Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 512

4/6/2023
THE NOMADS New Generation...
https://www.youtube.com/watch?v=aQz1XRWEor4

4/6/2023
Υπάρχει ένα 15% που έχει πάνω από 5 χιλιάρικα στις Τράπεζες και ψηφίζει στη πλειονότητά του ΝΔ (λογικό να το πεις). Και υπάρχει κι ένα 85%, που έχει κάτω από 5 χιλιάρικα στις Τράπεζες, τα 4/5 του οποίου δεν έχουν ούτε 1000 ευρώ, και ψηφίζει τουλάχιστον κατά το 1/3 του ΝΔ. Όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν.
Αδέλφια μου, αλήτες, φτωχομπινέδες... μαντήλι να κλάψετε έχετε τουλάχιστον;

3/6/2023
Αν είναι όντως τόσο άνετος ο Μητσοτάκ και γουστάρει να αυτοσαρκάζεται (αυτοτρολάρεται το λένε τώρα) ας βγει μια φωτό αγκαλιά με τον Τέρη Χρυσό. Για να τον δω...

3/6/2023
Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν ξέρει να ορθογραφεί τη λέξη «οικία», μα το γεγονός πως γράφει «στην οικεία μου» και όχι «στο σπίτι μου».
Σε σπίτια μένει ο λαουτζίκος, ενώ σε «οικείες» μένουν οι ευγενείς...
Ο Μητσοτάκ είναι πάντως ειλικρινής, καθότι προύχοντας. Ξέρει, κατά βάθος, ότι δεν τον συνδέει απολύτως τίποτα με τον λαό, ούτε με τη γλώσσα του, ούτε με τις συνήθειες του, οπότε αυτά τα ολισθήματα δεν μπορεί να τα αποφύγει.
Υπάρχουν όμως και πληβείοι που γράφουνε «οικία», αντί για «σπίτι» και καγχάζω περισσότερο μ’ αυτούς.
Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι…

3/6/2023
Νόνικα Γαληνέα, εν ειρήνη...
https://www.youtube.com/watch?v=OwNnfaSqMwU

2/6/2023
Αυτό που δείχνουν οι χθεσινές δημοσκοπήσεις είναι πως η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι οριακή, πως ο Σύριζα δεν καταρρέει, πως το Κινάλ έχει πιάσει ταβάνι, πως η «πατριωτική αριστερά» κόβει ψήφους και από τον Σύριζα, πως οι «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» έχουν στήσει τσαντίρι στην (ακρο)δεξιά πολυκατοικία, διεκδικώντας τις ψήφους της πάλαι ποτέ ΧΑ, και πως θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση μέσα σε 23 μέρες.

2/6/2023
Πάνου Σαμαρά «Ο Κύκλος» (1971)

2/6/2023
Παρατηρώ μια δυστοκία στην δημοσίευση δημοσκοπήσεων. Η τελευταία πρέπει να κυκλοφόρησε 14 μέρες πριν. Ντρέπονται να εμφανίσουν τη ΝΔ με λιγότερο από 40%. Έστω και με 39. Δεν εξηγείται αλλιώς...
[σήμερα λέει θα δημοσιευθεί κάποια]

1/6/2023
Η φορολογική πολιτική της ΝΔ από το πρόγραμμά της. Πέντε γραμμές. 30% κάτω τα τεκμήρια από τις δηλώσεις του 2026 (έχουμε καιρό...) και 13% ΦΠΑ, μέχρι το χειμώνα, σε σινεμάδες, καφέδες και πορτοκαλάδες. Κουβαρντάδες!
Τώρα αν η βενζίνη είναι στα 2 ευρώ, αν η φέτα αυξήθηκε 45% σ’ ένα χρόνο, το ψωμί πάνω από 40%, οι εισφορές ΕΦΚΑ 23% στην τετραετία Μητσοτάκη κ.ο.κ. είναι θέματα της αγοράς και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την αυτορρύθμισή τους...

1/6/2023
Θεωρητικά η αριστερά βάζει φόρους για να ασκήσει κοινωνική πολιτική. Παιδεία, υγεία, πρόνοια, συντάξεις κ.λπ. Η νεοφιλελέ δεξιά σιχαίνεται τους φόρους, γιατί, για τα κοινωνικά, η άποψή της είναι... τσιμέντο να γίνουν. Όποιος έχει να σπουδάσει, να γίνει καλά, να πάρει σύνταξη κ.λπ. Γι’ αυτό και θέλει ιδιωτικά πανεπιστήμια, διαλυμένο ΕΣΥ, συντάξεις της πλάκας κ.λπ. Γι’ αυτό και είναι υπέρ του ξεπουλήματος.
Τώρα, στην πράξη τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα. Γιατί και η νεοφιλελέ δεξιά χώνει φόρους από την εποχή των αλήστου μνήμης Μάνου-Ανδριανόπουλου, γιατί πρέπει να ταΐσει και «τα δικά της παιδιά», ενώ και η αριστερά νομοθετεί, στα φορολογικά, με βάση τα προσχήματα (κάτι να ψιλοπάρει από τους πλούσιους, για να ψιλοδώσει στους φουκαράδες, που θα παραμείνουν ασυζητητί φουκαράδες) και όχι την ουσία (πολλά από τους λίγους, λίγα από τους πολλούς).
Κι ενώ τα πράγματα δείχνουν πιο ξεκάθαρα, όσον αφορά στο τι συμφέρει τους πολλούς και τι τους λίγους, στην πράξη (τα πράγματα) μπερδεύονται κι άλλο, επειδή οι πολλοί παρασύρονται είτε από την διαχρονική πατριδοκαπηλία της δεξιάς είτε από το όραμα της «επανάστασης» της αριστεράς (βλέπε πρώτο εξάμηνο 2015 επί Σύριζα) ψηφίζοντας άλλα αντ’ άλλων.
Τελικά, το πιο σίγουρο όλων είναι εκείνο που λέει ο... σοφός Κουτσούμπας. Ο λαός πληρώνει πάντα το μάρμαρο (γέλιο).

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Θεωρητικά η αριστερά βάζει φόρους για να ασκήσει κοινωνική πολιτική"...

    Antonis Kleidouchakis
    Το βλέπω ξανά 10αρακι το κόμμα.

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Η δεξιά σιχαίνεται την άμεση κλιμακωτή φορολογία. Την έμμεση οριζόντια κεφαλικη, την λατρεύει. ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόροι καυσίμων, καπνού, τέλος επιτηδεύματος, αποτελούν το συντριπτικό ποσοστό των δημοσίων εσόδων, τα οποία αυξάνονται όσο αυξάνεται ο πληθωρισμός.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το χαράτσι είναι πατροπαράδοτη συνταγή αφαίμαξης, που επιβάλλουν οι άρχοντες στους υπηκόους τους. Βασικά και η δεξιά χρειάζεται λεφτά για να ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της έναντι του ξένου παράγοντα (ΝΑΤΟ, άμυνα, τοκοχρεολύσια κ.λπ.).

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Η ανατροπή στο μίγμα αμεσων/ εμμεσων, εγινε επιδρομη επί θάτσερ, και εκτοτε ο κανόνας σε όλη την ευρωπη.
    Τότε αρχισε η νεοφιλελεύθερη κλάψα ότι η φορολογία είναι κλοπή, και γιατί να πληρώνει ο πλούσιος παραπάνω άμα καταναλώνει τα ίδια με τον άστεγο.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Στα τελευταία 5 χρόνια, η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 80%, δηλαδή πάνω από 100 δραχμές το λίτρο.<<
    Εμείς τα ξέρουμε αυτά από την εποχή του Ανδριανόπουλου.

    Vassilis Serafimakis
    Η υπόθεση τής Φορολογίας είναι πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική. Αρκεί προς το παρόν να πούμε ότι σε μία χώρα δημοσιονομικά και νομισματικά αυτεξούσια, όπως είναι οι περισσότερες χώρες τού κόσμου πλην Ευρωζωνικών, το κράτος δεν δαπανάει από τα χρήματα που δανείζεται ή που εισπράττει από φόρους, κτλ. Κάθε νέα καθαρή δαπάνη δημιουργεί νέο χρήμα εκ τού μηδενός. (Βλ. εργασία Τράπεζας τής Αγγλίας "Money Creation in the Modern World". Διαθέσιμη στη διαδίκτυο.)
    Συνεπώς, το ποιούς και πόσο θα φορολογήσει το κράτος είναι θέμα αμιγώς ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Ενα κόμμα θέλει να φορολογήσει τούς πλουσιώτερους επειδή, γιά το κόμμα αυτό, "η υπερβολική συγκέντρωση πλούτου προκαλεί δυσλειτουργίες στην κοινωνία και στην πολιτική". Ενα άλλο κόμμα θέλει όλοι να έχουν χαμηλή φορολογία επειδή "έτσι μόνο προχωράει η ελεύθερη οικονομία". Ο λαός επιλέγει και ψηφίζει.
    Θυμίζω ότι μετά τον Β'Π.Π., μία περίοδο με τις μεγαλύτερες και πλατύτερες οικονομικής ανάπτυξης, η ανώτατη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ ήταν πάνω από 90%, κάτι που δεν πολυαναφέρεται πλέον στο δημόσιο διάλογο.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Σωστά, με εξαίρεση το "Ο λαός επιλέγει και ψηφίζει."
    Εδώ τον πρώτο λόγο έχει η προπαγάνδα και τα fake news. Εξ ου και οι περισσότεροι δεξιοί διευθυντές λένε ότι την τράπεζα θεμάτων την έριξαν οι χάκερζ. Και το 41% των ψηφοφόρων πληρώνουν το μισό τους μισθό στη ΔΕΗ αλλά δεν έχουν ακούσει ποτέ τις λέξεις Χρηματιστήριο Ενέργειας, Ρήτρα αναδιανομής κτλ., ούτε ξέρουν πώς έχει αποφασίσει το ΕΛΚ να ρυθμίζεται η τιμή του ρεύματος και ότι η ΝΔ τζογάρει το 100% της τιμής του.

    Achilleas Aggelidakis
    Ακριβως

    Vassilis Serafimakis
    Στο τέλος όμως, ο λαός επιλέγει και ψηφίζει! Υπερτιμάτε την δύναμη τών ΜΜΕ και γενικά της όποιας προπαγάνδας σε κοινωνίες και καθεστώτα όπως τής Ελλάδας. Απόδειξη, μία από πολλές, το αποτέλεσμα τού δημοψηφίσματος 2015 μετά από λυσασμένη, συνεχή προπαγάνδα κομμάτων & ΜΜΕ υπέρ τού ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Δεν υπερτιμώ καθόλου τη δύναμη της προπαγάνδας, ειδικά όταν αυτή συνδυάζεται με εξαγορές (pass pass pass), εκβιασμούς (νεοφιλελεύθερο ΤΙΝΑ), πολιτισμική οπισθοδρόμηση (λαϊκοπόπ, τραπ, GNTM κτλ), ανελέητο ξύλο στους δρόμους, καταστολή και λαμαρίνες, 13 χρόνια οικονομικής κρίσης, μετανάστευση ενός μεγάλου κομματιού της πιο ζωντανής και ανήσυχης νεολαίας, δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων (νέοι κομματικοί στρατοί), θεσμικές αλλαγές για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά (Βορίδης), ανεξέλεγκτη βία των οπαδικών στρατών, οπισθοδρόμηση της δημόσιας παιδείας στο 1950, και φυσικά την κρυφή και σκοτεινή δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνολικά των δεξιών παρακρατικών δομών.
      τα προχτεσινά θέματα της έκθεσης είναι η καλύτερη απόδειξη του ύπουλου και κυνικού τρόπου (ενδεδυμένου με ευρωπαϊκή γκλαμουριά όμως) με τον οποίο η ελληνική Δεξιά ενσταλάζει μαύρη αντίδραση στα μυαλά των ανθρώπων. Όπως και η ανθρωποφαγική επίθεση για το ταινιάκι που προβλήθηκε σε σχολείο.
      Και δεν χρειάζεται να πείσει τους πάντες προφανώς. Δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι (και 60.000 πάνοπλοι και αφιονισμένοι αστυνομικοί) αρκούν.

      Vassilis Serafimakis
      Aρνούμαι να δεχτώ ότι ο λαός είναι πιό χαζός από μένα ή πιό εύπιστος ή πιό φοβιτσιάρης. Εγώ είμαι ο λαός. Εσύ είσαι λαός. Εμείς είμαστε επιτέλους ο λαός!
      Και λυπάμαι αλλά από όλα αυτά που γράφεις τίποτα δεν εξηγεί επαρκώς την πανωλεθρία τής αριστεράς συνολικά και τον θρίαμβο τής Νέας Δημοκρατίας πριν λίγες μέρες. (Το τραπ ως παράγοντας νίκης τής Δεξιάς;; Σάμπως δεν υπήρχε το 2015 τραπ; Κάτι πιό πέρα από αυτό χρειαζόμαστε.)
      Το χειρότερο είναι ότι μέχρι στιγμής έχω διαβάσει ένα σωρό κείμενα γιά προπαγάνδα ολιγαρχών και ΜΜΕ, γιά αυταρχική χαλιναγώγιση τού λαού, γιά τα χίλια (πραγματικά) λάθη και τις άλλες τόσες (πραγματικές) αμετροέπειες τής κυβέρνησης, και γιά άλλα πολλά, αλλά δεν έχω δεί καμμία σοβαρή αυτοκριτική --από τον Σύριζα ή από άλλους αριστερούς.
      Να συμπεράνουμε δηλαδή ότι η αριστερά έκανε τα πάντα σωστά και δεν γίνεται κάτι καλύτερα, όλα τα είπε όπως έπρεπε, αλλά τι να κάνουμε, ο μαλάκας ο λαός ή αν θέλετε ο εκβιασμένος λαός ψήφισε Μητσοτάκη. ΟΚ. Ας πούνε καλύτερα ότι παραδίνονται και πάνε σπίτι τους...

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Δεν είπα ότι ο λαός είναι χαζός ή οτιδήποτε άλλο. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν αντιλαμβάνομαι τον λαό ως ένα ενιαίο συλλογικό υποκείμενο.
      Φυσικά δεν μπορούν πέντε αράδες ενός απλού πολίτη να εξηγήσουν τον θρίαμβο της ακροδεξιάς πλέον ΝΔ, αλλά δεν αναφέρθηκα καθόλου στο γιατί συνετρίβη ο συριζα. Ούτε γνωρίζω αν θα κάνουν κάποια ουσιαστική αυτοκριτική.

      Vassilis Serafimakis
      Μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει και δεν θα κάνουν διότι αν ήταν κόμμα που θα έκανε δεν θα είχαν χάσει - ή τουλάχιστον δεν θα είχαν συντριβεί. Και γράμματα γνωρίζω.

      Ανδρεας Μπικουβαρακης
      Όσο για το τελευταίο, υπάρχει πράγματι απορία, παρόλο που έχει προηγηθεί αυτή η ασυνάρτητη και αποτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική.
      πιθανότατα.

      Γιωργος Βουδουρης
      Όλα τα λεφτά στο ..σοφό Κουτσούμπα, δεν χάνει ποτέ. Τι επιλέγω σύντροφε, αναλογικότητα στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που οδηγεί στην κοινωνική συνοχή, την αύξηση της λειτουργικότητας και της παραγωγικότητας με την συνεκτικότητα των κοινωνικών δομών σε πρότυπο ολοκληρωμένου κυκλώματος και συντονιστή το κράτος και όχι το κόμμα;;;;;
      Ο Κουτσούμπας αφού δεν μπορεί να "σώσει" το λαό που έτσι κι αλλιώς "πληρώνει το μάρμαρο" ..σώζει το κόμμα.

      Vassilis Serafimakis
      Καλά, όταν ένας φιλελεύθερός στα οικονομικά -όχι νεοφιλελεύθερος, αρκεί το απλό δείγμα- βγαίνει κατά τής φορολογίας με το σύνηθες και όχι εντελώς άστοχο επιχείρημα θυμίστε του ότι ο Μεγάλος Χορός τών φοροαυξήσεων άνοιξε στη χώρα με το διαωβόητο "50άρικο τού Μάνου" δηλ. την αύξηση κατά 50 δραχμές τού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα με υπουργό Στέφανο Μάνο. Φόρος φυσικά έμμεσος και απόλυτα οπισθοδρομικός (regressive) στο πεδίο τής φορολογικής δικαιοσύνης.
      Είχα βάλει κι ένα υποθετικό στοιχηματάκι τότε με υπάλληλο τού Υβέτ που ορκιζόταν ότι η αύξηση θα είναι προσωρινή. Καααλά.

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η φορολογική πολιτική της ΝΔ από το πρόγραμμά της"...

    Antonis Kleidouchakis
    Εισφορές ΕΦΚΑ είπαμε είναι πλέον ανταποδοτικές. Αλλά όλοι λένε στην πιάτσα σιγά μην πάρω ποτέ σύνταξη.

    Sakis Bwanas
    Antonis Kleidouchakis και μετα ερχονται και μου κλαψουρίζουν στο γκισέ ότι τα ασφαλιστικά τους συμβολαια ήταν απατη... ζητω η ιδιωτικη κλεφτοκοταρία, ας πρόσεχαν

    Antonis Kleidouchakis
    ναι δεν ξέρω. Εγώ ξέρω ότι με τα μνημόνια εξαφάνισαν σε μια νύχτα τις συντάξεις μας. Ήμουν 5η κατηγορία. Να φάω δεν είχα αλλά ήξερα ότι πλήρωνα μια μλκ τουλάχιστον.

    Mike Beles
    Εγω παντως πουλησα τα πορτοκαλια 17 λεπτα το κιλο....- 6 λεπτα κοπτικα - 1.60 φορος...9.40 οσο κανει η πλαστικη σακουλα στα σουπερ μαρκετ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Παρατηρώ μια δυστοκία στην δημοσίευση δημοσκοπήσεων."...

    Nikos Zozos
    Ή πάνω από 40 για να μην τρομάξει το πόπολο

    Panagiotis Ioannidis
    Η αυτο η φοβούνται αν δείξουν οτι η δεύτερη θέση πλέον παίζεται στα ισα! Ποιος ξέρει…

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Δημοσκόπηση του MEGA:
    στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,7%, το ΠΑΣΟΚ 10,2%, το ΚΚΕ 6,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2% η Ελληνική Λύση 3,8%, το κόμμα νίκη 3,3% και το ΜέΡΑ25 2,2%

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, την είδα. Τώρα το βράδυ βγήκε.

    Konstantinos Kottis
    Η πρόθεση ψήφου δεν είναι η εκτίμηση ψήφου. Η έρευνα του MEGA δίνει 41+% στην ΝΔ. 19+% στο ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστα παραπάνω στο ΠΑΣΟΚ, 7.6 στο ΚΚΕ και στην Βουλή με σχετική άνεση η Ελ. Λύση, η Πλεύση και η Νίκη.

    George Lambropoulos
    Τούς καημενους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αυτό που δείχνουν οι χθεσινές δημοσκοπήσεις είναι πως η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι οριακή"...

    Panagiotis Ioannidis
    Μα ο συριζα πόσο άλλο να κατέρρεε δηλαδή;

    Achilleas Aggelidakis
    μα ολοι τον θελουν στο 4% "εκει που ανηκει" λενε. αμ δε

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αν διαβάζεις τον είχαν και για 15 και για 10 και για μονοψήφιο.

    Hermis Kefalas
    η αλήθεια είναι πως πλέον είναι ανύπαρκτος επικοινωνιακα σε βαθμό που τον βοηθάει να κρατήσει αυτά τα ποσοστά. Είναι γεγονός η ανικανότητα των στελεχών του να προβάλλουν τις θέσεις τους κομμάτος χωρίς να κάνουν πατάτα.

    Panagiotis Ioannidis
    κοιτα, θα γινει και αυτο! Δεν προλαβαινει απλα σε 20 μερες…
    ναι ειναι καλή η ανυπαρξία! Μειωνει τη χασούρα του! Ειναι αλήθεια αυτό!

    Hermis Kefalas
    είναι γεγονός πως όσο μαζεύει Αντώναρους και Τζουμακες θα απομακρύνεται από το 3-4 που ανηκει.

    Achilleas Aggelidakis
    ωχ τα ιδια κ τα ιδια ρε παιδια

    Θανάσης Αντωνίου
    Καλησπέρα. Μια ερώτηση: Με τον όρο 'πατριωτική αριστερά' εννοείτε το ΚΚΕ;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι. Την Πλεύση.

    Dimitris Trox
    Συνετερακια είναι όλοι τους

    Been There Petros
    Ok, αλλά οι "μακονομάχοι" της Κωνσταντοπούλου μόνο ώς "πατριωτική αριστερά" δεν μπορούν να εκληφθούν... καταρχήν η ίδια με δική της δήλωση (και πολύ σωστά) δεν τοποθετεί το κόμμα της στην "αριστερά", ενώ όσα λέει για μεταναστευτικό/Πρέσπες/κοινωνία την τοποθετούν εννοιολογικά και πρακτικά όχι στον χώρο του "πατριωτισμού" αλλά του "εθνικισμού"... άλλο πατριώτης, άλλο εθνίκι... τεράστια διαφορά...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έτσι αποκαλείται αυτός ο χώρος - του Ρεσάλτο και του Καραμπελιά και ορισμένων ακόμη - άσχετα από το τι στ' αλήθεια είναι.

    Been There Petros
    "Αυτοποκαλείται" είναι το σωστό λοιπόν... και εγώ μπορώ να αυτοαποκαλούμαι μέτρ της υψηλής ραπτικής αλλά δεν είμαι... σοβαρά τωρα, αν δεν κάνουμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις θα καταλήξουμε σε αυτά που παλεύαμε να ακουστούν 13 χρόνια πρίν, όταν οι ναζί υποδύονταν τους "πατριώτες" και οι ακροδεξιοί λούμπεν τους "φιλελεύθερους"...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>"Αυτοποκαλείται" είναι το σωστό λοιπόν..<<
    είμαι σαφής, εσύ δεν το κατάλαβες μόνο. Εντάξει μπορεί και κανας άλλος. Δεν ξέρω. Δεν με απασχολεί. Ό,τι πιάνει ο καθείς.

    Been There Petros
    Δεν σου τη λέω σε προσωπικό επίπεδο... δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεσαι... διευκρίνηση κάνω γιατί ο κοσμάκης μπερδεύει συνεχώς τα μπούτια του με τις έννοιες και η διαστρέβλωση νοημάτων είναι ένας ακόμα παράγοντας που μας έχει οδηγήσει στη σημερινή δυστοπία...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν αρπάχτηκε κανένας. Ο όρος "πατριωτική αριστερά", μέσα σε εισαγωγικά, έτσι όπως τον χρησιμοποίησα, είναι ok. Το κλείσαμε το θέμα νομίζω.

    Vassilis Serafimakis
    Εγώ αριστερός δεν είμαι αλλά η συμφωνία τών Πρεσπών εξυπηρετεί απολύτως τα εθνικά συμφέροντα. Φυσικά οι μικρόνοοι καμποτίνοι πού καμώνονται τούς πατριώτες και τούς εθνικιστές είναι μύωπες και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Σκέπτονται με ανακλαστικό και πρωτόγονο τρόπο. Γι'αυτό κι είναι πα-νεύ-κο-λο να τούς κουμαντάρει κανείς.
    Οπως πχ έκανε ο Γιώργαρος! Είδε το αλεπουδέλι ότι υπήρχε τότε ψωμί στον χριστιανο-εθνικιστικό χώρο κι έστησε το Λάος. Οποιος βεβαίως ήξερε τον Γιώργαρο από παλιά έκανε καινούργιο συκώτι από τα γέλια - ο Καρατζαφέρης να είναι τής εκκλησίας! Ποοολλά γέλια.

    Maria Kalogeraki
    Μη βλέπεις ειδήσεις.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν έχω τηλεόραση. Διαβάζω μόνο.

    Mike Beles
    Γιατι να ειναι τωρα αξιοπιστες ?? παρουσιαζουν οριακη την ΝΔ...για να συσπηρωθει

    Γιώργος Βούλγαρης
    ακριβώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν ξέρει να ορθογραφεί τη λέξη «οικία»"...

    Mike Hatziarseniou
    Στην οικεία του θέση εννοεί ο άνθρωπος, δλδ στο να κάθεται και να πληρώνεται από τον λαό

    Άννα Κσρ
    "Αριστεία" Harvard

    Γιώργος Σεργάκης
    Μάλλον ανήκει σ αυτούς με τους οποίους «καγχάζεις περισσότερο» / https://vm.tiktok.com/ZGJxCAETc/

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Κάτι κατάλαβες λάθος.

    Elsa Grapsa Livingston
    Κάντες 40 κ δώκε μας κ ένα μήνα τράτο

    Makis Fengoulis
    Το χειρότερο είναι ότι βλέπουμε τη φάτσα του συνέχεια ΚΑΙ εδώ στο fcbk....και μετά μας φταίει το ΣΚΑΙ ή το αντ1...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι σαν το Σταμάτη Γαρδέλη μωρέ. Πλάκα έχει...

    Pablitoskg Chatzivas
    Ο τέως μόνο , έλεγε σπίτι μου το Τατόι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επειδή ο λαός τον έλεγε "κωλόπαιδο" ανταποκρινόταν με ευμένεια...

    Hermis Kefalas
    Είναι αυτόματο από την εφαρμογή του τικ τοκ...είπαμε ειναι αμόρφωτοι αλλά έχουν ολόκληρη ομάδα από πίσω επικοινωνίας

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    τι σημαίνει αυτόματο? και γιατί μετά το διορθώσανε? και γιατί έκανε μόνο αυτό λάθος το αυτόματο?

    Hermis Kefalas
    είναι επιλογή της εφαρμογής. Μπορεί να κάνει αυτόματα υπότιτλους στα βιντεάκια. Δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. Σημεία των καιρών, τι να σου πω

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    αφού το διόρθωσαν αμέσως μετά
    https://www.ieidiseis.gr/.../to-lathos-sto-tiktok-pou...
    Το λάθος στο TikTok που ανάγκασε τον Μητσοτάκη να κατεβάσει το βίντεο

    Hermis Kefalas
    Ε κοτζαμ πρωθυπουργός θα βρήκε τρόπο, εγώ δεν ξερω

    Panagiotis Giannelis
    ...συμφωνώ με την περί αριστοκρατικής αντίληψης θεώρηση αλλά για το ορθογραφικό ξανασκέψου το...
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10160480156327302&id=769217301

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    ουδεμία περίπτωση

    Μάτα Αδαμογιάννη
    ..και καλύβα με καμάρι

    George Nikolopoulos
    Στην πιάτσα τέτοια φάτσα,
    Την λένε Αρτέμη Μάτσα! (Η/Σ)

    Nisira Louka
    Μα αυτο ειναι και το πιο ξεκαθαρο απ ολα απ την αρχη αυτης της θητειας, δεν υπαρχει διαλογος με το κοινωνικοπολιτικο σωμα, υπαρχει ακαρπη μονοπλευρη επικοινωνια κ μονολογος. Απο κει καταλαβαινεις. Παντως τους παει καλα.

    Βασίλης Καμπούρης
    Σε οίκους πάντως μένουν και οι πεθαμένοι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Βασικά είναι αυτοί που έμεναν και εν ζωή σε οίκους. Οπότε να μη χαλάσει το πράμα...

    Nitsa Papadakis
    Ε τι μόνο ο Τσιπρας θα είναι;;;;

    Χαρης Κουρουζίδης
    Κατοικει εις την οικία των σπιτιων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αν είναι όντως τόσο άνετος ο Μητσοτάκ και γουστάρει να αυτοσαρκάζεται"...

    Nikolai Stavrogin
    Με λεζάντα "Όχι πια άλλα δάκρυα"

    Nikolaos Kotsovos
    Μην το θεωρείς απίθανο ,τον θαυμάζει!!η νεολαία από 17-20 για τα βίντεο στο ΤΙΚ-ΤΟΚ πρέπει να έχει εισαγόμενο σκηνοθέτη

    Mike Beles
    Τις εφερε το Ανικητο Συστημα στο επιπεδο που θελει τις εκλογες και την Πολιτικη....στο λαιφ σταιλ.....

    Tanas Atanasoff
    Μόλις διάβασα αυτό...
    https://www.thetoc.gr/.../se-apognosi-o-teris-xrusos.../
    Σε απόγνωση ο Τέρης Χρυσός: Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ - Το μόνο που σκέφτομαι καθημερινά είναι ο θάνατος

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    To έχω διαβάσει, είναι παλιό...

    Tanas Atanasoff
    ναι..είδα πως είναι παλιό, όχι πολύ. Δεν το είχα διαβάσει...

    Vassilis Serafimakis
    Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στην Ευρώπη (ξέρω γιά Αμερική χωρίς να κοιτάξω!) από πλευράς κρατικής μέριμνας γιά συνταξιοδότηση & περίθαλψη καλλιτεχνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Υπάρχει ένα 15% που έχει πάνω από 5 χιλιάρικα στις Τράπεζες"...

    Mike Beles
    Μεσαια ταξη - που ειπε και η Φωτιου χαχαχ

    νικος ηλιοπουλος
    Γειά σου Φώντα και να σκεφτείς ότι αυτό το 85% τις έχει ανακεφαλαιοποιήσει τόσες φορές και δεν έχουν καταλάβει ότι κατά βάθος είναι δικές τους και ότι στο μέλλον πάλι θα πληρώσουν τη νύφη όταν οι μεγαλομέτοχοι θα τη κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια όταν παρουσιαστούν τα σκούρα, άσε το άλλο, ξέρεις πού έχουν γραμμένους τους καταθέτες του 85% κάτι μεγαλοτραπεζικά στελέχη? ξεπλένηδες τους ανεβάζουν ξεπλένηδες τους κατεβάζουν και όπως σωστά λες τουλάχιστον το 1/3 από αυτούς ψηφίζει Ν.Δ, άντε να βγάλεις άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "THE NOMADS New Generation..."...

    Bill Mihalopoulos
    Φανταστικό κομμάτι!!! Έχω το δίσκο Lemon Fog και Nomads, από τη σειρά Texas Psychedelic….
    Καλό διήμερο!!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή