Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

PROJECT RENEGADE μια power pop metal μπάντα από την Αθήνα στο πρώτο άλμπουμ της

Power pop metal μπάντα από την Αθήνα (για την οποία έχουμε ξαναγράψει), οι Project Renegade έχουν τώρα έτοιμο το πρώτο full-length άλμπουμ τους (CD), το οποίο αποκαλούν Order of the Minus [Private Pressing, 2019]. Μέλη των Project Renegade είναι οι Marianna (Μαρία Ιωάννα Φλώρου) φωνή (γράφει επίσης στίχους), Ody (Οδυσσεύς Αυγούλης) ντραμς, Nick K. (Νικόλαος Κριτικίδης) κιθάρες και Jay μπάσο. Το άλμπουμ περιλαμβάνει δέκα πρωτότυπες συνθέσεις, που διανθίζονται και με λίγα καθοριστικά samples. Όπως, για παράδειγμα, εκείνο της εισαγωγής με το καταλυτικό απόφθεγμα του Alan Watts (Χαρούμενη Κοσμολογία κ.λπ.) The government is always the most successful group of gangsters”. Γενικώς και ειδικώς οι στίχοι, τα λόγια των Project Renegeade διαθέτουν ένα έντονο θα το έλεγα κοινωνικό προφίλ, κάτι που, οπωσδήποτε, προσθέτει επιπλέον bonus στα τραγούδια του δίσκου τους.
Τα οποία είναι-ηχούν πώς; Πρόκειται για ωραίες συνθέσεις, με δυναμικά υποστρώματα, αλλά και με μια pop διάσταση στην εκφορά τους, που οφείλεται βασικά στη φωνή της Marianna – μια φωνή, που δεν έχει να κάνει με... βαριές και μεταλλικές καταστάσεις (και δεν το λέμε φυσικά ως «πρόβλημα»). Βεβαίως, πίσω, η μπάντα παίζει πολύ καλά, εξ ίσου δηλαδή καλά και σκληρά (με μέτρο), δημιουργώντας όλα εκείνα τα riffs, τους «τοίχους» κ.λπ., πάνω στα οποία θα πατήσουν οι μπροστά-μελωδίες, που θα δώσουν κάθε φορά στα κομμάτια τα αναμενόμενα ξεσπάσματα.
Γενικώς, λοιπόν, το άλμπουμ κυλάει άνετα και ωραία, χωρίς να εκβιάζει καταστάσεις, με τα κομμάτια να εναλλάσσονται αθόρυβα το ένα του άλλου, προσθέτοντας, το κάθε ένα, το κάτι παραπάνω στην τελική διαμόρφωση.
Υπάρχουν και εδώ, εννοείται, tracks που ξεχωρίζουν, όπως το “In another life” για παράδειγμα, εκεί προς την μέση, αλλά είναι το σύνολο που κάνει τους Project Renegade ενδιαφέροντες (και εννοείται το CD τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου