Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

LOGOUT instrumentals

Η Sound in Silence είναι μια ελληνική ετικέτα, που υφίσταται από το 2006. Έως ώρας έχει κυκλοφορήσει 94 CD-R, αλλά δεν είμαι εντελώς σίγουρος αν έχουμε γράψει, ποτέ, κάτι, για κάποιο από αυτά.
Πάντως τώρα θα γράψουμε για το πιο νέο μίνι-άλμπουμ του LOGOUT, το οποίον αποκαλείται Instrumentals(2022) και είναι ακριβώς αυτό. Μια καταγραφή επτά instrumentals, σύντομης διάρκειας (από 1:39 έως 3:00 λεπτά), στα οποία ο LOGOUT συνθέτει, χειρίζεται κιθάρες, τραγουδά έχοντας και την γενικότερη παραγωγή, ενώ τον συνοδεύει στο βιολί η Καλλιόπη Μητροπούλου.
Παρότι φαινομενικά τα όργανα είναι δύο (κιθάρα, βιολί) στην πράξη το άκουσμα, λόγω της παραγωγής του, διαθέτει και ευρύτερα χρώματα, ακόμη και ρυθμικά patterns, με το ύφος να κινείται ανάμεσα στην μπαλάντα και την έντεχνη pop.
Βασικά, εδώ έχουμε μια σειρά από πολύ ωραίες συνθέσεις του LOGOUT, που ακούγονται σαν βινιέτες, διαθέτοντας ιδιαίτερα μελωδικά χαρίσματα.
Ο λυρισμός κυριαρχεί φυσικά - λυρισμός που διατρανώνεται από τα φωνητικά, τα οποία είναι ενταγμένα στο συνολικότερο άκουσμα, με απολύτως εποικοδομητικό τρόπο.
Θα έλεγα μάλιστα πως είναι (και) κρίμα, γιατί αυτές οι μελωδίες του LOGOUT δεν έχουν λόγια, ώστε να ακούγαμε ολοκληρωμένα τραγούδια.
Όχι πως δεν είναι ολοκληρωμένο τούτο το άψογα φτιαγμένο CD-R, με το custom εξώφυλλο και τα διάφορα inserts, αλλά τα τραγούδια θα είχαν μία άλλη δυναμική. Μπορεί, όμως, να μην υπήρχαν έτοιμοι στίχοι, για να μπούνε πάνω απ’ αυτές τις πολύ ωραίες μουσικές, οπότε... δεν πειράζει... κι έτσι όπως μας προτείνεται το “Instrumentals” «μια χαρά» είναι.
Μία πολύ περιποιημένη πρόταση λοιπόν από τον LOGOUT, απλή, σύντομη και ουσιαστική, που φανερώνει «άποψη» και σωστό προσανατολισμό.
Επαφή: https://soundinsilencerecords.bandcamp.com/album/instrumentals

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου