Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 200

15/11/2019
Τι να κλάσει το ροκ, το πανκ και το χιπχόπ, μπροστά σε μια τέτοια έκρηξη;
Αν μιλάμε για progressive music, με λόγια γαμάτα («Με τόσα φύλλα σου γνέφει ο ήλιος καλημέρα / με τόσα φλάμπουρα λάμπει, λάμπει ο ουρανός»), με μουσική που συντρίβει τα πάντα στο διάβα της, με παιξίματα που θα έκαναν ακόμη και τον Έρικ Κλάπτον να στήσει αυτί για να δει «πώς γίνεται» (φοβερός Κώστας Παπαδόπουλος), και με φωνή ικανή να σου τρυπήσει κατ’ ευθείαν το κρανίο... Πολιτισμός, όχι ό,τι να ’ναι εδώ...
[Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 1966] 
Ο Τάκης Περγαντής παρουσιάζει την συναυλία ελληνικής λαϊκής μουσικής Ρωμιοσύνη του Μίκη Θεοδωράκη από την «Μπαλλάντα του Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και την «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου. Τραγουδούν: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρία Φαραντούρη. Την Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη αποτελούν οι: Λάκης Καρνέζης μπουζούκι, Κώστας Παπαδόπουλος μπουζούκι, Ευάγγελος Παπαγγελίδης μπάσο, Εύανδρος Παπαδόπουλος ντραμς, κρουστά, Παναγιώτης Πέτσας κιθάρα, Γιάννης Διδίλης πιάνο. Βασίλης Ραφαηλίδης: επιμέλεια Παραγωγής, Τάκης Βενετσανάκος οπερατέρ, Μάκης Ανδρεόπουλος οπερατέρ, Αντώνης Τέμπος μοντάζ.

15/11/2019
Πριν μερικούς μήνες μου έκανε αίτημα φιλίας η τραγουδίστρια Ρένα Πάντα – φυσικά το αποδέχτηκα. Δεν έκανα ποτέ λάικ στις αναρτήσεις της, ούτε εκείνη στις δικές μου. Όμως είχα επιλέξει να φαίνονται στην αρχική σελίδα μου.
Η Ρένα Πάντα αναρτούσε συνέχεια ευχές – και ποτέ τραγούδια της. Ευχές για καλή μέρα, για καλή βδομάδα, για καλό μήνα, για καλή υγεία, για καλή τύχη, για όλα τα καλά του Θεού τέλος πάντων... τις οποίες (ευχές) συνόδευε μονίμως με κάτι παλιομοδίτικες φωτογραφίες, που μου θύμιζαν εκείνες που κόλλαγα στα τετράδια των Θρησκευτικών, όταν πήγαινα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου. Ζωηρά χρώματα και έντονα ηθικοπλαστικά μηνύματα.
Και κάπως έτσι κάθε πρωί στο facebook έβλεπα, μαζί με ό,τι άλλο, και τις δικές της «καλημέρες», κι ένοιωθα... όπως τότε, παλιά, που έφευγα από το σπίτι και με έλουζε με ευχές η μακαρίτισσα η γιαγιά μου.
Σήμερα έμαθα πως η Ρένα Πάντα πέθανε...  
Στη μνήμη της αναρτώ αυτό το εξώφυλλο από τις αρχές του ’60 (1962, 1963, κάπου κει...), όταν τραγουδούσε, πιτσιρίκα, με τον σπουδαίο τραγουδιστή πατέρα της, τον Αλέκο Πάντα...

14/11/2019
Λεφτέρης Πούλιος, 1971

13/11/2019
O Δοξιάδης, στο protagon, αναμασά την καραμέλα πως η χούντα δεν έπεσε από το Πολυτεχνείο (και καλά), και πώς έγινε πιο σκληρή μετά απ' αυτό (λες και δεν το ξέρουμε), απλώς και μόνο για να εξαλείψει τη σημασία του. Δεν τον ενδιαφέρει να αποτυπώσει την Ιστορία, και να δει πίσω απ’ αυτήν, αλλά να μειώσει μόνο το Πολυτεχνείο, παραβλέποντας ύπουλα ένα πολύ σοβαρό γεγονός.
Πως ο Παπαδόπουλος (ο μόνος από τους πραξικοπηματίες με πολιτικό αισθητήριο), που έβλεπε να ανεβαίνει η φοιτητική αναταραχή ήδη από το καλοκαίρι του '73, πλάσαρε την «πολιτική λύση» Μαρκεζίνη τον Οκτώβριο (καθοδηγημένη και στηριγμένη, φυσικά, από την ντόπια αστική τάξη και ολιγαρχία), για να αποφύγει, βασικά, τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού.
Οι φοιτητές υπήρξαν οι μόνοι που ψυλλιάστηκαν τι πήγαινε να γίνει (να κατσικωνόταν η χούντα στο σβέρκο μας για καμιά δεκαετία ακόμη, κάτω από τη μάσκα της «πολιτικής λύσης») και του τη γ@μησαν (του Παπαδόπουλου).
Αυτό ο Δοξιάδης δεν μπορεί να το αποδεχτεί (δεν το επιτρέπει η ταξική του συνείδηση) - ή, ίσως, ούτε και να το καταλάβει.

13/11/2019
Το Πολυτεχνείο, όσο και να θέλουν να το αμαυρώσουν οι φασίστες, οι φιλελέδες και οι λακέδες-σχολιαστές-τρολ, που εκφέρουν «γνώμη» στα μίντια, διαθέτει ακόμη μεγάλη και άσβηστη αύρα στην κοινωνία – και ιδίως εντός της νεολαίας, εκεί όπου ο παλμός του είναι και παραμένει τεράστιος.
Κάθε προσπάθεια επιβολής λήθης γύρω από το τι ακριβώς συνέβη τον Νοέμβρη του ’73, όχι μόνο στο Πολυτεχνείο αυτό καθ’ αυτό, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία (καθότι στο Πολυτεχνείο υπήρξε λαϊκή εξέγερση –και όχι σκέτη φοιτητική–, που καταπνίγηκε πάραυτα στο αίμα), όπως και, γενικότερα, η προσπάθεια καταρράκωσης της λεγόμενης «γενιάς του Πολυτεχνείου» (εκεί όπου οι θλιβερές περιπτώσεις κάποιων μετρημένων «επιόρκων» τροφοδοτούν, μέσω των σύγχρονων αυλοκολάκων, μια συνολικότερη σπίλωση) είναι σίγουρο πως θα πέσουν για μιαν ακόμη φορά στο κενό.  
Όσο διαστρεβλώνεται από την εμετική προπαγάνδα η αλήθεια, τόσο πιο αποφασιστική θα είναι η απάντηση του κόσμου και στις εκδηλώσεις μνήμης, που θ’ ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες και στην επετειακή πορεία.

11/11/2019
Πριν μερικές μέρες (5 Νοεμβρίου) πέθανε στα 84 του ο Μεγαλέξαντρος Omero Antonutti. Πριν λίγο το έμαθα και το μεταφέρω...

11/11/2019
Μπουκάρανε σε σινεμά, μπουκάρανε σε κλαμπ, μπουκάρανε σε πανεπιστήμια, μπουκάρανε σε καταλήψεις, παρά λίγο να μπουκάρουν και σε καφενεία...
Ούτε επί γεροΜητσοτάκη, ούτε επί Καραμανλή, ούτε ακόμη και επί Σαμαρά η δεξιά δεν είχε δείξει τόσο πολύ, δια των «σωμάτων ασφαλείας», το μένος της προς την άλλη μεριά.
Η περίοδος Σύριζα τους έχει κάνει να αφηνιάσουν, αυτό είναι σίγουρο. Ήρθαν σαν εκδικητές, να τελειώσουν μια και καλή με όλα.
Εν τω μεταξύ τα φασιστόμουτρα και τα τρολς, που στέλνουν τόνους σιχαμερά μηνύματα «υποστήριξης» στα μίντια, τους έχουν κάνει να ξεσαλώσουν. Έχουμε, σου λένε, τη στήριξη του κόσμου... κι από ’κει και πέρα; Όποιον πάρει ο χάρος. Ποτέ, στην πιο πρόσφατη κοινωνική ιστορία μας, δεν έκαναν κουμάντο, δεν κατέβαζαν πολιτική τόσο επικίνδυνες μειοψηφίες.
Όχι μέρες χούντας. Κάτι ακόμη χειρότερο. Μέρες ΕΚΟΦ και ακόμη πιο πίσω...

6 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb για τα μπουκαρίσματα...

    Andreas Tsourinakis
    Πέρα και έξω από τις πρόσφατες (ή και τις πιο "κλασικές") τακτικές της αστυνομίας, σε σχέση με το κλαμπ συγκεκριμένα, αυτού του είδους τα μαγαζιά (μεγάλης χωριτικότητας ντανσομάγαζα, απόγονοι +soda κλπ) είχαν ανέκαθεν θέματα με τα κυκλώματα της νύχτας και ειδικά με τις προστασίες (προστασίες από "γαδά" μεριά...).

    Spyros Diastimikos
    Σωστό και αυτό ίσως εξηγεί και το πολυπληθές της κινητοποίησης (90 μπάτσοι και μυστικοί), ώστε να οδηγήσουν το συγκεκριμένο μαγαζί που πιθανόν να μην τους τα 'σκασε σε απαξίωση και κλείσιμο. Εντούτοις δεν αναιρεί τη ζοφερή εικόνα για "ευταξία & κανονικότητα" που εκπέμπει η νέα Δεξιά.

    Lampros Papalexis
    Πιο μέρος του κόσμου; παραμυθιάζονται και θα το δούνε σύντομα μπροστά τους.

    Διαμαντής Καράβολας
    Αν δεις, από καταγγελία φίλης που έχω αναρτήσει, μαζέψανε κ μια ομάδα που έκανε τσιγκόνγκ την Κυριακή στο Πάρκο Ελευθερίας, γιατί ετσι γούσταρε η κινεζική πρεσβεία!...

    Γιωργος Βουδουρης
    ..η αυθάδεια και η χυδαιότητα της δεξιάς μάζωξης ήταν προανάκρουσμα του αυταρχισμού της εξουσίας,...ο υπ' αριθμό ένα τρομοκράτης είναι το κοινό έγκλημα, το οποίο σε καιρούς βίας αυξάνεται ανεξέλεγκτα..

    Giannis Mellios
    Ετσι οπως παει Φώντα , ν'χουμε το νου μας κ στην Κυπρο ... μην την πάρουν κ την υπόλοιπη ..

    Manos Monastiriotis
    έχουν την ανοχή της πλειοψηφίας κι αυτό είναι πιο τρομαχτικό!

    Marian Nicolaou
    ποιά μυαλά ψήφισαν τους τράγους , η Ελλάδα μυρίζει μπαρούτι, και ο Τούρκοι χαίρονται, μου θυμίζει το 1974 μαθήτρια δημοτικού τότε, λίγες μέρες πριν το Πραξικόπημα με τη Χούντα και μετέπειτα την Τούρκικη εισβολή, μύριζε μπαρούτι, μέρες μήνες πριν, θυμάμαι τους γονείς μου να λένε "αυτή δεν είναι η Κύπρος μας κάτι θα γίνει" οι Τούρκοι έτοιμοι ήταν, έτσι και τώρα, φοβάμαι και ειδικά την μέρα που θα έρθει17 Νοεμβρίου αυτοί είναι έτοιμοι να σκοτώσουν αθώα παιδιά, φοιτητές, φοβάμαι το παιδί μου, τα παιδιά κάθε μάνας φοβάμαι τους Τούρκους, τα έζησα ξέρω, αστυνομία χούντα κυβέρνηση δολοφόνους, που θα καταλήξουμε δεν είναι Ελλάδα που ήταν αρχές τους 2019, καμμία σχέση

    Mike Beles
    Θα μπουκαρουν πανοπλοι και στα καφενεία στα χωρια...μπας και καπνιζει κανενα γεροντακι..!!!

    Thanos Kois
    Ξύλο μόνο για Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb περί της διαστρέβλωσης του νοήματος του Πολυτεχνείου, που επιχειρείται από ορισμένους...

    Giorgos Kontogiannis
    Είναι ο "σκιτσογράφος" του Canadair που έριχνε φέρετρα. (Μετά από την τραγωδία στο Μάτι)

    Eleni Founti
    Δεν πρόκειται να ξεχάσει η κοινωνια ΠΟΤΕ.

    Alice Costo
    δεν ξεχνούμε . να είσαι καλά για το ουσιώδες και αληθινό μήνυμα

    Chris Stassinopoulos
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Spyros Diastimikos
    Πέρα από τον αξιολύπητο Χαντζόπουλο, εδώ έχουμε και τους ..."σοβαρούς" αρνητές. Ιστορικός αναθεωρητισμός που συστηματικά επιχειρεί να υποβαθμίσει το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και υποτιμά σκόπιμα το χαμηλόφωνο, αλλά ευρέως διαδεδομένο λαϊκό αίσθημα της εποχής (τα ζήσαμε με τους γονείς μας εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι για να μας τα σβύσουν με γομολάστιχα οι νεοδεξιοί). Πιο επικίνδυνα φίδια.
    https://www.protagon.gr/.../to-polytexneio-alitheia...

    Alice Costo
    το βλέπουμε από παλιότερα , τώρα έχουν αποθρασυνθεί, τολμούν με περίσσια αμετροέπεια να επιτίθενται με την εξοργιστική λέξη : ανιστόρητοι.

    Takis Psaltis
    είναι σαφώς μια μέρα ιστορικής μνήμης με τεράστια σημασία στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, θα μπορούσε να είναι και επίσημη αργία στη μνήμη των νεκρών.... ο Δοξιάδης έχει την τάση να προβοκάρει πολλές φορές.... δεν νομίζω ότι το υποβαθμίζει πάντως, τουλάχιστον απόλυτα, από τα γραφόμενά του... από κει και πέρα, έχω την εντύπωση ότι όλες οι αντιδράσεις τέτοιου τύπου, προκύπτουν από την επιβαλλόμενη οικειοποίηση του γεγονότος από τους μπαχαλολελέδες του στυλ "η χούντα δεν τελείωσε το 73....", και σ αυτά τα πλαίσια κινείται και η σάτιρα του Χαντζόπουλου. Θεμιτή τόσο η αποδοχή της όσο και η κάθε εναντίωση.... Πολλές φορές το κάνει και το Charlie Hebdo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb σχετικά με το ποστ για το κείμενο του Απόστολου Δοξιάδη στο protagon...

    Andreas Karampelas
    Η "φοιτητική παρέμβαση" το Νοέμβρη του 73, αλλά και πριν απ αυτόν, θρυμάτισε την συναίνεση της κοινωνίας στο χουντικό καθεστώς. Στο σήμερα και υπό άλλες συνθήκες το ζητούμενο είναι ποια κοινωνική ομάδα θα μπορέσει κάτι ανάλογο. Να διαλύσει την συναίνεση της κοινωνίας που οικοδομήτε πάνω στο τρίπτυχο Καταστολή, Ξενοφοβία και Κοινωνικός Δαρβινισμός.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Η "συναίνεση" που λες, οφειλόταν βασικά στο ότι από την άλλη μεριά υπήρχαν τα όπλα, ο στρατός (ΕΣΑ) και τα "σώματα ασφαλείας", που βαράγανε στο ψαχνό. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τη ζωή σου κορώνα-γράμματα, όταν δεν υπάρχει και πολιτική ηγεσία για να σε καθοδηγήσει.

    Mike Beles
    αυτά είναι σεναρια...η Αληθεια είναι ότι ο Ιωαννίδης θα εριχνε τον Παπαδοπουλο για το θεμα της Κυπρου..(Σολωνα Γρηγοριαδη - η ιστορια της Χουντας)

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Σενάριο είναι ότι οι φοιτητές έριξαν Μαρκεζίνη-Παπαδόπουλο και απέτρεψαν μια πολιτική χούντα, που κανένας δεν ξέρει πόσο θα βάσταγε; Σενάριο είναι αυτό που λες εσύ.

    Dimitris Zouzoulas
    Μελλοντολόγος είστε;

    Alex Goulielmos
    Πάντως το άρθρο είναι κατά της χούντας, και άρα - εν τέλει - υπέρ του πολυτεχνείου.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι

    Alex Goulielmos
    Το λέω επειδή είδα να το αναπαράγουν και αρκετοί χουντικοί, κάτι που αποτελεί αντίφαση.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ξέρουν τι κάνουν οι χουντικοί, μην τους έχεις για χαζούς��...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. John D. Carnessiotis
      Σωστό, αλλά πίσω από τις λέξεις και την υποτίμηση της εξέγερσης κρύβεται, νομίζω, και η προσχηματική του δικαιολόγηση για το ότι δεν ήταν παρών. Δεν ήταν κάτι άξιο λόγου μας λέει και ήταν και μεγάλη ήττα. Καλά έκανε και δεν πήγε, δηλαδή!!!
      Καμμιά τσίπα...

      Nikos Zozos
      Το ακραίο κέντρο επιχειρεί εδώ και καιρό να άρρει την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς μέςα και από την αναθεώρηση της ιστορίας. Πολυτεχνείο, Εθνική Αντίσταση είναι οι δυο βασικοί στόχοι τους. Καμία έκπληξη (και καμία έλλειψη κατανόησης. Καθαρή στρατηγική επιλογή είναι)

      Γιάννης Τσουκαλάς
      ποσο πιό κάτω θα πέσει δαύτος ; ε ρε τι έγινε με 'κεινον τον ''ιό'' της 26ης Γενάρη του '15 πήρε κόσμο και κοσμάκη . . .

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Ο παπαδόπουλος είχε προετοιμάσει το έδαφος για την κατοχή της κύπρου, από τους πρώτους μήνες που κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία. Έβηξαν οι τούρκοι στα τέλη του 67 και έσπευσε να αποσύρει τη μεραρχία που είχε στείλει η δημοκρατία στην κύπρο. Αυτά το ότι ο ιωαννίδης έρριξε τον εθνικόφρονα παπαδόπουλο για να παραδώσει την κύπρο είναι ιστορίες για αγρίους.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Η δική μου γνώμη είναι πως "ιστορία για αγρίους" είναι και το ότι έπεσε η χούντα λόγω Κυπριακού. Το Κυπριακό ήταν απλώς η αφορμή. Η χούντα έπεσε λόγω της αντιπαλότητας των στρατηγών (Γκιζίκης κ.ά.) με τον Ιωαννίδη. Υπήρχαν ισχυρές αντιφάσεις στο εσωτερικό της. Ο Γκιζίκης ήταν υπέρ της "πολιτικής λύσης".

      Γιώργος Γιαννόπουλος
      Μα με την επιστράτευση τους απειλούσαν ότι αν μοιράσουν όπλα, θα τα στρέψουν εναντίον τους. Είχε βγει στο προσκήνιο μια νέα γενιά, που δεν μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν. Η αθλιότητα που λενε, ότι ο κόσμος "δεν αντιδρούσε", οφείλεται στο γεγονός ότι και η "δημοκρατία" που προηγήθηκε της χούντας, είχε στείλει στις εξορίες, στις φυλακές, και στη μετανάστευση το μισό πληθυσμό της χωρας.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το έγραψα σε άλλο σχόλιο αυτό για τον κόσμο. Πάντως αυτή η περίοδος η τελευταία, μετά το Πολυτεχνείο μέχρι τον Ιούλιο του '74 είναι συγκλονιστική. Και δεν ξέρουμε τίποτα ουσιαστικό γι΄αυτήν (μόνο εικασίες κάνουμε), αφού ο Ιωαννίδης δεν μίλησε ποτέ. Το μόνο που φέρεται να είπε είναι εκείνο το αμίμητο πως... έτσι και μιλήσω όλοι οι Έλληνες θα γίνουν κομμουνιστές. Το παρασκήνιο που υπήρξε δεν μπορούμε ούτε να το φανταστούμε.

      Costas Arvanitis
      Στη δίκη, είχανε τρομάξει μπας και μιλούσε (την είχα δει το youtube). Και τους καθυσηχάζει: "Δεν θα αποκαλύψω κρατικά μυστικά".

      Ferris Costas
      Και να σκεφτείς πως η αδελφή του είχε φυλακισθεί επί χούντας, γιά "ανδιδικτατορική δραστηριότητα".

      Hermis Kefalas
      Ο Δοξιάδης μια χαρά καταλαβαίνει την σημασία του Πολυτεχνείου,τα άντερα να το παραδεχτεί δεν έχει

      Indie Side
      "....ούτε και να το καταλάβει..."

      Andreas Varangoulis
      TINA ή καπιταλιστικός ρεαλισμός. Προσαρμόζουν το overton window στα σχέδια τους και θα τα καταφέρουν. Κυριαρχούν στον πλανήτη εδώ και τέσσερις δεκαετίες και στοχεύουν στην ολική επικράτηση. Από απέναντι δεν υπάρχει καν υπόνοια οργανωμένης πολιτικής δράσης. Ακόμα χειρότερα στην Ελλάδα, έχουν πείσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού ότι υπάρχει πράγματι αυτό που λένε "ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς"!

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb σχετικά με την Ρένα Πάντα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=at8uMYhuOXs
    ΠΕΣ ΜΠΑΜΠΑ Pantas Ελλ ρετρο

    Errikos Sofras
    στις αρχές του 1980 τραγούδησε καποια ωραία τραγούδια της Νινής Ζαχά, που πίστευε πολύ σ' εκείνη

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, ήταν μοντέρνα τραγουδίστρια. Παρότι είχε μία σοβαρή "αντίπαλο" στο χώρο, την Αλέκα Κανελλίδου, μπόρεσε και έκανε καλή καριέρα.

    Errikos Sofras
    https://www.youtube.com/watch?v=5u6XNiqHUEk...
    Ρένα Πάντα - Δεν Θέλω Άλλον Κανένα

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Πάρα πολύ ωραίο, το θυμάμαι από τότε.

    Errikos Sofras
    https://www.youtube.com/watch?v=xBm1a5gMkDc&t=31s
    Ρένα Πάντα - Μείνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια σχετικά με το κλιπ από τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη το 1966...

    Γιάννης Τσουκαλάς
    Δεος Δέος ! Η λέξη . " Πατρίδα" απο πηγη εμπνευσης και αγωνων δυστυχως εγινε συνώνυμο σαλεμενων δειλων φασιστουληδων

    Τάσος Βαφειάδης
    Για όσους (δεν) θυμούνται, στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου του 2011 σε όλη τη χώρα προκληθήκαν επεισόδια από τον αγανακτισμένο λαό που αποδοκίμαζε την παρουσία των πολιτικών (είχε προηγηθεί πριν λίγους μήνες η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου). Στην Πάτρα η Φιλαρμονική του Δήμου, στο τέλος της παρέλασης περικυκλώνεται από διαδηλωτές που έχουν εισέλθει στην παρέλαση. Εκτός προγράμματος, επιλέγει να παίξει τις «Καμπάνες» και να οδηγήσει την πορεία. Ανατριχιαστικό.
    https://www.youtube.com/watch?v=yIa4PQvfmaU
    patrastimes.gr - Πάτρα Παρέλαση επεισόδια 1

    Dimitris Roumeliotis
    Εύγε Φώντα!! Συμφωνώ απολύτως!! Σε πολλά κομμάτια τρομερά δυναμικός κι ο Θεοδωράκης κι ο Μπιθικώτσης!!

    Dimitris Platamonas
    Πολλη δυναμη...δεδομενων και τον πολιτικων συνθηκων τις εποχης...πυραυλος...απογειωση......και μετα προσγειωθηκαμε με τα μουτρα.....

    Nikos Zozos
    Τα είπες όλα!

    Eleni Nanopoulou
    Mπράβο!

    Kwstas Agas
    Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν έχει τα "αδερφάκια" του στο ελληνικό τραγούδι κι εντός των ελληνικών συνόρων ... Τα αδερφάκια του βρίσκονται - κι ας μη γνωριζονται μεταξύ τους - μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας και ονομάζονται: Napoleon bona part 2 - budgie, flight of Icarus - iron maiden, lady fantasy - camel, children of the grave - black Sabbath κλπ κλπ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή