Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

LUNG τεύχος #21, Μάιος 2024

Το LUNG συνεχίζει την περιοδική πορεία του, έχοντας το νέο 21ο τεύχος του σε κυκλοφορία, πάντα στο γνωστό σχήμα με τις 112 γεμάτες σελίδες και με το εξ ίσου γεμάτο CD-R, με τα 15 ελληνικά και ξένα ροκ ή γενικώς ροκ tracks (επιλεγμένα από διάφορα labels).
Όσα έχουμε γράψει στο παρελθόν για το LUNG ισχύουν και για το παρόν τεύχος φυσικά, και σε σχέση με την ύλη του και σε σχέση με την κυκλοφορία του αυτή καθ’ αυτή – γεγονότα, αμφότερα, που επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία του περιοδικού.
Η ύλη πολλή και πλούσια και σ’ αυτό το τεύχος, με πάμπολλα κείμενα στο γνωστό στυλ τού LUNG – με στόχευση, δηλαδή, στην εναλλακτική σκηνή και στις ποικίλες εκφάνσεις της, που γειτνιάζουν πάντα με το ροκ.
Τα κείμενα τώρα, χοντρικά, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι παρουσιάσεις-δισκοκριτικές, είναι τα αφιερώματα και είναι και οι συνεντεύξεις. Επίσης, ένας άλλος διαχωρισμός θα μπορούσε να αφορά τα θέματα τα σχετικά με την εγχώρια σκηνή, όπως κι εκείνα που έρχονται «απ’ έξω».
Το αφιέρωμα, πάντως, που κυριαρχεί στο παρόν τεύχος είναι εκείνο για τα 150 καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας 2000-2010 (“00s / 150 Albums of the Decade”), που καταλαμβάνει πολλές σελίδες, ξεκινώντας από το άλμπουμ 150 (Songs: OhiaThe Magnolia Electric Co.), φθάνοντας στο νούμερο 100 (Sonic YouthSonic Nurse), προχωρώντας στο άλμπουμ 50 (DeerhunterMicrocastle), στο άλμπουμ 10 (Boards of CanadaGeogaddi) και από ’κει στην πρωτιά... Εκατόν πενήντα δίσκοι είναι αυτοί (με τα αντίστοιχα κείμενά τους), ενώ ανάμεσα θα δείτε και μερικούς ελληνικούς – και σωστά δηλαδή, αφού έλληνες συντάκτες φτιάχνουν την λίστα. (Να πούμε, ακόμη, πως καταγράφονται και οι επιμέρους λίστες των συντακτών, απλώς με τους τίτλους των δίσκων).
Πέρα, τώρα, από την 150άδα αξία έχουν και τα υπόλοιπα θέματα του LUNG, όπως οι συνεντεύξεις με τους Grails, Illegal Operation, Sivert Høyem, Προκόπη Τζίλη / Poeta Negra, Matt Elliott, Raining Pleasure κ.ά., οι αναφορές στους Steve Albini (το LUNG υπόσχεται αφιέρωμα σε επόμενο τεύχος), Ty Segall, Maruja κ.λπ.
Πολύ ενδιαφέρον, φυσικά, έχει και το CD-με tracks από ελληνικά (2 By Bukowski, Empty Frame, Moa Bones, Mona Kana, Bhukhurah κ.ά.) και ξένα ονόματα (Maruja, Grails, Tim Hecker, Matt Elliott κ.ά.), που έτσι όπως τ’ ακούς στο δισκάκι... συναρπάζουν.
Δεν σταματάει να βγαίνει καλή μουσική, στο χώρο του ευρύτερου ροκ, και οι επιλογές του LUNG (στο χαρτί και το δισκάκι) απλώς το επιβεβαιώνουν. 
Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές γι’ αυτό το πολύ περιποιημένο fanzine και το ξαναλέμε. Μία πολύ καλή προσπάθεια.
Επαφή: www.lungfanzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου