Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

10+1 ΧΡΟΝΙΑ B-OTHER SIDE RECORDS / 10+1 ελληνικοί δίσκοι από το ρόστερ της αθηναϊκής εταιρείας, που καταγράφει το παρελθόν και το παρόν του ελληνικού ροκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Η B-Other Side Records συμπληρώνει 11 χρόνια συνεχούς δισκογραφικής δραστηριότητας, έχοντας στον κατάλογό της (μαζί με ό,τι θα δει το φως το προσεχές διάστημα) 121 κυκλοφορίες – ένα όχι ευκαταφρόνητο νούμερο, για μία παντελώς ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία του καιρού μας.
Αυτό που ξεχωρίζει την B-Other Side Records από άλλες δισκογραφικές ετικέτες είναι τούτο.
Η εταιρεία καταπιάνεται και με παλαιές ανέκδοτες ηχογραφήσεις από τα ιστορικά χρόνια του ελληνικού ροκ (Sun of Greece, The U.L.S., Sounds & Tammy, The Rabbits, Παύλος Σιδηρόπουλος & Απροσάρμοστοι, The Sex-pir, The Air Boys, Heaven and Hell κ.λπ.), και με επανεκδόσεις δίσκων που έγραψαν μικρή ή μεγάλη ιστορία στην εποχής τους (το «Greece Goes Modern» του Μίμη Πλέσσα, το «Θεατρίνοι» των Μωρά στη Φωτιά, το «Ήχος της Ανασφάλειας» των Stress, το «,38» των Αδιέξοδο κ.λπ.), αλλά και με καινούριες παραγωγές, προτείνοντας αξιόλογα νέα άλμπουμ και σημερινά συγκροτήματα και καλλιτέχνες (Nurse of War, B-Sides, ΦΕΥ, Δημήτρης Καρράς, Γουρούνια στο Διάστημα, Lia Hide, Lost Bodies, Dirty Fuse, ANFO κ.λπ.). 
Μαζί με το εορταστικό +1 άλμπουμ τής B-Other Side (στο τέλος), επιλέγουμε 10 ακόμη σημαντικές κυκλοφορίες της, απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια, που αναδεικνύουν την πορεία της εταιρείας.

Η συνέχεια εδώ...

2 σχόλια:

  1. Από τo fb...

    Stylianos Tziritas
    Ολόσωστα τα λες. Από τις πιο σημαντικές ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες σε σχεση με αυτό που χουν προσφέρει, ειδικότερα σε αρχειακό υλικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μια διορθωσούλα.
    >>ο Σωτήρης Κοματσιούλης είδε για πρώτη φορά ένα LP του το 2010<<
    Στην πραγματικότητα το πρώτο LP του Κοματσιούλη ήταν το Στηβ Γκέμος & Απειλές "Απογείωση" του 1993.

    ΑπάντησηΔιαγραφή