Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

YELLOW BOX τεύχος #14 (Ιούνιος / Ιούλιος, 2022)

160 σελίδες έχει το νέο Yellow Box του Ιουνίου / Ιουλίου 2022, που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα. Με τιμή 6,90 ευρώ και με δώρο, σε όλο το τιράζ, ένα CD, DVD ή BLU-RAY, επιλεγμένο από 30 και πλέον διαφορετικούς τίτλους.
Περαιτέρω, γι’ αυτό το τεύχος τρέχει κι ένας μεγάλος διαγωνισμός, για όλους τους αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι θα μπούνε σε κλήρωση, για ένα πικάπ Thorens TD190-2, αξίας 560 ευρώ! Για το πώς θα γίνει αυτό υπάρχουν, φυσικά, οι σχετικές οδηγίες στο τεύχος.
Επιπλέον, κάθε αναγνώστης που θα δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό θα κερδίσει και μια δωροεπιταγή 5-25 ευρώ (για αγορά από το κατάστημα του Yellow Box). Και γι’ αυτό την προσφορά υπάρχουν οδηγίες, που δημοσιεύονται στην τρέχουσα έκδοση.
Τώρα, από ’κει και πέρα και από πλευράς ύλης, τα βασικά θέματα προβάλλονται στα δύο εξώφυλλα του περιοδικού.
Στο πρώτο εξώφυλλο βλέπουμε κατ’ αρχάς να προβάλλεται η ηχομπάρα για TV μέχρι 55 ίντσες Sonos Ray (κείμενο του Βασίλη Πέππα) και εν συνεχεία το πικάπ (πλατό-βραχίονας) Magnat MTT 990 (κείμενο του Γιάννη Δρακόπουλου), ο προενισχυτής Phono MM/MC Zesto Audio Andros Deluxe II (κείμενο του Γιάννη Καμαρινού), το ηχείο δαπέδου Elipson Prestige Facet 14F (κείμενο του Μάνου Μαστραντωνάκη), ενώ αναγγέλλεται κι ένα σημαντικό αφιέρωμα σχετικό με την έκθεση Munich High End Show 2022, που οργανώθηκε στο Μόναχο, από 19-22 Μαΐου 2022 (κείμενο και φωτογραφίες από τον Δημήτρη Σταματάκο).
Από ’κει και πέρα υπάρχει πολλή και καλή ύλη στο τεύχος, που αφορά σε πλήθος προϊόντων (SACD & Network Players, προενισχυτές, ενισχυτές, ηχεία, CD Players/DAC, bluetooth ηχεία, καλώδια κ.λπ.).
Απ’ αυτό το πρώτο τμήμα του περιοδικού να σημειώσουμε, επίσης, την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πουλή (γνωστός από την Ανασκόπηση του ThePressProject και από άλλα διάφορα) στον Γιάννη Δρακόπουλο.
Τώρα στο δεύτερο (πίσω) εξώφυλλο του περιοδικού βλέπουμε την Ελεωνόρα Ζουγανέλη (συνέντευξη στην Βάσια Παρασκευοπούλου), ενώ προβάλλονται ακόμη ένα κείμενο του David Garlitz για «Το Φαινόμενο Buena Vista Social Club» (μετάφραση Μαρία Τσακίρη-επιμέλεια Θοδωρής Μπαφαλούκας), καθώς και το τριών κατευθύνσεων New Girls on the Block, με τις συνεντεύξεις των Νεφέλη Φασούλη, Sophie Lies και Danai Nielsen (στην Βάσια Παρασκευοπούλου).
Περαιτέρω υπάρχουν οι δισκοκριτικές –ο Θοδωρής Μπαφαλούκας γράφει για άλμπουμ κλασικής μουσικής, εγώ γράφω για άλμπουμ jazz και rock, ελληνικά και ξένα, ξανά ο Θοδωρής Μπαφαλούκας με το Audiophile CD Corner–, η στήλη της Μαρίας Τσακίρη “Lets Rock!”, το κείμενο «To Aussie Rock του Σήμερα» από τον Νίκο Α. Τζαβέλλα, μία εκτεταμένη αναφορά στην θρυλική τζαζ ετικέτα ESP-Disk (Α Μέρος), όπως κι ένα κείμενο για τα «ελληνικά» σάουντρακ του Ennio Morricone (από μένα) κ.λπ.
Ένα χορταστικό τεύχος, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου