Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

GUZZLE σκληρό σχήμα από την Θεσσαλονίκη

Όπως διαβάζουμε οι Guzzle ξεκίνησαν το 2018 από την Θεσσαλονίκη και έως ώρας έχουν δύο φυσικές κυκλοφορίες. Η πρώτη ένα 10ιντσο πριν από δυο χρόνια, ενώ η δεύτερη είναι αυτή που θα μας απασχολήσει εδώ – ένα 1-sided 12ιντσο (η δεύτερη πλευρά είναι κενή δηλαδή), με δύο τραγούδια, που στρίβει στις 45 στροφές.
Οι Guzzle είναι ένα σκληρό σχήμα των δύο, με μέλη τους Αποστόλη Σκυλάκο κιθάρα, φωνή, θερεμίνη και Αλέξανδρο Μπότσφαρη ντραμς. Ένα σχήμα χωρίς μπάσο δηλαδή, που συνδυάζει ποικίλες αναφορές από το ηχογραφικό παρελθόν, από hard rock (που φθάνει έως τα σημερινά όρια του stoner) και space rock (σ’ ένα υπόβαθρο), έως progressive, grunge και «μέταλλο» (στα φωνητικά ας πούμε).
Και τα δύο κομμάτια τους που καταγράφονται στο “Keep Faith in the Algorithm” [B-otherSide Reords, Vinylmania Records, 2021], δηλαδή τα “Devils herd” και “Azimuth”, στέκονται πολύ καλά, με όλα τα απαραίτητα για την περίπτωση vibes διαθέσιμα σε πληθώρα (riffs, βαρύγδουπη «εμφάνιση», ηλεκτρονικά εφφέ), που σε συνδυασμό με την πολύ καλή ηχογράφηση-παραγωγή αναβιβάζουν ακόμη περισσότερο και τούτη την περιορισμένη προσπάθεια των Guzzle.
Το λέμε, γιατί επιβάλλεται να τους ακούσουμε στο άμεσο μέλλον και με κάποια long play δουλειά τους.
Επαφή: https://el.b-otherside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου