Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

LISTEN IT SPEAKS ένα καινούριο ελληνικό indie-rock / pop σχήμα

Καινούριο ελληνικό indie-rock / pop σχήμα, οι Listen It Speaks έχουν έτοιμο, τώρα, το πρώτο CD τους, που αποκαλείται “Ways to End a Letter” [Puzzlemusik, 2023].
Όπως διαβάζουμε, το συγκρότημα αυτό, που βασικά είναι τρίο (Alkis Niilend κιθάρες, μπάσο, Anastasia Konstantinidou φωνή, Demetria πιάνο, πλήκτρα, djembe), σχηματίστηκε τον χειμώνα του 2021 στην Κέρκυρα, καθώς φοιτητές του εκεί Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, αποφάσισαν να βάλουν σε μια τάξη τα δικά τους τραγούδια, δίνοντάς τους μια ολοκληρωμένη μορφή, με την βοήθεια και του ντράμερ Θάνου Χατζηαναγνώστου.
Προχώρησαν λοιπόν στην εγγραφή οι Listen It Speaks –εξ όσων διαβάζουμε στο triple-folded cover τούτη συνέβη σε τρία ξεχωριστά στούντιο, με τρεις διαφορετικούς ηχολήπτες– και να τώρα έτοιμο το παρθενικό CD τους, που είναι περιποιημένο από πάσης απόψεως. Και εξωτερικά (ελκύει, σίγουρα, η ωραία εμφάνισή του), μα και εσωτερικά, αφού το περιεχόμενο τού “Ways to End a Letter” είναι αρκετά  ενδιαφέρον.
Βασικά ενδιαφέρουσες είναι οι συνθέσεις, ενώ και οι ερμηνείες της τραγουδίστριας είναι επίσης πολύ καλές – με το συνολικό άκουσμα να κινείται προς τις κατευθύνσεις που αναφέρθηκαν στην αρχή (indie rock / pop).
Χωρίς να είναι ούτε τελείως indie rock, μα ούτε και τελείως pop, οι Listen It Speaks έχουν τον τρόπο να διαχειρίζονται τους μεγάλους χρόνους με αληθινά εμπνευσμένο τρόπο. Και εννοούμε με αυτό πως τα 5λεπτα, 6λεπτα, 7λεπτα, ακόμη και 9λεπτα τραγούδια τους (υπερβολικοί χρόνοι για ένα… ποπ σχήμα) κυλάνε με άνεση και χωρίς «τραβήγματα», παραμένοντας ζωντανά και δροσερά καθ’ όλη την εξέλιξή τους.
Κάποιος λοιπόν, κάποιοι λοιπόν, που ξέρουν να διαχειρίζονται τον χρόνο δεν μπορεί παρά να είναι καλοί συνθέτες – να γνωρίζουν, εννοούμε, όλες εκείνες τις διαδρομές, ώστε τα κομμάτια τους, μέσα στην συνθετότητά τους, να διατηρούν την ομορφιά τους.
Αυτό είναι, οπωσδήποτε, θέμα ταλέντου, μα σίγουρα έχει να κάνει και με τις σπουδές τους (με τις σπουδές των τριών στο ΤΜΣ του ΙΠ), καθώς κανένα ταλέντο δεν μπορεί να σε απαλλάξει, σώνει και καλά, από τις όποιες ενδεχόμενες κακοτοπιές.
Στα επιμέρους και τα ακουστικά parts ή και τραγούδια μετράνε (“Dressed in green”) και οι τζαζ αναφορές παίζουν κι αυτές τον ρόλο τους (“Ways to end a letter”), είναι όμως πολλά τα τραγούδια που γίνονται όλο και πιο ελκυστικά, όσο ακούς το “Ways to End a Letter” (“The girl who chased the sun”, “Childhood”, “Undressed in blue”) κι αυτό είναι που μετράει.
Το ότι το πρώτο αυτό άλμπουμ των Listen It Speaks δεν σε κερδίζει αμέσως, αλλά μετά από 3-4 ακροάσεις. Τότε ανακαλύπτεις την δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα απ’ αυτά τα νέα παιδιά.
Τι άλλο να πούμε; Να τους ευχηθούμε απλώς το καλύτερο από ’δω και πέρα.
Επαφή: www.puzzlemusik.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου