Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ARIS ANAGNOSTOU & FRIENDS το πρώτης τάξεως άλμπουμ “Save Those Roses”

Λέμε συχνά πως δεν χρειάζονται πολλά για να γίνει ένα ενδιαφέρον, ένα πολύ καλό άλμπουμ. Όμως, τελικώς, εκείνα που χρειάζονται, είτε είναι πολλά είτε λίγα, δεν είναι δεδομένα, δεν τα βρίσκεις εύκολα και δεν είναι αυτονόητα.
Περνούν από τη σκέψη μου τούτα τα βασικά καθώς ακούω ένα καινούριο, ταπεινό CD (ένας απλός χαρτονένιος φάκελος) ενός μουσικού αγνώστου προς εμένα (το ονοματεπώνυμό του το διαβάζω για πρώτη φορά). Άρης Αναγνώστου (& Φίλοι) (Aris Anagnostou & friends) λέγεται ο τραγουδοποιός, και Save Those Roses [Private Pressing / Recordisc, 2019] είναι ο τίτλος του άλμπουμ του, που περιλαμβάνει δύο ορχηστρικά tracks (το εισαγωγικό και το τελευταίο) και πέντε τραγούδια.
Τα τραγούδια (και τα ορχηστρικά) χοντρικά θα τα αποκαλούσες pop, μα όχι pop με την ψιλο-χυδαία έννοια του όρου (γιατί υπάρχει και αυτή). Pop καλλιτεχνικώς ακμαία, συμβατά με τις ωραιότερες (pop) αναμνήσεις, τις πιο «έντεχνες» ας τις πω έτσι, που μπορεί να έχουμε από τα eighties – για να μην πω πως ορισμένες φορές (το τέταρτο κομμάτι του άλμπουμ του) ανακαλούμε και τις σπουδαίες folk days των late sixties-early seventies.
Ναι, οι επιρροές του Αναγνώστου είναι ποικίλες. Είναι folk, είναι jazz, είναι ethnic, είναι soft rock… είναι.... είναι... είναι... χίλια-δυο πράγματα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το σύνολο, η επικοινωνία των επιμέρους σ’ ένα νέο, δυνατό, «όλον».
Το “Save Those Roses” είναι ένα απολαυστικό CD, με το ένα κομμάτι του να είναι ωραιότερο, και διαφορετικότερο, από το άλλο. Αλλά και αυτό το «διαφορετικότερο», που είναι κομματάκι «επικίνδυνο» σαν έννοια, σ’ ένα άλμπουμ, επειδή μπορεί να οδηγεί σ’ έναν κάποιον... αχταρμά, μην το φοβάστε. Όλα τα tracks έχουν εξαιρετική ενότητα, καθώς κάθε επόμενο ξεπηδά μέσα από το προηγούμενό του δίχως να το αναιρεί (το προηγούμενό του).
Ένα ευφυές άλμπουμ είναι το “Save Those Roses”, για το οποίο δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά. Ούτε ποιοι παίζουν σ’ αυτό, ούτε ποιοι τραγουδούν...

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε για την παρουσίαση. Και το καλύτερο: free download https://anagnostouaris.wixsite.com/canuslupus

    ΑπάντησηΔιαγραφή