Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

THE MOTHERFUNKERS funky Santorini

Οι Motherfunkers είναι ένα πολυεθνικό, ας το πούμε έτσι, γκρουπ, μέλη του οποίου είναι οι: Big John Whitfield, Nenad  Stankov, Valentin Oman, Ferdinand  Frischling, Georg Beck, Thomas Hechenberger, Alex X Velonias (αυτός είναι Έλληνας) και Kris Jefferson. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι (οι περισσότεροι είναι κεντρο-ευρωπαίοι) έχουν την ιστορία τους και το παρελθόν τους, με τους πιο πολλούς εξ αυτών να συμμετέχουν στην ηχογράφηση ενός funk άλμπουμ, που ηχογραφήθηκε τον χειμώνα του 2007. Πού; Δεν αναγράφεται στο booklet – πιθανώς στην Αυστρία. Η ουσία, πάντως, είναι πως αυτή η μπάντα θα γινόταν γνωστή κυρίως στη Σαντορίνη, αφού εκεί θα έπαιζε ζωντανά, στο Casablanca Soul στα Φηρά και στο Ethnik Bar στο Καμάρι.
Σε τι συνίσταται το ρεπερτόριο των Motherfunkers; Σ’ αυτό που υπονοεί η ονομασία τους. Το funk, ούτως ειπείν, είναι εκείνο που γουστάρει το γκρουπ, και αυτό ακριβώς το funk μας παρουσιάζει, με απεριόριστη όρεξη, στοFunky Santorini [Private Pressing], ένα CD, που έφθασε στα χέρια μου μέσω της B-otherSide Records. 
Εντάξει, το ρεπερτόριο αποτελείται από διασκευές, αλλά αυτό είναι κομμάτι αναμενόμενο – αφού η μπάντα έχει συγκροτηθεί πάνω στη φάση της καλοκαιρινής διασκέδασης και στη βράση της πίστας.
Έτσι, στο “Funky Santorini” έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους Motherfunkers σε πολύ ωραίες εκτελέσεις κλασικών σκοπών των James Brown, Stevie Wonder, Ray Charles και Barry White (από “Unchain my heart” και “Superstition”, μέχρι “Cant get enough of your love, babe” και “Sexmachine”), ερμηνευμένες στουντιακά με την αίσθηση του live.
Ό,τι πρέπει για την εποχή… αν μπορούσες να τους δεις live, αλλά και με το δισκάκι μια χαρά περνάς. Ψάξτε το μέσω του Kisiris MusicLab.
Επαφή: https://www.facebook.com/kisiris.musiclab?locale=el_GR

1 σχόλιο: