Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 513

8/6/2023
Τα πρώτα άκυρα ονόματα, σε σχέση με τον Φλωρινιώτη, τα είχε πει ο Χατζιδάκις, που είχε μιλήσει για Carlos Gardel και Mouloudji. Ό,τι να ’ναι!
Κατ’ αρχάς να υπενθυμίσω πως ο Φλωρινιώτης δεν είχε επαφή με την ξένη μουσική, όσο ήταν στην Ελλάδα των σίξτις. Ο άνθρωπος ήταν του λαϊκού και λαϊκά έλεγε κυρίως (όπως και ρεμπέτικα ή και δημοτικά ακόμη). Μπορεί να έλεγε και κανα ελαφρό, αλλά ελαφρά έλεγαν πολλοί λαϊκοί τότε, στα προγράμματα, γιατί τα ζήταγε ο κόσμος.
Φυσικά είναι τελείως άκυρα και αυτά που λέγονται για David Bowie (ο μόνος διαστημάνθρωπος στην Ελλάδα ήταν ο Τουρνάς μια εποχή), Michael Jackson, John Travolta κ.λπ.
Ο Φλωρινιώτης όταν ήταν στην Αμερική, στις αρχές του ’70, άνοιξε το μάτι του, και το αυτί του. Και βασικά πρέπει να είδε στην τιβί και να έπαθε ταραχή, τον Tom Jones, και τότε πρέπει να του μπήκε η ιδέα να ανακατέψει το λαϊκό με το σώου.
Φυσικά, δεν ήταν ο πρώτος, γιατί σώου στο λαϊκό έκαναν κι άλλοι στην Ελλάδα, όπως ο Χρηστάκης ας πούμε, αλλά ερχόμενος στην Ελλάδα ο Φλωρινιώτης γούσταρε να πλασάρει το στυλ Tom Jones – ο οποίος Tom Jones, εκτός από τραγουδισταράς, ήταν και χορευταράς, και ντυνόταν με φανταχτερά ρούχα, όπως ο Φλωρινιώτης... πριν από το Φλωρινιώτη – στα καζίνα που τραγούδαγε και αλλού.
Ο Φλωρινιώτης δεν μπορεί να ήταν επηρεασμένος από έναν 23χρονο το 1977 (όπως ήταν ο Travolta), όντας αυτός τότε 30χρονος, παρά μόνον από κάποιον μεγαλύτερο (έναν 37χρονο ας πούμε, όπως ήταν ο Tom Jones το 1977). Με τον Travolta απλώς συνέπεσαν και του πήρε μερικές κινήσεις, κυρίως στις πόζες στα περιοδικά και στα εξώφυλλα των δίσκων, για καταναλωτικούς λόγους.
Έτσι λοιπόν, άμα θες να πεις για μια μοντέρνα επιρροή του Φλωρινιώτη... μόνον Tom Jones έχει νόημα να αναφέρεις, όλα τα υπόλοιπα είναι της πλάκας.
Το έχει πει πολύ παλιά, δε, και ο ίδιος ο Φλωρινιώτης αυτό (πως γούσταρε Tom Jones), χωρίς να δώσει πολλές εξηγήσεις. Eξάλλου... χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει...

8/6/2023
>>«Ήμουν πάντα καλός μαθητής, αλλά δεν ήμουν ο τυπικός σπασίκλας»<<
Εμφανίζεται άνετος και... μάγκας, προσβάλλοντας κατά βάθος τα παιδιά, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μπουν σε μια καλή σχολή και που μπορεί να γίνονται εξ ανάγκης και σπασίκλες (δεν είναι καθόλου κακό), για να μπουν εκεί όπου θέλουν, αφού οι οικογένειές τους δεν έχουν να πληρώσουν, για να σπουδάσουν «έξω» φυτευτά.
Έδωσε Πανελλήνιες το ’86 ο άνετος, απλά και μόνο για να πάρει απολυτήριο. Το πόσο έγραψε δεν το έχει πει βεβαίως, για να δούμε πόσο «καλός μαθητής» ήταν... Εξάλλου ό,τι και να είχε γράψει, δεν είχε απολύτως καμία σημασία, αφού όπως έχει πει... δεν ενδιαφερόταν να φοιτήσει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο (τόσο κατασταλαγμένες απόψεις είχε από μικρός...).
Κοντολογίς, ο άνθρωπος αυτός δεν ένοιωσε ποτέ το τι σημαίνει να είσαι καλός μαθητής και να δίνεις εξετάσεις σε μιαν εποχή, όπου οι εισακτέοι ήσαν πολύ λιγότεροι απ’ όσο είναι σήμερα, και άρα το άγχος και η αγωνία, ιδίως των καλών μαθητών, ήταν τεράστιο.
Το παίζει άνετος δηλαδή, και μιλάει από θέση ισχύος μόνον ως πορφυρογέννητος.

7/6/2023
Δηλαδή από πότε είσαι υποχρεωμένος να χαιρετάς όποιον πολιτικό σου προτείνει το χέρι του;
Και γιατί εσύ ως πολιτικός πας σε πάγκους αντιπάλων κομμάτων και απλώνεις τη χερούκλα σου; Δηλαδή, αν πεις σκέτο... γεια σας, καλό αγώνα κυρίες και κύριοι... είναι λίγο και θα σε παρεξηγήσουν;
Γιατί επιδιώκεις να φέρεις τον άλλον σε δύσκολη θέση; Και γιατί, αν δεν θελήσει ο άλλος να σου δώσει το χέρι του τότε τον βρίζεις, τον βγάζεις στη σέντρα, τον προσβάλλεις, και τον ειρωνεύεσαι, λέγοντάς του πως έτσι δείχνει τον πολιτισμό του;
Θεωρώ τη συμπεριφορά αυτή κακή. Δείχνει έλλειψη τακτ και στοιχειώδους ευγένειας για τον πολιτικό – και βασικά δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση, καθώς επιχειρεί να φανεί ανωτερότερος, να τη βγει του τυχαίου πολίτη, βάζοντάς τον στη θέση του...
Αν είναι ποτέ δυνατόν ο πολιτικός να αντιπαρατίθεται, στα καλά καθούμενα, με μεμονωμένους πολίτες, προκαλώντας τους. Είναι από τα άγραφα!

7/6/2023
Πάει κι αυτός... Κανα αφιέρωμα θα διαβάσουμε για τον Tony McPhee, μετά από τον Φλωρινιώτη και την Gilberto; Άιντε να δούμε τι ροκάδες είσαστε.. Ή δεν σας τον έμαθε αυτόν ο Γεωργίου;
https://www.youtube.com/watch?v=SxeGpJlrmCg

6/6/2023
>>Στη δισκογραφία έκανε την πρώτη εμφάνισή του με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», το οποίο έγινε χρυσό.<<
Λάθη πολλά. Πλήρης άγνοια των τραγουδιών και της πορείας του Φλωρινιώτη, υπερ-προβολή της φάσης με τον Χατζιδάκι (που δεν λέει τίποτα για τον Φλωρινιώτη η φάση αυτή, παρά μόνο για τον Χατζιδάκι, που του άρεσε να προβοκάρει και να διασαλεύει την τάξη), τσαλαβουτήματα σε τηλε-συνεντεύξεις του, και βασικά έλλειψη των σωστών τραγουδιών του από το YouTube.
Είναι τρελό δηλαδή να πεθαίνει τραγουδιστής και να μην ενθέτεις στους επικήδειους τραγούδια του – και μάλιστα τα σωστά τραγούδια του, ώστε να καταλάβει ο κόσμος τι στ’ αλήθεια ήταν ο Φλωρινιώτης. 
Αφήνω το άλλο το πολύ βασικό, πως αν «πατήσεις» στο google τις λέξεις «Φλωρινιώτης» και “disco” θα βρεις μόνο ένα δικό μου κείμενο (τόση άγνοια!) γραμμένο παλιά για το lifo.gr, το οποίο σας το προτείνω και τώρα...
6/6/2023
Τάκης Μουσαφίρης - Άκης Πάνου - Κώστας Ψυχογιός. Ορισμένες φορές δυσκολεύομαι να πω ποιος είναι πρώτος, δεύτερος ή τρίτος, στο λαϊκό των σέβεντις (και γι' αυτό τους έγραψα αλφαβητικά). Ακούστε εδώ τραγούδι που έγραψε ο τεράστιος Ψυχογιός για τον Γιάννη Φλωρινιώτη...
https://www.youtube.com/watch?v=vEI-0b4ctMM

6/6/2023
Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης. (Φυσικά η ελληνική διασκευή είναι τόνους καλύτερη από το πρωτότυπο, καθότι οι La Bionda δεν είχαν ούτε Φλωρινιώτη στο τραγούδι, ούτε Τίτο Καλλίρη στη ρυθμική κιθάρα, ούτε Βράσκο-Δεσποτίδη στα βιολιά).
5/6/2023
Άκουγε λέει ροκ ο Γεωργίου... τι λε ρε φίλε! Και ο Καρατζαφέρης άκουγε ροκ, και ο Μαστ, και όλοι οι χαϊδεμένοι του Παττακού... και τι έγινε; Και τι είναι το ροκ; Η κολυμπήθρα του Σιλωάμ, ώστε όποιος ακούει ροκ να εξαγνίζεται;
Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το ροκ ως πειστήριο αυθεντικότητας, προοδευτικότητας, λαϊκότητας, σημαντικότητας κτλ., του κάνετε κακό.

5/6/2023
Το Γεωργίου τον έχω συνδέσει με τη λουμπενοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης, της δεκαετίας του ’90 (της χειρότερης δεκαετίας απ’ όσες έχω ζήσει, όχι μόνο στα τηλεοπτικά, μα και στα πολιτικά, στα μουσικά και σε άλλα πολλά θέματα). Θεωρώ το Γεωργίου ίδιας «πολιτισμικής» αξίας με Πάνιες, Ερωτοδικεία, Μυλωνάδες, Λεωτσάκους, «εθνικούς σταρ» και τα ρέστα, εκφραστή ενός βούρκου τέλος πάντων, που υπάρχει στην κοινωνία (που αποτυπώνεται και στις εκλογές ακόμη) και που του δόθηκε το «σήμα» για να βγει στο γυαλί, με τη μόνη προϋπόθεση να είναι «ο εαυτός του».

4/6/2023
Βαριά κουβέντα ο χωρισμός, σε καίει σε θανατώνει,
οργή θεού και χαλασμός, για όποιον μετανιώνει
Κάνω πρώτος ένα βήμα, μη χωρίσουμε
παίρνω πρώτος και το κρίμα, μη διαλύσουμε...

https://www.youtube.com/watch?v=x6e4KXoihwc

14 σχόλια:

  1. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Βαριά κουβέντα ο χωρισμός, σε καίει σε θανατώνει"...

    Costas Papaoikonomou
    Η Έλενα Κωστή ξεκίνησε με Βασίλη Δημητρίου, συνέχισε στο λαϊκό ρεπερτόριο με αξιοπρέπεια, αλλά στο τέλος μας τα χάλασε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το Γεωργίου τον έχω συνδέσει με τη λουμπενοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης"...

    Nikos Zervos
    DIAFONO MONO GIA MYLONA

    Vassilis Serafimakis
    "τα παιδιά τής νύχτας";

    Καρατζάς Δημήτρης
    Νταβέλης

    Costas Bouyioukos
    ίσως ακόμα χειρότερος από όλους

    Nikos Zervos
    DIAFONO

    Adrianos Nonis
    Έτσι! ...γιατί μας έχουν βγει τα μάτια με αυτά που διαβάζουμε από χτες...

    Maria Kalogeraki
    Εγώ τον έχω συνδυάσει με ραδιόφωνο ταρίφα

    Petros Kozakos
    Πω πω αυτό είναι σχολιο.
    Το ποιο εύστοχο σχόλιο σου που υποκλίνομαι, για τα πιο λούμπεν παράσιτα της κοινωνικής διαμόρφωσης που επιβάλει η ελληνική TV και ραδιοφώνο. Θα την χρησιμοποιήσω εάν χρειαστεί με αναφορά σου φυσικά διότι με απενοχοποίησες αφου εγώ ήμουν πολύ πιο καυστικός, σ' ευχαριστώ.

    Vassilis Serafimakis
    Μα γινόταν να κολυμπήσεις μέσα στο τσουνάμι τού αυριανισμού χωρίς να πνιγείς; Εκατοντάδες χιλιάδες φύλλα ημερήσιες πωλήσεις και θεαματικότητα-ακροαματικότητα γιά τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα Κουρή στα ύψη. Ο Μάνος Χατζηδάκις από τούς ελάχιστους που δεν μάσαγε.

    Γιώργος Δελτα
    Το να είναι ο εαυτός του,κάτι που τήρησε με ευλάβεια το θεωρώ και ''ελαφρυντικό'' εγώ.Επίσης οι εκπομπές που έκανε με Αλέφαντο ήταν ενδιαφέρουσες κατά τη γνώμη μου.Τι να πούμε τότε για το σήμερα που βγαίνουν κάτι Τσουκαλάδες,Ραφτόπουλοι κλπ στο γυαλί με σκηνοθετημένη καφρίλα.Δεν συγκρίνεται ο σημερινός βούρκος του πάτου

    Vassilis Serafimakis
    Ο Τσουκαλάς τεκμηριωμένα *είναι* ο εαυτός του. Δεν παίζει κάποιο ρόλο. Ρόλο βρήκανε και παίζουν οι Πάνια, Ραφτόπουλος, κ.ά. κι από κει και πέρα είναι θέμα τού άν μάς αρέσει το έργο που παρουσιάζουν κι ο ρόλος τους εκεί μέσα. Αν μάς αρέσει στη μία το ξεφτίλισμα ψυχικά προβληματικών ατόμων ή στον άλλο οι προβοκαρισμένοι οπαδικοί καυγάδες.

    Γιώργος Δελτα
    Παρ΄όλα αυτά κι οΤσουκαλάς βούρκος,με ενοχλεί κάθε φανατισμένη υστερική φάτσα στο γυαλί.Μόνο που υπάρχει,για να σε προλάβω..

    Γιώργος Πήττας
    Μα ποιον Λεωτσάκο εννοείς; Μόνο τον μουσικολόγο γνωριζω, και όσο κι αν (ίσως) διαφωνουσε κάποιος μαζί του, σίγουρα δεν έχει καμία θέση ανάμεσα σε όλα αυτά τα σκουπίδια.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχει κι άλλος. Λες να έβαζα τον σημαντικότατο μουσικολόγο, μουσικοκριτικό Γιώργο Λεωτσάκο ανάμεσα σ' αυτούς;

    Γιώργος Πήττας
    όχι βέβαια! Αυτόν εδώ, δεν τον ξέρω. Συχαριστώ

    Dimitris Trox
    Σωστό

    Spyros Diastimikos
    Απόπατος χαμηλής υποστάθμης ο συγκεκριμένος.

    Christos Minos
    Aκριβώς!Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνος Μάξιμος
      Επιτέλους, κάποιος το είπε...

      Αντώνης Γαζάκης
      * με τη μόνη προϋπόθεση να φέρνουν τηλεθέαση.

      George Logothetis
      Ολοσωστος !!!

      Epameinondas William Katanas
      Μπα.
      Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ο Γεωργίου ήταν ο καλύτερος καθρέφτης του.
      Μη κοιτάς Διακογιάννη, Σωτηρακόπουλο και 1-2 ακόμη αυτοί είναι η εξαίρεση για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας.

      Vassilis Serafimakis
      Epameinondas William Katanas Λυπάμαι αλλά ο Σωτηρακόπουλος δεν-α-ντέ-χε-ται με την λογοδιάρροια του και την επίδειξη γνώσης, δηλ, με τα σκονάκια του. Και μη πιάσω τον γιό τού Τσώχου που πρέπει να είναι ιατρικά τυφλός. Απορώ, ξένες μεταδόσεις κι εκπομπές δεν βλέπουν;
      Ενα κατάλαβα από αυτό τον ιστό, ότι όλοι έχουμε άποψη και μάλιστα πληροφορημένη διότι, είτε μάς αρέσαν είτε δεν μάς αρέσαν αυτά τα θεάματα, ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΛΟΙ!..

      Maria Andronikou
      εγώ, ευτυχώς, όχι! Δεν ερχόμουν ούτε τα καλοκαίρια στα '90s! Την είχα γλυτώσει (μετά στραβώθηκα).

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν χρειάζεται να βλέπεις ή ν' ακούς πολλά από το ίδιο πράγμα, για να καταλάβεις τι παίζει. Είναι και θέμα εξάσκησης...

      Jimmy Manolakos
      Χωρίς να διαφωνώ , ο συγχωρεμένος ήταν μακράν καλύτερος και πιο έγκυρος δημοσιογράφος από Πορτασαλτηδες και Ευαγγελατους.

      Sakis Bwanas
      Epameinondas William Katanas κι ο Διακογιάννης πέφτουλας ήτανε και κακοποιητής

      George Floudas
      όχι που δε θα σχολίαζες!!

      Kostas Tzikas
      Αν θέλετε να είστε δίκαιος ας τον συγκρίνετε με τους συναδέλφους του της αθλητικής δημοσιογραφίας. Ο Γεωργίου είχε άποψη καθαρή, πολλές φορές αντισυμβατική, σε ένα χώρο που βρίθει από φερέφωνα και υπαλλήλους. Δεν δικαιολογώ ούτε υποστηρίζω τα σεξιστικά ή ομοφοβικά του σχόλια, αλλά δεν παραβλέπω τη διάρκεια, τη συνέπεια και εν τέλει τη λαϊκή αποδοχή που ελάχιστοι επαΐοντες απολαμβάνουν. Τέλος, θεωρώ τουλάχιστον ατυχές να μιλάτε για «βούρκους» μια μέρα πριν την ταφή του.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      το "βούρκους" είναι διαχρονική αξιολογική κρίση, περιγράφει ένα κομμάτι της κοινωνίας και δεν έχει να κάνει με ταφές και τέτοια - επίσης δεν θέλω να είμαι δίκαιος, όπως εσείς το εννοείτε.

      Dimitris Panayiotatos
      Η χειρότερη δεκαετία της ελληνικής τηλεόρασης! Πράγματι!

      Constantin Sidiras
      Εγώ κρατάω την ατάκα του, σε εφημερία σε διακοπές του στη Χαλκιδική όπου μας έλεγε πως τον ζάλισε η κυρά να πάρουν τόσα πράματα στο αμάξι κ που να τα βάλουν κ του είπε αυτή, στη σχάρα κ της απάντησε, τι είναι το αμάξι, ψησταριά είναι κ θα τα βάλουμε όλα στη σχάρα. Εγώ λέω ήταν ένας καλτ κάρακτερ. Κλάσικ περίπτωση φαφουτό καφενειοπεριθωριακοκαφενεφιλοσοφου.

      Kostas Drosopoulos
      Είχαμε την υπέροχη κρατική τηλεόραση που άρχιζε με τον Κόσμο τού Καρλ Σαγκάν και τελείωνε με Μπακογιαννοπουλο και Κινηματογραφική Λέσχη.
      Περιμέναμε με προσμονή την ιδιωτική αλλά βγήκε μάπα το καρπούζι.
      Χαμηλή ποιότητα όταν δεν προβάλλονταν εγκληματικές εκπομπές.

      Vagelis Papageorgiou
      Ναι, τον θυμάμαι σαν 3ετής στην Γεωπονική, κάπου το 1997 που ήρθε στο μεγαλύτερο αμφιθέατρο της σχολής σαν καλεσμένος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ποιό ήταν το θέμα αγνοώ, δεν με ενδιέφερε ούτε το κόμμα ούτε ο εισηγητής. Είχε γίνει τότε θέμα λες και ήταν ο Αξελός με τον Καστοριάδη

      Costas Papaoikonomou
      Βίκυ Μιχαλονακου και Σία Λιαροπουλου ain't thrash tv!!!

      Διαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Άκουγε λέει ροκ ο Γεωργίου... τι λε ρε φίλε!"...

    Petros Kozakos
    Και ο χιτλερ ηταν vegan αρα όλοι οι vegans ειναι χιτλερίσκοι χαχαχαχχαα
    βρε τι ακουμε καθημερινα πως γίνεται στον κόσμο.

    Harry Gordon
    o ανθρωπος αποτελειται απο 70% νερο, ο χιτλερ αποτελουταν κι αυτος απο 70% νερο αρα ολοι οι ανθρωποι ειναι χιτλερ

    Petros Kozakos
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

    Eleni Founti
    Τι να πούμε για τον Πάγκαλο μετά.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άκουγε κι αυτός ροκ?

    Eleni Founti
    Μας ζάλισαν πόσο ροκάς ήταν!

    Nickos Ventouras
    Η έκφραση «είναι ροκ» εννοώντας ότι ο άλλος είναι αυθεντικός ή sui generis ή μάγκας κλπ έχει μείνει, τι να κάνουμε τώρα;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να την αγνοήσουμε, και να γελάμε με όποιον τη λέει.

    Nickos Ventouras
    Ε, και κάτι θα γίνει. Δεν αστυνομεύεται έτσι η γλώσσα. Αν πιάσει μια έκφραση, έπιασε...
    Άμα είναι να αλλάξουμε και το «αυτός είναι τζαζ» / «τζάζεψε»

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν μίλησα για αστυνόμευση. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, κι εγώ να βγάζω τα συμπεράσματά μου. Όπως όλοι μας εξάλλου.

    Harry Gordon
    ο βαρουφακης ακουει garage punk 60s

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    προγκρέσιβ ακούει Eno, Roxy, Pink Floyd...

    Harry Gordon
    τον προδωσε το πουκαμισο

    Eleni Founti
    Εδώ που τα λέμε αν δεν ακούει Eno θα είναι σκάνδαλο.

    Panagiotis Manopoulos
    Ροκ τα sos άκουγε.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα sos είναι τα καλύτερα, και πολλά άγνωστα είναι πολύ καλά φυσικά, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. George Makris
      Και όχι μόνο αυτό , οι Beatles ήταν Έλληνες !

      Andreas Frogoudakis
      να αγιασει το στομα σου, αμαν πια!

      Hermis Kefalas
      Για όσους αμφισβητούν το ποσο "παράνομο" και "εναλλακτικό" ήταν το ροκ ας δούνε τι συναυλίες γίνονταν την δεκαετία του 60 και μέχρι την πτώση της χούντας....

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      μια χαρά συναυλίες γίνονταν...
      https://diskoryxeion.blogspot.com/.../latte-e-miele...
      οι LATTE E MIELE, οι DALTON, οι PHOLAS DACTYLUS και οι LA FAMIGLIA DEGLI ORTEGA ζωντανοί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 1973!!

      Hermis Kefalas
      ειρωνικό είναι το σχόλιο μου

      Thodoris Rammos
      Δεν ξέρω αν άκουγε ροκ, σιγά μην άκουγε, αλλά σίγουρα ήταν ο Rotten της (αθλητικής) δημοσιογραφίας.

      Haris Mavridis
      ή ο Shane MacGowan

      Thodoris Rammos
      κι αυτός τον Rotten ζήλεψε, και τον ξεπέρασε

      Vassilis Serafimakis
      σιγά μην ήταν ο Johnny Rotten ή κάτι πανκ στη δημοσιογραφία! Αντε ως Μαλβίνα Κάραλη τής αθλητικογραφίας.

      Thodoris Rammos
      εννοείται! Το ανάφερα χιουμοριστικά ως προς την χρήση της γλώσσας

      Takis Akkos
      Όλοι κατά βάθος ακούνε Hendrix και Καζαντζίδη 10000 watt...

      Panayiotis Andriopoulos
      Έχω την εντύπωση πως για τον Γεωργίου εννοείται χωρίς να λέγεται ρητά "σε αντίθεση με το σινάφι του". Που κι αυτό δεν ισχύει, αλλά στερεοτυπικά ο αθλητικογράφος ήταν μεταξύ αυτών που άκουγαν αποκλειστικά λαϊκά.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      >>Παναθηναϊκός για Γιώργο Γεωργίου: «Πήγαινε με το γιο του στο ΟΑΚΑ για τον Σαραβάκο και τη ροκ μουσική»<<

      Tilemachos Mousas
      στην εκπομπή του πάντως έπαιζε πολύ hard rock & λίγο funk και soul
      Οδηγούσα καθημερινά προ 5αετιας εκείνη την ώρα και πετύχαινε Black Sabbath, ACDC αλλά & James Brown κτλ.
      Μου ήταν αδιάφορη η εκπομπή του, αλλά αυτό δεν ισχύει για τη μουσική που έπαιζε.

      Haris Mavridis
      & Stones, Thin Lizzy, Deep Purple, Who, Kinks . . .

      Tilemachos Mousas
      ναι και πολλά άλλα

      Jimi Sokratis
      Όλοι είναι ροκ, όλα είναι ροκ.Ζούμε ροκ καταστάσεις.

      Vagelis Papageorgiou
      Όλα συμβάσεις είναι, σχετικά, υποκειμενικοί ορισμοί και ο όρος "ροκ" είναι από τους πιο λανθάνοντες, παρεξηγήσιμοι που έχουν ανά καιρούς και τόπους. Ειδικά όσοι το χρησιμοποιούν ως κάτι θετικό, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα έχουν...

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης. (Φυσικά η ελληνική διασκευή είναι τόνους καλύτερη από το πρωτότυπο"...

    Foko Bouklis
    Το 1983-84 επαιζα σε ενα σκυλαδικο στην Βοστωνη, το Athens By Night.Ξαφνικα εσκασε μυτη ο Φλωρινιωτης με 15μελες μπαλετο απο Ελλαδα και ξαφνικα το μαγαζι εγινε Las Vegas!

    Nina Tsavou
    Βράσκος-Δεσποτίδης Απίστευτο!!!

    Lefteris Papadimitriou
    https://www.youtube.com/watch?v=GRauDj5FdE4...
    κι αυτος ο δισκος τι κομματαρες και ενορχηστρωσεις ετη φωτος μνπροστα απ την εποχη του εχει....
    Ό,τι Έγινε... Έγινε - Γιάννης Φλωρινιώτης | Σπάνια Βινύλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τάκης Μουσαφίρης - Άκης Πάνου - Κώστας Ψυχογιός"...

    Mike Beles
    ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ....ιδια κλαση με Τσιτσανη...

    Vagelis Avgidis
    πολυ καλο! χρησιμοποιουσαν ακομη φαρφισα??

    Costas Papaoikonomou
    Και η Καιτουλα ονόμασε τον Κωστα Ψυχογιό , Φοίβο της δεκαετίας του 70. Χωρίς σχόλια.

    Αθανασιος Αθανατος
    Ένα απ'τα πιο δυνατά τραγουδια του. Εδώ αναδεικνύεται ακόμα μια φορά η Ερμηνευτική δεινότητα του Φλωρινιώτη που τόσο πολυ λοιδωρηθηκε. Και θεωρώ απλώς "ποιοτικό αλλοθι" την αναφορά ακομα και τωρα του Χατζιδάκι, ο οποίος ακομπλεξαριστα τον αγκάλιασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Στη δισκογραφία έκανε την πρώτη εμφάνισή του με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», το οποίο έγινε χρυσό.<<"...

    Harry Gordon
    δεν ειναι ξεκινησει καριερα ως john floriniotis και μαλιστα ειχε τραγουδησει το guantanamera?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πριν από το τώρα θέλω τώρα είχε ηχογραφήσει ένα σωρό τραγούδια και εδώ και στην Αμερική

    Vassilis Serafimakis
    Ο Νίκος Μπακογιάννης που έγραψε τούς στίχους τού «Κόσμε μη με κατακρίνεις» δεν ήταν και ηθοποιός; Νομίζω ήταν στη Γκαρσονιέρα γιά Δέκα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ο Κούλης ο Σφέρδεκλος στη Γειτονιά μας

    Vasilis Kordatos
    και Μηνάς στον ονειροπαρμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πάει κι αυτός... Κανα αφιέρωμα θα διαβάσουμε για τον Tony McPhee"...

    Stavros Raptis
    Πέθανε o McPhee???

    Nikos Kouteris
    Μόνο Astrud, όλοι οι άλλοι είναι αναλώσιμοι, εννοω έχουμε και άλλους

    Christos Sideris
    Πολυ μπανταρα...

    Labis Vasilatos
    Ωραίο γκρουπ...Συνεργασία με John lee Hooker κ Mayall, αλλά κ ωραίους δικούς τους δίσκους...Πάει κι αυτός

    Thanasis Rompotis
    Συγκροτήματαρα...Blues Obituary,Thank Christ for the bomb,Split και όχι μόνο δισκαρες ...

    Labis Vasilatos
    κ το scratching the surface...

    Thanasis Rompotis
    ναι βέβαια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάντα τεράστια οι Groundhogs. Θυμάμαι έπαιζα μουσική σε ένα καφέ γύρω στο 2003 και είχα αγοράσει το cd επανέκδοση εκείνου του δίσκου τους με το εξώφυλλο στυλ κόμικ (Mighty Groundhogs κάπως έτσι λεγόταν) ,έβαλα το εναρκτήριο κομμάτι και είχαν σπαστεί οι δηλωμένοι ροκάδες που σύχναζαν εκεί γιατί το κομμάτι "δεν ήταν πολύ ροκ" για το γούστο τους. Καταπληκτική μπάντα τι να λέμε!

      Διαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Δηλαδή από πότε είσαι υποχρεωμένος να χαιρετάς όποιον πολιτικό σου προτείνει το χέρι του;"...

    Anastasios Babatzias
    αλλη μια ξεφτίλα

    Takis Akkos
    Τα φίλια ταισμενα μηντια υπερθεματισαν "για την ελλειψη πολιτικού πολιτισμού" του πολίτη συριζαιου προς τον Λουδοβίκο ΠΘ...αμ' εγγυητής αμ' και κεραταςδηλ.

    Kostas Drosopoulos
    Κάποτε στις εκλογές είχαμε 5-6 νεκρούς.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πού κολλάει αυτό; Και από ποιους τους είχαμε; (ρητορική η ερώτηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>«Ήμουν πάντα καλός μαθητής, αλλά δεν ήμουν ο τυπικός σπασίκλας»<<"...

    Bakilos George
    Πες τα βρε Φώντα γιατί θα τρελαθούμε με το θράσος του. έτσι πλασαριζοταν και ο μπαμπάς του, που επίσης υπήρξε πορφυρογένητος. Εμείς οι Χανιώτες ξέρουμε...

    Mparpa Mimis
    με μια καλη δωρεά απο τον Δρακουμέλ στο Harvard σου στέλνουν το πτυχίο και στο σπίτι.

    Μαρία Αθανασίου
    .Και γιατί να μην κάνει δωρεά:Δικά του λεφτά ήταν μήπως;

    Nikos Sarantakos
    Κάπου 14500 πήρε και πέρασε Πολιτικό Νομικής

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    τότε, to 1986, ήταν το 2000 το άριστα, άρα 1450; Πολύ μέτριος. Είχε πέσει τόσο χαμηλά το πολιτικό της νομικής τότε;

    Nikos Sarantakos
    έτσι θυμάμαι

    Panayiotis Andriopoulos
    στο οικονομικό της Αθήνας, κατά δήλωση του ίδιου στο χρόνο εκείνο.

    Nikos Sarantakos
    Άρα θυμάμαι λάθος. Οικονομικό της Νομικής εννοείς;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    το οικονομικό της νομικής είχε χαμηλά τότε

    Panayiotis Andriopoulos
    Δεν το διευκρινίζει.

    Yannis Raouzeos
    Πεστα ! Αυτό είναι ένα από τα ποστ σου που δεν έχω ούτε μια λέξη που θα μπορούσα να διαφωνήσω !

    Εύα Αθανασοπούλου
    τα είπες όλα!!! Άριστοι πορφυρογέννητοι!!!!

    Πάνος Παπαστεργίου
    μια χαρά ταξική συνείδηση έχει, πολλά πλουσιόπαιδα σπουδάζουν εξαρχής στο εξωτερικό μακριά από καταλήψεις και λοιπά νοσήματα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ταξική συνείδηση πολλοί από αυτούς που τον ψηφίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τα πρώτα άκυρα ονόματα, σε σχέση με τον Φλωρινιώτη, τα είχε πει ο Χατζιδάκις"...

    Harry Gordon
    Και καπου εκει στο βαθος κρυβεται ο Πρισλευ και χαζογελαει κουμπομενος
    Μου αρέσει!

    Αθανασιος Αθανατος
    https://www.youtube.com/watch?v=Wf18YgLbs04
    JOHN FLORINIOTIS OYANTA NAMERA CHIGAGO 1969

    Alex Avdarmanis
    Δευτέρα 19 Ιουνίου θα πάμε ένα πούλμαν από Θεσσαλονίκη στα Σόφια για συναυλία του τεράστιου Tom Jones

    Dimitris Platamonas
    ωραια αναρτυση...τωρα εξηγουνται πολλα...εχω τις πρωτες του κασσετες και δισκο...ρεμπετικο...ουτε καν λαικο

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Ο ίδιος γράφει στην αυτοβιογραφία του πως "οι επιχειρηματίες αδελφοί Κουτσοπανάγου με παρακάλεσαν να μάθω να λέω τέσσερα πέντε ξένα τραγούδια, γιατί στο πρώτο πρόγραμμα ερχόντουσαν πελάτες Αμερικάνοι και από άλλες εθνικότητες. Προσπάθησα και έμαθα πέντε ξένα τραγούδια, το Delila (sic), Those were the days, Guantanamera, Havana gila, Καζαντσόκ...". Η αυτοβιογραφία του είναι μοναδική στο είδος της: η μοναδική αυτοβιογραφία παγκοσμίως που δεν έχει ούτε μια χρονολογία, ούτε μία λεζάντα στις φωτογραφίες. Στο Σικάγο πάντως λογικά πρέπει να βρέθηκε το 1969.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    1969 πήγε Καναδά Αμερική και γύρισε 1971

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Ναι. Τορόντο ίσως κανα χρόνο πιο νωρίς.

    Nickos Ventouras
    Nikos Mitrogiannopoulos > η μοναδική αυτοβιογραφία παγκοσμίως που δεν έχει ούτε μια χρονολογία
    Επειδή ο Φλωρινιώτης είναι διαχρονικός.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    1969-1971 έλειψε. Μήνες δεν ξέρω.
    Τέλη '68 εμφανιζόταν ακόμη εδώ μ' ένα συγκρότημα οι "Άσσοι".

    Konstantinos Zachopoulos
    Εχω ένα αμερικάνικο σινγκλάκι του, του 1970 ή 1971, το "Τι περιμένεις, γύρισε". Γράφει Γιαννάκης

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Το έχει και το discogs και το λέει 1969, όπως και το LP. Αλλά το LP είναι 1970 ή και αρχές 1971, με τίποτα 1969.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dimitris Falieros
    Ο ίδιος ο Φλωρινιώτης είχε πει επίσης σε τηλεοπτική εκπομπή (μεσημεριανή) που όμως δεν θυμάμαι ποιά ούτε ποτέ, ότι γούσταρε πολύ τον λαμπερό Ζεκί Μουρέν (Zeki Müren). Μεγάλος τραγουδιστής, συνθέτης και ποιητή. Τούρκος. Εξέχουσα μορφή.

    John Malisianos
    Διάβαζα λαθεμένα κάπου ότι τη χρονιά εκείνη που ήταν Αθήνα (σ.σ. '74) κυκλοφόρησε στην El Greco έναν μεγάλο δίσκο. Η αλήθεια είναι ότι ο δίσκος αυτός ήταν συλλογή από όλες τις ηχογραφήσεις στην El Greco (σε 45άρια) από το '70 έως και το '74.
    Στο discogs δεν αναγράφεται ακόμα, αλλά το πιο παλιό δισκάκι του που έχω είναι όντως του 1970 (El Greco GRN 103) όπου τραγουδά τη διασκευή του "Η μπαμπέσσα". Στην άλλη πλευρά το "Τα μεράκια του Ανέστη" (Αθανασίου).

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα El Greco δεν γράφουν πάνω χρονιά, γράφουν λογοκρισία, Μπορεί να έχουν βγει και τους πρώτους μήνες του '71 δηλαδή (αυτά που έχουν λογοκρισία σε 70). Το LP λογικά κυκλοφόρησε μετά το 1977, όταν ο Φλωρινιώτης ήταν φίρμα. Προσωπικά το αποκλείω να κυκλοφόρησε το '74.

    John Malisianos
    Ασφαλώς και ισχύει. (Για αυτό άλλωστε για όλη εκείνη τη δισκογραφία της εποχής κρατώ και ένα +/- 1 χρόνο επιφύλαξη ως προς την κυκλοφορία). Απλά και οι γύρω αριθμοί καταλόγου της εταιρείας τυχαίνει να είναι του 1970, για αυτό έχω μία τάση προς εκεί συγκεκριμένα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αν τα πρώτα του στην El Greco βγήκαν όντως το 1970, δύο τινά σημαίνει αυτό. Ή ότι είχε επιστρέψει από Αμερική τέλη '70 (αν και σε παλιά συνέντευξη είχε πει πως επέστρεψε το '71) ή πως είχε έρθει το καλοκαίρι του '70 Ελλάδα, για διακοπές ξέρω γω και τότε τα ηχογράφησε. Αυτά είναι πλέον δύσκολο να διευκρινιστούν.

    John Malisianos
    Το καλοκαίρι μου φαντάζει σαν μία λογική πιθανότητα. Βέβαια δεν έχω βρει προσωπικά κανένα δισκάκι του '71. Το επόμενο που έχω είναι του '72.
    Και κάτι που επίσης λείπει από discogs, είναι το πέρασμα από την Rotonda το '76 με το αγαπημένο μου "Υπομονή"!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και τα δισκάκια στη Sonata, το 1968.

    John Malisianos
    Χαίρομαι για αυτό! Δεν το ήξερα καν!!!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αυτός που οφείλει να τα ξέρει είναι εκείνος που γράφει για τον Φλωρινιώτη. Κανείς άλλος δεν οφείλει να τα ξέρει...

    Taxiarchis Zolotas
    1971 Αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή