Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 244

16/4/2020
Πέθανε στα 93 του από τον κορωνοϊό ο μεγάλος αλτίστας Lee Konitz – οπωσδήποτε ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς στην τζαζ ιστορία, ο οποίος εξακολουθούσε μέχρι τα γεράματά του να εμφανίζεται και να ηχογραφεί. Με πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό στυλ, που βασικά ήταν ο δικός του τρόπος για ανάπτυξη και αυτοσχεδιασμό, ο Lee Konitz διέτρεξε τις δεκαετίες δημιουργώντας έναν θρύλο γύρω από το όνομά του – με εκατοντάδες, με χιλιάδες νεότερους μουσικούς να του αποδίδουν απερίφραστα τον τίτλο του «δασκάλου». Και ήταν μέγας δάσκαλος ο Konitz, καθώς είχε και ο ίδιος μαθητεύσει δίπλα σε άλλους τρανούς δασκάλους σαν τον Lennie Tristano, την avant και την coolness του οποίου ανέπτυξε και προώθησε μέσα στα χρόνια.
Στην Ελλάδα ο Lee Konitz είχε έρθει κάμποσες φορές. Τον θυμάμαι στη Σάνη, στην Χαλκιδική, τον Ιούλιο του 1998, μαζί με τον Paul Bley και τον Steve Swallow (αντί για τον Charlie Haden, που είχε ανακοινωθεί) σ’ ένα σπάνιας τζαζ ομορφιάς live, ενώ αργότερα πέρασε και από το BarGuruBar, όπως και από το Half Note, το 2014.  
Στο Jazz & Τζαζ τον είχαμε τιμήσει πολλές φορές και με κείμενα, αλλά και μ’ ένα CD, που είχε επιμεληθεί ο Γιώργος Χαρωνίτης, τον Αύγουστο του 2011 (τεύχος 221/222), γεμάτο με τις ιστορικές εγγραφές του, με τον Warne Marsh, από τα χρόνια 1955-1958.

15/4/2020
ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Μητσοτάκης με γραβάτα, χωρίς σακάκι 134%
Μητσοτάκης με γραβάτα και σηκωμένα μανίκια 150%
Μητσοτάκης χωρίς γραβάτα, με κουμπωμένα μανίκια 99%
Χαρδαλιάς με αντιανεμικό και σημαία στο πέτο 312%
Χαρδαλιάς με πουκάμισο εκστρατείας 200,5%
Χαρδαλιάς με πουκάμισο από Vardas 151%
Τσίπρας και λοιποί συγγενείς -612%
Καραμαλής με μούσια -814%
[προσθέτετε ελεύθερα]

15/4/2020
Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα εμποδίζουν την ανοσία, η οποία είναι απαραίτητη, για να ξαναγίνει φυσιολογική η ζωή. Λογικά, χώρες με μεγάλο αριθμό “total cases” (επιβεβαιωμένων ή μη) θα βρεθούν πιο γρήγορα στο ξέφωτο, εν αντιθέσει με άλλες που βαδίζουν στα τυφλά, ασκώντας μόνο καραντίνες (σαν τη δική μας).
Το φαινόμενο είναι οπωσδήποτε πολυπαραμετρικό, αλλά στο βάθος του χρόνου ο κρίσιμος συνδυασμός δεν μπορεί παρά να είναι η επέκταση της ανοσίας από τη μια μεριά, με τις λιγότερο δυνατές απώλειες (σε ανθρώπινα θύματα) από την άλλη.

15/4/2020
Εγώ είμαι φαν του Robert Williams. Τον θεωρώ σχεδόν ισάξιο με τους άλλους δύο -τον Τουρνά και τον Λογαρίδη- σαν τραγουδοποιό. Μπορεί να μην έκανε "Απέραντα Χωράφια" και "Ακρίτα", αλλά έχει γράψει πολλά καλά τραγούδια. Ωραίες μελωδίες και λόγια επίσης πολύ καλά. Τον έφαγε όμως στα έιτις η ΟΝΝΕΔ και η διαφήμιση...
Εδώ παίζουν όλοι οι Socrates του '78. Σπάθας, Τουρκογιώργης, Τρανταλίδης και Παύλος Αλεξίου (στα πολλά πλήκτρα).
[το θυμήθηκα μετά από κουβεντούλα, με αναγνώστες του δισκορυχείου]

15/4/2020
18/3 η πρώτη πρόβλεψη, 26/3 η δεύτερη πρόβλεψη. Υπάρχει και τρίτη πρόβλεψή του, πάντως, με ύφεση 5-10% στις 13 Απριλίου... 
Θα κάνει κι άλλες, επειδή αυτός δεν καίγεται με τίποτα. Άλλοι θα καούν...

14/4/2020
Πέθανε χθες στα 73 του ο ιάπωνας κιθαρίστας Ryo Kawasaki. Κάπου ακούγεται εδώ μέσα, σ' αυτό το αριστούργημα...
 

14/4/2020
Μπουζούκι με wah-wah από τα μέσα του '70. Άμα είσαι μάστορας είσαι. Βλέπεις πάντα μπροστά και πας συνέχεια παρακάτω...

14/4/2020 
Μετά το -25% από τα μνημόνια δεν μασάμε. Είμαστε σε «ανοσία αγέλης» ως προς την ύφεση,...

14/4/2020
>>Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.<< Μητσοτάκης, χθες
Μας βλέπω όλους με μάσκες και αναπνευστήρες το καλοκαίρι...

13/4/2020
Ο Τσίπρας από μόνος του αποκλείεται να μας... σώσει, δεν θα του δοθεί ξανά η ευκαιρία, όπως δεν μας έσωσε εξάλλου με το τρίτο και με το τέταρτο (κατά τον Βαρουφάκη) μνημόνιο. Ό,τι ήταν να κάνει μόνος του το έκανε. Μπορεί να μας... σώσει, όμως, μαζί με τον Μητσοτάκη σε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές (που θα γίνουν με απλή αναλογική). Θα γίνει, έτσι, ξανά πράξη και η διαχρονική επιδίωξη της Γερμανίας, για μεγάλο συνασπισμό, που θα μπορέσει να βάλει πλάτη στο πέμπτο μνημόνιο (φαλκιδεύοντας όλες τις αντιδράσεις). Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, μα σαν εφιάλτης.

13/4/2020 
Ψάξτε να βρείτε τις διαφορές, εγώ βαριέμαι...

18 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ψάξτε να βρείτε τις διαφορές, εγώ βαριέμαι..."...

    Vassilis Serafimakis
    Και ο Τσίπρας και ο Γεωργιάδης είπαν στην ουσία το ίδιο: "Άμα σας δώσομε λεφτά θα το ξοδέψτε!"
    Αλλά αυτό δεν είναι κάτι κακό γιά την οικονομία. Σε καθεστώς καπιταλισμού, η κατανάλωση είναι βασιλιάς. Βλέπετε γύρω σας τον χαμό με το στραπάτσο που έχει πάθει η κατανάλωση λόγω εγκλεισμού και λοιπών απαγορεύσεων.
    Με τον Γεωργιάδη δεν είναι να ασχολείσαι πολύ διότι δεν σκαμπάζει περί ελεύθερης οικονομίας και πολλά - αυτός, ο υποτιθέμενος θιασώτης της. Αλλά ο Τσίπρας είχε άλλη επιλογή. Δεν χρειαζόταν να πεί τη βλακεία "Αν σας δώσω λεφτά, θα τα καταναλώσετε" (η ακριβής έκφρασή του ήταν "θα τα σκόρπαγες, θα τα σπατάλαγες").
    Μπορούσε και έπρεπε να θέσει το ζήτημα στο σωστό πεδίο, δηλαδή τής ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ. Μίλαγε την επαύριο τής πυρκαγιάς στο Μάτι. Ας έλεγε "Και βέβαια είναι καλοδεχούμενα γιά τον κάθε πολίτη μέσα σ'αυτή την κρίση, κτλ, να πάρει ζεστά λεφτά, συμφωνώ, αλλά εμείς προτιμήσαμε με το συγκεκριμένο ποσό να καλύψομε μία συνολική ανάγκη, να στηρίξομε την δημόσια υγεία, και γιαυτό τα λεφτά θα πάνε στο να χτιστεί νοσοκομείο." Τέλος.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>τα λεφτά θα πάνε στο να χτιστεί νοσοκομείο.<< Το οποίο δεν έχτισε.

    Vassilis Serafimakis
    ναι, χωριστή κριτική γιαυτό!
    Εδώ και αρκετά χρόνια είχα δεί το κράτος να μετατρέπεται ανοιχτά πλέον σε κουρσάρο, όταν μάθαμε ότι όλα τα έσοδα τού κράτους από οποιαδήποτε πηγή θα μαζεύονται σε έναν ουσιαστικά κορβανά. Βλέπετε, πριν, υπήρχαν ένα σωρό έσοδα αφοσιωμένα αποκλειστικά σε κάτι, πχ υπήρχε ένα μικρό τέλος στους εκτελωνισμούς που πήγαινε αποκλειστικά υπέρ τελωνειακών υπαλλήλων. Καλώς κακώς, πάντως δινότανε, και δεν το πείραζε κανείς.
    Αποφασίσανε όμως, νομίζω επί Σαμαρά, ότι τα πάντα, φόροι, πρόστιμα, δασμοί, κτλ θα πηγαίνουν σε ένα λογ/σμό κι από κει και πέρα το κράτος θα ενέκρινε πόσα λεφτά θα φύγουν και γιά ποιόν. Είχε πχ το κράτος δεσμευτεί να δώσει Χ ποσό υπέρ καλλιτεχνικών εκδηλώσεων; Δεν ισχύει. Θα δούμε τι πρέπει να στείλομε στους δανειστές και μετά, αν περισσεύει, κάτι, παίρνετε.

    Hermis Kefalas στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    μαζί με τις προσλήψεις που δν πρόλαβε να κανει γτ βγηκε η ΝΔ. Οι τύποι ειναι χειρότεροι από τους δεξιούς γτ τους χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την πολιτική τους

    Pantelis Tsalouchidis
    Λοιπόν. Ο πρώτος με κάτι τέτοια βίντεο κομμένα και ραμμένα από την Ομάδα Αλήθειας έχασε πανηγυρικά στις εκλογές. Τις οποίες κέρδισε ο δεύτερος μαζί με το δικαίωμα να λέει τα ίδια και χειρότερα χωρίς να δίνει κανείς από τον τύπο σημασία (έντεκα μύρια μόνο πάνω από το τραπέζι). Συμπεράσμα: όποιος έχει γάτα Ιμαλαϊων λέει ό,τι γουστάρει

    Vassilis Serafimakis
    Δεν χρειαζόταν πολύ ράψιμο το κλιπ με Τσίπρα. Ακούσαμε εξ άλλου και ολόκληρη τη στιχομυθία. Ακριβέστερα δεν χρειαζόταν καθόλου κοπτοραπτική. Οπως ακριβώς και τού Γεωργιάδη.
    Τα πράματα είναι καθαρά. Πέρα από τις γενικές ιδεολογικές τους διαφορές, κανείς τους δεν έχει ιδέα από οικονομικά - και γι'αυτό πετάνε αυτές τις απίστευτες ανοησίες. Και ανοησίες όχι με βάση κάποιο σοσιαλιστικό πρότυπο, αλλά με καθαρά το σκεπτικό τού καπιταλισμού.
    Μπορούμε να πούμε ότι πιό αδιάβαστος πιάνεται από τους δύο ο θιασώτης τής ελεύθερης αγοράς. Ο άλλος υποτίθεται είναι σοσιαλιστής, μπορεί και κομμουνιστής :-), και δεν ξέρει απ'αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Christos Galiatsatos
      τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο... https://www.youtube.com/watch?v=1ikvP676IV8
      Νίκος Ξυδάκης - Μανώλης Ρασούλης - Το Τροχαίο | Official Audio Release

      Vagelis Skiadas
      Αυτό θυμήθηκα κ εγώ
      Κ σκεφτόμουν την κατακραυγή που είχε γίνει μετά
      O tempora o mores....

      Nikos Gkikas
      Ο Τσιπρας έχει χτενιστει χωρίστρα, ο Άδωνις αντιγράφει τον Billy Idol.

      Stratis Armenakis
      Ειναι για πολλες σφαλιαρες....σοβαρα τωρα....

      Αντρέας Μπικουβαράκης
      https://netakias.com/.../%ce%ac%ce%b4%cf%89%ce%bd%ce%b9.../
      Άδωνις Γεωργιάδης: «Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 12 μηνών δεν δικαιούνται τα 400 ευρώ γιατί έχουν λεφτά να ζήσουν» [ΒΙΝΤΕΟ]

      Διαγραφή
    2. Τώρα αυτή η γάτα Ιμαλαίων πως βγήκε πάλι στην επιφάνεια? Που την θυμήθηκες? Πάντως επί του προκειμένου ΚΑΜΙΑ διαφορά..

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Τσίπρας από μόνος του αποκλείεται να μας... σώσει..."...

    Εύα Αθανασοπούλου
    Πώς σου ήρθε τώρα αυτό;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι ένα σενάριο, αφού οι επόμενες εκλογές, που δεν θ' αργήσουν, θα γίνουν με απλή αναλογική.

    Εύα Αθανασοπούλου
    πολύ νωρίς. Τους έχει καλά μαντρωμένους όλους....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Μαντρωμένοι είναι, αλλά εκλογές θα κάνει, πριν υπογράψει νέο μνημόνιο.

    Εύα Αθανασοπούλου
    δεν θα το λέει μνημόνιο. Θα το λέει αντικορωνοιικό μανιφέστο.... Δεν υπάρχει σωτηρία....

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Γιατί να το κάνει αυτό η ΝΔ; Με τόσα μύρια στα μίντια και τόση αγιοποίηση του κούλη πατερούλη, απλά θα κάψει την απλή αναλογική και θα προχωρήσει στις δεύτερες με τον νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι. Εξάλλου, η κεφαλές του συστήματος δεν μιλάνε για εκλογές, αλλά για διπλές εκλογές.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ένα πέμπτο οδυνηρό μνημόνιο δεν μπορεί να το πάρει μόνη της, στην πλάτη της η ΝΔ. Εξάλλου και ο σύριζα είναι πεπεισμένος ή θα πειστεί πως δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
    Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως ο Τσακαλώτος θα έκανε κάτι διαφορετικό στο Γιούρογκρουπ απ' αυτό που έκανε ο Σταϊκούρας.
    Όλοι προεξοφλούν ύφεση συγκλονιστική, για το ξεπέρασμα της οποίας θα απαιτηθεί "πανεθνική" προσπάθεια. "Οι Έλληνες ενώνονται στα δύσκολα" και τέτοια. Έχουμε και τα 200 χρόνια...

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας να κάνουμε μια τέλεια γιορτή!
    Υ.Γ. Θα τα δούμε όλα πολύ σύντομα. Ενδεχομένως.
    Η προφητεία της συγκυβέρνησης πάντως έχει γίνει και στις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Συνέβη, δεν είναι προφητεία.

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Συριζα ΝΔ; Ή με ΑΝΕΛ;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... και μεγάλοι και μικροί συνασπισμοί, απ' όλα.

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Πασοκ και ΝΔ είναι το ίδιο πράγμα από τον Σημίτη και μετά. Δεν υπήρχε κάποια έκπληξη σε αυτό. Ο Λαός είναι παράρτημα, φτιάχτηκε περιστασιακά για λόγους στρατηγικής, όπως τα περισσότερα δεξιά κομματίδια. Δημάρ και Ανέλ νομίζω το έκαναν καλή τη πίστη, αλλά την πάτησαν και γιαυτό εξαϋλώθηκαν αμέσως μετά. Το συριζα ΝΔ είναι άλλου επιπέδου... επίκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Σύριζα-ΝΔ είναι 90% ίδιοι. Έχουν να ξεπεράσουν πολύ λιγότερα εμπόδια απ' όσα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το 2012.

      Αντρέας Μπικουβαράκης
      Διαφέρουν 100% στα κοινωνικά, στα οικονομικά οι μεν είναι νεοφιλελεύθεροι ενώ οι άλλοι δεν μάθαμε ποτέ τι είναι και έχουν διαφορετικό επίπεδο λαμογιάς και διαφθοράς (φαντάζομαι λόγω... παλαιότητας). Επίσης, οι μεν ελέγχουν ολοκληρωτικά τα μίντια και την αστυνομία, διαπλέκονται με εκκλησία, ΣΕΒ, τραπεζικό σύστημα και άλλα κέντρα εξουσίας, ενώ οι άλλοι είναι κάπως εκτός.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν είναι εκτός. Έτσι τους αρέσει να παρουσιάζονται. Μια χαρά επιβλήθηκαν στην ΕΡΤ, όταν ήταν στα πράγματα. Και με την αστυνομία και με όλα μια χαρά τα κατάφεραν. Δέρνανε με τον ίδιο τρόπο. Σύριζα κατά 90% σημαίνει ΠΑΣΟΚ. Όλος ο μηχανισμός του Σύριζα είναι πασοκικός - ξέρουν πώς γίνονται οι δουλειές. Δεν πρόλαβαν να δημιουργηθούν σκάνδαλα τύπου Τσοχατζό ή Παπαντωνίου λόγω συγκυρίας και μόνον. Αν είχαν άλλη μια τετραετία, σε νορμάλ φάση, θα έβαζαν το χέρι τους στο μέλι. Όχι πως οι άλλοι είναι καλύτεροι, έτσι;

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Αυτό θα παίξει μόνο αν το κκε αρνηθεί να στηρίξει κυβέρνηση τύπου πορτογαλίας.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      To KKE δεν θα στηρίξει τίποτα. Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει τώρα.
      Προσδοκά εξάλλου να πάει από το 5 στο 6%.

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Δεν είναι τόσο εύκολη απόφαση. Επίσης εξαρτάται και ποιοι θα εκλεγούν από το κιναλ. Πράγμα το οποίο δεν θα αφεθεί στην τύχη.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το κινάλ είναι πολύ λίγο για να στηρίξει το 5ο μνημόνιο. Θα χρειαστεί το 20% του Σύριζα.
      Μόνο σαν τσόντα το Κινάλ, τύπου Δημάρ ή Λάος.

      Nicholas Hatziyianniς
      Με 45% νομίζω βγάζει άνετα αυτοδυναμία με απλή αναλογική. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος όμως. Κι αν δεν βγάλει, θα ξανακάνει σε 40 μερες ώστε να βγει. Κι αυτό το σενάριο παίζει, ελλείψει αντιπάλου.

      Spiridon Papadimitriou
      Κουτσουμπα , Κανελλη και οτι βρεξει ας κατεβασει.

      Σοφια Μαυρομανωλακη
      Συριζα+ΝΔ

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.<<"...

    Mike Beles
    Υπερβολικη η Γενικη καραντινα...να παραμενει...Οι Σουηδοι μαλλον ..είναι ασχετοι..

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Κι επειδή θα βιαστούν οι δεξιούληδες να τα ρίξουν όλα στον κορώνα, ολοταχώς πηγαίναμε για το μνημονιάκι:
    https://www.efsyn.gr/node/235636
    Πρωτογενές έλλειμμα 383 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2020
    Γύρω στο 2,5% ήταν η ανάπτυξη τα πρώτα τρίμηνα του '19, έπεσε στο 1% μόλις ανέλαβε η ΝΔ και με το γύρισμα της χρονιά έγινε αμέσως αρνητική.
    Κρίμα, και δεν θα έχει πάλι την ευκαιρία ο Γεωργιάδης να πει ότι τα μέτρα είνια δικά του, τώρα τη δόξα του την έκλεψε ο ιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Ryo Kawasaki...

    Stylianos Gabriel
    Ο Kawasaki επαιζε και με τους Cassiopea αν δεν απατωμαι η κάνω λάθος Φώντα;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να το ψάξω.

    Νίκος Σούρσος
    ο Gil Evans πάντως είναι σίγουρα μεγάλος.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο Hendrix ήταν μεγαλύτερος... ��

    Νίκος Σούρσος
    άλλη η δουλειά το καθενός.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σαν εκτόπισμα στο χώρο της μουσικής, γενικά, ο Hendrix με ελάχιστους μπορεί να συγκριθεί.

    Νίκος Σούρσος
    https://www.youtube.com/watch?v=8DWYMwhj0Vg
    Gil Evans - Zee Zee
    https://www.youtube.com/watch?v=IB8tMU0PP-M
    Stone Free - Gil Evans Orchestra Live in Lugano 1983

    Vassilis Serafimakis
    Το πόσο μεγάλη μουσική έβγαινε από τον Χέντριξ φαίνεται και με αυτό το κομμάτι το οποίο έτσι άνετα περνάει σε εκτέλεση big band.

    Nikitas Kakavas
    Α ρε Δάσκαλε τι μας κάνεις βραδιάτικα ....

    Nick Rovas
    Από τα διαμάντια που με χάραξαν respect

    Kostas Taf
    https://youtu.be/-2WfYYBuBgs
    Ryo Kawasaki - Hawaiian Caravan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "8/3 η πρώτη πρόβλεψη, 26/3 η δεύτερη πρόβλεψη."...

    ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
    Υπάρχει και ένα σχετικό βίντεο που λογικά το έχεις δει.Με Βαρουφάκη να τους λέει για 10%

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Από 10-18%.

    ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
    ναι έχεις δίκιο.

    Ιωσήφ Μιχ
    Aλλα ο βαρουφ ελεγε μπαρουφ....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επί του συγκεκριμένου όχι.

    Vassilis Serafimakis
    Αντε να δούμε πότε θα βαρεθούμε αυτό το δήθεν λογοπαίγνιο.

    Ιωσήφ Μιχ
    αρχες μαρτιου με το που εσκασε η ιστορια προεβλεψα 10% μειωση του αεπ (δεν το λεω για να περιαυτολογησω αλλα για να δειξω ποσο ευκολο ειναι να υπολογισεις κατι εαν εισαι στοιχειωδως σχετικος και τιμιος) η προβλεψη βασιζεται στο σχεδον 20% του αεπ που στηριζετε στον τουρισμο, στην μειωση τουλαχιστον κατα 10% του ισοζυγιου τρεχουσων συναλλαγων και φυσικα χωρις να προβλεψουμε την μειωση της αγοραστικης δυναμης που ερχεται δριμυτερη και εξαρταται απο τις κυβερνητικες πολιτικες. επισης: ασχετως πολιτικης κριτικης, σε οσα προβλεψαι ο βαρουφ επεσε μεσα. οχι γιατι ειναι κανας θεος απλα γιατι ελεγε φωναχτα αυτο που ηξεραν και στην κυβερνηση (και στις τρεις κυβερνησεις γιατι προβλεψεις εκανε απο το 2011) και ο στουρναρας κλπ. απλα εκεινοι δεν τα ελεγαν για λογους κοινης πολιτικης απατεωνιας

    George Chatzakis
    Το ΔΝΤ εχει δωσει 18%

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    10% και βλέπουμε..
    https://www.cnn.gr/.../vathia-yfesi-10-kai-anergia-sto-22...
    Βαθιά ύφεση 10% και ανεργία στο 22,3% προβλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ

    Alice Costo
    τραγικά ανίκανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Robert Williams...

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Ρε σεις αυτό δεν είναι η μουσική από τη Λάμψη; Λέω και εγώ γιατί με έπιασε ένα σύγκρυο μόλις το άκουσα!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ε ναι. Αλλά εδώ είναι η πρώτη εκτέλεση - χρόνια πριν την Λάμψη.

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Ε φυσικά αφού είναι καμιά δεκαριά χρόνια πριν. Άλλωστε εκεί ήταν instrumental, ένεκα τίτλοι αρχής.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχει και σε τραγούδι με την Μπέσσυ. https://www.youtube.com/watch?v=JJ2TD2BqKak
    Robert Williams - Mες Στην Προσευχή Μου | Official Audio Release

    Θανάσης Ζελιαναίος
    Μπα δεν την ξέρω αυτή την εκτέλεση. Τώρα παρατηρώ ότι ήταν την ίδια χρονιά που είχε βγάλει ο Λογαρίδης τον πρώτο του. Πολύ ωραίος δίσκος. Ο Λογαρίδης μου άρεσε καλύτερα απ' τους τρεις που ανέφερες.

    Nick Zarago
    Καλώς τον έφαγε η ΟΝΝΕΔ, σιγά το βελόνι που έχασε η Βενετιά και σιγά την ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ μουσική που θάφτηκε κάτω από την Ελλάδα, τη θρησκεία και τη νέα παπαρολογία.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ηρέμησε. Μην εξάπτεσαι. Δεν υπάρχει λόγος.
    Όλοι των Poll ήταν θρήσκοι. Ακόμη και το "ζήτω η ελλάδα, ζήτω η θρησκεία" κ.λπ. σαν μουσική μετράει κι είχε τεράστιο χουκ, τότε όταν ήμασταν φοιτητές στα ΑΕΙ, στα έιτις - και ζηλεύαμε, εμείς να πούμε, οι αριστεροί να πούμε, που τη βγάζαμε με ξεχειλωμένα τραγούδια του '70 (με κάτι Λοΐζους και κάτι Μπακαλάκους) και όχι με κάτι πιο σύγχρονο, με σύνθια κ.λπ.

    Vassilis Serafimakis
    Και οι τέσσερις Ramones είχαν αντιδραστικές πολιτικές αντιλήψεις, μονοκούκι Ρεπουμπλικάνοι. Αδιαφορώ πλήρως.

    Pantelis Tsalouchidis στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ε, όχι και ζηλεύαμε, μια χαρά γουστάραμε με Λοΐζο. Όσο για τον ύμνο της ΝΔ, πιο κάτω και από Χαριτοδιπλωμένο που είχε και καναδυό ακουστερά κομμάτια

    Nick Zarago
    Πολλ. Θρήσκοι. Χουκ. Εγώ δηλαδή, που τα σιχαίνομαι ΟΛΑ αυτά όσο και τα ΡιτσοΘοδωράκια που παίζουν στις μαζώξεις της αριστερής μιζέριας (ακόμα και σήμερα), δεν δικαιούμαι να χλευάζω την απίστευτη αυτή μπουρδολογία που βγήκε για τη ΝΔ της εποχής; Πες μου ότι πρέπει να τη σεβαστώ, αυτό μόνο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Vassilis Serafimakis
    Εντάξει, εγώ δεν αδιαφορώ πλήρως, καθώς οι απόψεις τους ήταν πολύ χειρότερες από του Robert Williams. Π.χ. τα “Blitzkrieg bop” και “Commando” (και όχι μόνον αυτά) είναι ναζιστικά/ πολεμοχαρή τραγούδια. Αλλά μην την πιάσουμε αυτή τη συζήτηση τώρα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Pantelis Tsalouchidis
    Εγώ δεν γούσταρα με Λοΐζο, Μπακαλάκο, Ξυλούρη και τέτοια το λέω. Καλά για τα σέβεντις, αλλά τετριμμένα για το '85, πόσω μάλλον για τώρα. Και λέω για τα πολιτικά τραγούδια τους. Όχι για τα άλλα.

    Stam Ekmek
    Χιλιες φορες Λοιζος!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Nick Zarago
    Ηρέμησε, στο ξαναλέω. Εγώ δεν πόσταρα εδώ τον ύμνο της ΟΝΝΕΔ. Άλλο πόσταρα. Σιχαίνεσαι και τους Poll? Οκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nick Zarago στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      όχι τους Poll. Τους θρήσκους (γενικώς) και όσους βγάζουν τέτοιους ύμνους (ειδικώς).

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Nick Zarago
      Ξαναλέω, οι Poll ήταν θρήσκοι... "Ψάχνω να βρω το φίλο μου / που έζησε χιλιάδες χρόνια πριν. / Είχε κι αυτός μακριά μαλλιά / και δίδασκε αγάπη στην ψυχή". Για να μην πούμε για τα "Λευκά Φτερά" κ.λπ. Εδώ ο Λογαρίδης σε στασίδι εκκλησίας (φωτό εξωφύλλου δίσκου). Ο Williams δεν φωτογραφήθηκε ποτέ σε στασίδι...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Stam Ekmek
      Έχω πιο πολλούς δίσκους του Λοΐζου από Robert Williams. Και κανείς δεν τους έβαλε στη ζυγαριά. Να μένουμε στα της ανάρτησης.

      Patritsopoulos Nikos
      ο καθενας τους σπουδαιος μουσικος και με απιστευτους δισκους η κομματια ,καποιοι κανανε progressive στα 70ς οταν κανεις δεν ηξερε εδω κατι παραπανω απο floyd και sabbath

      Stam Ekmek στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      οκ..ασε με λοιπον να βαζω εγω στην ζυγαρια την πολιτιστικη κουλτουρα αριστερας και δεξιας στην Ελλάδα

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Μάταιος κόπος. Δεν έχει νόημα αυτό. Ό,τι αξίζει αξίζει απ' όπου κι αν προέρχεται.

      Stam Ekmek
      Εχεις δικιο...παμε παρακάτω

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Φυσικά κι έχω δίκιο. Δεν θα σταματήσω ν΄ακούω ούτε Χατζιδάκι, ούτε Τουρνά, ούτε Robert Williams, ούτε Κωστή Χρήστου.

      Vassilis Serafimakis
      Ούτε Ramones. :-)

      George Avgeris στον Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Άμα ζηλεύατε την Οννέδ γιατί είχε "σύνθια" κι θλιβόσασταν επειδή μένατε στον Μπακαλάκο ενώ την ίδια εποχή έσκιζαν οι Stones, οι Velvet, ο Iggy, το πάνκ, οι Talking Heads και τόσοι άλλοι, αυτό δεν δικαιώνει ούτε τον Γουίλιαμς ούτε την Οννέδ. Την υστέρηση μιας μερίδας αριστερών δηλώνει και μόνο γιατί ήταν κολλημένοι στο Κόμμα.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Άσχετο σχόλιο. Δεν κατάλαβες τίποτα απ' όσα λέμε.

      Γιώργος Δαραβίγκας
      είχε γράψει κι ένα τραγούδι ο Ουίλλιαμς στην μετά Poll εποχή,νομίζω λεγόταν ''Πρωτομαγιά'' και το θυμάμαι γιατί μου άρεσε,δεν κυκλοφορεί πουθενά όμως

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Για τον Παναγούλη...
      https://www.youtube.com/watch?v=ocUd4EN-2pQ
      Robert Williams – Ζει

      Γιώργος Δαραβίγκας
      το ήξερα ότι είσαι κινητή μουσική εγκυκλοπαίδεια !

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έχω μεγαλώσει κι εγώ με τέτοια τραγούδια.

      Mike Beles
      Πρεπει να το παιζεις "Αριστερος" και αντι...για να κανεις καριερρα στην Ελλαδα...και ο Σαβοπουλος Καραδεξιος ηταν αλλα πουλαγε Αριστεροσυνη ….και την πουλαγε καλα..!!!

      Pantelis Tsalouchidis
      ούτε δεξιός ήταν ούτε αριστερός. Κλασικός καιροσκόπος ήταν.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν ήταν πάντα "καραδεξιός" ο Σαββόπουλος.

      Mike Beles
      ηταν και ΠΑΣΟΚ....χαχα όταν ξεκινησαν οι επιχορηγήσεις...!!!

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Μην πιάσουμε κουβέντα για τον Σαββόπουλο. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές. Εδώ να πούμε κάτι, αν έχουμε, για τον Robert Williams.

      Vassilis Serafimakis
      Αυτή πάντως η τάση (η μανία ακριβέστερα) να χρωματίζομε όλη τη ζωή ενός ανθρώπου με το πώς είναι στην πιό πρόσφατη περίοδό του δεν είναι μόνο τεχνικό λάθος, δηλαδή λανθασμένη ιστορική κριτική, αλλά και άρνηση τής ίδιας τής ανθρώπινης φύσης.
      Εμ έτσι είναι όμως!.. Σήμερα κάποιος τα βλέπει έτσι κι αύριο τα βλέπει αλλοιώς. (Εγώ στα οικονομικά είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα. :-) )

      Διαγραφή
    2. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Υπάρχουν άνθρωποι, που και πολιτικά είναι σταθεροί στη ζωή τους και δεν είναι κακό αυτό. Το να πηγαίνεις από δω κι από κει δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο. Όλα αυτά τα πράγματα κρίνονται κατά περίπτωση. Δεν υπάρχουν κανόνες.

      Vassilis Serafimakis
      συμφωνώ απολύτως.

      Nikos Kouteris
      Μια χαρά τα λέει ο Φώντας, το δε πρώτο προσωπικο του LP έχει πιo πολύ mellotron από όλους τους δισκους του Wakeman μαζί. Αν δεν το έχεις Φώντα πες μου έχω δυο κοπιες , γαμω τις κωλο εγγραφές παντως

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν είναι αυτός ο πρώτος Νίκο. Αυτός είναι από το '74...

      Nikos Kouteris
      ναι, ναι είναι και ένα το 1974 ! Πιο δυσκολο εκείνο

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Αυτός ο τελευταίος, ήταν καλός δίσκος.

      Panos Ramone
      Φώντα, απο συνεντεύξεις του Λογαρίδη που έχω διαβάσει απο τα 80'ς, δήλωνε οτι ήταν ΚΚΕ.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Υπάρχουν και χριστιανοί κομμουνιστές... ��

      Panos Ramone
      Νόμιζα οτι μόνο ο πεθερός μου ήταν τέτοιος! ������


      Stathis Nikokavouras
      τον εφαγε και κατι αλλο εκτος απο την νουδου που λες..και η εμμονη του για τα UFO ..κολημα απο τα λιγα...ναγραφε και κανα τραγουδι για αυτα τουλαχιστον...ενω οι μεγιστοι εδω εγραψαν αυτον τον υμνο...με αυτο εκλεινα καθε βραδυ ..αν καποιος σου πει οτι δεν υπαρχει αλλο ειδος ζωης και εσυ........κλπ. τι εχω παιξει φωνταααααααααααα .....
      https://www.youtube.com/watch?v=WeiufBduVE8
      Hot Chocolate - No doubt about it

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Πολλοί παλιοί πιστεύανε στα UFO. Να μην μπω σε λεπτομέρειες - τα έχω γράψει κιόλας. Ο Τουρνάς έχει γράψει και τραγουδάρα σχετικά και ολόκληρο LP.
      «Μία άλλη τάση αφορούσε σε θέματα που δανείζονταν την ουσία τους από το υπερπέραν. Αναζητείται στο πλανητικό ή διαγαλαξιακό χάος η... τιμωρία για μία Γη που... παραστράτησε, που... λησμόνησε τον προορισμό της, που καταστρέφεται από την αλόγιστη ανθρώπινη συμπεριφορά. Πρώιμες οικο-ανησυχίες; Σχεδόν. Οι Sounds (σε στίχους Ρέτης Ζαλοκώστα) τραγουδούν το 1970, το ‘Έτος 2525’, μεταφέροντας την φουτουριστική επιτυχία των Zager & Evans στη γλώσσα μας, ενώ ο Σωτήρης Κοματσιούλης με την ‘Επιδρομή από τον Άρη’ το 1972 προσφέρει ένα pop-rock gem, με ωραίο hammond και κιθαριστικά κεντήματα για σεμινάριο. Την ίδιαν, περίπου, εποχή ο Γιάννης Πετρίτσης ηχογραφεί τον ‘Αρειανό (1973), ο Ηλίας Ασβεστόπουλος με τους 2002 τραγουδούν το 1975, στον ‘σιδερένιο άνθρωπο’, για το... διαστημόπλοιο από τον Άρη, που δεν ήταν άστρο ούτε φεγγάρι, ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης (1976) ανοίγεται ‘σε άλλους κόσμους μακρυνούς’, ενώ ο Ακρίτας (1973) είναι, από το εξώφυλλό του ήδη, μία κοσμική αλληγορία. Σ’ αυτή την κατηγορία τραγουδιών, ή έργων αν θέλετε, τα ‘Αστρόνειρα’ του Κώστα Τουρνά έχουν ξεχωριστή θέση».

      Διαγραφή
    3. Καλοί όλοι αυτοί , αλλά μην συγκρίνουμε κανένα με τον Τουρνά , στιχουργικά κυρίως ,μέχρι ενός σημείου βέβαια κι αυτός..Όσο για τα Αστρόνειρα νομίζω ότι από τους κορυφαίους ελληνικούς δίσκους γενικότερα , απλά λίγο αδικημένος..

      Διαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τα σκληρά περιοριστικά μέτρα εμποδίζουν την ανοσία, η οποία είναι απαραίτητη, για να ξαναγίνει φυσιολογική η ζωή."...

    George Chatzakis
    Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τίποτα το θετικο, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.... Αν το εμβόλιο γινει πραγματικότητα μεσα στο 2020, έχουμε πράξει σωστά. Το να εκτεθεις εθελουσιως για να αποκτήσεις την ανοσία της αγέλης(θεωρία Τζονσον), ειδικά όταν δεν έχεις σύστημα υγείας να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, ο κίνδυνος να βρεθείς με 500 νεκρούς την μέρα επι σειρά ημερών, είναι υπαρκτος. Γνώμη μου ειναι οτι εμείς με το προβληματικό σύστημα υγείας που έχουμε, αυτά πού κάνουνε είναι μονόδρομος. Πρέπει να λάβουμε υπ'οψιν οτι έχουμε να κάνουμε με ενα λιαν μεταδοτικό ιο, με δείκτη μεταδοτικοτητας(R) περίπου 4(!). Δηλαδή απο ενα φορέα, θα νοσήσουν, χωρις περιοριστικά μετρα, 4 ατομα, μετα 16, μετα 64, ακολουθουν 256 για να φθάσουμε εν ριπει οφθαμου στα 1000(!) Είναι κατι πρωτόγνωρο όλο αυτο και δύσκολα διαχειρίσιμο....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άλλο λέω εγώ πάντως. Εννοώ άλλο θίγω στο ποστ.

    George Chatzakis
    Αναφέρατε τα "σκληρά περιοριστικά μέτρα", αυτό ακριβώς λεω, οτι λόγω της ιδιαιτερότητας του ιού, ειναι πολυ δύσκολο να εφαρμοζες πιο ήπια, γιατί θεωρητικά , λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητα του ιου, δεν θα είχες αποτέλεσμα. Π.χ ο Ερντογαν που βάζει σε καραντίνα τις μεγάλες πόλεις ΣυβΚυριακο, κάνει μια τρύπα στο νερό

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άλλο λέω. Λέω πως χωρίς επέκταση της ανοσίας δεν βγαίνεις στο ξέφωτο. Θα είσαι σε καραντίνα συνεχώς (με ό,τι σημαίνει αυτό γενικότερα). Το πώς μπορεί να επεκταθεί η ανοσία είναι άλλο θέμα. Επ' αυτού ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εγώ δεν εξέφρασα άποψη, παρότι έχω. Να καταλαβαινόμαστε θέλω.

    George Chatzakis
    Εδω συμφωνούμε. Η επέκταση τής ανοσία είναι μια μεγάλη συζήτηση. Πιστεύω οτι η κάθε χώρα, θα δημιουργήσει το δικό της μοντέλο, βάζοντας πολλούς παραμέτρους, οπως π.χ. την ιδιοσυγκρασία και τις συνήθειες κάθε λαου.

    Vassilis Serafimakis στον George Chatzakis
    o ιός αυτός είναι μεν τρομερά μεταδοτικός αλλά (ευτυχώς!) πολύ λιγώτερο θανατηφόρος από τούς άλλους δύο κοροναϊούς πού μάς επιτέθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια. Οπότε το "500 νεκροί την ημέρα" στη χώρα μας είναι εξαιρετικά απίθανο.
    Το δε εμβόλιο είναι κάπως αμφίβολο αν θα βρεθεί. Δεν έχει βρεθεί ακόμα εμβόλιο (ή φάρμακο θεραπείας) γιά τους προηγούμενους δύο συγενείς του. Μακάρι φυσικά να βρεθεί αύριο.

    Vassilis Serafimakis
    Noμίζω πως είτε το θέλομε είτε δεν το θέλομε θα έχομε πολύ πλατιά διάδοση αυτού τού ιού ("10 με 20 φορές πιό μεταδοτικός από τον SARS [τού 2002]") και θα πάμε υποχρεωτικά σε φάση ανοσιοποίησης αγέλης. Πιστεύω επίσης ότι το έχουν αυτό υπόψη τους οι αρμόδιοι κι ότι τα μέτρα στην Ελλάδα (που ΔΕΝ περιλαμβάνουν μαζικά τέστ) δεν αποσκοπούν σε κάτι περισσότερο από την προστασία τού συστήματος δημ.υγείας διότι άμα εμφανιστούν μαζικά κρούσματα στο σύστημα αυτό θα καταρρεύσει.

    Kosmas Vassiliou
    Δεν ξέρουμε πόσοι έχουν τώρα ανοσία, φοβάμαι ότι ούτε οι ιθύνοντες γνωρίζουν. Με δεδομένο ότι οι διαθέσιμες ΜΕΘ είναι κάποιες εκατοντάδες, το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι διαδοχικές καραντίνες και χαλαρώματα μέχρι να αποκτήσουν ανοσία 6 εκατομμύρια κόσμος (60% του πληθυσμού). Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.
    Σχετικά με τα στατιστικά είναι σημαντική και η στήλη Total Recovered, αυτοί που νοσηλεύτηκαν και έχουν ανοσία. Είμαστε στην 56η θέση.

    Mike Beles
    Μηπως εδώ ειμαστε πολύ υπερβολικοι με τα αυστηρα μετρα ?? Πως εξηγεις τη θεση της Σουηδιας ?? Τοσο βλακες είναι αυτοι ??

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν εξηγώ τίποτα αυτή τη στιγμή. Γιατί να εξηγήσω; Περιμένω να δω...

    George Chatzakis
    Ειδικά για την Σουηδία, όπως τουλάχιστον αναφέρθηκε απο την εκεί κυβέρνηση, το ζητούμενο είναι πτώση του ΑΕΠ, το πολύ στο 4%.....με οποιοδήποτε κόστος! Αυτό είναι κάτι πού αποδέχτηκε η εκεί κοινότητα (εκτός της Ιατρικής).....Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο έλεγε μια Ελληνική κυβερνση, αν θα άντεχε.... για ενα 24ωρο....!

    Mike Beles
    https://www.youtube.com/watch?v=tH7Ti5PYOOM
    Ρωτησα τον Χαρδαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ για τις δημοσκοπήσεις...

    Michail Agrafiotis
    To γελάμε, αλλά οι δημοσκοπήσεις παράγουν πολιτική. Μπορεί μια δημοσκόπηση να παρουσιάζει αυθαίρετα νούμερα, αλλά αυτά επιδρούν στη μάζα κι έτσι γίνονται πραγματικότητα. Με εναν παραπλήσιο τρόπο λειτουργεί το μάρκετινγκ εμπορευμάτων (από εκεί ξεσηκώνουν τις τεχνικές).

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έτσι είναι αυτά τα πράματα. Γι' αυτό κι εμείς εδώ τα χλευάζουμε.

    Irini Pitsoli
    Άδωνις καθημερινώς υστεριάζων και λέγων αηδίες που μας έχουν κάνει τα νεύρα κρόσσια -1000%

    Kostas Karabetsos
    μητσοτακης με μασκα..[τον ειδαμε σημερα και του παει]

    ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
    Βγήκα να περπατήσω απόψε μιστερ και σκεφτόμουν την αποψινή δημοσκόπηση.Ηταν επίσης το ίδιο νούμερο νεκρών από τον ιό και την πυρκαγιά στο Μάτι που έκανα τον συνειρμό.Αυτός που κάνει την διαφορά τελικά είναι ο γιατρός.Δεν είναι καλύτερος ο χαζός που εβλεπε εξωγήινους στον Υμηττό.

    Koma Gaeshi
    Τσιόδρας πρωταγωνιστής στο the walking dead 500%

    Διαμαντής Καράβολας
    Ο Καραμπελιας πάντως σε τελευταία του ανακοίνωση υποστηριζει ότι Βαρδινογιαννης κ Μαρινακης σπρώχνουν απ τα κανάλια τους τον ΣΎΡΙΖΑ να ξανάρθει στην εξουσία. ��

    Lampros Papalexis
    ''Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στο Παρίσι''._ ;-p

    Κωνσταντινος Ζησης
    delivery boys?

    Dimitris Mavrodis
    Κουτσούμπας με ότι και να βάλει, βγάλει, δηλώσει 5%

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας στον Dimitris Mavrodis
    μόνο το Ερτ1 κάτι ελάχιστο δείχνει από τη δραστηριότητα του ΚΚΕ. Τα ιδιωτικά ίχνη...
    Το τι γίνεται στους εργαζόμενους; Τίποτε. Μηδέν.
    Δημοκρατία, λεμομόκουπα πεταμένη.

    Hermis Kefalas
    Τσίπρας με γραβάτα +1 μνημόνιο!

    Giorgos Stamatelos
    ψωμί κι ελιά και τσιόδρα χαρδαλιά!

    Stathis Nikokavouras
    αληθινες ειναι οι δημοσκοπησεις και μην γραφεις αυθαιρετα οτι σου κατεβαινει στο κεφαλι...περνουν τηλ. στα σπιτια και ρωτανε..απλα τα τηλεφωνα, οπως μονο ο μεγιστος νικοκαβουρας εχει πει γινονται σε σπιτια της εκαλης του ψυχικου και για να παμε και λιγο πιο νταουν στην βουλιαγμενη..καλα ,περνουν και κανα δυο στο περιστερι εκει στον περιπτερα στην πλατεια διπλα απο την εκκλησια που ειναι καραδεξιος και στον ιδιοκτητη μια καβας που ειναι γραμμενος στη νουδου πριν απο τον σαμαρα....τσαοοοοο κοροιδα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και η δική μου δημοσκόπηση αληθινή είναι. Κι εμένα άμα με πάρουν τηλέφωνο "Μητσοτάκη" θα πω. ��

    Vaggelis Makris
    Χαρδαλιάς με παρκα –

    Αντρέας Μπικουβαράκης
    Μα τι είναι αυτό το παρκά;

    Vaggelis Makris
    Το παρκα είναι αυτο το ρούχο της φωτό. Αυτή είναι και διαφήμιση κάτω από το άρθρο. Το άρθρο καταλήγει στο ότι μπορούμε να κάνουμε ον λαιν αγορές παρκα. Επηρεασμένοι από την τάση που έφερε ο Χαρδαλιας θα ανέβουν οι πωλήσεις. Η γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος φορά φτηνά κομαντομπουφαν από το Μοναστηρακι και όχι παρκα. Εάν δεν βρεθεί γρήγορα το εμβόλιο θα καεί ο εγκέφαλος μας από την μλκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb σε σχέση με τον Lee Konitz...

    Spyros Zoupanos
    θα τον λέγαμε west coast jazzman ή όχι;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και αυτό (με αστερίσκους).

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Όχι! Δεν είναι west coast με τίποτα! Προέρχεται από το "σχολή Tristano" και είναι πιο κοντά στον Ornette Coleman (όχι atonal όμως!).

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Γενικώς ανήκει, τον έχουν, στην west coast jazz. Ειδικώς μπαίνει και αλλού. https://www.amazon.co.uk/West-Coast-Jazz.../dp/B00NEP7UUG
    West Coast Jazz - The Finest Selection
    https://www.discogs.com/Lee-Konitz-His.../release/4646459
    Lee Konitz & His West Coast Friends - High Jingo
    Και αυτό το ιστορικό LP από το 1955, που έχει μέσα και Lee Konitz... https://www.discogs.com/Various-Jazz-West.../release/3985572
    Various - Jazz West Coast
    Και ο Hobsbawm κάπου εκεί τον κατατάσσει. Σελ.127. Μιλάει για Τριστάνο και Κόνιτς και καταλήγει... "Έτσι το στυλ κουλ προσηλύτισε ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό νεαρών λευκών, ειδικά στην Καλιφόρνια, και το Λος Άντζελες έγινε η έδρα μιας σχολής της Δυτικής Ακτής." Τους θεωρεί δηλαδή "πατέρες" της τζαζ της Δυτικής Ακτής.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Τόσα ξέρουν, τόσα λένε! Ο Lee Konitz δεν μπορεί να συνδεθεί με τοπική ή αισθητική σκηνή! Είναι bop, post-bop, με ξεκάθαρο cool αισθητήριο (λόγω Tristano, μάλλον), όμως διαφέρει και από τον Charlie Parker. Ήταν από τους αγαπημένους μου άλτο σαξοφωνίστες - ωστόσο δυο-τρεις φορές τον είχα "μπερδέψει" με τον Ornette Coleman και μόνο το "τονικό" του παίξιμο με επανέφερε! Όσο για το West Coast πράγμα, δεν έχει πραγματική βάση και σχετίζεται περισσότερο με τη τζαζ σκηνή της Δυτικής Ακτής στα fifties και τις εκδόσεις της εταιρίας Contemporary, κυρίως. Θα θυμίσω κάτι που έλεγε ο Shelly Manne (επιφανής εκπρόσωπος της West Coast Jazz) κάνοντας πλάκα με τον όρο. Παρουσίαζε το γκρουπ του ως εξής: ο σαξοφωνίστας μας είναι από το Σικάγο του Ιλινόι, ο πιανίστας μας από τη Νεμπράσκα, ο..., ο..., κι εγώ από τη Νέα Υόρκη. Παίζουμε West Coast Jazz!" [Το έχω γράψει στο Jazz & Τζαζ αλλά δεν μου είναι εύκολο να το βρω τώρα].

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Όσο για το West Coast πράγμα, δεν έχει πραγματική βάση<<
    κάποια δεν έχουν σίγουρα πραγματική βάση απ' όλα αυτά, αλλά χρησιμοποιούνται. Τον είχαν στο "west coast" από το '55. Και η "σχολή της Θεσσαλονίκης" μια μαλακία και μισή είναι σαν όρος, αλλά χρησιμοποιείται. Ξέρεις ότι αυτά είναι δημοσιογραφικά. Εγώ πιο πολύ βάση δίνω σ' αυτόν τον δίσκο της Pacific Jazz από το '55, το "Jazz West Coast" παρά σε ό,τι άλλο. Είναι ένας όρος θέλω να πω που υπήρχε από τότε κι εγώ τον αποδέχομαι. Όχι σαν το garage ή το freakbeat ή τη "σχολή της Θεσσαλονίκης" κ.λπ., που είναι κατοπινά δημοσιογραφικά κατασκευάσματα (τα οποία και αυτά μέσες-άκρες τα αποδεχόμαστε, προς χάριν της συνεννοήσεως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Χαρωνίτης
      Σύμφωνοι. Σαν όρος υπάρχει και ισχύει. Δεν τον αμφισβητώ. Απλώς, ο Lee Konitz - σαν μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία - δεν εντάσσεται σ' αυτόν. Δεν είναι west coast μουσικός ούτε υπήρξε ποτέ - ούτε κανείς της σχολής Tristano (Warne Marsh, Billy Bauer) είναι West Coast. Μάλιστα, νομίζω ότι δεν "σύχναζε" πολύ στη Δυτική Ακτή (πρέπει να το δω λίγο). Κατά τα άλλα, γεννήθηκε στο Σικάγο και έπαιζε κυρίως στην Ανατολική Ακτή (αν και για έναν τζάζμαν που βρίσκεται διαρκώς σε tour δεν σημαίνει κάτι αυτό). Με τίποτα δεν θεωρείται "τυπική" περίπτωση West Coast μουσικού - σε αντίθεση με τον νεοϋορκέζο Shelly Manne, τον Hampton Hawes, τον Bud Shank, τον Red Mitchell, τον Lennie Niehaus, τον Buddy Collette, τον Curtis Counce κ.ά. που θεωρούνται "τυπικοί" West Coast μουσικοί. [Μάλιστα, επειδή έχω εδώ δίπλα το βιβλίο του Ted Gioia "West Coast Jazz", για κάποιον άλλο λόγο, βλέπω ότι στην προτεινόμενη West Coast δισκογραφία του δεν έχει δίσκο του Lee Konitz (αν και γενικά δεν θεωρώ δεδομένη κάποια "αυθεντία"). Καταλήγω στο ότι το "West Coast" είναι ένα συγκεκριμένο παρακλάδι του κεφαλαίου "Cool Jazz" και έχει να κάνει περισσότερο με τοπικό και χρονικό προσδιορισμό και όχι αισθητικό ή κοινωνικό. Ο Lee Konitz το υπερβαίνει.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Σίγουρα το west coast είναι cool και ως γεωγραφικός προσδιορισμός ισχύει από το '50 (υπήρχε και label jazz west coast, σε δίσκους του οποίου εύρισκες και Lee Konitz). Ούτε κοινωνικός είναι, ούτε αισθητικός - αφού αισθητικά καλύπτεται από τον πιο ευρύ cool. Ο Konitz, όπως εγώ τον έχω καταλάβει, υπήρξε μοναδική προσωπικότητα. Μου έκανε εντύπωση ας πούμε, το ότι δεν έκανε crossovers. Δεν έπαιξε ροκ, φανκ, ηλεκτρική τζαζ, έθνικ κ.λπ. - εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Ήταν πιο πολύ free, avant για μένα, παρά κάτι άλλο. Αν και αυτό δύσκολο να το πεις, επειδή πάλι δεν γειτνίαζε με άλλους τζαζ-αβαντγκαρντίστες. Γι' αυτό έγραψα στην αρχή-αρχή πως θα τον λέγαμε και west coast, αλλά με αστερίσκους.

      Γιώργος Χαρωνίτης
      Συμφωνώ! Είναι πιο πολύ αβάν γκαρντ - χωρίς να έχει υπάρξει ούτε μια στιγμή σπασαρχίδης! Μάλιστα, ταιριάζει περισσότερο με έναν άλλο free στυλίστα, τον κλαρινετίστα Jimmy Giuffre. Και οι δυο είναι cool, και οι δυο ταιριάζουν με την chamber μουσική υπόσταση, και οι δυο έχουν αβάν γκαρντ όψεις. Και οι δυο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ με west coast!

      Thomas Triantafyllou
      Στην εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη γύρω στο 2000 (Δημήτρια) με Mark Turner, υπάρχει κάπου μνεία της μπάντας γιατί πλέον δεν την θυμάμαι;

      Διαγραφή
  10. Τρομερος κιθαριστας ο Ryo Kawasaki,κριμα.RIP
    https://www.youtube.com/watch?v=55W9h-z-ieo

    Φανης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να πω κι εγώ την γνώμη μου, σαν γνήσιος φαν από τα 70's. Ο Τουρνάς σαφώς πιο ολοκληρωμένος από τους άλλους δύο, έβγαλε περισσότερους καλούς δίσκους 1972-1980 (μια ολόκληρη 10ετια, βάζω και τους Poll, δεν το λες και λίγο), Ο Ουίλλιαμς, προσωπική συμπάθεια, αλλά αρκετά πιο κάτω (ένα καλό δίσκο, του 1974, και μερικά σκόρπια κομμάτια). Ο Λογαρίδης ωραία φωνή, αλλά με πολλά πάνω και κάτω (ανακατεύτηκε και με το λαικό). Αν έβαζα τους 10 καλλίτερους δίσκους τους, θα έβαζα τους 2 των Poll, τον πρώτο του Ουίλλιαμς, Ακρίτας, τον πρώτο του Λογαρίδη, και 5 του Τουρνά (Απέραντα χωράφια, Αστρόνειρα, Κυρίες και κύριοι, Και επι γης ειρήνη, Λευκά φτερά). Αυτά και thanks for the memories

    ΑπάντησηΔιαγραφή