Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 214

17/1/2020
Βαρετός πλέον ο Μαργαρίτης – και όσο πιο πολύ τον πλασάρουν τα μέινστριμ μίντια τόσο πιο πολύ τον καίνε. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των σαλονιών για έναν διάδοχο του Μητροπάνου (την αντιλαμβάνεται κι εκείνος), αλλά για όσους έζησαν τον Μαργαρίτη στη δεκαετία του ’80 (όταν τον «έφτυναν» τα σαλόνια) η σημερινή περσόνα του, έτσι όπως μεταφέρεται από δω κι από κει, είναι τελείως φολκλόρ (στα όρια του greek kefi).
Τι να τις κάνεις τις δεύτερες και τις τρίτες εκτελέσεις στα παλιά λαϊκά και στα ρεμπέτικα; Δώρον-άδωρον. Καινούρια καλά λαϊκά δεν έχει να πει, και δεν υπάρχει και κανένας για να του τα γράψει – καθώς οι παλιοί πεθάνανε και οι επόμενοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Έτσι, το μόνο που μένει είναι να του δώσουν κανένα τετριμμένο οι «έντεχνοι», του στυλ «Πεθαίνω για σένα», μπας και γίνει τίποτα.
Αλλά αυτά τα τραγούδια δεν κολλάνε με τον Μαργαρίτη, είναι ψεύτικα πάνω του. Κιθάρες, προγραμματισμοί, πιάνα και τρίχες κατσαρές. Πλήρης καταδίκη.

17/1/2020
«Με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα»
[Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υποψήφια ΠτΔ]
Επειδή ξεβράζεται γελοία σπέκουλα από τα μιντιακά καζάνια της δεξιάς θέλω να πω πως... δεν ξέρω για τη σύγχρονη Ελληνίδα αν τιμάται στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, ας πουν οι Ελληνίδες μία-μία, αλλά η Δικαιοσύνη στα χρόνια του μνημονίου συμπεριλήφθηκε και αυτή μέσα στον γενικότερο όλεθρο που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόστηκε στη χώρα, τόσο στο πρακτικό κομμάτι της, όσο και σ’ εκείνο της νομοθεσίας που κλήθηκε να εφαρμόσει.
Η Δικαιοσύνη είναι πάντα ακριβή για τον μέσο Έλληνα (με απαράδεκτα παράβολα και τέλη), πάντα απρόσιτη, καθώς εξακολουθείς να νοιώθεις, και μάλιστα περισσότερο από ποτέ, πως θα πετάξεις χρόνο και οικονομίες χωρίς να βρεις το δίκιο σου, οψέποτε την χρειαστείς, με καθυστερήσεις απίστευτες που θα λειτουργούν πάντα εις βάρος του καθενός από εμάς, με διευκολύνσεις που βοηθούν τα «μεγάλα συμφέροντα» και όχι τον απλό άνθρωπο (δες π.χ. το θέμα των πλειστηριασμών) και με άλλα διάφορα, για τα οποία βοά ο κόσμος και δεν χρειάζεται εδώ να τα επαναλάβουμε.

16/1/2020
Τιμάμε τη δικαιοσύνη, όταν και άμα λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις...

16/1/2020
>>Ο Βαρουφάκης προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας<<
>>Μάγδα Φύσσα: Δεν ήξερα και δεν αποδέχομαι την πρόταση Βαρουφάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας<<

Ανεκδιήγητος Βαρουφάκης. Ούτε για το λουναπάρκ της γειτονιάς...

16/1/2020
Φυσικά η «αριστερά» του Τσίπρα δεν είχε νόημα να προτείνει δικό της υποψήφιο ΠτΔ, θα ξεφτιλιζόταν ακόμη μια φορά (για πολλούς και διαφόρους λόγους). Καθώς, ως «κυβερνώσα αριστερά», εφάρμοσε απαρέγκλιτα την υποτελή πολιτική που υπαγορεύτηκε στη χώρα από ξένα κέντρα, η μόνη λύση και σε επίπεδο «συμβόλου» ήταν να συμπλεύσει, παρά τα σούξου μούξου, με τις κυρίαρχες, αστικές, επιλογές.

16/1/2020
Η μόνη συνεπής θέση περί ΠτΔ είναι εκείνη του κόμματος.
Από το 1985 και μετά ο ΠτΔ είναι διακοσμητικό στοιχείο, καθώς δεν έχει ουδεμία ουσιαστική αρμοδιότητα, υπογράφοντας το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο. Όπως υπέγραφαν οι Παπούλιας και Παυλόπουλος τη διάλυση της χώρας, θα υπογράφει και η Σακελλαροπούλου. Κι έχει να υπογράψει πολλά... Οπότε όλα όσα διαβάζουμε, αυτές τις τελευταίες ώρες, είναι για λόγους ανούσιας και συγκυριακής σπέκουλας.

15/2/2020
Είχανε δεν είχανε τον φάγανε τον άνθρωπο...

15/1/2020
Το τέλειο φτιαχτικό λαϊκό. Φάρμακο. Για όσο διαρκεί ξεχνάς τα πάντα... Μέγας Μητσάκης – από τα καλύτερα τραγούδια του. Και μέγας Μπιθικώτσης φυσικά.

6 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb περί Μητσάκη-Μπιθικώτση...

    Lefteris Karkas
    Πολύ σεμνός δημιουργός ,και τίμια περίπτωση.

    Ntinos Dimatatis
    Κάτι που δε γνωρίζουν πολλοί ,ο Μπιθικώτσης ασχολείτο και με τη ζωγραφική.Ενα πορτραίτο κοσμεί το γραφείο του δικηγόρου του Γιώργου Καρατζογιάννη στην Αθήνα.με τον οποίον συνεργαζόμασταν για χρόνια!

    Alexandros Koukoulis
    Σεβασμός
    Σιωπή
    Απόλαυση…
    Και σιγοτραγουδισμα

    Kwstas Agas
    Ο ΔΆΣΚΑΛΟΣ .... Ο ΜΕΓΑΣ ΜΗΤΣΆΚΗΣ .....

    Παντελής Αμπαζής
    Τιτάνες

    Vassilis Serafimakis
    αα εντάξει, καλά!.. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια στο ποστ "Η μόνη συνεπής θέση περί ΠτΔ είναι εκείνη του κόμματος."...

    Stathis Nikokavouras
    χωρις λογια..αλλα δεν αντεχω να μην .....κοψε φατσα και θα καταλαβεις..

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Είναι ο ρόλος Στάθη, δεν είναι οι φάτσες. Κι επί του ρόλου μπορούμε να πούμε πολλά. Τι σημαίνει "σύμβολο", "ενότητα" κ.λπ. για την ηγεμονική τάξη.

    Stathis Nikokavouras
    αυτα που ηταν παντα.το κυκλωμα η ελιτ..ειχα την τυχη το 85-86 στην μπουτικ που δουλευα στην ακαδημιας να τους γνωρισω ενα κυκλωμα των σπουδαιων .η ελιτ...αναμεσα τους και γνωστος συνθετης που ειναι 95 χρονων τωρα και ο δικος μας ο συνθετης που τον εμαθε μουικη ο σπυρος ο νικοκαβουρας .καταλαβαινεις..αυτος που εβαλε το γιο του στην ερτ και επερνε επι νεας δημοκρατιας 150 χ το χρονο κανοντας τον αθλητικο συντακτη..αλλα τοσα η βουλευτινα η καραμανλη που ελεγε τα αθλητικα και αλλα τοσα ο πουρουπουπου ο παπαδημητριου...ελεγαν την αθλητικη κυριακη..4 εμφανισεις το μηνα 150 χ...ουτε ο καζαντζιδης αν ζουσε δεν θαπερνε τοσα.ουτε ο ζαμπετας...ντροπη....οι βολεμενοι...οι χουντικοι που εγιναν μετα δεξιοι...ας το αφησουμε εδω παω να κανω λαχανα ..τσιγαρι...

    Alice Costo
    Αυτό αφορά όλα τα προτεινόμενα κατά καιρούς ονόματα. Πολιτικαντισμοί

    Vagelis Papageorgiou
    Πρότυπο για όσους θα ξεπλύνουν τα επόμενα σκάνδαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια στο ποστ "Φυσικά η «αριστερά» του Τσίπρα..."...

    Vassilis Serafimakis
    Δε υπήρξε ταξική επιλογή εδώ. Είναι καθαρά μία επιλογή η οποία δεν ταράζει στο παραμικρό το στάτους κβό και επιπλέον δείχνει προοδευτικότητα (μιάς και αφορά γυναίκα), επιλογή που υπαγορεύεται από την καθολική μας υποταγή στις ευρωπαϊκές εντολές, υπερταξικά και διαταξικά.
    Ελάχιστοι συγκριτικά είναι όσοι οικονομικά ισχυροί παραμένουν ασφαλείς και με κέρδη μέσα στην κρίση. Οι θεωρούμενοι από την κλασσική ταξική ανάλυση μπουρζουά και μικρομπουρζουά έχουνε φάει τη σφαλιάρα της χωής τους από την κρίση. Η εγχώρια παραγωγή θανατώνεται χωρίς να γλυτώνει σχεδόν κανείς από την ιεραρχία.
    Είμαστε στην ύστερη φάση τού σύγχρονου ιδιότυπου καπιταλισμού (όπου έχει επικρατήσει οριστικά το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο επί τής πραγματικής παραγωγής αγαθών & υπηρεσιών) όπου το παράσιτο καταβροχθίζει κανονικά τον παραγωγικό και ζωογόνο οργανισμό.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Οι θεωρούμενοι από την κλασσική ταξική ανάλυση μπουρζουά και μικρομπουρζουά<<
    αυτοί αλλάζουν υπόσταση και αντικείμενο μέσα στα χρόνια, τώρα είναι οι λουμπενάριοι αεριτζήδες.

    Μιχαλης Γιακουμιδακης
    Δεν είναι όμως η αριστερά του Τσίπρα , είναι η αριστερά του Έλληνα....

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχουν πολλών ειδών "αριστερές" μέσα στα χρόνια. "Αριστερά" ήταν και η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη π.χ. Κι αυτή "κυβερνώσα".

    Μιχαλης Γιακουμιδακης
    Ναι συμβατές μαλλον

    Vasilis VMan
    Είναι το βιαστικό "άντε και γαμήσου σύντροφε Κουβέλη" που γύρισε μπούμερανγκ και πήρε τα σκαλπ των συντρόφων :P

    Giannis Mellios
    To the point ... Θα πρόσθετα μόνο ξένα + ντόπια κεντρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb περί Βαρουφάκη...

    Giannis Mellios
    Επικοινωνιακές βλακείες της π*@#/&ς ... άραγε να συμφωνούσε ο Τακης ο Μίχας..

    Adrianos Nonis
    το τερματισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb περί Δικαιοσύνης κ.λπ.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Όχι άκομψα σχόλια που αφορούν σε πρόσωπα, όχι υβριστικούς χαρακτηρισμούς στο facebook. Χρειαζόμαστε πιο πολύ τακτ. (Το λέω και για μένα αυτό).

    Stathis Nikokavouras
    να εκφραζεται ο λαος οπως του βγαινει φωντα...τουλαχιστον να ξεσπα εδω..ναχει και χιουμορ ακομα καλυτερα..ας τα παρουμε ολα οπως πρεπει ναναι για γελια..ετσι ειναι η ελλαδα..μισθος στην ουγγαρια 1200 ,πολωνια 950,τσεχια 850[τοσο τον ειχα αφησει το 2012 τωρα παραπανω σιγουρα] ...ποσο ειναι στην ελλαδα?συμβουλιο επικρατειας.....ολα νομιμα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ελευθερία στην έκφραση οπωσδήποτε, αλλά κάθε λέξη θα πρέπει να την μετράμε. Κάθε πράγμα μπορείς να το πεις με χίλιους-δυο τρόπους. Δεν είναι εύκολο. Κι εγώ παλεύω μέσα μου για να εκφραστώ και καίρια, και σκληρά, αλλά και κόσμια.

    Jimmy Musicfan
    εφοσον ο Προεδρος είναι τυπικος σε θεματα πολιτικής, πρέπει τουλαχιστον να ειναι επιβλητικός, ευπαρουσιαστος, κλπ κλπ, κάνω λάθος; οχι τυπου σαρτζετακη πχ. ή την πιθανη παρουσα..

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τα σημαντικά είναι αυτά που τέθηκαν στο ποστ. Το πώς πορεύτηκε η Δικαιοσύνη στα χρόνια του μνημονίου. Επ' αυτού κάνουμε κουβέντα. Κατά τα λοιπά, εγώ είμαι εναντίον και των καλλιστείων-καλλιστείων, αλλά και των... καλλιστείων της καθημερινότητας. Στην ιστορία υπήρξαν επιβλητικοί και ευπαρουσίαστοι πολιτικοί, που αποδείχθηκαν εγκληματίες για τους λαούς τους ή και για άλλους λαούς. Να μην αρχίσουμε να λέμε ονόματα.

    Alice Costo
    Το φύλο δε με απασχολεί καθόλου , θεωρώ δεδομένη τη συγκρότηση που είναι προαπαιτούμενο. Οι δικαστές και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης με αφήνουν επιφυλακτική και δύσπιστη. Δεν έχουμε όμως άλλη καταφυγή ως πολίτες. Και όταν χρειαστεί , εκεί καταφεύγουμε.

    Vassilis Serafimakis
    Ο εμφανισιακά γιά τα κατεστημένα γούστα λετσαρίας πρόεδρος τής Ουρουγουάης José Alberto "Pepe" Mujica Cordano ήταν υ-πό-δειγμα προέδρου και μακάρι να είχαμε κι εμείς καμιά δεκαριά τέτοιους πολιτικούς. :-)

    Vassilis Serafimakis
    Yπάρχουν στην Ελληνική δικαιοσύνη καλοί και πολύ καλοί δικαστές κι εννοώ καλοί στη δουλειά τους. Φυσικά όπως γίνεται σε όλα τα δημόσια ιεραρχικά πεδία, πχ στράτευμα, γιά την κορυφή οι επιλογές προσώπων γίνονται με κριτήρια κομματικοϊδεολογικά.
    Πάντως όταν το 1985 έγινε πρόεδρος τής δημοκρατίας ένας δικαστής με αποδεδειγμένη ακεραιότητα φάγαμε παλτό. :-)

    Stathis Nikokavouras
    οπως δεν χρειαζεται να επαναλαβουμε οτι ηταν και αυτη αναμεσα στα αλλα συχαματα ου συμβουλειου επικρατειας που αποφασισαν οτι δικαιως κοπηκαν μισθοι συνταξεις απο τον λαο και δεν ειναι αντισυνταγματικο αλλα ομως δεν πρεπει να κοπουν οι συνταξεις των δικαστικων και η μοιωση μισθου τους διοτι ειναι αντισυνταγματικο...η μηπως χρειαζεται.?

    Mike Beles
    H μεγαλη πλακα είναι …-- για ολους τους προεδρους--- Όταν τελειωνει η θητεια τους...ακούγεται από τα μεσα ..τους πολιτικάντηδες κ.λ.π…-ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...χαχαχα...ξερεις ποσο δυσκολο και κουραστικο είναι να πηγαίνεις σε παρελασεις και δεξιώσεις,,,και να διαβαζεις τις ομιλιες που σου γραφουν ???

    Jimmy Musicfan
    Επίσης τιμάται και η μάγισα Φούρκα ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb περί Γιώργου Μαργαρίτη...

    Kwstas Agas
    Άρα λοιπόν το ζήτημα στην περίπτωση του είναι ότι δεν υπάρχουν συνθέτες & τραγουδοποιοί με τη γνήσια λαϊκή φλέβα για να του δώσουν τραγούδια στο ύφος του, που θα τα υπηρετήσει πειστικά. Αν π.χ. ζούσε ο Απόστολος Καλδάρας, θα ήταν ο νο 1 ερμηνευτής των τραγουδιών του!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Νομίζω πως και ερμηνευτικά πλέον έχει αλλοιωθεί - η "ποιοτική" στροφή τον έβλαψε. Εμένα δεν με πείθει πια.

    Θανάσης Κρεμασμένος
    Ο Μαργαρίτης πάντα έλεγε αυτά που γουστάρε. Και δεν σήκωνε και καθοδήγηση. Άρα άμα δεν βρίσκει τραγούδια ,λέει αυτά που του αρέσουν. Τόσο απλά.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Θέλει να είναι μέσα στα πράγματα, με όρους που καθορίζουν άλλοι για κείνον. Όχι ο ίδιος.

    Θανάσης Κρεμασμένος
    πάντως απόψε πάω Δημοτικό θέατρο Πειραιά να τον δω. Και είμαι σίγουρος πως θα περάσω καλά. Αν και ο χώρος μάλλον... δεν είναι ο κατάλληλος.☺️

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Γνήσια έλεγε στην Πολυφόν του Δημήτρη Πολίτη. Ο ΔΠ ήταν τότε ο μόνος παραγωγός που ηχογραφούσε ζεϊμπέκικα καθαρά λαϊκά !

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ε ναι, τότε.

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    και κάτι επιπλέον: οι λεγόμενες "μεγάλες" εταιρείες από το '70 και μετά νόθευσαν το λαϊκό με συνθέτες- στιχουργούς και τραγουδιστές του ελαφρού, που παρίσταναν τους λαϊκούς... Γελοία κατάσταση. Όσοι άντεξαν από τους συνθέτες και στιχουργούς έγραφαν στις εταιρείες της Ομόνοιας (μερικοί κωλοδημοσιογράφοι τις συκοφαντούσαν) με καλύτερη την Πολυφόν του (ράφτη το επάγγελμα) Δ. Πολίτη, που έγραφε και στίχους! Οι παραγωγές του έχουν τα καλύτερα ζεϊμπέκικα ... (και πουλούσαν τρελά), _ κάτι που αδυνατούν να συνθέσουν οι δήθεν λαϊκοί. Η Πολυφόν αν ερευνήσεις είναι κρυμμένος θησαυρός...

    Harry Gordon
    Για τον καινουργιο δισκο του Κοκοτα τι εχεις να πεις?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν τον έχω ακούσει.

    Harry Gordon
    περιμενω ποστ αφου τον ακουσεις :)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Αν μου τον έστελναν θα τον άκουγα και θα έγραφα.

    Harry Gordon
    Κανε εαν κοπο εαν εχεις χρονο και ριξε μια ματια στο youtube...εγω πιστευω ξεμωραθηκε

    Mparpa Mimis
    82 εφτασε..

    Dionysis Tsaglis
    Πάντως ότι και να κάνει μου είναι συμπαθής ογφείλω να παραδεχτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή