Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 361

15/4/2021
O καημένος ο Λευτέρης Μυτιληναίος στενοχωριόταν, γιατί ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν τον είχε καλέσει ούτε μια φορά στις εκπομπές του, λέγοντας σε συνέντευξη πως (ο Παπαδόπουλος) «θα έπρεπε να ντρέπεται γι’ αυτό που κάνει» και πως «δεν είναι ηθικό». Κι είχε δίκιο-βουνό από την μεριά του, αλλά...
Ο Παπαδόπουλος είναι... όπου φυσάει ο άνεμος, στυγνός επαγγελματίας, χωρίς καμία ηθική αντιμετώπιση της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού.
Όταν ήταν στα κρατικά κανάλια και τον έβλεπαν... τρεις κι ο κούκος, έκανε πιο λαϊκές εκπομπές, σε ντεκόρ χασαποταβέρνας αν θυμάστε, καλώντας και ανάλογους τραγουδιστές, αλλά όταν μετακόμισε στα glossy ιδιωτικά, οι εκπομπές του άλλαξαν στυλ, καθώς έγιναν τελείως λαμέ, ψεύτικες, δήθεν, αμετροεπείς και γλοιώδεις.
Ήταν άλλο, εννοούμε, το κοινό στο οποίο στόχευε, όταν ήταν στην κρατική τηλεόραση και άλλο αυτό στο οποίο στοχεύει τώρα.
Στο σκηνικό μιας εκπομπής, μεγάλου ιδιωτικού καναλιού, «για όλο τον κόσμο», δηλαδή μιας εκπομπής για τους πολλούς, που δεν καταλαβαίνουν και πολλά, και που προβάλλεται με ξεκάθαρους όρους «ανταγωνισμού» και όχι με σκληρά καλλιτεχνικούς (όπως θα έπρεπε), τραγουδιστές σαν τον μακαρίτη τον Μυτιληναίο (με ό,τι αυτός αντιπροσώπευε, σε κάθε επίπεδο, προσωπικό, καριέρας κ.λπ.) δεν θα μπορούσε να έχουν θέση.
Όπως δεν έχουν θέση κι ένα σωρό άλλοι εξάλλου...
[μεγάλο τραγούδι του Αντώνη Ρεπάνη και του Σάκη Καπίρη]
https://www.youtube.com/watch?v=g5gDfhIM78U

14/4/2021
Το τι είναι αυτισμός η ελληνική κοινωνία το έμαθε στα χρόνια του ’80 από τον Δημήτρη Κολλάτο. Κανείς δεν ήξερε πριν αυτή τη λέξη (το «κανείς» αντιλαμβάνεστε πώς το λέμε).
Μέχρι τότε τα παιδιά αυτά αποκαλούνταν στην καλύτερη περίπτωση «προβληματικά», ενώ παλαιότερα ακόμη και «ανώμαλα» (το έχω δει και σε τίτλο βιβλίου).
Ο ένας από τους γιους του Κολλάτου, ο Άλκης, ήταν βαριά αυτιστικός, αλλά ο πατέρας του –συγκλονισμένος από την καθημερινότητα, που βίωνε, με το παιδί του– δεν μάσησε. Δημοσιοποίησε το θέμα του, σε μια κοινωνία, που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, παίρνοντας το ρίσκο και της έκθεσης ενός οικογενειακού δράματος, μα και μιας προσωπικής και καλλιτεχνικής επιλογής, να μετατρέψει την «Ζωή με τον Άλκη» πρώτα σε θεατρικό έργο, το 1984, και μετά σε ταινία, το 1988.
Σήμερα, ο Δημήτρης Κολλάτος ανακοίνωσε την απώλεια του Άλκη.
Έκανε πολλά για τα αυτιστικά παιδιά ο Κολλάτος, όλα τα επόμενα χρόνια, όσα μπόρεσε τέλος πάντων να κάνει ή όσα τον άφησαν να κάνει – και μόνο γι’ αυτό, γι’ αυτή του τη στάση, η ελεεινή ελληνική πολιτεία, του χρωστάει πολλά. Και η κοινωνία φυσικά.
[στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Δημήτρης Κολλάτος, με τον άλλον γιο του Αλέξανδρο, που υποδυόταν τον αδελφό του Άλκη, στο θεατρικό και κινηματογραφικό έργο]

14/4/2021
«Πάσχα στο χωριό» χωρίς άνοιγμα της εστίασης δεν έχει νόημα ρε σαλτιμπάγκοι!
Τι να κάνουμε το «Πάσχα στο χωριό» ρε ακαμάτηδες, να τρώμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να είμαστε μέσα κλεισμένοι από τις 9 ή να μαζεύουμε παπαρούνες στα χωράφια;
Άιντε μ@λάκες, πάρτε πίσω τα φασιστικής έμπνευσης SMS και άλλους διάφορους γελοίους περιορισμούς και αφήστε τον κόσμο να κινηθεί υπεύθυνα, καθημερινά, στον τόπο του.
Θεωρείτε τον κόσμο υπεύθυνο να κάνει μόνος του, και κυρίως σωστά, ιατρικές πράξεις, δηλαδή σελφ τεστ, να καταγράφει με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια τα αποτελέσματά τους, και δεν τον θεωρείτε υπεύθυνο να βγει και να ψωνίσει σαν άνθρωπος, αλλά μόνο μαρκαρισμένος και περιορισμένος. Είσαστε για φτύσιμο.

13/4/2021
– Χα χα... όχι ρε Jimi, αν είναι δυνατόν... Τι να κάνω εγώ στο Μοντερέι ρε; Αυτά είναι για 'σας, τα παιδιά... Πέρνα από το σπίτι τ’ απόγεμα, ρε κουφαλίτσα, να σου δείξω μερικά κόλπα να λιποθυμήσουνε οι χίπιδες...

13/4/2021
Βλάκας, τουλάχιστον. Αποκαλεί την Φον ντερ Λάιεν «κοντή», η οποία, κατ’ αυτόν, και παρά το εμπόδιο τού χαμηλού ύψους της, μπόρεσε... και τα λοιπά...
Είναι σαν να λέει πως αν ήταν 1,80 θα της φέρονταν καλύτερα.
Αναγνωρίζει δηλαδή το ύψος ως έναν παράγοντα διάκρισης, ο οποίος κατά τον Σχοινά μπορεί να αντισταθμιστεί από άλλου τύπου προσόντα – πράγμα που σημαίνει πως τον αποδέχεται, καλώντας, στην πράξη, τους κοντούς να δείχνουν περηφάνια κ.τ.λ., αν θέλουν να τους λαμβάνουν υπ’ όψιν. Αν είσαι κοντός και ταπεινός όμως, βάσει της λογικής του, πάει, την έκατσες!
Αν είναι δυνατόν να ξεστομίζονται τέτοιες αρλούμπες, από... αξιωματούχους!
Πιθανώς δε να πρόκειται και για μιαν εντελώς φαλλοκρατική δήλωση, καθότι μένει αδιευκρίνιστο το αν ένας άντρας τού 1,65 θα έπρεπε να είναι το ίδιο περήφανος, με μια γυναίκα, για να τον λαβαίνουν υπόψιν τους, ή αν θα αρκούσε, απλώς, το ότι θα ήταν άντρας.

12/4/2021
>>Έφυγε από τη ζωή ο μαέστρος Νίκος Δανίκας, πατέρας του τηλεοπτικού Φανούρη από τις Μέλισσες!<<
Φανούρης, Μέλισσες και... τρίχες κατσαρές! Τι είναι αυτά ρε ρεμπεσκέδες;
Πέθανε ο Νίκος Δανίκας, ο συνθέτης και μαέστρος... τελεία.
Τι μας μπερδεύετε με τους Φανούρηδες; Ποιοι είναι αυτοί και ποιες είναι οι Μέλισσες; Τι εστί Μέλισσες δηλαδή;
Εδώ λέμε ότι πέθανε ένας άνθρωπος, με το δικό του αυτοδύναμο έργο. Ό,τι άλλο θέλετε να πείτε... πείτε το στο κείμενο, όχι στον τίτλο. Τα έχετε κάνει όλα σαν τα μούτρα σας...
https://www.youtube.com/watch?v=8n7hj7-VvLo

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ περί Νίκου Δανίκα...

    Vagelis Papageorgiou
    Συγκινητικό ήταν και το αντίο του Κώστα Μακεδόνα στον Νίκο Δανίκα, ο οποίος έγραψε: «Μας έφυγε ο Ντάνυ μας, ο σπουδαίος Μαέστρος Νίκος Δανίκας. Μέγιστος μουσικός και δάσκαλος, εξαιρετικός συνεργάτης, μοναδικός φίλος. Όλα αυτά που έμαθα δίπλα του, οι «ουσίες κι οινοπνεύματα» που μου εμπιστεύτηκε, οι μεγάλες επιτυχίες που ζήσαμε μαζί επί σκηνής και τα απίστευτα γέλια που κάναμε παρέα, θα τον κρατάνε πάντα ζωντανό στη μνήμη μου και στην καρδιά μου. Καλό ταξίδι Νίκο μου».

    Irini Pitsoli
    Προσυπογράφω κάθε λέξη του σχολιασμού που έκανες Φώντα.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Ποιος είναι ο Φανούρης; Ποιες είναι οι Μέλισσες;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Εγώ μόνο αυτό τον Φανούρη θυμάμαι από τη Γειτονιά...

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Εγώ τον θυμάμαι ως Μπαμπίκο που ζητούσε στο τηλέφωνο την δεσποινίδα Μπεμπούλα! Δεν θυμάμαι το σίριαλ όμως!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Υπάρχει κι αυτός βέβαια... O Φανούρης και το σόι του...

    Παντελής Αμπαζής
    Τα λες τσεκουράτα. Συμφωνώ και επαυξάνω.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καταλαβαίνουμε γιατί τα γράφουν έτσι, για να πιάσουν κανα κλικ από τους τηλεορασάκηδες και τους νέους, αλλά είναι ασέβεια ρε φίλε.

    Παντελής Αμπαζής
    όντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Βλάκας, τουλάχιστον. Αποκαλεί την Φον ντερ Λάιεν «κοντή»"...

    Vassilis Konstandopoulos
    Για διάφορους λόγους έπρεπε κάτι να πει και βρήκε να πει, αυτό. Δεν αμφισβητώ διπλώματα, αλλά προφανέστατα δεν αρκούν αν είσαι τούβλο. Ισχύει και το "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα" επίσης.

    Ilias Papavlopoulos
    Και δεν είναι κανας μαλάκας ο Σχοινάς. Τραγικός όμως με αυτή τη δήλωση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το πρώτο.

    Vassilis Serafimakis στον Ilias Papavlopoulos
    συμφωνώ. Εχουν ψεκάσει τα πατώματα στα υπουργεία, δεν ξέρω.

    Ιωσήφ Μιχ
    Γιατί δεν είναι μαλακας; Τι είναι δηλαδή; Το χειρότερο; Είναι Ρατικος χαραμοφαηςαλλα κατά τα άλλα υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς. ! Άκου "επίτροπος για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής"! Και ύπουλος ρόλος που ταυτίζει τον "ευρωπαϊκό τρόπο ζωής" με την ελεύθερη αγορα του νεοκαπιταλισμου

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Παιδί του Σλόιμπε δεν είναι και της Μέρκελ;

    Spyros Kotortsis
    Α, και επίσης ουδείς εκ των καθημένων φέρθηκε σαν κύριος, για να αξίζει τον χαρακτηρισμό.

    Ntinos Dimatatis
    Ψηλοί,κοντοί ...κανείς δεν στάθηκε στο ύψος του ...!!! Μόνο ο Ντράγκι είχε τα κάκαλα ...!!!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Τίποτα. Μόνο πολιτική γίνεται και ανάλογα με τα συμφέροντα μετακινούνται και οι απόψεις. Η Ιταλία ήταν εναντίον των κυρώσεων επί της Τουρκίας, με τεράστιες επενδύσεις στην εξ ανατολάς γειτόνισσά μας.
    https://www.in.gr/.../ouna-fatsa-alla-tous-tourkous.../
    Ούνα φάτσα αλλά με... τους Τούρκους: «Πρωτιά» Ιταλίας σε επενδύσεις στην Τουρκία | in.gr

    Ntinos Dimatatis
    Αυτή είναι η μία άποψη και έχεις δίκιο .Ομως μετά τη δήλωση του Ντράγκι η Τουρκία ανέστειλέ την παραγγελία στους Ιταλούς για την παράδοση ιταλικών υποβρυχίων που είχε συμφωνήσει ...Μήπως τώρα αλλάζουν τα πράγματα γιατί όπως φαίνεται ο Ντράγκι ένας σοβαρός πολιτικός που μιλάει ελάχιστα ,αψήφησε κάθε κόστος ...για να υπερασπιστεί το κύρος της ΕΕ που ντρόπιασαν και γελοιοποιήθηκαν Μισέλ και Ντε ρ Λαιεν ?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Με τίποτα το τελευταίο. Δεν ασχολούνται με αυτά. Αυτά είναι για το πόπολο. Απλά Ιταλοί και Τούρκοι τρώγονται για την Λιβύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ με την φωτογραφία του Μανώλη Χιώτη...

    Vagelis Avgidis
    με κιθαρα?? ποτε ειναι η φωτο? τελη '60?

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Προφανώς.

    Andreas Gomozias
    Θα μπορουσε να ηταν ενας πολυ καλος κιθαριστας !

    Γιώργος Μίχας
    σαν κιθαρίστας ξεκίνησε και ήταν πάρα πολύ καλός ... οι συνάδελφοί του έλεγαν ότι αν τον άκουγες όταν έπιανε την κιθάρα και έπαιζε " αλά τούρκα " σε έπιανε ζαλάδα

    Andreas Gomozias
    δεν το συνεχισε ομως .....

    Costas Lemonidis
    Gretsch Duo Jet βλέπω!!!

    Γιώργος Μίχας στον Andreas Gomozias
    δεν το συνέχισε γιατί δεν το παράτησε ποτέ

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Έπαιζε κιθάρα στα μαγαζιά, τακτικά. Απλά η δισκογραφία κοιμότανε ή και ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν να ηχογραφήσει με ηλεκτρική κιθάρα κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση εκεί ήταν που θα χρειαζόταν ένας παραγωγός που να μπάνιζε, που να έβλεπε λίγο μακρύτερα. Δυστυχώς πέθανε και νέος...

    Γιώργος Μίχας
    1955 στο Σικάγο με κιθάρα
    https://youtu.be/CqIfsCdhx6I
    ΖΙΓΚΟΥΑΛΑ - ΜΑΓΙΑ ΜΕΛΑΓΙΑ – ΧΙΩΤΗΣ

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Ουσιαστικά, κιθαρίστας ήταν! Γι' αυτό μετέτρεψε το μπουζούκι σε τετράχορδο!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας στον Γιώργος Μίχας
    Έχει κι άλλες ηχογραφήσεις με κιθάρα, και από την δεκαετία του '40 ήδη. Στο πάλκο, όμως, την χρησιμοποιούσε βασικά.

    Andreas Gomozias
    η κιθαρα τον παρατησε

    Γιώργος Μίχας
    και Guild και Gibson ES 175
    κι εδώ το καλύτερο ... έψαξα και βρήκα την απάντηση γιατί μου είχε προξενήσει εντύπωση η παράξενη κιθάρα που κρατούσε ! Όσοι κιθαρόπληκτοι σαν κι εμένα .... απολαύστε υπεύθυνα
    http://memoriesoftheinnocentage.blogspot.com/.../the...
    The Erivan (Ερεβαν), and the teacher of M.Chiotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "«Πάσχα στο χωριό» χωρίς άνοιγμα της εστίασης δεν έχει νόημα ρε σαλτιμπάγκοι!"...

    Jim Dylan
    εδω ειπε ο αλλος οτι αν ανοιξει ο τουρισμος δεν ειναι αναγκαιο να ανοιξει και η εστιαση,οι τουριστες που θα τρωνε?θα καθονται στις ουρες στα σουπερμαρκετ να αγορασουν μακαρονια?

    Άννα Δημητριάδη
    Μέσα στα ξενοδοχεία τους.

    Antonis Xagas
    θα επιτραπεί το ψάρεμα και το κυνήγι

    Stelios Panaras
    δεν τον ενδιαφερει αυτο, τα all inclusive σκεφτεται

    Ntinos Dimatatis
    Πάλι πολύ οργισμένο σε βλέπω σήμερα ....!!! Απ΄ότι άκουσα το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση . Ιδωμεν !!! Την καλημέρα μου Φώντα .

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Καθόλου οργισμένος δεν είμαι αγαπητέ Ντίνο, σ' αυτή την ηλικία. Γιατί, αν ήμουν οργισμένος θα έκανα άλλα πράματα... Πολύ χαλαρός, ήσυχος και δημιουργικός είμαι. Α... και αηδιασμένος με τους φασίστες του χειρότερου λοκντάουν στον κόσμο (κατά το Bloomberg).

    Ntinos Dimatatis
    Χάρηκα και ζήλεψα με τις εικόνες που είδα χθες στην Βρετανία ...!!! Αλλά στην Γερμανία και την Γαλλία έχουν ακόμα σκληρό λοκ ντάουν . Οσο για την Αυστρία , ο Υπουργός Υγείας κατέρευσε και παραιτήθηκε ....Ας ελπίσουμε να δούμε καλύτερες μέρες το Πάσχα .

    Nikos Papas στον Ntinos Dimatatis
    εν τω μεταξυ ολοι αυτοι στην αγγλια που ξεχυθηκαν ο ενας πανω στον αλλον σε καφε και εστιατορια σε δυο μηνες θα ερθουν ελλαδα θα διασπειρουν τον ιο και απο σεπτεμβρη θα μας ξανακλεισουν λογω την τουριστων.παλι εμεις θα την πληρωσουμε για να δουλεψουν οι μεγαλοξενοδοχοι και το συναφι τους.

    Ntinos Dimatatis
    Ο τουρισμός πάντως δεν είναι μόνο οι μεγαλοξενοδόχοι ....Ολοι αυτοί εμβολιάστηκαν . Ας ελπίσουμε να μην έχουμε πάλι την ίδια κατάσταση ...

    Nikos Papas
    ειναι και εργαζομενοι στον τουρισμο ναι αλλα ο χαλασμος γινεται για να ανοιξουν τα πενταστερα μεγαλοξενοδοχεια.εμβολιαστηκαν ποιοι? ολοι οι τουριστες που θα ερθουν? δυσκολο να το πιστεψω. ενα αρνητικο τεστ ή ενα σελφ τεστ ειναι αρκετο για να τους δεχθουν ανακοινωσαν.επισης ολο αυτο θα γινει δειγματοληπτικα ειπαν.τρεχα γυρευε.μπατε σκυλε αλεστε θα γινει απο ιουνιο.ετσι οπως το βλεπω εγω μπροστα στο χρημα ο ιος δεν σημαινει τπτ .μας εχουν κλειστους απο το νοεμβρη και ξαφνικα λες και εγινε το θαυμα και ανοιγουν ολα με 4000 κρουσματα την ημερα.ασχετο.τα βιβλια σας κοσμουν την βιβλιοθηκη μου απο τα φοιτητικα μου χρονια.πολυ καλος...

    Ανδρέας Φουρλας
    Σωστός

    Lampros Papalexis
    Κοπρίτες πολυτελείας

    Παναγιώτης Μπικάκης
    "Εμένα δε θα με εμποδίσει κανείς.....".
    Είναι ψυχολογικό το θέμα, "marketing", έχουμε στρατό να πωρώσουμε με συνθήματα και δηλώσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτές τις μέρες δε θα είχε πρόβλημα να "κλειστεί" πάλι μέσα με αντάλλαγμα ένα κοκορέτσι.

    Misouridis Giannis
    Όλα καλά που γράφεις αλλά τι σου φταίνε οι παπαρουνες και τα χωράφια. Τα καλυτερα τσιμπουσια είναι στα χωράφια με τις παπαρουνες. Μην ξεχάσουμε και από που ήρθαμε. Με το συμπάθειο, ωραίε κατά τα λοιπά, γραφια!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Θέλω να καταλαβαίνεις πώς το λέω. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τα χωράφια και τις παπαρούνες... Δεν μου έκαναν κάτι...

    Misouridis Giannis
    ξέρω

    Kostas Karabetsos
    μαγαζι εστιασης εχω...αλλα δεν ξερω υπο ποιες συνθηκες θα ανοιξω...στην προηγουμενη καραντινα μου επεβαλαν να εχω μεχρι 10 πελατες εξω και 3 μεσα...χωρια τους ελεγχους που ειχαμε καθε τρεις και λιγο...κατι οι αποστασεις,κατι οι μασκες...δουλευαμε αγχωμενοι με εσοδα μειωμενα....ποσα να ξοδεψουν οι 10 πελατες για να εχεις καποιο κερδος???οταν ολοι ειναι στεγνοι...αστα...με ενα καφε δεν σωνομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stella Theodorouda
      Αφού απευθύνετε ερώτημα, σας δίνω μια ιδέα λέγοντας, ότι κατά το Πάσχα στο χωριό, χωρίς εστίαση, θα δούμε τους γονείς μας, που διαμένουν εκεί κ έχουμε να τους δούμε από τον Αύγουστο και οι οποίοι εμφανίζουν σαφή σημάδια κατάθλιψης. Κ αυτό φυσικά με εργαστηριακά, rapid και μοριακά τεστ κ επ ουδενί αμφιβόλου αξιοπιστίας self test

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Προφανώς θα έπρεπε να είχε το δικαίωμα ο καθένας να δει τους γονείς του οποτεδήποτε. Και όχι μόνο μέσω του "Πάσχα στο χωριό". Να μην θεωρούμε "κανονικότητα" και να μην κατανοούμε τέτοιου τύπου φασιστικές απαγορεύσεις (να μην τις θεωρούμε "αναγκαστικές"). Και κυρίως να μην τις συγχέουμε με την σωστά εννοούμενη υπευθυνότητα.

      Yannis Raouzeos
      Φώντα προ-συ-πο-γρα-φω!
      Αλλά ξέρεις αντί για πραγματικά στοχευμενα μέτρα, προτιμούν να επενδύουν σε καναλαρχες και στις μαζικές προσλήψεις δυνάμεων ασφαλείας!

      Παντελής Αμπαζής
      α(Χ)ριστοι

      Froy Wroy
      Το χωριό το ρωτήσανε;

      Yannis Raouzeos
      Αντε ρε, με τα SMS, τις δηλώσεις και τις αηδίες! Φασιστικης έμπνευσης μέτρα και πρόβες Ολοκληρωτισμων! Ευτυχώς δεν τους βγήκε-και αυτό οφειλόταν στα ισχυρές αντιδράσεις με τον κόσμο στους δρόμους τρεις μήνες-και το υπόλοιπο σετακι απαγορευσεων και ειδικά αυτό της απαγόρευσης των πορειων με την προκαλυψη των"μετρων για την Πανδημία"! Δεν τους βγήκε αυτό, δεν τους βγήκαν τα οργανωμένα fake news από τις μονταζιερες, με τις - ανύπαρκτες - επιθέσεις τριάντα ατόμων σε ομάδα αστυνομικών στην Ν. Σμύρνη(ενώ την ίδια στιγμή αυτές οι δυνάμεις χωρίς να υποστούν καμία επίθεση ξυκοκοπουσαν βάναυσα έναν πολίτη που τους έκανε απλώς παρατήρηση), δεν τους βγήκαν τα ανύπαρκτα λεωφορεία στους δρόμους, και γενικότερα με τέσσερις χιλιάδες κρούσματα και 5 μήνες λοκνταουν, ούτε τα εκατομμύρια που μοίρασαν αριστερά και δεξιά στα κανάλια για να χρήζουν ευνοϊκής μεταχείρισης τους βγήκαν.
      Τα μονόκλωνικα φάρμακα δεν τα είδαμε στα φαρμακεία (και εάν τα βλέπαμε θα ήταν άραγε συνταγογραφημενα και δωρεάν από το ΕΣΥ- ή έστω με πολύ μικρό αντίτιμο;)! Μήπως αυτα και τα συστηματικά και μαζικά τεστ, μαζί με τους εμβολιασμούς, την τηλεργασια, τις προσλήψεις νοσοκομειακων-κι όχι τις εκδικητικες-απολυσεις, δεν θα ήταν ένα ακόμη ανάχωμα για την πανδημία; Λέω εγώ τώρα!
      "Είμαστε σε Πόλεμο" ναι, αλλά όχι μόνον με την Πανδημία! Δίπλα στον πόλεμο ενάντια στον ιό υπάρχει και ο σε διαρκή εξέλιξη Πολεμος, ένα χρόνο τώρα ήδη, απέναντι στη διαχείριση της Πανδημιας με φασιστικα μέτρα και - κυριως-με φαδιζουσα στόχευση!

      Διαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το τι είναι αυτισμός η ελληνική κοινωνία το έμαθε στα χρόνια του ’80"...

    Giorgos Stamatelos
    Μιά μικρή παρέμβαση. Ο επιθετικός προσδιορισμός "ελεεινή" που βάζεις για την ελληνική πολιτεία, ενίοτε, συχνά πυκνά, αρμόζει και στην ελληνική κοινωνία. Αυτοδικαίως!

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πρώτον, το "ελεεινή" δεν χρησιμοποιείται συχνά-πυκνά από μένα, παρότι ισχύει πάντα - δηλαδή σχεδόν πάντα, άρα πάντα. Δεύτερον, εγώ είμαι πάντα της άποψης, από πολύ παλιά δηλαδή, πως... το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Και το λέω αυτό χωρίς να αθωώνω κανέναν - ακόμη και σε ατομικό επίπεδο, όχι μόνο σε κοινωνικό.

    Vassilis Serafimakis
    Μεγάλη κουβέντα και μακάρι νάχες λάθος.

    Anna Cheiladaki
    Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και η σούπα δεν τρώγεται!
    Πετάχτε την παιδιά...να φτιάξουμε μια άλλη!
    Μέσα?

    Γιώργος Αδαμόπουλος
    Ως πατέρας αυτιστικού σας ευχαριστώ για την ανάρτηση.

    Θεοδουλος Παρασκευαιδης
    ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ......ΟΣΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΟΛΛΑΤΟ,ΠΡΟΑΒΛΕΠΩ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΤΟΠΟ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.....ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ....!!!!...

    Γιώργος Φρατζεσκάκης
    Δύσκολος δρόμος κι αξίζουν μπράβο πολλά,σαν κουράγιο δηλαδή όχι σαν επιβράβευση,πως θα μπορούσε άλλωστε.Και βέβαια πολύ σωστά επεσημανες την τόλμη του Κολλάτου να αναφερθεί σ ενα τέτοιο θέμα τότε!

    Froy Wroy
    Γύρω στα 1978 είχε κάνει ο Νίκος Δήμου στο "μια ταινία μια συζήτηση" στην κρατική τηλεόραση αφιέρωμα στο θέμα. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο Δ. Κολλάτος.

    Vagelis Papageorgiou
    Φώντα μπράβο που προβάλεις τέτοια θέματα, ταμπού δυστυχώς για την ευρύτερη κοινωνία, με την ανάλογη ευαισθησία και ακόμα περισσότερο στον Δημήτρη Κολλάτο που τα βίωνε. Συλλυπητήρια για την απώλειά του.

    Froy Wroy
    Λάθος, άλλον τίτλο είχε η εκπομπή με τον Δήμου

    Pantelis Tsalouchidis
    Όλοι, Φώντα, που θα ζούμε με τον αυτισμό, παλεύουμε ανάμεσα στο να μιλήσουμε και να μη μιλήσουμε. Για τον Κολλάτο τι να πω; Σε εποχές αγριανθρώπων και μίλησε και πολλά άλλα έκανε. Καλή ανάπαυση στο παιδί, κουράγιο στην οικογένεια

    Iwanna Iwannou
    Άξιος πατέρας. Καλο ταξίδι στον Άλκη.

    Tzini Ifantidou
    Μεγαλο κ σοβαρο ζητημα....μακαρι να γινουν πιο σοβαρες ενεργειες για αυτα τα παιδια!!!συλλυπητηρια για την απωλεια του!!!

    Vassilis Galanos
    Αφήνω εδώ και αυτό. Εύρημα σε παλαιοπωλειο των Χανίων.

    Anna Cheiladaki
    Καλύτερα νοητικά καθυστερημένος.....παρά ψυχικά καθυστερημένος!
    Επικίνδυνο!

    Λίλα Εμμανουήλ
    Λέμε ότι η αγάπη της μάνας έχει δύναμη Αυτόν τονπατέρα με τι λόγια μπορεί κάποιος μας να τον περιγράψει; Τι δύναμη!! πόση αγάπη έχει αυτός ο πατέρας!!!! Προσωπικά τον σέβομαι διότι αντιστρεψε τους ρόλους, απέδειξε ότι κ οι άνδρες έχουν αγάπη στα σπλάχνα τους για τα σπλάχνα τους Συμπληρώθηκε άλλος ένας Άγγελος στον ουρανό

    Varvara Stamou
    Συνήθως πατεράδες των παιδιών αυτών ΣΠΑΝΕ και τα παρατάνε μαζί με μια μάνα ερμη να κανει καλα το τέρας....για να ξανα φτιάξουν τη ζωή τους....
    Συγχαρητήρια σε αυτό τον άνθρωπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα Εμμανουήλ στην Varvara Stamou
      Πόσο δίκιο έχετε! Αυτός ο πατέρας έκανε την διαφορά κ εξεφτιλησε τον άνανδρο σωρό

      Χρήστος Πριτσαπίδουλας
      Στο καλό Άλκη.
      Κρατήσου Δημήτρη.
      Αλέξανδρε, φανού όπως πάντα δυνατός.

      Evelina Mahaira
      Τρομερή και απαίσια η κοινωνία μας!!! Απαράδεκτη η αντιμετώπιση στη χώρα μας!! Το παλληκάρι έφυγε υπό πίεση στο Τζάνειο μετα από πολύ καλή μεταχείριση που δεν ενδείκνυται στη περίπτωση ενός ανθρώπου που αγχώνεται τόσο εύκολα!
      Δεμένος με γάζες και παλμούς τρελά υψηλούς.
      Πότε θα γίνουμε Άνθρωποι???

      Kyriaki Douga
      αληθεια?????

      Evelina Mahaira
      ναι. Η διακομιδή έγινε από Αίγινα με άσχετη με καρδιά διάγνωση. Στο Τζάνειο τον στρεσαραν πολύ και παρότι ανέβασε επικίνδυνα παλμούς δε πήγε καρδιολόγος.

      χρησταρας χριστοπουλος
      Ένας γονιός που δεν με άφησε το παιδί του να νοιώσει ότι είναι διαφορετικό αλλά ότι είναι ίσο με όλα τα υπόλοιπα αν θέλουμε να είμαστε δημοκρατική και είμαστε όλοι ίσοι δίπλωμα ακούμε είτε περπατάμε γιατί βλέπουμε καλό ταξίδι στον Άλκη

      Nikos Papas
      φοβερη ταινια.αξιες και ιδανικα που στις μερες ειναι απο ξεχασμενα εως χαμενα.

      Babis Damoulianos Evangelatos
      Σκοτάδι και φως!.. Ποιος δεν είναι δίπλα σήμερα στους πατέρα και αδελφό...

      Μαρία Μπαλλά
      Καλο παραδεισο!

      Joanna Kiki
      Καποτε πρεπει να κανει η πολιτεια αξιοπρεπεις ξενωνες και κεντρα ημερας.

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Λευτέρη Μυτιληναίο...

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Παλι σωστος ο Φωντας

    Costas Papaoikonomou
    Δυστυχώς πολλοί το κανουν αυτο. Μια χαρακτηριστική περίπτωση που θυμάμαι ειναι του Στέλιου Χατζημιχαηλ που όταν έφυγε απο το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,4 τότε, τον άκουσα μια και μοναδική φορά σε ραδιόφωνο που ουτε θυμάμαι ποιο ήταν και η μουσική που έπαιζε δεν είχε καμία σχέση με την πολλή καλή μουσική που επαιζε στον ΣΚΑΙ. Δυστυχώς.

    Gregory Pritsas
    Ναι σε όλα, μόνο που έχω την αίσθηση ότι άρχισε να αλλάζει ύφος η εκπομπή του και πριν φύγει από την κρατική τηλεόραση. Δεν ήταν αυτό το χάλι το σημερινό, αλλά και πάλι, καμία σχέση με τις αρχές του.

    Andreas Eliades
    Ετσι ακριβως, οπως τα λετε! ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    Νικος ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ
    Άσχετο , αλλά τελικά ο Ρεπάνης ήταν και πολύ καλός συνθέτης , μα πολύ καλός..

    Vassilis Serafimakis
    Θα σε ρωτήσω κάτι με το θάρρος τής (διαδικτυακής) γνωριμίας: Λες να έπαιξε κάποιο ρόλο στο ότι ο Μ. δεν πέρασε όσο άξιζε στον κόσμο ως λαϊκός καλλιτέχνης η φάτσα του; Το ότι φατσικά φέρνει λίγο σε μπούλη, σε "καλό παιδί", στο αντίθετο τού "αλανιού", κτλ. Μπορεί να πέφτω εντελώς έξω.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Στα σέβεντις είχε μεγάλη επιτυχία, εφάμιλλη ή και μεγαλύτερη άλλων της εποχής (Λάκης Αλεξάνδρου, Κωστής Χρήστου, Περικλής Περάκης κ.λπ.). Μάλλον... σίγουρα μεγαλύτερη. Εντάξει, δεν είχε το γκελ ενός Βοσκόπουλου φυσικά, αλλά ήταν επιτυχημένος. Βάστηξε και παραπάνω από τους άλλους, γιατί φαίνεται πως ήταν και καλός χαρακτήρας, συνετός, χωρίς να δημιουργεί προστριβές. Με στάνταρ ρεπερτόριο, ελαφρολαϊκό και πάντα με σωστή φωνή. Δεν είναι ο δικός μου "πιο αγαπημένος" της εποχής -τον έχω ας πούμε πιο κάτω από τους άλλους που ανέφερα, λόγω φωνής πρώτα-πρώτα- αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχτείς ότι είπε και μερικές τραγουδάρες, που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία. Και αυτό μετράει.
    Για τις φάτσες τώρα... από τη στιγμή που υπήρχε ο Τόλης, όλοι οι άλλοι κάθονταν στον πάγκο.

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Απ' ότι θυμάμαι ο Λευτέρης δεν πούλησε μούρη, δεν έφτιαξε φιλίες κολλητές με υπαλλήλους των εταιριών ή με δημοσιογράφους του καλλιτεχνικού, δεν σχεδίασε εξορμήσεις διαφημιστικές, δεν έστησε δεσμούς με ισχυρούς της Νύχτας..
    Υπήρξε απλός κι ανυπεράσπιστος..
    Ξεκίνησε κι από τη δεκαετία του '60..
    (Νομίζω τον ζωγράφισα καλά)

    Makis Kontizas
    Τραγουδαρες, ερμηνειες σαν να βλεπεις ταινια,Ηταν ομως ατσαλακωτος με αποτελεσμα: Τα ναυαγια να ψαχνουν αλλο σακατιλικι εμεις τα φρικια ουτε απο εξω το σκυλαδικο ομως που συμμετειχε στο Μοσχατο αναβαπτιζοτανε αμεσως σε Μπαμπη Κηφισιας.Μην ξεχναμε χουντα κοεμτζηδες και οποιον κοιταγες σε πλακωνε στο ξυλο.Ο Λευτερης και οι λακης αλεξανδρου που αριθμησε ο φωντας ειλθανε απο το πουθενα.Ουτε κλαμα ουτε ροκ ουτε "τι θελει ο κοσμος" Αυτοι και μονοι τους με την ευγενεια τους

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Τον Αλεξάνδρου, που γνώρισα, τον φοβήθηκαν στην ΕΜΙ, οι τραγουδιστές αλλά και υπάλληλοι που είχαν "άλλες προτιμήσεις"...
    Μόνος του πάλεψε, αλλά η ζωή δεν του χαμογέλασε...
    Καλός άνθρωπος και με Διαφορετική Φωνή από τους άλλους. Καλός και στη σύνθεση...
    Στα Κέντρα τον είχαν αποκλείσει... Γιατι "δεν ταίριαζε", έλεγαν. Ήταν και πανύψηλος...

    Makis Kontizas
    δεν ειναι τυχαιο που δεν εχω ουτε ενα δισκο του εκτος την μαυρη συλλογη της columbia. Ειναι η περιρεουσα ατμοσφαιρα ομως ψεκασμενη με αντιστασιακα ανταρτικα χουντικα και "ευτελη".Σκεψου να εισαι ανερχομενος και επειδη ο φτασμενος τραγουδαει Διονυσιου εσυ να πρεπει να λες Μυτιληναιο που ζητανε οι "πελατες" Αβυσσος

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Τόλη παρόντος πάσα αρχή παυσάτω!!

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Να πω και κάτι άλλο, που είναι κλειδί:
    Πρώτο και κύριο ήταν και είναι ο παραγωγός. Είναι σε θέση να θάψει τον ανεπιθύμητο με "χίλιους δυό τρόπους"... Κι ας έχει άλλη επιθυμία ο εταιριάρχης.

    Salvo Coleman
    Κάποιες επιτυχίες του ήταν έργα του Αντώνη Ρεπάνη.

    Giorgos Stamatelos
    Έτσι! Υπέροχα τραγούδια! Ο αείμνηστος Αντώνης Ρεπάνης ήτανε μάστορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Salvo Coleman
      και μεγάλος "κύριος"... "Αστροφεγγιά" Μάρτιος 1987 με την παρέα μου, 5 άτομα συνολικά, ντυμένοι με στρατιωτικά εξόδου, με νεύμα του από την πίστα έδωσε εντολή και μας έβαλαν σε μπροστινό τραπέζι και στο διάλειμμα κατέβηκε από το πάλκο και μας χαιρέτησε δια χειραψίας έναν προς έναν και έμεινε μαζί μας για λίγα λεπτά. Στο διπλανό τραπέζι κάθονταν ο Γιάννης Μαρκόπουλος με την παρέα του, πήγε μετά σ'αυτούς. Το θυμάμαι και συγκινούμαι.

      Διαγραφή