Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

BARBARA BLACK «μέταλλο» από την Ισπανία

Ισπανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός είναι η Bárbara Black, η οποία ηγείται του «μεταλλικού» συγκροτήματος Bárbara Black Band, με το παρόν Love, Death & Flies [Rock CD Ediciones, 2020] να αποτελεί την τρίτη της δουλειά. Το συγκρότημα είναι πενταμελές (με βοήθειες) και τα βασικά μέλη του, πέραν της Black, είναι οι Nitro Destruction ντραμς, Javier Peláez κιθάρα, ντόμπρο, Daniel Márquez μπάσο και CarlosConeHerráez κιθάρα.
Το “Love, Death & Files” είναι ένα άλμπουμ, που διαθέτει ποικιλία καταβολών –από rock, μέχρι hard rock και «βαρύ μέταλλο», προς thrashy καταστάσεις κάποιες φορές– στηριγμένο πρωτίστως στην παρουσία της Bárbara Black, ενώ, από κοντά, τα υπόλοιπα μέλη κάνουν, με σωστό τρόπο, τη δουλειά που πρέπει να κάνουν.
Πέραν από εκφραστική και δυνατή τραγουδίστρια η Black είναι και ενδιαφέρουσα στιχουργός, με τα λόγια της να αποφεύγουν τις «μεταλλικές» κοινοτοπίες (όσο αυτό είναι εφικτό και δυνατό), θίγοντας σημερινές καταστάσεις που αφορούν στον τρόπο ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες (έτσι όπως, εν πάση περιπτώσει, τις βλέπει και τις αντιμετωπίζει ένα «μεταλλικό» συγκρότημα).
Τα τραγούδια, από την πλευρά των συνθέσεων τώρα, είναι επίσης από ενδιαφέροντα και πάνω (πολύ καλά τα “Twister girl” και “Dont play with fire”), όντας ηχογραφημένα πολύ δυνατά, όπως αρμόζει τέλος πάντων, με τις κιθάρες να σπέρνουν και με το rhythm section να τραντάζει τα ηχεία.
Βγαίνει, δηλαδή, το πάθος και η ένταση από την εγγραφή, όπως βγαίνει ακόμη η γενικότερη διάθεση να παραχθεί ένας τύπος «μεταλλικού» ροκ, που να αφορά στους πάντες και όχι αναγκαστικώς στις... σέχτες – οι οποίες δεν είμαι απολύτως σίγουρος για το πώς ακριβώς θα αντιμετωπίσουν το “Love, Death & Flies”. Ένα άλμπουμ κι ένα σχήμα, περαιτέρω, που δεν κρύβει τις προθέσεις του, οι οποίες έχουν να κάνουν με το σκόρπισμα του ήχου του σε όσο το δυνατόν πιο ευρεία ακροατήρια (και μη «μεταλλικά» προφανώς). 
Δεν έχω στοιχεία αν το καταφέρνουν, παρότι το αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου