Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

YELLOW BOX τεύχος #15 (Αύγουστος / Σεπτέμβριος, 2022)

152 σελίδες έχει το νέο Yellow Box του Αυγούστου / Σεπτεμβρίου 2022, που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα. Με τιμή 6,90 ευρώ και με δώρο, σε όλο το τιράζ, ένα CD (που μπορεί να είναι και 3CD!), επιλεγμένο από ένα μεγάλο στοκ. Στο δικό μου τεύχος υπήρχε το CD της σπουδαίας Lucinda WilliamsBlessed” [Lost Highway, 2011].
Περαιτέρω, γι’ αυτό το τεύχος τρέχει κι ένας μεγάλος διαγωνισμός, για όλους τους αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι θα μπούνε σε κλήρωση, για μία SMART TV PANASONIC 55 UHD ANDROID TX-55JX700E, λιανικής αξίας 829 ευρώ! Για το πώς θα γίνει αυτό υπάρχουν, φυσικά, οι σχετικές οδηγίες στο τεύχος.
Τώρα, από ’κει και πέρα και από πλευράς ύλης, τα βασικά θέματα προβάλλονται στα δύο εξώφυλλα του περιοδικού.
Στο πρώτο εξώφυλλο βλέπουμε κατ’ αρχάς να προβάλλεται η... τιτανομαχία Technics Mk7 vs Technics Mk2! Ο Δημήτρης Σταματάκος γράφει για το πιο νέο μοντέλο πικάπ (πλατό-βραχίονας) Mk7 της Technics, συγκρίνοντάς το με το κλασικό Mk2 τής ίδιας εταιρείας. Όπως διαβάζουμε:
«Τα χέρια ιδρώνουν και τρέμουν όταν αγγίζεις μύθους. Μεταφορικώς και κυριολεκτικώς. Διότι, είναι άλλο πράγμα να δοκιμάζεις τον ίδιο το μύθο. Ο υπογράφων (σ.σ. ο Δ. Σταματάκος), γνωστός σιδεροφάγος και κυνικός, δεν αντιμετωπίζει το αντικείμενο με συναισθηματικό τρόπο. Το SL-1210 Mk7 είναι ένα ακόμη πλατό, έτσι δεν είναι; Έτσι δεν είναι;».
Τι άλλο βλέπουμε στο εξώφυλλο; Την ηχομπάρα για TV μέχρι 55 ίντσες Sonos Ray (δοκιμή από τον Βασίλη Πέππα), τον ολοκληρωμένο ενισχυτή / streamer / Renderer Hegel H390 (δοκιμή Γιάννης Καμαρινός) και τα ακουστικά Focal Celestee (δοκιμή Μάνος Μαστραντωνάκης), ενώ προβάλλεται και η επίσκεψη του περιοδικού (κείμενο / φωτογραφίες Δημήτρης Σταματάκος) στο εργοστάσιο της Dual στην Γερμανία.
Από ’κει και πέρα υπάρχει και η υπόλοιπη ύλη του Yellow Box: το δεύτερο μέρος του HighEnd Munich 2022 (Δημήτρης Σταματάκος), η συνέντευξη του Στέλιου Μητσιώνη (ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το κατάστημα εισαγωγής και εμπορίας συσκευών hi-fi και hi-end Solid Foundation) στον Γιάννη Δρακόπουλο και βεβαίως πλήθος δοκιμών, τεχνικά θέματα κ.λπ.
Τώρα στο δεύτερο (πίσω) εξώφυλλο του περιοδικού βλέπουμε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου (γράφω εγώ τα σχετικά, με την θλιβερή αφορμή του χαμού του, τον προηγούμενο Μάιο), υπάρχει το πολύ ενδιαφέρον μουσικό αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο (από τον Νίκο Τζαβέλλα), υπάρχει συνέντευξη της σαξοφωνίστριας της jazz Melina Paxinos στην Μαίρη Πατρίκη (με παράλληλη αναφορά στην δισκογραφία της από εμένα), ενώ υπάρχει και το αφιέρωμα στους AC/DC από την Μαρία Τσακίρη.
Περαιτέρω υπάρχουν οι δισκοκριτικές –ο Θοδωρής Μπαφαλούκας γράφει για άλμπουμ κλασικής μουσικής, εγώ γράφω για άλμπουμ jazz και rock, ελληνικά και ξένα, ξανά ο Θοδωρής Μπαφαλούκας με το Audiophile CD Corner–, η στήλη της Μαρίας Τσακίρη “Lets Rock!”, το κείμενο «Johnny Otis, ωραίος ως Έλλην» από τον Νίκο Α. Τζαβέλλα, το δεύτερο μέρος της αναφοράς στην θρυλική τζαζ ετικέτα ESP-Disk, ένα κείμενο για τον Nino Rota (επιμέλεια Θοδωρής Μπαφαλούκας), κινηματογραφικά θέματα, βιβλία, συνεντεύξεις κ.λπ.
Ένα χορταστικό τεύχος, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

1 σχόλιο: