Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

GENTIHAA ελληνικό progressive μέταλλο

Καινούριο ελληνικό μεταλλικό συγκρότημα, οι Gentihaa (Beheaal μπάσο, Merenhor ντραμς, Andre φωνή, Valgran κιθάρα, Dracul κιθάρα), έχουν τώρα έτοιμο το πρώτο τους CD, που έχει τίτλο Reverse Entropy [Symmetric Records, 2019] και που είναι σε παραγωγή και ενοργάνωση του Bob Katsionis. Το ποιος είναι ο Katsionis δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε (ex-Firewind, Outloud, Septic Flesh, Nightfall, Serious Black, Revolution Renaissance κ.λπ. – και αφήνουμε κατά μέρος τα προσωπικά άλμπουμ του), χρειάζεται όμως να πούμε πως το συγκεκριμένο όνομα παραπέμπει χοντρικώς και σε κάποια συγκεκριμένα... μεταλλικά εδάφη, εκείνα του progressive μετάλλου, με τις όποιες black ή λιγότερο black αναφορές, γεγονός που εν πάση περιπτώσει διαπιστώνεται και στο παρόν άλμπουμ.
Μπαντάρα είναι οι Gentihaa, δεν υπάρχει θέμα. Και με τέτοιο άλμπουμ, και με τέτοια παραγωγή δεν μπορεί παρά να διεκδικήσουν πολλά στο χώρο – και δεν εννοούμε μόνον εντός, αλλά και έξω από την Ελλάδα.
Το “Reverse Entropy” είναι εξαιρετικό. Βαρύ και επικό και με ενδιαφέρον στιχουργικό θέμα (ο πλανήτης καταστρέφεται, αλλά κάποιοι είναι έτοιμοι να... αντιστρέψουν την εντροπία, γυρίζοντας πίσω τον χρόνο και σώζοντάς τον) έχει τον τρόπο να σε ταρακουνήσει και μουσικά, καθώς διαθέτει «τα πάντα».
Άψογο μπροστάρη, τον Andre Boutos, που έχει γράψει τα λόγια και τραγουδάει όπως θέλει (και στρωτά και σε φάση death growl), δύο κιθαρίστες που σμπαραλιάζουν τα ηχεία μας, κι ένα ρυθμικό τμήμα που κρατάει τη θέση του, με πάθος και με δύναμη. Αν σε όλα τούτα προσθέσεις την παραγωγή του Κατσιώνη, που γεμίζει με πλήκτρα και τεντώνει σε όγκο, τότε δεν έχεις παρά ένα top άλμπουμ για τον χώρο, που ικανοποιεί απολύτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου