Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

CITRUS BLOSSOM καινούρια ροκ μπάντα από την Θεσσαλονίκη

Καινούρια ροκ μπάντα από την Θεσσαλονίκη είναι οι Citrus Blossom (Βασίλης Παπαδόπουλος κιθάρες, φωνή, Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης μπάσο, Θανάσης Ποσονίδης ντραμς), που ντεμπουτάρει τώρα μ’ ένα EP/CD πέντε κομματιών, το οποίον αποκαλεί Eyes Filled with Apathy [Private Pressing, 2020].
Οι Citrus Blossom είναι πολύ καλοί. Δυναμικοί στο έπακρον –hard rock παίζουν, με τις παλαιές ορολογίες, τώρα μπορείς να τους πεις power rock, stoner και δεν ξέρω τι άλλο ακόμη – έχοντας να προτάξουν υψηλή ποιότητα σε κάθε επιμέρους τομέα. Φωνή και κιθάρες πολύ καλές από τον Παπαδόπουλο, ρυθμικό τμήμα που ξέρει να διαχειρίζεται τους όγκους από τους Μπαξεβάνη-Ποσονίδη, ενδιαφέρουσες έως πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις, ωραία λόγια κοινωνικοπολιτικής, να το πούμε, κατεύθυνσης, επαρκέστατη τεχνικώς ηχογράφηση-παραγωγή.
Με πιο καινούρια, αλλά και με παλιομοδίτικα στοιχεία στα τραγούδια τους, οι Citrus Blossom έχουν σίγουρα επιρροές από τα μεγάλα και κλασικά συγκροτήματα του στυλ (Led Zeppelin, Black Sabbath και τα συναφή), δημιουργώντας πολύ πειστικές ροκ καταστάσεις από το πρώτο κιόλας κομμάτι τους, το θαυμάσιο “Stranger”, που διαθέτει ωραία riffs, τσιτωμένα φωνητικά, σωστά ανεβάσματα και κατεβάσματα, κοψίματα κ.λπ., δείχνοντας πως οι φίλοι μας ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς κάνουν και προς τα πού βαδίζουν.
Το EP έχει αυξανόμενη ένταση, με το τελευταίο (πέμπτο) track, το 6λεπτο “Indifference” να «σκοτώνει».
Οι Citrus Blossom είναι πολύ καλοί. Και προσδοκούμε να τους ακούσουμε και σε κάτι πιο ολοκληρωμένο, της ίδιας, ευχόμαστε, υψηλής ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου