Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΩΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ λευκό χαρτί

Άγνωστος προς εμένα νεαρός τραγουδιστής από την Κύπρο –λέμε για τον Αντώνη Οικονόμου– , που έλαβε μέρος στο ριάλιτι The Voice of Greece 2 (όπως διαβάζω) και που τώρα εμφανίζεται μ’ αυτό το 5-tracks CD, που τιτλοφορείται «Λευκό Χαρτί» [Universal, αυλός / MINOS EMI]. Τα πέντε τραγούδια είναι συντεθειμένα από την Λία Βίσση (3) και τον Χρήστο Νικολόπουλο (2), ενώ τους στίχους έχουν γράψει οι Βαγγέλης Ζιλέλης (2), Ελένη Ξένου και Βίκυ Γεροθόδωρου (2).
Να πούμε, για αρχή, πως ο Οικονόμου έχει καλή φωνή, οπωσδήποτε καλύτερη από άλλων φτασμένων τραγουδιστών (καθώς έχει και όγκο η φωνή του, όντας σωστή και καθαρή), με τη μόνη διαφορά πως δεν έχει ιδιαίτερο και διακριτό χρώμα (η φωνή), με αποτέλεσμα να μην χαράζεται μέσα σου, όταν τελειώσουν τα τραγούδια. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του Οικονόμου μόνον, είναι γενικότερο. Πέραν αυτού τώρα...
Όλα τα τραγούδια, και τα πέντε, και τα τρία πρώτα «ροκ / ροκ μπαλάντες» και τα δύο τελευταία «λαϊκά» είναι καλά τραγούδια, δεν είναι φτηνά, χωρίς να είναι βεβαίως και τίποτα φοβερά κομμάτια, που δεν έχεις ξανακούσει.
Από τα «ροκ» το καλύτερο είναι το «Δεν σου μιλώ για τα παλιά» (Βίσση / Ζιλέλης), παρότι ακούω εκείνο το «έπαθαν έρωτα» και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Και μέσω αυτών των κομματιών ο Οικονόμου θα μπορούσε να προβάλλει... κάπως σαν ένας νέος Μιχάλης Χατζηγιάννης. Αν είναι αυτός ο στόχος του...
Από τα δύο λαϊκά (το ένα χασάπικο, το άλλο ζεϊμπέκικο – προκειμένου ο τραγουδιστής να δείξει πώς τα καταφέρνει προς πάσα κατεύθυνση) το ωραιότερο είναι η ζεμπεκιά «Εισιτήριο», σ’ ένα στυλ που φέρνει στη μνήμη Σφακιανάκη, Παντελίδη, Οικονομόπουλο και τα συναφή – λογικό. Όχι πως θυμίζει κάποιον απ’ αυτούς ιδιαιτέρως – αν και η φωνή του περνάει και από γνωστά «χρώματα». Τέλος πάντων, αυτός είναι ο χώρος, στον οποίον απευθύνεται ο κύπριος τραγουδιστής.
Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον τού Οικονόμου –μάντης δεν είμαι– μπορεί όμως αν βοηθηθεί με «σωστά» τραγούδια να... κόψει το ψωμί από διαφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου