Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

GRAHAM DECHTER τζαζ κιθαρίστας με ισχυρές groovy διαθέσεις

Άξιος κιθαρίστας με groovy και bop (και post-bop) διαθέσεις, ο Graham Dechter επανέρχεται στα τζαζ πράγματα, με το πιο καινούριο άλμπουμ του, που αποκαλείται Major Influence [CAPRI Records, 2021].
Στο άλμπουμ αυτό, ο Dechter, συνεργάζεται με τον πιανίστα Tamir Hendelman, τον μπασίστα John Clayton και τον ντράμερ Jeff Hamilton – χοντρικώς... μουσικάρες, με τους οποίους έχει βρεθεί ξανά σε πάλκα και στούντιο. Να υπενθυμίσουμε το άλμπουμ με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές “Right on Time” [CAPRI, 2009], για το οποίον υπάρχει review στο δισκορυχείον (31 Δεκ. 2009), όπως υπάρχει review για ένα από τα πιο πρόσφατα άλμπουμ του κιθαρίστα από το L.A., το “Equal Time” [CAPRI, 2019], εκείνο με την Akiko Tsuruga hammond B3 και ξανά τον άσσο ντράμερ Jeff Hamilton (28 Ιουν. 2019).
Το “Major Influence” είναι ένα θαυμάσιο, ένα απολαυστικό CD, που περιέχει επτά συνθέσεις του Graham Dechter, καθώς και μία version στο στάνταρντ “Pure imagination” των Leslie Bricusse / Anthony Newley.
Η μπάντα είναι έτσι κι αλλιώς εκπληκτική, με άπειρα μουσικά μίλια στα χέρια και τα πόδια της, αλλά εδώ παίζει ρόλο και το υλικό τού Dechter, που είναι απίθανο και εν ολίγοις εκείνο που πρέπει, προκειμένου να οικοδομηθούν... στυλ και ατμόσφαιρα.
Πούρο groove και swinging έχουμε εδώ, μια ομάδα συνθέσεων που πετάνε φωτιές – καθώς σπουδαίες από μόνες τους, στο χαρτί, βρίσκουν στα πρόσωπα των τεσσάρων οργανοπαικτών τους ιδανικούς εκτελεστές τους.
Αδύνατον να ξεχωρίσεις «καλύτερο track» στο “Major Influence”, καθώς όλα κυλούν με θαυμαστή ποιότητα και σφιχτή ενότητα, δίνοντας ένα πλήρες άκουσμα, ικανό να σε ανυψώσει σαν ακροατή –να σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα εννοούμε–, με tracks σαν το φερώνυμο “Minor influence” να ξυπνάνε μεγάλες στιγμές του hard bop, καθώς ένα τέτοιο blues μόνο με τις μεγάλες στιγμές του στυλ θα μπορούσε να συγκριθεί.
Άλμπουμ για όλα τα τζαζ γούστα, που δεν θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!
Επαφή: www.caprirecords.com, www.grahamdechter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου