Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 492

21/2/2023
50 XΡΟΝΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΠΑΞΙΝΟΥ
>>Αν και ήθελα να γράψω μερικά λόγια για το καλύτερο θεατρικό περιοδικό που τυπωνόταν επί χούντας, το «Ανοιχτό Θέατρο» της Μαρίκας Τζιραλίδου και του Γιώργου Μιχαηλίδη (θα βρεθεί κάποια άλλη αφορμή), προτίμησα εν τέλει τα «Θεατρικά» της Ελένης Παπασωτηρίου λόγω του συγκεκριμένου εξωφύλλου – μ’ αυτή την κάπως brutal πόζα της Κατίνας Παξινού (1900-2/1973) στο εξώφυλλο. Αφιέρωμα, λοιπόν, στην «παντοτινή Κατίνα Παξινού» (με πολλές φωτογραφίες και ωραία κείμενα) επ’ αφορμή του προσφάτου, τότε, θανάτου της, μα και άρθρα για το «Jesus Christ Super Star», για το πρωτοποριακό θέατρο του Peter Handke και άλλα επίκαιρα της εποχής.<<
[Από παλιό κείμενό μας στο LiFO.gr]

21/2/2023
Ορισμένοι μπορεί να νομίζουν ότι είμαι οργανωμένος και τακτοποιημένος, επειδή γράφω και για το χθες - η ενασχόληση με το οποίον προϋποθέτει μια κάποια τάξη. Να κρατάς, ας πούμε, ένα εμπεριστατωμένο ημερολόγιο... Να ξέρεις π.χ. πότε ακριβώς κυκλοφόρησε το “The Dark Side of the Moon”...
Είμαι ακριβώς το αντίθετο, εντελώς ανοργάνωτος και κάπως χαοτικός. Λειτουργώ μόνο με τη σκέψη της στιγμής.
Εκεί όπου γράφω κάτι, προκύπτει κάτι άλλο, το οποίο το σημειώνω, για να ασχοληθώ σε άλλο χρόνο, ενώ κάποιες φορές παρατάω κάτι που γράφω, που το έχω ξεκινήσει, που το έχω φτάσει μέχρι τη μέση, γιατί ξαφνικά θυμάμαι κάτι άλλο και αποφασίζω να γράψω για κείνο, αφήνοντας το προηγούμενο κείμενο μισοτελειωμένο, για να το πιάσω ξανά κάποια άλλη στιγμή, μπορεί και μετά από χρόνια. Έτσι, προκύπτουν δεκάδες και εκατοντάδες κείμενα, μισοτελειωμένα, τα οποία περιμένουν να ολοκληρωθούν στο όποτε...
Φυσικά, υπάρχουν και πάμπολλα κείμενα σε επίπεδο φωτογραφικού υλικού. Μία φωτογραφία που πετυχαίνω κάπου, σε έντυπο ή στο δίκτυο, αποθηκεύεται κι αυτή, ώστε να γραφτούν κάποια στιγμή τα ανάλογα...
Είχα ξεκινήσει λοιπόν να μαζεύω κάποιο υλικό σε σχέση με την εξέγερση της Νομικής, σαν χθες, στις 21 Φεβρουαρίου 1973, στοχεύοντας να κάνω ένα κείμενο για τα 50 χρόνια από τότε, που κανονικά θα έπρεπε να δημοσιευθεί χθες.
Ξαφνικά, εκεί όπου έφτιαχνα τον σκελετό, για να προβώ σιγά-σιγά στο κτίσιμο του κειμένου, κάτι είδα τυχαία σ’ ένα σάιτ πώλησης βιβλίων και κοντοστάθηκα. Το μυαλό μου έφυγε κατ’ ευθείαν... πήγε αλλού. Προέκυψε έτσι άλλο θέμα, από το πουθενά, σημαντικό κι αυτό και κάπως έτσι παράτησα την Νομική (έπρεπε να το κάνω, έτσι έκρινα), για να ασχοληθώ μ’ εκείνο. Θα μείνει η Νομική για τα 51 χρόνια, του χρόνου ή για όποτε άλλοτε...
[Παττακός και πρύτανης Τούντας, έξω από τη Νομική, τέτοιες μέρες πριν από 50 χρόνια]

21/2/2023
Μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες από κηδεία, που έχω δει ποτέ. Και την είδα σήμερα εδώ στο fb. Να ’ναι καλά το fb και αυτός που την ανέβασε!
Ο ηθοποιός Βαγγέλης Πρωτοπαππάς (απίστευτο το ύφος του) στην κηδεία τού επιστήθιου φίλου και κουμπάρου του Βασίλη Λογοθετίδη, κρατώντας τα παράσημα του… στρατηγού Δεκαβάλλα. Τι άλλο να πει κανείς... Τίποτα...

21/2/2023
Το χιούμορ του Ζαραλίκου είναι για χέσιμο και αυτά που είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι γελοία. Αν είναι δυνατόν να γελάνε άνθρωποι με τέτοιες ασυναρτησίες.
Καλύτερα η έλλειψη ή μάλλον η ανυπαρξία χιούμορ της δεξιάς, από τις συριζαίικες παπαρίες.

21/2/2023
«Μες στα στενά τα παιδιά τραγουδούν στο μπαλκόνι να βγωωωω, φεγγάρια ρίχνουν χρυσάφι στο δρόμο να βγω να πνιγώωωω»...

21/2/2023
Αύξηση στις εισφορές ΕΦΚΑ τουλάχιστον 26 ευρώ το μήνα, από Γενάρη 2023. Τα βουτάνε από μας, για να παραστήσουν τους καλούς στους συνταξιούχους...

20/2/2023
Και επί κόβιντ, αλλά κυρίως μετά, όλοι την έχουνε δει σπορτίβοι. Από κει που χρειάζονταν τρεις καρέκλες για να κάθονται, ξαφνικά τους βλέπεις να γυμνάζονται σαν την Κομανέτσι, να έχουν τα 50 χιλιόμετρα βάδην για ψωμοτύρι, να γυρίζουν με τα κοντομάνικα στο χιόνι και να την πέφτουνε για μπάνιο χειμωνιάτικα, ενώ εμείς τουρτουρίζουμε φορώντας μπουφάν και μέσα στα σπίτια μας.
Ώπα ρε Τσίπρα, άντρακλα... Εσύ, μετά τον Σβαρτζενέγκερ...
[όχι ότι το σκεφτόμουν να ρίξω Σύριζα, αλλά μετά απ’ αυτό... τελείωσε - εγώ με τέτοια κριτήρια ψηφίζω]
[δεν με νοιάζει αν κάνει μπάνιο χειμωνιάτικα - με ενοχλεί, επειδή μας το τρίβει στη μούρη ότι κάνει]

19/2/2023
Επειδή με ρώτησε η φίλη και συνάδελφος Μαρία Παππά, σε χθεσινό ποστ, τι συνέβαινε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και το ραδιόφωνο στην δεκαετία του ’70, να πω τώρα λίγα λόγια.
Κατ’ αρχάς ξεχωρίζουμε χούντα-μεταπολίτευση.
Οι δικές μου μνήμες από την περίοδο της χούντας είναι λίγες. Σίγουρα παιζόταν στο ραδιόφωνο, γιατί το άκουγα πιτσιρικάς (το 1973 ας πούμε), το «Του άντρα του πολλά βαρύ» (βασικά η εκτέλεση με τον Ντουνιά). Άλλες μνήμες από Μαρκόπουλο επί χούντας δεν έχω.
Το έψαξα όμως λίγο, και για χάρη της Μαρίας και για μένα εννοείται, ξεφυλλίζοντας παλιές Ραδιοτηλεοράσεις. Δειγματοληπτικά πάντα, γιατί το ξεφύλλισμα της Ραδιοτηλεόρασης στα προγράμματα δεν είναι εύκολο – απαιτεί προσοχή και θέλει χρόνο. Μερικά αρχικά συμπεράσματα λοιπόν.
Μαρκόπουλος κατ’ αρχάς πρέπει να ακούγεται στις πληρωμένες εκπομπές της Columbia – κάτι ημίωρα, που μεταδίδονταν διάφορες μέρες, τα απογεύματα. Σίγουρα εκεί θα ακούγονταν τα πιο ανώδυνα κομμάτια από τους τότε δίσκους του (Χρονικό, Ιθαγένεια, Στράτης Θαλασσινός κ.λπ.), ενώ για τα πιο «στιγματισμένα» το βλέπω δύσκολο, έως αδύνατον. Τώρα, το να μην μεταδίδονταν καθόλου το θεωρώ κι αυτό δύσκολο. Κάτι θα παίζανε...
Επίσης ακουγόταν παλιός Μαρκόπουλος, και προδικτατορικός και επί δικτατορίας – κυρίως τα σάουντρακ. Βρήκα και σκάναρα επίσης κι αυτό το κομματάκι από 1 Σεπτεμβρίου 1971, με μουσικές και τραγούδια από τον Ψαρόγιαννο (σάουντρακ του ’66), στις 12 παρά τέταρτο τη νύχτα (τρέχα γύρευε δηλαδή), στο Ενόπλων...
Μεταδικτατορικά ακούγονταν σίγουρα περισσότερα πράγματα. Θυμάμαι και Θεσσαλικό Κύκλο, και Μετανάστες, και Θητεία, και πιο μετά Ελεύθερους Πολιορκημένους... Βασικά πάντα από τα ημίωρα των εταιρειών, αλλά και εκτός αυτών. Σίγουρα ακούγονταν πολύ και τα σατυρικά επί χούντας (Ταρζάν) και μετά τη χούντα (Τούμπου-τούμπου ζα)
Γενικά, θα έλεγα πως και επί Καραμανλή δεν τρελαίνονταν να παίζουν Μαρκόπουλο – τα δυνατά κομμάτια του. Τα πιο εμφανώς πολιτικοποιημένα κ.λπ. Έπαιζαν, αλλά με ρέγουλο.

11 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Επειδή με ρώτησε η φίλη και συνάδελφος Μαρία Παππά"...

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Ακουγόταν Μαρκόπουλος από το ραδιόφωνο! Δεν είμαστε Χιλή!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι ασαφές αυτό το σχόλιο Γιώργο. Τι ακουγόταν πότε ακουγόταν, αυτό έχει νόημα τώρα. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο πολύ να κάνω πιο επισταμένη έρευνα. Ότι ακουγόταν... ακουγόταν. Το θέμα είναι πριν/μετά τη χούντα, και τι ακριβώς ακουγόταν και πόσο.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Ακόμα και ο Νίκος Τάγκαλος, ο Μαστοράκης του Αγρινίου, έβαζε Μαρκόπουλο! Θυμάμαι είχε βάλει πολλά κομμάτια από την Ιθαγένεια γύρω στα τέλη του '73 - τόσο που με έκανε να πάω στον Φωκά-Μπέλλα (στην πλατεία Γεωργίου ήταν τότε) και να αγοράσω την κασέτα [γιατί στην Πάτρα είχα μόνο κασετόφωνο].

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου ήταν άλλου παπά Ευαγγέλιο. Είχε αυτονομία ο ραδιοφωνικός σταθμός της.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Στο Αγρίνιο ήταν ο σταθμός!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο σταθμός ήταν του Μεσολογγίου, αυτός μπορεί να έκανε τις εκπομπές από το σπίτι του στο Αγρίνιο. Τον θυμάμαι είχε και έκο στη φωνή.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Δεν επιμένω!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    1000% αυτό. Ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Έτσι ήταν η επωνυμία του. Είχε και δικό του πρόγραμμα, αλλά συνδεόταν και με το εθνικό δίκτυο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ευχαριστώ τον φίλο Μάκη Γκαρτζόπουλο, που μου είπε να διορθώσω το Στρατής και να το κάνω Στράτης.

    Βασίλης Βασιλειάδης
    Τα μεγαλύτερα παιδικά σουξέ της εποχής ήταν ο Ταρζάν και το τούμπου τούμπου ζα. Μιλάμε για αμέσως μετά τη χούντα. Στις εκδρομές του δημοτικού γινόταν χαμός με αυτά τα τραγούδια. Από εδώ μπορείς να καταλάβεις πόσο έπεσε το επίπεδο σήμερα που τα μωρά ακούνε τραπ και κάτι αλλά περίεργα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Τα μεγαλύτερα παιδικά σουξέ της εποχής ήταν ο Ταρζάν και το τούμπου τούμπου ζα.<<
    εν ναι, το λέμε αυτό στο ποστ.

    Panos Bosnakis
    Ήταν απαγορευμένος και ο Μαρκόπουλος, μόνο κάνα δυο βλακείες παίζονταν σα το Ντιρλανταντα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πρώτον, το Ντιρλαντά δεν είναι βλακεία. Δεύτερον ο Ψαρόγιαννος είναι Ντιρλαντά; Λέω στο ποστ τι παιζόταν. Στοιχεία θέλω... Αποδείξεις... Προφορική ιστορία είπα κι εγώ, αλλά έδωσα και στοιχεία.

    Ferris Costas
    Τον Γιάννη Μαρκόπουλο τον ανακαλύψαμε στον θεατρικό Πατούχα του Μάνου Κατράκη, στο θέατρο του Άλσους. Ήταν ξάδερφος της πρώτης μου γυναίκας, και εξ αυτού τον υιοθετήσαμε (η παρέα των κινηματογρφαιστών που ήσαν ακόμα βοηθοί). Αμέσως του δώσαμε δουλειά στον Ντελικανή, όπου χρησιμοποίησε μαζί με τα δικά του, ένα τραγούδι των Σκουλούδη-Σκαλκώτα, και ένα μοτίβο του Γιάννη Δερμιτζάκη. Αμέσως μετά τον παραδώσαμε στον Δαδήρα για την ταινία "Ποιά είναι η Μαργαρίτα", αφού εξασφάλισε τα δικαιώματα της "Μαργαρίτας-Μαργαρώ" του Θεοδωράκη, που του χρωστούσε κάποια χρήματα... Από τη μεριά μου, προσπάθησα να τον μυήσω στο ρεμπέτικο, χωρίς επιτυχία, ως την ημέρα που του έβαλα ν'΄ακο΄λυσει το "ταξίμ ζεϊμπέκικο" του Μάρκου. Το πρώτο τραγούδι του που κυκλοφόρησε, ήταν -πάντα στις αρχές της δεκαετίας του 1960- το "Τι να πω και τι να κάνω αφο΄λυ δε με θέλεις πιά", παραλλαγή πάνω στο "Είμαι αθώος το φωνάζω και το διαλαλώ" του Μάρκου. Από κει και πέρα, τράβηξε το δρόμο του. Θα θυμίσω πάντως πως ο Θεσσαλικός Κάμπος ηχογραφήθηκε επί χούντας, και συμμετέχει ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

    Vassilis Serafimakis
    Oταν λέτε "στο Άλσος" να υποθέσω ότι εννοείτε το θρυλικό τελικά Λαϊκό Θέατρο στο Πεδίον τού Άρεως, κοντά στο άγαλμα τής Αθηνάς, αριστερά όπως μπαίνουμε. Με είχανε πάει πάμπολλες φορές οι γονείς μου εκεί. Καταπληκτικό σκηνικό όλο μαζί το θέατρο, παράσταση κυριολεκτικά μέσα σε δάσος.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Στα 70ς -μάλλον καλοκαίρι του 1976- είχε μεταδώσει και η τηλεοραση ολόκληρη συναυλία μαρκόπουλου. Πρέπει να ήταν το οροπέδιο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα τηλεοπτικά δεν τα κοίταξα. Μια ματιά έριξα στα ραδιοφωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Evagoras Karageorgis
      Από το 1964 ο Χατζής τραγουδούσε Το κορίτσι με το κορδελάκι, και σ' όλη την υπόλοιπη δεκαετία του 60-70 και μαζί μ' αυτό, όλα όσα πετυχημένα έγραψε ο Μαρκόπουλος που προαναφέρθηκαν. Ίσως στην Κύπρο περισσότερο γιατί εδώ δεν υπήρχε η χούντα των Αθηνών. Εννοείται, από τα κορυφαία του, ή Ιθαγένεια ακούστηκε όσο κανένα άλλο, πριν τους Ελ. Πιολιορκημένους και αργότερα τις Σειρήνες.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      >>Το κορίτσι με το καρτελάκι<<
      κορδελάκι... κάτι άλλο θα σκεφτόσουν...

      Evagoras Karageorgis
      όοπς, ο δαίμων... το διόρθωσα το καρτελάκι.

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Και επί κόβιντ, αλλά κυρίως μετά, όλοι την έχουνε δει σπορτίβοι"...

    Vasilis Kounelis
    Εμένα αντίθετα με νοιάζει τι κάνει ο πολιτικος και γιαυτό κάποιος γέμισε κοριούς τη χώρα, για να ξέρει επακριβως τι κάνουν οι αντίπαλοι του. Το τι δείχνει πρέπει να είναι παντελώς αδιάφορο!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έχουμε άλλα κριτήρια. Οι κοριοί είναι η ασφάλεια της εξουσίας. Της κάθε εξουσίας. Από κάτι τέτοιες φωτογραφίες φαίνονται πολλά.

    Vasilis Kounelis
    ναι αλλά αλληλοεπιδράμε γιατί τα κριτήρια της κάθε ψήφου δεν ενδιαφέρουν τόσο το σύνολο, όσο το αποτέλεσμα...
    Επίσης πολύ ουδέτερο αυτο με "την ασφάλεια της εξουσίας", όταν πανθομολογούμενα μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δημοκρατίας...

    Κώστας Οικονόμου
    Στα μάτια μου είναι πιο απλό. Προσπαθεί να μαζέψει ψήφους απο την περιβόητη μεσαία τάξη, γυναίκες και συνταξιούχους. Δεν βγαίνει αλλιώς

    Nickos Ventouras
    > όταν πανθομολογούμενα μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δημοκρατίας...
    ...έσταξε η ουρά του γαϊδάρου...
    ...σε μια χώρα που τα τελευταία 20 χρόνια την χρεοκοπήσανε, την περάσανε σε αλλοδαπή επιτροπεία, ξεπούλησαν δημόσια περιουσία, φέρανε δωτό πρωθυπουργό να κάνει τη βρώμικη μετάβαση, πέρασαν το δημόσιο χρέος σε ξένο νόμισμα, ακύρωσαν αποτέλεσμα δημοψηφίσματος και δεν έτρεξε τίποτα, ψήφισαν την αρπαγή εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών από ξένα funds ενώ πριν ματοκύλισαν την οικονομία για να ανακεφαλαιώσουν τις τράπεζες 2 και 3 φορες ― συν άλλα 200 που έκανε μόνη της η ΝΔ τον τελευταία τριετία, ανάμεσα σε αυτά Novartis, κλπ.
    (Και βέβαια χυδαίες υποκλοπές έκανε και ο Τόμπρας (ΠΑΣΟΚ), Μαυρίκης (ΝΔ) αλλά και κάθε επόμενος... επί Καραμανλή δε φάγανε και έναν υπαλλήλο της Vodafone σχετικά...)

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Ψηφισε Μητσο νασαι σιγουρος

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ώπα ρε απέκη. Εγώ δεν έχω βάψει ποτέ τα χέρια μου με τέτοια ψηφοδέλτια. Δεν ξέρω εσύ...

    Vassilis Serafimakis
    ας μην είναι κριτήριο μας κάτι που κάνουν όλοι.
    Οσοι πιστεύουν ειλικρινά ότι η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, δεν παρακολουθεί είναι αφελέστατος! Το μόνο που είναι σε βάρος τής κυβέρνησης που έχει βάρδια είναι ότι ξεβρακώθηκαν οι υποκλοπές στη βάρδια της. (Που δεν είναι αμελητέο.)

    Vasilis Kounelis
    το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Δεν βλέπω καμιά βάρδια.

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Πες μας να μαθουμε και εμεις που δεν κατεχουμε πραμα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τι να σου πω μωρέ. Αφού είσαι τύφλα συριζαίος. Δεν είσαι για διάλογο. ΄Άσε με τώρα. Έχω δουλειά.

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Καλα , αμα αδειασεις λεω

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αδειάζω-γεμίζω εγώ, δεν έχω χαΐρι...

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Τα γουστα δεν τελειωνουν\

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα γούστα αλλάζουν. Άλλο δεν τελειώνει, αλλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμη.

    Πετρος Μιχελιουδης
    ξαναλεω ο Αλεξης πριν το οχι αντεγραφε τον Παπανδρεου τωρα αντιγραφει Μητσοτακη -μονο επικοινωνια οχι ουσια-ρωγα ο ενας παρε ρωγα κ αλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Spiros Dfold Grammenos
      Στα Μπάνια τ' Αλέκου είναι, αψηφώντας τσι τσούχτρες! Σκληρός καρΥΟ!λης...

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Και τσους >>ψωλιόγκους ή ψωλιάγκους, ή ψωλές της θάλασσας, ή πουτσόγιαλους ή θαλασσόπουτσους ή γιαλίσιους ψώλους ή γιαλόπουτσους ή αφρόπουτσους ή θαλασσοψωλές ή πούτσους του αφρού<<
      Έχει και άρθρο ο Σαραντάκος, από κει τα πήρα.

      Spiros Dfold Grammenos
      Ναι στο νησί είναι γνωστοί σαν Πουτσόγιαλοι!

      Nick Rovas
      παίρνει φόρα ο broεδρος ,μην τον κόβεις, τι δηλαδης μόνο ο Κουλης υπεργκομενος

      Stathis Nikokavouras
      Παρα κουλη και φασιστες γεωργιαδη βοριδη παπαδημητριου πορδοσαλτε οικονομου και σια ,χιλιες φορες συριζα.τουλαχιστον δεν εχουν κλεψει.και δεν ειναι φασιστες.αφου το κκε ειναι σε αιωνια ναρκωση και δεν ενδιαφερεται να φτασει παραπανω απο το 5% τοτε τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.θα αρκεστουμε στο να ριξουμε τον κουλη

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν πέφτει τώρα ο Μητσοτάκης. Ξέχασέ το. Την άλλη τετραετία. Η διετία-τριετία... όσο βγάλει.

      Mike Beles
      Αν απο μια φωτογραφια αποφασιζεις τι θα ψηφισεις...αστα βραστα....

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Έτσι είμαι εγώ. Ολιγαρκής. Δεν χρειάζομαι ούτε καν δύο.

      Θανάσης Κρεμασμένος
      Γιατί είναι πρόβλημα που κάνει μπάνιο χειμωνιάτικα; Γούστο του καπέλο του.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Οπωσδήποτε. Όσο γούστο μου καπέλο μου είναι να το θεωρώ κι εγώ άθλιο.

      Νίκος Σούρσος
      Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι τι κάνει. Αλλά να το δείχνει;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ε ναι, αυτό λέμε.

      Θεοδουλος Παρασκευαιδης
      Μ'ΆΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ...."ΤΟ ΩΠΑ ΡΕ.....,ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΜΕΤΑ Ο ΣΒΑΡΤΖΕΝΕΓΚΕΡ...."....!!!!...ΡΕ ΣΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙ.......Ο ΠΟΥΤΙΝ.....????.....ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ "ΠΡΩΗΝ " ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΥΚΑΣΟ.....ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ'ΠΕ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ,ΤΟΥΤΟΥ ΔΩ, Η .......ΠΟΠΗ,ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ.... ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΣΣΣΣ,ΟΠΩΣ ΤΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΜΕΣΑ ΟΙ ΤΡΟ'Ι'ΚΑΝΟΙ ΓΙΑ....17 ΩΡΕΣΣΣ....????.....

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αύξηση στις εισφορές ΕΦΚΑ τουλάχιστον 26 ευρώ το μήνα, από Γενάρη 2023"...

    Παντελής Λαλεδάκης
    Οποιος συνταξιουχος χαιρεται με τα 200 ευρω ενω του εχουν κοψει 13ο και 14ο μισθο πρεπει να ειναι μεγαλος βλακας!

    Ferris Costas
    Πες τα!

    Ιωάννης-Πέτρος Παπέν
    η μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "«Μες στα στενά τα παιδιά τραγουδούν στο μπαλκόνι να βγωωωω, φεγγάρια ρίχνουν χρυσάφι στο δρόμο να βγω να πνιγώωωω»..."...

    Κώστας Οικονόμου
    Στη ποδιά του Κούλη σφάζονται παλληκάρια

    Bekiaris Giorgos
    Ωραία φωτό ρε Φώντα.... που την ανακάλυψες.... ΠΑΣΟΚ σώσε μας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σώσει ούτε τον εαυτό του Γιώργο... Λέμε για τελειωμένη κατάσταση.

    Anastassios Anastassiou
    Φουλ για Πρόεδρος... ξεκίνησε προπονήσεις στον Βοτανικό με Μίμη Δομάζο.

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Στο τραγούδι λέμε ναι και στην μάσα λέμε ναι!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ξέρει να ζει ο άνθρωπας

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Ναι για!

    Κώστας Ρεούσης
    Τι τραβάμε κι εμείς με τα δοξάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το χιούμορ του Ζαραλίκου είναι για χέσιμο και αυτά που είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι γελοία"...

    Hermis Kefalas
    Ζαραλικος ΚΚΕ ...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει (που δεν το ξέρω κιόλας) και ούτε μ' ενδιαφέρει, αλλά τι εκφράζει
    Πάρε να δεις πώς αντιμετωπίζει η αυγή το θέμα για να καταλάβεις... https://www.avgi.gr/.../440252_sernei-ton-zaraliko-sta...
    Άδωνις Γεωργιάδης / Σέρνει τον Ζαραλίκο στα δικαστήρια για σατιρικό βίντεο

    Hermis Kefalas
    ισχύει αυτό! Οι συριζαιοι ψοφανε για αυτό το χιούμορ. Δεν το είχα δει το βίντεο, μ@λ@κια είναι, βασικά με έφερε σε άβολη θέση γιατί δεν το βρήκα αστείο και αυτός θεωρεί μπορεί να βγάλει λεφτά με αυτό του επιπέδου χιούμορ. Στο μεροκάματο κ αυτός εκμεταλλευόμενος αυτή την ρητορική

    Γιώργος Δελτα
    Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου αλλά μη το γενικεύουμε,γιατί θα πώ τότε ότι χιούμορ δεν έχουμε σαν λαός.Μας αρέσει η χοντροκομένη καφρίλα,μ΄΄αυτή γελάει ο κόσμος.Και η δεξιά έχει διαμαντάκια απύθμενης βλακείας,Σίλας πχ και κάτι πρόσφατα αναδυόμενους.Και όλοι αυτοί έχουν κοινό,να τρελένεσαι...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Και όλοι αυτοί έχουν κοινό,να τρελένεσαι...<<
    Το ξέρω. Θλιβερό.

    Diamantis Stagidis
    Αν ειναι παπαριές... Γιατι του έκανε μήνυση ο αλλος ο χέστης ?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Παπαριές είναι. Μαλακία που του έκανε μήνυση.

    Diamantis Stagidis
    Ολο μαλακίες κάνει!. καλα τα λεει ο Ζαραλίκος

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ζαραλίκος μηδέν. Άδωνις υπό το μηδέν.

    Nickos Ventouras
    Μήνυση κάνεις αν θεωρείς ότι σε έθιξαν (είτε το θεωρείς ορθώς είτε βλακωδώς, και είτε ισχύουν, είτε όχι), ή αν θεωρείς ότι έχεις την καταδίκη στο τσεπάκι σου (είτε επειδή έχεις δίκιο, είτε επειδή έχεις κονέ στη Δικαιοσύνη).
    Οπότε το ότι του έκανε μήνυση είναι ανεξάρτητο από το αν είναι παπαριές ή όχι.

    Stathis Nikokavouras
    Αυτο εγραψε πριν λιγο ο ζαραλικος.αξιος.επειδη ειναι αεκ και αριστερος..ΑΞΙΟΣ με κεφαλαια.
    Η επιθεση σου αδικη.ξερεις πολλους αριστερους να τα λενε ετσι?οι πιο πολλοι το εχουν βουλωσει για να παιζουν στα δεξιοκαναλα και να περνουν τις θεατρικες επιδοτησεις του υπουργειου πολιτισμου....
    Αν περιμένετε να δείτε στο σημερινό βίντεο κάποια αναφορά για τις απειλές μήνυσης της αρσενικής Ευας Μπράουν απλώς θα χάσετε ένα μισάωρο. Στο βίντεο πιάνουμε τα θέματα της εβδομάδας που μας πέρασε και δεν τσιμπάμε στον παλιομοδίτικο τρόπο διαφήμισης των ακροδεξιών μέσω διαδικτυακών «καυγάδων». Είναι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στην διάθεση των ακροδεξιών και φασιστών χρόνια τώρα, δεν θα τους δώσουμε και το δικό μας. Αν θεωρήσουμε πως υπάρχει λόγος ή γίνει μήνυση, θα είναι θέμα και θα ασχοληθούμε. Όποτε και όπως θέλουμε εμείς όμως και οχι όποτε και όπως θέλουν οι ναζιάρικες γλίτσες. Φιλιά !!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο Ζαραλίκος Στάθη. Τον θεωρώ ατάλαντο. Και χέστηκα μεταξύ μας αν είναι αριστερός και ΑΕΚ. Και ως ΑΕΚ και ως "αριστερός" αυτά που είπε είναι γελοία. Αισχρά. Δεν θα έκαναν ούτε για κωλόχαρτο, άμα τα τύπωνες.

    Thanasis Papavasileiou
    Ο Ζαραλίκος ΚΚΕ είναι παντως προς αποκατάσταση της αλήθειας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν έχουν καμία σημασία αυτά. Το είπε και ο πρώτος σχολιαστής, και απάντησα, και το ξέρουμε.

    Giannis Mellios
    Ιεραρχωντας όμως τα πράγματα πρωτα κ κυρίως για χεσιμο, είναι ο Άδωνις κ οι όμοιοί του...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κοίταξε φίλε μου, τον Άδωνι τον βρίζουμε όλοι εμείς οι από δω κάτι δεκαετίες τώρα. Δεν πατάει στο πεζοδρόμιό μας. Τον άλλονε όμως τον έχουνε περί πολλού πολλοί στην αριστερά και αυτό είναι το θέμα μας εδώ. Εγώ κάνω κριτική πάντα από αριστερά. Να το ξέρεις αυτό. Κι εσύ και όποιοι άλλοι.

    Giannis Mellios
    έχω καταλάβει τις θέσεις σου αλοιμονο, συμφωνούμε σε πολλά ... Απλά στην προκειμένη , γνωρίζοντας κ τη στάση του ζαραλικου μέσα στη γενικότερη σαπίλα, μόλις άκουσα να του την πέφτει ο νανογιλεκος, το πρώτο που σκέφτηκα είναι να δείξω την αλληλεγγύη μου στον καλλιτέχνη, άσχετα με το αν το χιούμορ του είναι πρώτης γραμμής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Ο νανογιλέκος όπως τον λες γίνεται συμπαθής όταν δέχεται ανοίκειες επιθέσεις. Άλλος είναι ο τρόπος αντιμετώπισής του. Τέλος πάντων εδώ μιλάμε όμως για έναν σατιρικό καλλιτέχνη το χιούμορ του οποίου εγώ το θεωρώ φτηνό και ανύπαρκτο, ανεξάρτητα από το ποιον σατιρίζει.

      Γιωργάκης Μάλαμας
      Ο Ζαραλίκος είναι συχνά πετυχημένος. Δυστυχώς όταν κάποιος βιοπορίζεται από το Χ, πρέπει να παράγει Χ σε τακτικές & ικανές ποσότητες, πράγμα το οποίο κάνει δύσκολο να κρατηθεί η ποιότητα όταν το Χ είναι προϊόν διανόησης.

      Jim Aret
      ε,ναι,το θέμα δεν είναι ότι ένας υπουργός πάει στα δικαστήρια έναν κωμικό αλλά ότι ο κωμικός λέει συριζέικες παπαριές.ο οποίος κωμικός δηλώνει κκε κι απολαμβάνει τη στήριξη του κόμματος στη δίωξη του υπουργού.άρα λέει κκέδικες παπαριές που είναι ίδιες με τις συριζέικες παπαριές,άρα το κόμμα έχει υποχωρήσει σε οπορτουνιστικες πρακτικές με ροπή προς τον ρεβιζιονισμό

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Χαζό σχόλιο. Οι συριζέικες παπαριές λέγονται. Το χιούμορ είναι του υπονόμου. Η μήνυση είναι γελοία. Το αν τον υποστηρίζει το ΚΚΕ δεν με αφορά. Εγώ δεν είμαι οργανωμένος ΚΚΕς για να απολογηθώ για το ΚΚΕ. Επίσης θα τα έλεγα αυτά που είπα ακόμη και αν ο Άδωνις γέλαγε με τα "αστεία" του Ζαραλίκου και τα αποδεχόταν. Δεν ετεροκαθορίζομαι από άλλους ρε μεγάλε. Λέω αυτό που πιστεύω, βάσει του δικού μου σκεπτικού.

      Γεράσιμος Τσουκνίδας
      ΣΩΣΤΟΣ

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες από κηδεία, που έχω δει ποτέ"...

    δημητρης Κουτουδης
    Θλίψη…όντως συγκλονιστική φωτογραφία!

    Μάνος Ορφανουδάκης
    Πρόκειται για πραγματικά παράσημα του Λογοθετίδη που του απονεμήθηκαν για τη συμμετοχή του στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το ξέρω ότι είναι πραγματικά, γι' αυτό και έβαλα τρεις τελείες πριν τον στρατηγό Δεκαβάλλα. Απλά ήθελα να συνδέσω τα παράσημα με τον ρόλο.

    Stathis Nikokavouras
    Μιλαμε για 1960 αν δεν κανω λαθος.καπου εκει πεθανε ο λογοθετιδης
    βλεπει ο καθε βλακας τους ρολους που παιζει στον κινηματογραφο ο καθε ηθοποιος και νομιζει οτι στην πραγματικη του ζωη ειναι το ιδιο.αν ηταν ετσι τον χρηστο καλογηρου θα τον ειχαν εκτελεσει οι βλακες.εναν ανθρωπο που οταν περναγε απο την ακαδημιας που δουλευα για να παρει ρουχα αγκαλιαζε και χαιρεταγε με ασταματητο χαμογελο ολο τον κοσμο.και πηγαινε στο γνωστο καφενειο στην οδο αμερικης διπλα απο το πανδεμονιουμ και αφηνε στον αρτινο καφετζη 2 χιλιαρικα για τους καφεδες της επομενης μερας για τα παιδια που δουλευαν στις μπουτικ.τι να πεις.η βλακεια ειναι ανικητη.

    Vassilis Serafimakis
    ανίκητη και πανταχού παρούσα.

    Stamatis Tsolelis στον Stathis Nikokavouras
    δεν ισχυει αυτό που λες,δεν νομίζει κανείς κατι τετοιο.Ο ηθοποιος ειναι ηθοποιός.Τι να πω π.χ.για τον Χορν;Ο ανθρωπος ηταν παράδειγμα προς μιμηση!Φοβερη προσωπικότητα.Η ο Λαυρεντης Διανελος;Ηθοποιαρες και οι 2 αλλα και ανθρωποι αψογοι.Αστειευθηκα και βγηκε σαν φακτ το ολο ζητημα οτι υπαρχει τετοια παρεξηγησης..

    Νικόλας Τζιουμπρής
    respect

    Andreas Barbatsis
    μεγαλοι καλιτεχνες ανθρωπινοι .χωρις επαρσεις και εγωισμο.στρατιωτες εργατικοι και πανω απο ολα ανθρωποι.με αδυναμιες αλλα και με αξιοπρεπεια ,τουλαχιστο ετσι τους βλεπω προσωπικα.

    Panayiotis Andriopoulos
    Για το ένα παράσημο ο Κώστας Μουσούρης αναφέρει στον επικήδειο ""Η Ελληνική Πορεία πολύ αργά του κάρφωσε στο στήθος ένα παράσημο, «ανθ' ων υπέρ του Θεάτρου επράξατο» με τον πολύχρονο θεατρικό του μόχθο".

    Patritsopoulos Nikos
    Μορφή αλλά και φωνή χαρακτηριστική κι αυτός αλλά και οδύνη αληθινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ορισμένοι μπορεί να νομίζουν ότι είμαι οργανωμένος και τακτοποιημένος"...

    Pantelis Tsalouchidis
    μπορώ να βεβαιώσω ότι μαθήματα σαν το Συνταγματικό δίκαιο είναι συναρπαστικά αν πετύχεις έναν έστω και απλώς καλό δάσκαλο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Eίμαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλιο από το fb στο ποστ "50 XΡΟΝΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΠΑΞΙΝΟΥ"...

    Errikos Sofras
    η Παξινου στην Τρελη του Σαγιω, 1966. Κουστουμια του σπουδαιου Φωκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή