω μαζί σου. Προφανώς υπάρχει και ο μαυραγορίτης καθηγητής .Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι οι ιδιαιτεράδες. Και όταν έγραψα για το τηλε-μάθημα αναφερόμουν στα σχολικά, και όχι στα ιδιαίτερα. Είναι άλλο τηλεμάθημα με έναν ή δύο και άλλο με 22.
    Επίσης και το θέμα με τα 20άρια στα σχολεία που αναφέρεις ξεπερνιέται με διάφορα τρυκ, που μπορεί να εφαρμοστούν άπαξ και λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, προκειμένου να βγουν τα μόρια. Όλα γίνονται, άμα έχεις διάθεση και σχέδιο. Αλλά τούτοι εδώ είναι ανίκανοι για οτιδήποτε. Ικανοί μόνο για το χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikos Mitrogiannopoulos
      τα τμήματά μου είναι μέχρι δέκα άτομα. Γίνεται μάθημα μια χαρά.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αν είναι μια χαρά ρε Νίκο, τότε να καταργηθούν και οι τάξεις και τα σχολεία. Δεν μπορεί να είναι "μια χαρά". "Μια χαρά" στις ειδικές συνθήκες άιντε να το δεχθώ, αλλά "μια χαρά" γενικώς δεν το δέχομαι.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Φώντα, αυτά τα διλήμματα δε στέκουν. Επειδή δεν πρέπει να καταργηθούν οι τάξεις ή δε θέλεις πρέπει ντε και καλά να πειστούμε ότι δε γίνεται καλό μάθημα εξ αποστάσεως; Έχω βάλει μαθητές στην ιατρική με 18 και19 έκθεση με τηλεπαίδευση πριν 3-4 χρόνια, όχι τώρα. Μια χαρά είναι. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι ζητάει κανείς να καταργηθεί το σχολείο. Δε ζήτησα κατάργηση του σχολείου. Αλλά να το δούμε και ανάποδα: αφου ούτως ή άλλως το σχολείο δε λειτουργούσε, μήπως είναι καλύτερη η τηλεκπαίδευση;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Εντάξει Νίκο. Η δική μου γνώμη είναι πως κάθε ιδέα για κατάργηση της τάξης, του σχολείου κ.λπ. είναι απαράδεκτη. Ολοκληρωτική. Και δεν την συζητώ καν. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κοινωνικότητα που προσφέρει η τάξη. με καμία μάθηση από απόσταση. Δεν βγάζετε μόνον καλούς επιστήμονες, αλλά και υγιείς ανθρώπους συνολικά. Μόνον ως έκτακτη συμπληρωματική μπορώ να δω την τηλεκπαίδευση και βασικά για τις μεγάλες ηλικίες, όχι για τα παιδιά. Ας φτιάξουν σωστά σχολεία λοιπόν. Δεν είναι λύση η τηλεκπαίδευση.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Προσθέτω κατι ακόμη και μετά ξεκινώ τα σκαναρίσματα: σύμφωνα με την παιδαγωγική υπάρχουν διάφορα εκπαιδευτικά μοντέλα: το ιεραρχικό (το παραδοσιακό σχολείο), το διαμοιρασμένο (ας πούμε η τηλεκπαίδευση) και οι συνδυασμοί τους. Το τι είναι καλύτερο εξαρτάται α) από το τι ανταποκρίνεται καλύτερα στις δυνατότητες του εκπαιδευτικού και β) από το τι ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των μαθητών. Δεν υπάρχει ο Μωυσής με τις δέκα εντολές να μας πει ποιο είναι το καλύτερο.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Οκ, εγώ είμαι πιο παραδοσιακός και δεν πιστεύω και πολύ στις νεωτερικότητες αυτού του τύπου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός με όλα αυτά.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      σε μια εποχή που μιλάμε για δυνητικές κοινότητες ακόμη και η έννοια της κοινωνικοποίησης είναι διαφορετική. Μη νομίζεις ότι έχω απαντήσεις. Και εγώ αναρωτιέμαι.

      Αντρέας Μπικουβαράκης
      Τα 20άρια και τα σωρηδόν φροντιστήρια όχι μόνο δεν μπορούν να ξεπεραστούν, αλλά η ΝΔ και η Κεραμέως τα εκτοξεύει στο άπειρο. Επαναφέρει τις εξετάσεις σε ΟΛΑ τα μαθήματα από την Α΄ γυμνασίου και για τις πανελλήνιες θα μετράνε και οι βαθμοί από την Α' λυκείου!
      Οι νεοφιλελεύθεροι θέλουν ακραίο ανταγωνισμό και να ρέει το χρήμα στην ιδιωτική παιδεία. Παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικοί, στοιμμένες λεμονόκουπες.
      Επίσης, τα δεξιά παπαγαλάκια έχουν ξεκινήσει να λοιδωρούν τους εκπαιδευτικούς, για να επιτύχουν τη συναίνεση της κοινωνίας στην περαιτέρω μείωση των μισθών και την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
      Και μέσω της ''τηλε-εκπαίδευσης'' (παντελώς απαράδεκτη στην παιδαγωγική επιστήμη, δεν έχει καμία σχέση με παιδεία) βρήκαν επιτέλους την ευκαιρία να εκπληρώσουν άλλη μια ιδεοληψία τους: Να κόψουν τους εκπαιδευτικούς από μικρά σχολεία σε νησιά και χωριά. Τα παιδιά θα κάνουν ''μάθημα'' απέναντι σε μια οθόνη.

      Vassilis Konstandopoulos
      ον λάιν σε παιδιά που πιθανώς δεν έχουν ικανή σύνδεση για στρήμινγκ, ή καν υπολογιστή, ή ούτε καν ρεύμα. Τσο και Λο και μόνο

      Nikos Mitrogiannopoulos
      αν δεν εχουν και σπίτι και είναι άστεγα ούτε κανονικό μάθημα μπορείς να τους κάνεις.

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb σε σχέση με την φωτογραφία του Μπαλαούρα με τον Γλέζο...

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Μαλακίες κάνανε και τότε μαλακία έκανε και ο Μπαλαούρας. Καμία δικαιολογία!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν συμφωνώ καθόλου. Δεν με ενοχλούν αυτές οι φωτογραφίες. Απομυθοποιούν τον θάνατο και αυτό μ' αρέσει.

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Όχι Φώντα. Πρόκειται για ιερή στιγμή. Ούτε φωτογραφίζεται και πολύ περισσότερο ούτε δημοσιοποιείται!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πολλές ιερές στιγμές απαθανατίζονται φωτογραφικά. Ο θάνατος δεν είναι η πιο ιερή στιγμή του ανθρώπου. Η πιο ιερή είναι η γέννηση.

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Ok. Τα είπες και τα είπα. Πάμε παρακάτω.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ θα πάω σίγουρα παρακάτω. Πάντα πάω παρακάτω. Έχω εκατοντάδες πράγματα έτοιμα που περιμένουν. Και άλλα που βγαίνουν συνεχώς.

    Froy Wroy
    τέτοιες μέρες δεν επιτρέπονται φωτογράφοι στα νοσοκομεία.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Χαίρω πολύ.�� Δεν ζούμε στο 1970. Ο καθένας είναι πλέον φωτογράφος ως γνωστόν.

    Vagelis Papageorgiou
    Εγώ στο Facebook περιμένω να δω σχόλιο ακόμα και πως ο Χιτλερ δεν ήταν αρκετά ναζιστής ή φασίστας. Πραγματικά ό,τι να 'ναι γράφει ο καθένας για να κάνει εντύπωση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τι θες να πεις σε σχέση μ' αυτό που έγραψα; Το λέω γιατί από το σχόλιό σου δεν βγαίνει κανένα νόημα (σε σχέση με το ποστ).

    Vagelis Papageorgiou
    Όσον αφορά τις κακοπροαίρετες κριτικές που ασκεί ο κάθε άσχετος, κακόβουλες, χωρίς γνώση των θεμάτων των οποίων αγγίζει, όχι τόσο για να το "παίξει" ειδικός, αφού γνωρίζει πως δεν μπορεί, αλλά ίσως να δημιουργήσει εντύπωση ή να βλάψει κάποιον που για κάποιον άλλο λόγο δεν του είναι συμπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      Ο Καρουσάκης ήταν πάντα εντάξει απέναντι στην Ευτυχία. Εκείνη την εποχή ανέβαινε ο Κώστας σε φήμη και γνώριζε πολύ καλά τη μακαρίτισσα, σε όλα. Και η παρουσία του στη φωτογράφιση ήταν η αποτύπωση...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είχε μελοποιήσει και στίχους της ενόσω ζούσε - ωραία λαϊκά. Την αγαπούσε και την πρόσεχε.

      Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      τον γνώρισα καλά, τότε. Μάλιστα έχει κι ένα τραγούδι που ξεχώρισε, του Τάκη Κωλέτη -του τραπεζικού (και κουμπάρου μου). Τίτλος του, " Το όχι το λένε οι δυνατοί". Στίχος που δένει με το σήμερα...

      Vassilis Serafimakis
      Θυμάμαι τη συμβουλή που έδινε ένας βετεράνος δημοσιογράφος σε ένα πουλαίν του γιά περιπτώσεις θανάτων δημοσίων προσώπων - όταν πηγαίνεις στο σπίτι τού θανόντος προσώπου, έλεγε, πάντα έχε τα μάτια σου ανοιχτά μήπως μπορέσεις να δανειστείς καμμιά φωτογραφία. Και δεν εννοούσε να ζητάς την άδεια τής οικογένειας!

      Ilias Frantzis
      Το συναίσθημα της ζήλιας που το βάζεις? Φαντάζομαι ότι είναι πολλοί εκείνοι που αυτομαστιγωνοντε που δεν το σκέφτηκαν οι ίδιοι η δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν.

      Hermis Kefalas
      Ο Μπαλαουρας εκφράζει όλους αυτούς που εκαναν κριτική σε κομματικό έντυπο για την θέση της ανακοίνωσης του Γλέζου. Λ

      Dimitris Mpakirtzis
      παλιά γίνονταν και άλλα...
      https://www.bbc.com/news/uk-england-36389581
      Taken from life: Victorian death photos

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κλείνουν αύριο οι αχρείοι το Nότιο Πάρκο της Πάτρας και την Πλαζ."...

    Thodoris Nikolaou
    Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή ούτε είναι παθητική (είναι γνωστά τα έργα και οι κινήσεις του επανεκλεγέντα δημάρχου) ούτε έχει αφήσει κάτι στην τύχη του. Ας σταματήσουμε να ψάχνουμε να βρούμε ψεγάδι στις κινήσεις της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής. Υπηρετούν, αποδεδειγμένα, τον πολίτη.
    (Το σχόλιο κύριε Τρούσα, αν και στον τοίχο σας, δεν αναφέρεται σε εσάς, αλλά στις παραπάνω τοποθετήσεις φίλων.)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εντάξει. Τι κάνει τώρα ή τι πρόκειται να κάνει επί του προκειμένου ο Πελετίδης; Ας μας πει κάποιος αν ξέρει...
    Αν το πάρκο όμως είχε αφεθεί στην τύχη του, χωρίς επισημάνσεις για τα όργανα γυμναστικής ή με ταμπέλες για να υπενθυμίζουν στον κόσμο να κρατά αποστάσεις κ.λπ. είναι ένα θέμα. Πρέπει η δημοτική αρχή να προστατεύει τους χώρους και να είναι πάντα παρούσα.

    Thodoris Nikolaou
    Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την επίσημη σελίδα τους, εδώ, στο fb.
    Ας περιμένουμε, καλοπροαίρετα.
    Το ζήτημα που θίξατε, πολύ σωστά, είναι σημαντικό και σίγουρα απασχολεί τους αρμόδιους.

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Εσύ τι θα έλεγες στη θέση του;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ανοιχτά τα πάντα όλα, με επιτήρηση και με υπενθύμιση των υποχρεώσεων των πολιτών.

    Ilias Frantzis
    ούτε επιτήρηση, ούτε υπενθύμιση. Θα έπρεπε να ειμασταν σοβαροί και υπεύθυνοι χωρίς χωροφύλακα. Αλλά που? Δεν θα επαναλάβω τον εαυτό μου για να μην παρεξηγηθω.

    Vassilis Serafimakis
    εάν το "ανοιχτά όλα" σημαίνει κατάργηση κάθε περιορισμού στην κίνηση τών ανθρώπων αυτό οδηγεί απευθείας στην πολιτική ανοσίας αγέλης - μέγιστη μετάδοση ιού κι η πλειοψηφία που θα επιζήσει (ελπίζοντας ότι ο ιός δεν κρύβει εκπλήξεις) θα έχει αναπτύξει ανοσία κι αντισώματα.
    Το να στηριχθούμε στην ευσυνειδησία τού κάθε πολίτη χωριστά κατά κανόνα απαιτεί προϋπάρχουσα κουλτούρα κοινωνικής ευσυνειδησίας, η οποία στη χώρα μας αμφιβάλλω εάν υπάρχει σε επαρκή βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Υπάρχει ευσυνειδησία από την πλειονότητα. Χρειάζεται και επιτήρηση και υπενθύμιση. Και ελαφρώς κατασταλτικά μέτρα σε όσο το δυνατόν λιγότερες περιπτώσεις (τα εντελώς απαραίτητα). Δεν είμαι υπέρ του μπατστικού κράτους και των καθολικών απαγορεύσεων.

      Εύα Αθανασοπούλου
      Παίζονται άγρια παιγνίδια. Ο Δήμαρχος δεν το περιφρουρεί. Δυο μέτρα χρειαζόταν να τηρήσει την χωρητικότητα και να βάλει ενημερωτικές πινακίδες στα μεταλλικά όργανα. Το άφησε Έτσι στην τύχη του και τώρα έρχεται η Περιφέρεια και του τραβάει το αυτί, παρακάμπτοντας τον. Το μάρμαρο το πληρώνει ο Πατρινός.

      Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      εσείς βγαίνετε βόλτες; Βγαίνετε; Που ακριβώς;..
      το παιχνίδι δεν είναι στη βόλτα. Είναι κεντρικά πολιτικό.

      Εύα Αθανασοπούλου
      δεν διαφωνούμε καθόλου. Αλλά άμα δίνεις και δικαίωμα. Αν θες κοιτα στον τοίχο μου. Έχω έξτρα ανάρτηση.

      Nikos Gkikas
      Μου κάνει εντύπωση η παθητική στάση της Τοπικής Αυτόδιοίκησης, σε αυτή την ιστορία. Εκτός και δεν είναι παθητική, αλλά αποκρύπτεται.

      Giorgos Stamatelos
      Στα παπάρια τους αν πεθάνει κόσμος. Αυτό θέλουν.

      Mike Beles
      μας θελουν ...υπακουα ΦΥΤΑ....!!!

      Ilias Frantzis
      μήπως καίμε χλωροφύλλη και το κρατάμε μυστικό?

      Διαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Περνώντας έξω από κάτι αμπαρωμένα καταστήματα το απόγευμα είδα ένα ποντίκι, να-με-το-συμπάθειο,"...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτόν έπρεπε να βάλω αντί για τον Μπάροουζ...
    (δείχνω τον ηθοποιό Γιάννη Σπαρίδη, που ψέκαζε στο ζαχαροπλαστείο, στον πρώτο «πράκτορα» του Βέγγου)

    Vassilis Serafimakis
    :-D Αυτός δεν είναι που έκανε τον Αρμένιο στις ταινίες;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Γιάννης Σπαρίδης. Κομμουνιστής ηθοποιός, με δράση.

    Vassilis Serafimakis
    Ναι, είχα ξεχάσει εντελώς το όνομά του. Βλέπω εδώ ότι γεννήθηκε τον 19ο αιώνα. Μάλιστα!

    Aris Karampeazis
    - "παιδί, πάρε λίγη τούρτα"- "ευχαριστώ αφεντικό"

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Γλυκό του κουταλιού του έδινε και αφού μάζεψε τα σάλια του με το κουτάλι, μετά έβαλε το κουτάλι μέσα στο βάζο με το γλυκό (νομίζω - δεν θυμάμαι καλά). Όλοι από κορωνοϊό θα πάμε!

    Aris Karampeazis
    α σωστό ναι, ο τουρτοπόλεμος επακολούθησε. είναι που δεν υπάρχουν αστίατροι σαν τον Βέγγο πλέον, δεν θα γλυτώσει κανείς

    Ntinos Sarandopulos
    https://youtu.be/CNFo3GOK_Cg
    Πράκτωρ ΘΒ 000 | Αποστολή στο ζαχαροπλαστείο

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    (η πρώτη έκδοση του Απολυμαντή)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ναι η πρώτη έκδοση στην Ελλάδα

    Vassilis Serafimakis
    Πού είναι τώρα που τον χρειαζόμαστε ο Nettoyeur (Cleaner) τού Luc Besson. :-)

    Pantelis Tsalouchidis
    Οι πόλεις της κόκκινης νύχτας, κορυφαίο

    Vagelis Papageorgiou
    Αυτή ήταν με τα Άγρια Αγόρια Φώντα η γνωριμία μου με τον William S. Burroughs! Και ίσως τα αγαπημένα μου.

    Ilias Frantzis
    Και που είσαι ακόμα
    Χάρρυ Κλυνν από το δίσκο Πατάτες: «Άλογα,... φίδια, αράχνες, σκορπιοί, σαρανταποδαρούσες«

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb σε σχέση με το ποστ για την Helin Bölek...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν τραγουδάει εδώ η Bolek, αλλά δεν πειράζει... https://www.youtube.com/watch?v=Kjkft8KJgKo
    Grup YORUM - Hoşçakalın Dostlarım

    Vagelis Papageorgiou
    Μεγάλη αγωνίστρια, δυσανάλογη απήχηση στον κόσμο του ανυπέρβλητου αγώνα της με τραγικό δυστυχώς τέλος, όπως και η ίδια πιθανώς θα γνώριζε, αντιμετωπίζοντας κυνικούς ανθρώπους σαν τον Ερντογάν. Αιωνία της η μνήμη, τιμά την λέξη "άνθρωπος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Οι ερωτήσεις που κάνουν στον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά οι δημοσιογράφοι είναι, γενικώς, της πλάκας."...

    Aggeliki Marinou
    ασε τον κόσμο να φτιάχνεται, μεσα στην γκρινια εισαι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κριτική κάνω. Είναι αχρείαστοι. Μαθαίνουμε πόσοι πεθάνανε και από αλλού.

    Aggeliki Marinou
    Δεν πιάνεις το συναίσθημα νομίζω, εδω ο κόσμος γουστάρει

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    "Δεν είναι ο κόσμος φίλος μου, ούτε κι εγώ του κόσμου, Άλλος του κόσμου ο Θεός, και άλλος ο δικός μου"

    Aggeliki Marinou
    <3

    Win Berry
    είναι παράδοση στην Ελλάδα η pop ιατρική ενημέρωση, θυμίζω Ωνάσειο με Σκαλκέα (που ήταν και άσχετης ειδικότητας-μάλλον το έβαλαν επειδή είχε λέγειν και έγραφε στο γυαλί). Είμαστε λαός τεατράλε...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Βασικά σπέκουλα γίνεται. Προστιθέμενη αξία στον Μητσοτάκη.

    Win Berry
    αναμφίβολα οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ παίζουν δυνατή μπάλα, ο συνδυασμός σεμνός επιστήμονας στοργικός πατέρας και τσαντισμένος χωροφύλακας που δεν σηκώνει μαλακίες είναι δραματουργικά εξαιρετικός και "πιάνει τον σφυγμό του κόσμου".

    Ilias Frantzis
    Ζήλεια σας
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10219588666881181&id=1050770172

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ωχ καημένε...

    Σταύρος Καρτσωνάκης
    ναι, και γω νομίζω έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό, μου θύμισε τώρα που το λες την καθημερινή ανταπόκριση στο Ωνάσειο επί Αντρέα (τότε ξεκίνησε αυτή η....αμερικανιά)

    Mike Beles
    Πως θα μεινει ο κοσμος στη Πριζα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μπορεί να υπάρχει πολύς άπλετος χρόνος για τον καθένα, αλλά ο καθένας αποφασίζει μόνος του τι θα τον κάνει αυτόν τον χρόνο."...

    Ferris Costas
    Ο "τοίχος" μας στο FB δεν είναι παλκοσένικο που παρακολουθούν οι θεατές και παρεμβαίνουν στην παράσταση, γιατί... πληρώνουν εισιτήριο. Ο τοίχος είναι ένα δημόσιο σπίτι του καθενός, που φιλοξενεί τους φίλους, όπως χαρακτηρίζονται. Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν, είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τον οικοδεσπότη, κι όταν ή όπου διαφωνούν, να το εκφράζουν με Διάλογο. Ούτε με παρανοήσεις, ούτε με βρισιές. Αλλιώς να πάνε από κει πούρθαν (στον διάολο δηλαδή).

    Nikolas A Gkinis
    Τι ασχολείσαι και τα παίρνεις σε προσωπικό επίπεδο; let them be. Για φαντάσου τον μουσικό να βάζει αισθητικό κοντρόλ στους ακροατές του. Θα 'παιζε σε άδειες καρέκλες. Ο γεωργός σπέρνει στο χωράφι κι όποιος σπόρος πιάσει και γίνει βλασταρι, τον φροντίζει. Φαντάσου να'παιρνε προσωπικά κάθε τζούφιο σπόρο. Keep going.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ε τα λέμε, για να μην μας πούνε πως δεν τους προειδοποιήσαμε.

    Nikolas A Gkinis
    Μην ασχολείσαι, χάνεις χρόνο, ενέργεια και εξομοιώνεται με αυτό που σε ενοχλεί. Εκτός κι αν αυτο είναι που γυρεύεις.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Την ησυχία μου θέλω - τι να γυρεύω; Έρχονται και γράφουν μόνοι τους στον τοίχο μου, δεν τους καλώ εγώ. Γι΄ αυτό λέω ότι θα τους σβήνω τα σχόλια. Είμαι σαφής.

    Spyros Zoupanos
    Ετσι είναι όμως το μέσο αυτό. αν γράψεις ΕΝΑ ( 1 ) , θα βρεθεί κάποιος να γράψει ΟΟΟΟΟΟΧΙ, ΔΥΟ ( 2 )

    Lampros Papalexis
    Δώσε πόνο._

    ΑπάντησηΔιαγραφή