Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τι να ψηφίσεις σ’ αυτές τις εκλογές, έτσι όπως τα ’κανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Σκατά κι απόσκατα…

Εδώ μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Να μην ξέρουμε τι να ρίξουμε στις εκλογές σε λίγες μέρες. Αν είναι δυνατόν. Ένα κόμμα που ψηφίστηκε για να καταργήσει το μνημόνιο, τουλάχιστον τα πιο σκληρά ή εξοντωτικά μέτρα του, να καταλήγει μέσα σε εφτά μήνες σε εμπροσθοφυλακή του!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ψήφο του κόσμου, τη μάσησε και την έφτυσε στα μούτρα μας, δίχως να έχει εξ αρχής κανένα εκπονημένο σχέδιο για την «άλλη μέρα». Τούτο φαινόταν, βεβαίως, και από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Γενάρη, όμως… όλοι, πολλοί, κάποιοι τέλος πάντων (άπαντες, όμως, ζεματισμένοι από τα κατορθώματα των Σαμαροβενιζέλων) πίστευαν ότι κάτι θα συνέβαινε την πιο κρίσιμη στιγμή, ότι υπήρχε ο «άσσος στο μανίκι», που θα εμφανιζόταν στο παραπέντε ή έστω στο παραένα σώζοντας την παρτίδα. Τρίχες!

Γνωρίζοντας τα εκβιαστικά εργαλεία των δανειστών και βασικά το κλείσιμο της στρόφιγγας της ρευστότητας από την ΕΚΤ (η Κύπρος ακόμη άχνιζε), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το παραμικρό σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσει αυτόν τον πιο αισχρό και πιο δολοφονικό από τους εκβιασμούς των «εταίρων» μας. Πληρώναμε σαν κρετίνοι τους δανειστές, χωρίς να παίρνουμε δεκάρα από το καλοκαίρι του ’14, στραγγίζοντας τα δημόσια ταμεία και βάζοντας μόνοι μας το κεφάλι μας στο στόμα του λύκου. Το πράγμα έδειξε από πολύ νωρίς (από τον Φλεβάρη-Μάρτη). Μόνο ο Βαρουφάκης δεν το έβλεπε ή έκανε πως δεν το έβλεπε, όταν δήλωνε πως… «στις αποπληρωμές στο ΔΝΤ φυσικά πρόκειται να δώσουμε προτεραιότητα. Δεν πρόκειται να είμαστε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ (σ.σ. ώπα ρε μεγάλε!). Θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι (σ.σ. το δικό μας ξίγκι εννοούσε, όχι της μύγας) αν χρειαστεί να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, και θα το κάνουμε», σημειώνοντας για τα χρέη προς την ΕΚΤ πως… «θα πρέπει να το καθορίσουμε αυτό σε συνεργασία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς… Η Αθήνα σκοπεύει να ξεκινήσει συνομιλίες με τους πιστωτές της για την αναδιάταξη του χρέους προκειμένου το τεράστιο χρέος της χώρας να καταστεί βιώσιμο, την ίδια στιγμή που θα εργάζεται για τα μέτρα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να οριστικοποιηθούν έως τον Απρίλιο». Αηδίες και ξεράσματα.

Τι σανό φάγαμε δε λέγεται… και να το αποτέλεσμα. Η χώρα οικονομικά κατεστραμμένη και με όλους τους ανθρώπινους δείκτες να πηγαίνουν κατά διαόλου οδεύει σε εκλογές, για να αποφασίσει τι; Ποιος συνασπισμός κομμάτων θα υποστηρίξει καλύτερα το εγκληματικό μνημόνιο τής δήμευσης της μικροπεριουσίας, της υφαρπαγής των καταθέσεων των φτωχών (άμεσα ή έμμεσα), των συντάξεων-επιδομάτων των 600 ευρώ, της διαλυμένης αγοράς εργασίας και της μικροεπιχείρησης, της καταβαραθρωμένης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, των ανύπαρκτων μισθών και των μεροκάματων της πλάκας, της ασύστολης φορολογίας, της κατεδάφισης των τελευταίων κοινωνικών υποδομών, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του εξοστρακισμού της νεολαίας, που έχει κάνει πλέον μότο της το… όπου φύγει-φύγει. Μακάρι όλοι μας ρε φίλε να μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε απ’ αυτόν το σκουπιδότοπο και να μην ξαναπατούσαμε ούτε στην κηδεία μας…
Μπορεί να στέκομαι ενεός μπροστά στην ομορφιά της ελληνικής φύσης, του ελληνικού τοπίου –μακριά από τα κωλοχανεία των celebrities, τις ταξιδιωτικές αρλούμπες των πληρωμένων writers και τα γκαρσονιλίκια–, αλλά φτύνω στο πιάτο όλων εκείνων που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι τα τελευταία 40 χρόνια. Που διέλυσαν τις ζωές μας. Ου να μου χαθείτε. Τομάρια.

Απογοήτευση. Μαζί ανακατωμένη με τιμωρητική διάθεση, με παγερή αδιαφορία, με συνολική απαξίωση, αλλά και με διάφορα «δολώματα» από την άλλη μεριά (κόμμα Λαφαζάνη, Λεβέντης, Χρυσαυγή…), έτοιμα να εκτονώσουν τη χλεύη και το σιχτίρι.

Η απλή κριτική-απορία εν σχέσει με το κόμμα Λαφαζάνη είναι τούτη. Γιατί να εμπιστευτείς κάποιους οι οποίοι μέχρι το παραένα στήριζαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα έπρεπε να είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από τον Φλεβάρη-Μάρτη; Έλα ντε; Πώς θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα, και κυρίως ποιο είναι το σχέδιο της ΛΑΕ έναντι της ΕΚΤ; Πώς θα διαχειριστεί το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών, που είναι το μείζον; Ήξεις-αφήξεις. Θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες λένε, αλλά με τι συναλλαγματικά αποθέματα θα γίνει η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα; Χρειαζόμαστε περί τα 20 δισ. μέσα στο χρόνο, για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Από πού θα βρεθούν αυτά; Είναι γνωστές οι φαιδρότητες περί ριφιφί στο νομισματοκοπείο. Γιατί δεν λένε στον κόσμο… ένα, δύο, τρία… ώστε να γίνουν, σε κάποιους τουλάχιστον, κάπως αξιόπιστοι; Δεν τους ενδιαφέρει. Βολεύονται και μ’ ένα 4-5%... Σαν το ΚΚΕ… Μια ζωή εξωφυλαρούχοι. Δε μηδενίζω το Κόμμα. Μα αν ποτέ κατόρθωνε να φθάσει στο 10% είμαι σίγουρος πως θα ξανακοβόταν στη μέση, για να πάει και πάλι στο 5… Λες και το ’χει τάμα…
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε ένα δάκρυ. Όπως είπε κι ένας γείτονας, ο Τόλης ο κουκουές… αυτοί ρε φίλε θα έχουν το θράσος να έρθουν και πάλι στην Καισαριανή, να προσκυνήσουν ξανά στο Σκοπευτήριο! Φωτιά θα πέσει να τους κάψει!!

Μπορεί, λοιπόν, να υπάρχουν «ιδέες», «σοφίσματα», «θεωρίες» που ακούς από ’δω κι από ’κει, αλλά πουθενά ένας οδηγός αξιοπρεπούς επιβίωσης που να πείθει. Που να μπορούν να τον υποστηρίξουν όλοι, ή έστω οι μισοί από ’κείνους που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει θέλω να πω ένα μελετημένο εναλλακτικό σχέδιο, που να έλκει την πλειονότητα του κόσμου – και αυτό είναι η μεγάλη… αντιπροσφορά στον τόπο για την «πρώτη φορά αριστερά». Σαν δεν ντρέπονται! Τουλάχιστον οι ΕΛΑΣίτες γκρεμοτσακίζονταν στις χαράδρες, ή πέταγαν τα όπλα τους στις κουρελούδες μετά τη Βάρκιζα, με τα δάκρυα να τρέχουνε ποτάμι, ενώ τούτοι ’δω ρε άνθρωπε εντελώς στα… τέτοια τους. Μα εντελώς μιλάμε… Βγαίνουν στα κανάλια, σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε μια «συγγνώμη». Ή έστω με μια χούφτα Τryptizol στην τσέπη…

Ως γνωστόν στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή παραπάνω από 6,3 εκατομμύρια φτωχοί, όπως κατέγραψε και η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής τον περασμένο Σεπτέμβρη. Πολλοί Έλληνες, οι περισσότεροι, δεν έχουν να χάσουν πλέον τίποτα, μα και να χάσουν δεν τους νοιάζει – καθότι μπροστά στο τελευταίο ελάχιστο κακό, βαραίνει πιότερο η πιο τελευταία αξιοπρέπεια. Ο κόσμος αυτός, ένας λαός ολόκληρος, είναι πολιτικά «άστεγος» τούτη τη στιγμή, ψάχνοντας να βρει έκφραση μέσα από το λευκό, το άκυρο, την αποχή, την υποστήριξη φαιδρών ή δολοφονικών κομμάτων, ενώ ορισμένοι, οι πιο απελπισμένοι, μπορεί να καλοβλέπουν ακόμη και την περίπτωση τού… λαϊκού κιμπάρη Μεϊμαράκη!
– Έλα ’δω παιδάκι μου… Να, τράβα να πάρεις ένα «22» απ’ το περίπτερο και μια «Απογευματινή» και τα ρέστα δικά σου…
– Ευχαριστώ θείο… 

Όλα τα σκατά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ’ εφτά μήνες, αλλά να μας φορτώσει και την επιτομή του πιο δεξιού παλαιοκομματισμού, αυτόν τον απίθανο μουστάκια για πρωθυπουργό, είναι κάτι που προσωπικά δεν θα το αντέξω…

26 σχόλια:

  1. Τα ειπες ολα βρε Φωντα τι να προσθεσουμε ? Το δε τραγουδι του Ακη ειναι η επιτομη της καταστασης μας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Παράλληλα, το Σάββατο 4/9 και ώρα 7:30 μ.μ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία της Καισαριανής»

    Tvxs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα είπες όλα όπως είναι αγαπητέ Φώντα!
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω παντως οταν βλεπω τον Μειμαρακη και ολη αυτη τη στροφη στο ελαφρολαικο με τους μιντιαρχες να βαρουνε παλαμακια στις στροφες του, μεχρι που σκεφτομαι να θα δωσω δευτερη ευκαιρια στον Συριζα. Και μετα ακουω αυτους τους απιθανους τυπους τους συριζαιους και με πιανει μια απελπισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα ψήφιζα με γνώμονα να μη βγει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και όχι γιατί με ενέπνευσε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα ή κάτι άλλο. Και ποτέ δεν έχασα εκλογές, με το σκεπτικό ότι η αποχή βοηθάει τα κομματόσκυλα. Οτι αν ψηφίζαν οι πάντες ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Το σκέφτομαι κι εγώ αυτό που λες περι δεύτερης ευκαιρίας αλλά όχι ρε φίλε, αυτοί μας πρόδωσαν.

      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    2. Θελω να επιστρεψω με ενα πιο γενικο σχολιο , αλλα δεν μπορω να αποφυγω μια παρατηρηση.

      Δεν ειναι αντιφατικο να καταλογιζεις προδοσια σε καποιον που δεν σε εμπνεει κι ουτε προσδοκας κατι απο αυτον ?

      (δεν το λεω για να προκαλεσω ή να ειρωνευτω, αλλα θεωρω πως εχει ενδιαφερον, τουλαχιστον σχετικα με τη σταση που κραταμε και τον τροπο που πραττουμε)

      Δ.Φ.

      Διαγραφή
    3. Μα γι'αυτό έγραψα το σχόλιο. Για να δείξω ότι ο τρόπος αυτός είναι μάταιος.

      Α.

      Διαγραφή
    4. Δεν διαφωνω πως το να ψηφιζουμε το κομμα Α με στοχο να μην βγει το κομμα Β, ειναι ματαιο.

      Ωστοσο δεν ειναι αντιφατικο.
      Αντιφατικο ειναι να απογοητευομαστε και να θεωρουμε πως μας προδωσε καποιος που δεν του ζητησαμε τιποτα.

      Το ματαιο φανταζομαι εχει να κανει με την αποτελεσματικοτητα.
      Την αποτελεσματικοτητα ενος τροπου , μιας επιλογης, μιας διεργασιας.
      Επισης, η αποτελεσματικοτητα προυποθετει μια επιθυμια, ενα στοχο, ενα ζητουμενο αποτελεσμα.
      Ματαιος ειναι ο τροπος που μας οδηγει σε ενα πραγματικο αποτελεσμα διαφορετικο απο το επιθυμητο.

      Συνεπως , το να ψηφιζω συριζα (τροπος) με στοχο (επιθυμητο αποτελεσμα) να μην βγει ενα απο τα 2 κομματα, δεν ειναι ματαιο , απο τη στιγμη που τελικα δεν βγηκε ενα απο τα 2 κομματα. Ηταν , αποτελεσματικος ο τροπος.

      Το να νιωθω προδομενος ομως που ο συριζα δεν εκανε αυτα που ειπε , αυτο ειναι αντιφατικο, διοτι δεν ηταν αυτο που του ζητησα ,
      του ζητησα μοναζα να αποτρεψει τα 2 κομματα.

      Καποιος θα πει πως ο συριζα φερθηκε σαν τα 2 κομματα , οποτε ουσιαστικα ο τροπος αποδειχθηκε εμμεσα ματαιος.
      Ειναι μια οπτικη κι αυτη...

      Επισης καποιος που ψηφισε συριζα επειδη πιστεψε διαφορες προεκλογικες δηλωσεις και εμμεσες υποσχεσεις, προφανως νιωθει (και ειναι) προδομενος.
      καμια αντιφαση εδω.

      Με λιγα λογια, η θεση πως ο τροπος αυτος ειναι ματαιος ενισχυει την αντιφαση.

      και το ενδιαφερον που ανεφερα εχει κυριως να κανει με τη αντιληψη και την διαυγεια που εχουμε σχετικα με τη δυναμικη του συστηματος : πολιτης-πολιτικος-διακυβερνηση.

      και να πω πως συμφωνω στη ματαιοτητα του να ψηφιζω τον ταδε για να διωξω καποιον αλλον, γιατι θεωρω πως στη διαδικασια εκλογης υπαρχει ενα γενικοτερο επιθυμητο αποτελεσμα ,το οποιο θεωρω πιο σημαντικο: να συνδεθει αμεσα ο πολιτης-κοινωνια με τον πολιτικο-διακυβερνητη.

      και συμφωνω μαλλον σε γενικες γραμμες με τον Φωντα , πως το χειροτερο που εγινε αυτους τους τελευταιους μηνες ηταν να "υψωθει" σημαντικα η πιστη σε μια ανθρωπινη κοινωνια, να συσπειρωθει ουσιαστικα μια ναρκωμενη για καιρο προσδοκια και αναγκη, να οδηγηθει σε αποφασιστικοτητα και μερικως σε ανιδιοτελεια, και τελικα να γκρεμοτσακιστει τοσο απλα, που η αλλοτε ναρκωμενη ελπιδα πλεον να καει για παντα(?).

      Το χειροτερο νομιζω ειναι αυτο , πως καηκε η πιστη πως υπαρχει προοπτικη κοινωνικης συμβιωσης.

      Δ.Φ

      Διαγραφή
  5. επειδη εγω εγραψα το πρωτο ανωνυμο σχολιο να ξεκαθαρισω οτι ποτε δεν πειστικα οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι κατι το σοβαρο. Βλεπεις δηλαδη τον Μητροπουλο, την Κωνσταντοπουλου, τον Δραχμαζανη, την τωρινη κοινοβουλευτικη εκπροσωπο τους και καταλαβαινεις σε 1᾽οτι δεν ειναι καν αξιοπροσεκτοι ανθρωποι... Ηταν λοιπον χρυση ευκαιρια για τον Τσιφρα να εκανε μια ενα νεα και ουσιαστικη αρχη αλλα με λυπη βλεπω οτι δεν μπορει, δισταζει και κολλαει. Αυτα τα λαθη δεν συγχωρουνται. Απο την αλλη βλεπεις αυτο που ερχεται με Μειμαρακη, Φωφη, Ποταμι και επισης ξερεις ποσο πιο χαλια θα πανε και αλλο τα πραγματα και οτι οχι αλλαγες και μεταρρυθμισεις δεν θα γινουν αλλα ο βιος μας θα γινει τελειως πια αβιωτος απο αυτα τα τρωκτικα που θα εχουν καταφερει να μπαλατζαρουν 40 χρονια εξουσιας με τους 7 μηνες Συριζανελ... Και απο την αλλη ξανασκεφτομαι οτι ο Τσιφρας δεν ειχε καταλαβει οτι αυτο ηταν πολυ μεγαλο στοιχημα και το εχασε με αυτη τη αριστερη παρενθεση... Πραγματικα ειμαι πολυ αμηχανος...
    Μαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ που φτάσαμε, όλες οι επιλογές είναι από μη ικανοποιητικές μέχρι κακές. Οι χειρότερες επιλογές είναι: η αποχή/λευκό/άκυρο (για ευνόητους λόγους), η χρυσή αυγή (για ακόμα πιο ευνόητους λόγους), οι καιροσκόποι και λαϊκιστές της Λαϊκής Ενότητας και βέβαια το αστείο κόμμα Καμμένου. Όποιος θέλει να ψηφίζει για αντίδραση, ας ψηφίσει καλύτερα τους δογματικούς του ΚΚΕ ή της Ανταρσύα που ειναι τουλάχιστον σταθεροί στον... απομονωτισμό τους. Γενικώς, αδιέξοδο πάντως...Οι πιο ανούσιες εκλογές της μεταπολίτευσης. Πιθανόν να πάμε για κάποιου είδους μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Ποτάμι-Πασοκ για να μπορεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο με πρωθυπουργό τύπου Αβραμόπουλο ή ακόμα και Δραγασάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πλέον να μείνει στην αντιπολίτευση και να κράζει τους άλλους για το μνημόνιο που ο ίδιος έφερε. Τουλάχιστον έτσι λέει η κοινή λογική...Αλλά, στ' αλήθεια τώρα, μπορεί κανείς να κατηγορήσει αυτους που θα ψηφίσουν Λεβέντη μετά την παρέλαση τόσων και τόσων τσαρλατάνων σε όλα τα κόμματα; Φίλοι και γνωστοί συριζαίοι μου λένε ότι η ψήφος σε ένα τέτοιο κόμμα είναι χαμένη και απολίτικη. Η ψήφος για δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς εκφράζει ιδεολογικά; Τον σοσιαλιστικό νεοφιλελευθερισμό; Τον νεοπασοκισμό χωρίς βαρίδια; Ας δώσουν τα φώτα τους και σε μας, την δημοκρατική σιωπηλή μειοψηφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Απέραντο φρενοκομείο"; Όχι, έχουμε και σύνορα.

    Β.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιωπήλη πλειοψηφία ήθελα να πω (και όχι μειοψηφία που έγραψα εκ παραδρομής) που απέφυγε διαχρονικά, για ποικίλους λόγους, την όποια κομματική ταύτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προφανώς και όλα είναι χάλια, προφανώς και θα χειροτερέψουν ...
    αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί λοιδωρούντε όσοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει καλυτέρευση με κάποιο ψήφο σε αστικό κόμμα και όχι σε αριστερό κόμμα, δηλ. Σοβιετία ή θάνατος?
    α, και κάτι άλλο ... έχω την εντύπωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος), ότι αφού δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα η κατάσταση για τα 5,3 εκατομ. κάτω του ορίου της φτώχιας, θα ήταν προτιμότερο για την πλειονότητα, να κατέβουν και τα υπόλοιπα 5,7 εκατομ. Έλληνες κάτω από αυτό το επίπεδο ... για να έλθει επιτέλους αυτή η ταξική ισότητα, κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί λοιδωρούντε όσοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει καλυτέρευση με κάποιο ψήφο σε αστικό κόμμα και όχι σε αριστερό κόμμα, δηλ. Σοβιετία ή θάνατος?

      Γιατί δεν μιλάμε εν κενώ, συγκεκριμένα είναι τα αστικά κόμματα.

      Ποτάμι ― δηλαδή γελοιότητα, κενό και ο Μπόμπολας από πίσω να τα χώνει, και ΝΔ, δηλαδή ο Βαγγέλας με τη μουστάκλα.

      Ξέρεις εσύ κάνα άλλο; Ή εννοείς κάνα Τζήμερο ή Λεβέντη, δηλαδή χέσε μέσα;

      Αν υπήρχε κάνα αξιοπρεπές αστικό κόμμα στην Ελλάδα, που κοίταζε τα συμφέροντα της χώρας, θα είχες δίκιο, δεν θα ήταν αναγκαστικό να ψηφίσει κανείς αριστερά. Αλλά αν υπήρχε, θα ήταν αντιμνημονιακό ούτως ή άλλως...




      Διαγραφή
    2. >α, και κάτι άλλο ... έχω την εντύπωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος), ότι αφού δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα η κατάσταση για τα 5,3 εκατομ. κάτω του ορίου της φτώχιας, θα ήταν προτιμότερο για την πλειονότητα, να κατέβουν και τα υπόλοιπα 5,7 εκατομ. Έλληνες κάτω από αυτό το επίπεδο ... για να έλθει επιτέλους αυτή η ταξική ισότητα, κάνω λάθος?

      Ναι, το λάθος που κάνεις είναι ότι βάζεις την βολή μερικών (σε στυλ "εγώ ακόμα βγάζω χρήματα, στα τέτοια μου για τα 5.3 εκατομμύρια φτωχών"), πάνω από την αλληλεγύη και τη δικαιοσύνη.

      Η οποία λέει ότι αν ο δίπλα σου πεινάει, το σημαντικό δεν είναι μη σου πάρουνε τις μπριτζόλες που απολαμβάνεις, αλλά να μοιραστούν τα βάρυ ώστε να μην πεινάει κανένας ― και ας "φτωχύνεις" λίγο.

      Διαγραφή
  10. >Αντιφατικο ειναι να απογοητευομαστε και να θεωρουμε πως μας προδωσε καποιος που δεν του ζητησαμε τιποτα.

    Αν δηλαδή αύριο ξέρω γω ο Μεϊμαράκης παραδώσει τη χώρα στην Τουρκία (λέμε τώρα), δεν μπορούμε να πούμε ότι μας πρόδωσε αν δεν είμαστε προηγούμενα ψηφοφόροι του (ώστε να του "έχουμε ζητήσει κάτι");!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη χειρότερη δουλεία και ξεπούλημα για τη χώρα. Αυτό είναι προδοσία και προς τους ψηφοφόρους του και για προς τους μη ψηφοφόρους του. Ακόμα και αν τη χειροκροτάνε κάποιοι, και πάλι προδοσία είναι (και τον Τσολάκογλου χειροκροτάγανε, τι θα πεί αυτό;).

    >Το να νιωθω προδομενος ομως που ο συριζα δεν εκανε αυτα που ειπε , αυτο ειναι αντιφατικο, διοτι δεν ηταν αυτο που του ζητησα , του ζητησα μοναζα να αποτρεψει τα 2 κομματα.

    Δεν του ζητήσαμε μόνο αυτό ― ο κόσμος τον πήρε από το 4% και τον έφερε κοντά στο 30% για να αποτρέψει τα μνημόνια.

    Ή τουλάχιστον για να φέρει μια πολύ καλύτερη συμφωνία (πολύ ελαφρύτερο μνημόνιο). Όχι για να φέρει και άλλους φόρους ΣΥΝ ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε μια χώρα που υποφέρει.

    Ο κόσμος από το 2012 ψηφίζει "αντιμνημονιακά".

    Το Γιωργάκη τον έδιωξε κακην κακώς (Σύνταγμα, αποχωρήσεις βουλευτών κλπ) και μας φέρανε τον Παπαδήμο.

    Στις εκλογές ψήφισε Σαμαρά που υπόσχονταν ελαφρύνσεις (και το έπαιζε και αντιμνηνομιακός στην αρχή) και αυτός το γύρισε στα Μνημόνια και στη πλήρη ταύτιση με τους δανειστές.

    Στις τελευταίες εκλογές ξαπέστειλε το Σαμαρά και έβγαλε ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλη την κινδυνολογία, θα μας βγάλουν από Ευρώπη, κλπ αν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος έδειξε ότι ή δε μασάει ή δεν τον περάζει εκεί που φτάσαμε.

    Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον ξαναρώτησε στο δημοψήφισμα, με όλη την τρομοκρατία, πληρωμένες διαφημίσεις και κλειστές τις τράπεζες, δεν έκλασε μέντες αλλά ξαναπάντησε 62% ΟΧΙ.

    Και ο ΣΥΡΙΖΑ το πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ και νέα συμφωνία.

    Μη λέμε μαλακίες λοιπόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε και τους ψηφοφόρους του και τους άλλους.

    Και αυτούς που τον ψήφισαν για μια απλά καλύτερη συμφωνία και ελαφρύνσεις και αυτούς που τον ψήφισαν ώστε (όπως υποσχέθηκε) να «σχίσει τα μνημόνια».

    Και πρόδωσε, γιατί προδωσία είναι η υπογραφή μιας συμφωνίας όταν το 62% είπε ΟΧΙ σε αυτήν στο δημοψήφισμα (και μη λέμε μαλακίες ότι αυτή που τελικά ψήφισε είναι «καλύτερη σε ορισμένα σημεία». Αποικιοκρατική εξευτελιστική συμφωνία είναι στα πλαίσια που ζητούσαν από το Φλεβάρη και χειρότερα ― και όλος ο πλανήτης έλεγε «γίνεται πραξικόπημα της Γερμανίας στην Ελλάδα» όταν τη ζήτησαν).

    Ν.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >επειδη εγω εγραψα το πρωτο ανωνυμο σχολιο να ξεκαθαρισω οτι ποτε δεν πειστικα οτι αυτοι οι ανθρωποι ειναι κατι το σοβαρο. Βλεπεις δηλαδη τον Μητροπουλο, την Κωνσταντοπουλου, τον Δραχμαζανη, την τωρινη κοινοβουλευτικη εκπροσωπο τους και καταλαβαινεις σε 1᾽οτι δεν ειναι καν αξιοπροσεκτοι ανθρωποι... Ηταν λοιπον χρυση ευκαιρια για τον Τσιφρα να εκανε μια ενα νεα και ουσιαστικη αρχη

    Αυτό σου έμεινε εσένα, ότι η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης δεν είναι αξιοπρόσεκτος (και «δραχμαζάνης» ειρωνικά επειδή μιλάει για δραχμή, λες και το ευρώ είναι κάνα φετίχ);

    Δε λέω, σημαντικοί πολιτικοί ηγέτες δεν είναι, αλλά είναι οι μόνοι που κράτησαν έστω τα προσχήματα της αξιοπρέπειας και των προεκλογικών υποσχέσεων και δεν υπέγραψαν το αίσχος.

    Οπότε η κουταμάρα να επιμένεις στον Τσίπρα, και να περίμενες μάλιστα να κάνει «νέα αρχή» χωρίς αυτούς, με ξεπερνάει...

    Άσε καυμένε τα ειρωνικά παρατσούκλια που διαβάζεις σε κωλοφυλάδες και αποβλακω-σελίδες («δραχμαζάνης», «τσίφρας»), δεν είναι για να σχολιάζεις πολιτικά, περιορίσου στην πρέφα στο καφενείο και ψήφισε το Ποτάμι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι... Αμα δεν γουσταρω Λαφαζανη (που λεει απιστευτες αρλουμπες, στο Φωντα βεβαια που πιστευει το ιδιο και δικαιως κατα την γνωμη μου δεν την βγαινεις...) κατα την γνωμη σου (εσυ που τους βρισκεις αξιοπροσεκτους ανθρωπους) εγω ειμαι για καφενειο και ποταμι... Μεγαλε...
      Μαρτον.

      Διαγραφή
    2. Για να μην ξοδεψω την ενεργεια μου πανω σου , δεχομαι πως για προσωπικους σου διανοητικους (κυριως) ογκους σου αρεσει να εκφραζεσαι επιθετικα και να προσβαλεις.
      Επισης ειναι προφανες πως δεν συνηθιζεις να ακους και να προσπαθεις να καταλαβεις, μαλλον και η ικανοτητα αναλυσης ειναι περιορισμενη.

      (για να μην υπαρχει παρεξηγηση , προφανως, ειμαι επιθετικος)

      >>> Αν δηλαδή αύριο ξέρω γω ο Μεϊμαράκης παραδώσει τη χώρα στην Τουρκία (λέμε τώρα), δεν μπορούμε να πούμε ότι μας πρόδωσε αν δεν είμαστε προηγούμενα ψηφοφόροι του (ώστε να του "έχουμε ζητήσει κάτι");! >>>>

      θεωρεις , λοιπον , πως αυτο απανταει σε κατι που ειπα..? ..! .. (αφου χρησιμποιεις και θαυμαστικο)

      Ο Μειμαρακης ,ξερω γω, στο παραδειγμα που φερνεις , προδιδει τον λαο και τη δημοκρατικη συνθηκη της εθνικης ,ξερω γω, αυθυπαρξιας.
      Βασικα τους προδιδει ολους με εναν καθολικο τροπο.
      Στο σχολιο που εκανα αναφερομαι στο ατομο (οχι λαο) στον πολιτη δηλαδη που ψηφιζει με εναν συγκεκριμενο στοχο , αδιαφορωντας ουσιαστικα για το περιεχομενο (προγραμμα, υφος , ιδεολογια) του κομματος, που με τη ψηφο του επιλεγει να μεσολαβησει στην επιτευξη αυτου του στοχου, και τελικα επειδη το κομμα δεν συμφωνει με τις προεκλογικες του θεσεις, εκεινος -ο πολιτης- απογοητευεται (με το κομμα) και νιωθει προδομενος.
      Αυτο θεωρω αντιφατικο , τη σχεση : του 1. αρνητικου συναισθηματος του πολιτη προς το κομμα με το 2. κινητρο βασει του οποιου ψηφισε το κομμα.

      επειτα προσπαθω να ορισω τις εννοιες που εμπλεκονται ωστε να στηριξω αυτο που λεω.

      με λιγα λογια μιλας για αλλο πραγμα , αλλα τολμας να διαστρεβλωνεις αυτα που εγραψα.

      Και το κανεις, μαλλον ,γιατι βιαζεσαι να πεις αυτο που νομιζεις πως νιωθεις. Ψαχνεις αφορμη.
      Με ευκολια συμπεραινεις και κρινεις, μονο και μονο για να μας πεις τι σε εχει θυμωσει και να ε-πηδηξεις μουρη.

      γκεκε ? (παντα το υφακι ειναι ευκολο. η σκεψη θελει χρονο και ψυχραιμια)

      >>> Δεν του ζητήσαμε μόνο αυτό ― ο κόσμος τον πήρε από το 4% και τον έφερε κοντά στο 30% για να αποτρέψει τα μνημόνια.
      >>>>>

      Δεν του ζητησαμε...? ποιοι δεν του ζητησαμε?
      Τους εκπροσωπεις ολους πιστευεις?

      Απλως για το τυπικο του πραγματος να θυμισω πως δεν μιλησα για μια ομαδα ανθρωπων , αλλα για την ατομικη συμπεριφορα του πολιτη και επιπλεον για μια συγκεκριμενη συμπεριφορα.

      Προφανως , θελεις να εκφραστεις , αλλα αυτος που επιλεγεις ειναι ενας τροπος αντιαισθητικος.
      Και επιπλεον βαρετος.

      >>> Μη λέμε μαλακίες λοιπόν >>>

      Αρ γιου τοκιν του μι... ?

      Δημητρης Φ.

      Φωντα (ανεξαρτητως αν συμφωνεις μαζι μου ή οχι) αν νομιζεις πως ειμαι προκλητικος και προσβλητικος κοψε το σχολιο μου(ξερω πως εχω ξεπερασει καποια ατυπα ορια και ζητω σε σενα συγγνωμη) , αλλα σε αυτη την περιπτωση σου ζηταω να παρεις θεση για τις "μαλακιες', το γενικοτερο υφακι και το :

      "Οπότε η κουταμάρα να επιμένεις στον Τσίπρα, και να περίμενες μάλιστα να κάνει «νέα αρχή» χωρίς αυτούς, με ξεπερνάει...

      Άσε καυμένε τα ειρωνικά παρατσούκλια που διαβάζεις σε κωλοφυλάδες και αποβλακω-σελίδες («δραχμαζάνης», «τσίφρας»), δεν είναι για να σχολιάζεις πολιτικά, περιορίσου στην πρέφα στο καφενείο και ψήφισε το Ποτάμι σου..." ,

      το οποιο νομιζω ειναι απο τον ιδιο .


      Δ.Φ

      Διαγραφή
    3. Δ.Φ. δημοσίευσα το σχόλιό σου εκτός από μία παράγραφο.

      Ό,τι είχα να πω το είπα και δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Έχω μπερδευτεί κιόλας με τις «ανωνυμίες»…
      Σε κάθε περίπτωση θέλω ο διάλογος να διατηρηθεί σ’ ένα επίπεδο, χωρίς… βίαιες προσωπικές επιθέσεις. Πάντα μπορούμε να πούμε αυτό που θέλουμε, χωρίς να καταφεύγουμε σε ακραίες εκφράσεις (μεταξύ μας τουλάχιστον).
      Αν λοιπόν συνεχιστεί έτσι ο διάλογος, εγώ δεν έχω πρόβλημα να δημοσιεύσω το οτιδήποτε. Αν όμως ξεφύγει, χάνοντας και τον στόχο, τότε θα τον σταματήσω. Ξεκάθαρα πράγματα.

      Διαγραφή
  12. >Για να μην ξοδεψω την ενεργεια μου πανω σου , δεχομαι πως για προσωπικους σου διανοητικους (κυριως) ογκους σου αρεσει να εκφραζεσαι επιθετικα και να προσβαλεις. Επισης ειναι προφανες πως δεν συνηθιζεις να ακους και να προσπαθεις να καταλαβεις, μαλλον και η ικανοτητα αναλυσης ειναι περιορισμενη.

    Να πω ότι είναι προφανές ότι σου αρέσει η ερασιτεχνική ψυχανάληση;

    Απλά απάντησα στον ίδιο τόνο με τα χλευαστικά που διάβασα για “δραμαζάνηδες” και “σοβιετίες”.

    Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε (φαντάζομαι) οπότε μπορείς να διαβάσεις ένα “μη λέμε μαλακίες” χωρίς να φωνάξεις το Φώντα να με κάνει …ντά!

    >Στο σχολιο που εκανα αναφερομαι στο ατομο (οχι λαο) στον πολιτη δηλαδη που ψηφιζει με εναν συγκεκριμενο στοχο , αδιαφορωντας ουσιαστικα για το περιεχομενο (προγραμμα, υφος , ιδεολογια) του κομματος, που με τη ψηφο του επιλεγει να μεσολαβησει στην επιτευξη αυτου του στοχου, και τελικα επειδη το κομμα δεν συμφωνει με τις προεκλογικες του θεσεις, εκεινος -ο πολιτης- απογοητευεται (με το κομμα) και νιωθει προδομενος.
    Αυτο θεωρω αντιφατικο , τη σχεση : του 1. αρνητικου συναισθηματος του πολιτη προς το κομμα με το 2. κινητρο βασει του οποιου ψηφισε το κομμα.

    Ρε άνθρωπε, είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα σχίσει τα Μνημόνια»; Ψηφίστηκε για αυτό το σκοπό; Που βρήκε ψηφοφόρους;

    Είτε ο κόσμος αυτός έγινε ξαφνικά αριστερός, και από 4% συριζαίους αριστερούς φτάσαμε στο 30%, και οπαδός του Μαρξ και του σοσιαλισμού (που δεν το πιστεύω), είτε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για κάτι συγκεκριμένο.

    Αν ο κόσμος ήθελε Μνημόνια μπορούσε να συνεχίσει να ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ― αλλά και οι δυο έχασαν ψήφους και ο «αντιμνημονιακός» ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 4% στο 30%.

    Έγραψες πριν: "Το να νιωθω προδομενος ομως που ο συριζα δεν εκανε αυτα που ειπε , αυτο ειναι αντιφατικο, διοτι δεν ηταν αυτο που του ζητησα , του ζητησα μοναζα να αποτρεψει τα 2 κομματα."

    Έτσι σκέτα ψήφισε ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ για "να αποτρεψει τα 2 κομματα"; Έτσι για εναλλαγή κομμάτων, να μην είναι όλο τα ίδια στην εξουσία;

    Προφανώς το “αποτρέψει” δεν πάει στα κόμματα αλλά στην πολιτική τους ― αυτήν ψηφίστηκε να αποτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτό είπε ότι θα κάνει.

    >>> Δεν του ζητήσαμε μόνο αυτό ― ο κόσμος τον πήρε από το 4% και τον έφερε κοντά στο 30% για να αποτρέψει τα μνημόνια.
    >>>>>

    >Δεν του ζητησαμε…? ποιοι δεν του ζητησαμε?
    Τους εκπροσωπεις ολους πιστευεις?

    Δεν μιλάω “εξ ονόματος”, κρίνω αναφερόμενος στα ΜΟΝΑ αντικειμενικά και απολύτως μετρήσιμα γεγονότα:

    Το πρόγραμμα με το οποίο πήρε την πρωτιά στις εκλογές αλλά και το 62% του δημοψηφίσματος.

    Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε δημόσια, οι υποσχέσεις έγιναν δημόσια, και ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος με βάση αυτό.

    Το λογικό είναι να θεωρήσουμε ότι για αυτό ψηφίστικε, όχι για το τί νομίζουμε εμείς “απλά για να αποτρέψει τα δυο μεγάλα κόμματα” έτσι σκέτα.

    Και τρίτο αντικειμενικό γεγονός: προδομένοι ένιωσαν και βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησαν, δεκάδες βουλευτές και πάμπολλα απλά μέλη με δημόσιες τοποθετήσεις.

    Απλά αντικειμενικά γεγονότα. Μετρήσιμα με ψήφους και αποχωρήσεις.

    Εσύ σε τι βασίζεται όταν λες ότι το "του ζητησαμε μοναζα να αποτρεψει τα 2 κομματα" αφορά τον περισσότερο κόσμο;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οπως αυτος που ισχυριζεται οτι ο Χεντριξ συναντησε τον Χιωτη θα πρεπει να αναλαβει την ευθυνη και να το αποδείξει, ετσι και Λαφαζάνης θα πρεπει να εξηγησει πειστικα τι εννοει με το συνδιασμο τριπλετα:
    εξοδο απο την ευρωζωνη-παραμονη στην ΕΕ-εγχωρια αναπτυξη...

    Μεχρι να αναλαβει την ευθυνη να φερει σοβαρα επιχειρηματα θα εχω το δικαιωμα να θεωρω οτι λεει αρλουμπες , οπως αρλουμπες ελεγε και ως υπουργος και τιποτα απολυτως δεν εκανε (2, 3 φορες πηγε στην Ρωσια, κανείς δεν καταλαβε ακριβως τι περιμενε απο αυτα τα ταξιδια και ουτε ενα εθνικο σχεδιο καποιου ειδους βιομηχανικης αναπτυξης δεν ετοιμασε και ουτε καν τις Σκουριες δεν ακουμπησε…)

    Αντε απο εδω λεμεγκουρα που θα πεις οτι ζητησαμε απο το Φωντα να σε κανει ᾽ντα᾽, απλα ειπα ποσο ευκολο διαλεγεις που να την πεις σε καποιον α λα αυριανη. Και σου επιστρεφω με δυναμη απο το Νομισματοκοπειο τις γελοιες ευκολιες με τις οποίες αποκαλεις (παντα συμφωνα με τα αριστερομετρα σου) ποταμισιο και λιμνισιο και εγκαθετο των καναλιων οποιον δεν γουσταρει τον Λαφαζανη και την Κωνσταντοπουλου γιατι δεν βρισκει κατι ουσιαστικο στην φανφαροσυνη τους.

    Μαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θέμα της προσωπικής σας αντιπαράθεσης νομίζω πως λύθηκε, γι’ αυτό και δεν θα δημοσιεύσω άλλα σχετικά σχόλια. Σας παρακαλώ, θέλω να γίνω κατανοητός.
    Γενικότερα, όμως, η ανάρτηση παραμένει «ανοικτή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ πάλι, ΚΚΕ θα ψηφίσω παιδιά. Τρίτη φορά στη ζωή μου - και τρίτη συνεχόμενη. Δεν ξέρω τι παναπεί δογματικός: καμιά αλληλεγγύη δεν είδα από την ΕΕ, δεν ξέρω γι'αυτούς τί σημαίνει αυτή η λέξη. Ξέρω ότι όταν πήγαν να διώξουν κόσμο απ'τη δουλειά μου μόνο το ΠΑΜΕ είχαμε μαζί.

    Και ξέρω ότι τελικά στη ζωή, ούτε μεροκάματο σου χαρίζουν, ούτε τίποτα απ'όλα όσα μας κάνουν ανθρώπους, και κάτι παραπάνω από τα ζώα χωρίς αγώνα.

    Αυτά, και καλό βόλι όλοι μας

    Κ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή