Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ 50 χρόνια πριν

Αυτό που βλέπετε είναι από το τέλος Δεκέμβρη του ’69, ακριβώς 50 χρόνια πριν. Την πολύ μεγάλη εποχή του Διονύση Σαββόπουλου δηλαδή, όταν έδινε το απόλυτο νόημα στη φράση «ελληνικό ροκ».
Εγώ μπορεί να μην τον είδα το ’69, όμως τον είδα (για πρώτη φορά) το ’79, όταν ακόμη κράταγε γερά, διαμορφώνοντάς με σαν μουσικόφιλο και σαν σκεπτόμενο ακροατή. 
Τώρα, 50 χρόνια μετά, που προβάλλεται ως «εθνικός παραμυθάς», ας πάνε να τον δουν όσοι γουστάρουν να παραμυθιάζονται. Εγώ «ψώνισα» νωρίτερα. Τέλος πάντων πήρα όσα έπρεπε να πάρω, όταν ακόμη παρήγαγε...

4 σχόλια:

  1. Stratis Armenakis
    O Δ.Σαββοπουλος μου αρεσει οπως ναναι...Γιατι να περιμενουμε πλεον απο τον μεγαλυτερο Ελληνα τραγουδοποιο να προματαρει τις αποψεις μας?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ τις απόψεις μου τις προμοτάρω μόνος μου, δεν περιμένω το Σαββόπουλο για να μου τις προμοτάρει. Ας έβγαζε κανα καλό καινούριο τραγούδι, και ας έλεγε ό,τι γούσταρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kwstas Agas
      σωστοοοςςς ... Τα είπες όλα: έχουμε τη δική μας προσωπικότητα, τα δικά μας βιώματα, τη δική μας καθημερινότητα ... Δεν έχουμε ανάγκη ΚΑΝΈΝΑΝ να μας προμοταρει και να μας διαμορφώσει .... Από τον εκάστοτε καλλιτέχνη, αλλά και συνάνθρωπο μας, θα πάρουμε πράγματα όμορφα (κι από τον Σαββόπουλο εκείνης της εποχής ... ποοοσα πήραμε ...) ... Όμως από κει και πέρα μόνοι μας θα βρούμε τον δρόμο μας, κανείς δεν θα μας πει τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε ...

      Διαγραφή
  2. Βασίλης Βασιλειάδης
    Φέρατε όλοι το θέμα με τον Σαββόπουλο στις πραγματικές του διαστάσεις. Αυτοί που τον κατηγορούν επίσης ως "κλέφτη", είναι άσχετοι με τη μουσική και τα τραγούδια γενικότερα, αλλά και με τα τραγούδια του Σαββόπουλου ειδικότερα, ασχέτως αν έχουν προοδευτικές κοινωνικοπολιτικές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ioannis Degdekis
    Είχα τη τιμή να παίξω πολλάκις τέλη 90s αρχές 00s στο τιμημένο ροντέο ��

    Antonis Boskoitis
    Πέθανα με το "Ψώνισα νωρίτερα" :p

    Thodoros Papadopoulos
    Τόν είδα εκεί....

    Theodoulos Paraskevaides
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΩΝΤΑ...ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή