Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

TALES OF THE OLD ελληνικό συμφωνικό μέταλλο

Όπως διαβάζουμε στο bandcamp, οι Tales of the Old είναι μία dark, symphonic metal μπάντα από την Αθήνα, που σχηματίστηκε από τον πληκτρά Mike Tzanakis το 2010. Μέχρι πριν από λίγο καιρό οι Tales of the Old είχαν εκδώσει μόνον ένα EP (το 2013), ενώ τώρα (μετά από αρκετό διάστημα δηλαδή) δίνουν το πρώτο άλμπουμ τους, υπό τον τίτλο The Book of Chaos (2021), το οποίον τυπώνει η ανερχόμενη γερμανική εταιρεία (του είδους) Pride & Joy Music.
Στο άλμπουμ αυτό δεν υπάρχει, βασικά, μπάντα. Ο leader Tzanakis, που έχει γράψει μουσικές, λόγια, διευθετώντας τις φωνές, παίζοντας πλήκτρα και κάνοντας screaming vocals, είναι βασικά μόνος του – καθώς τα διάφορα τραγούδια ολοκληρώνονται με τις συνεισφορές των guests.
Υπάρχουν λοιπόν φιλοξενούμενοι μουσικοί σε κιθάρες (εδώ συναντάμε τον Bob Katsionis), μπάσο και ντραμς, υπάρχουν έξι τραγουδιστές και τραγουδίστριες (ανάμεσά τους ο Sakis Tolis των Rotting Christ, ο Ιταλός Fabio Lione, με την τεράστια παρουσία στο χώρο και ο Fotis Benardo από Nightfall κ.λπ.), ενώ υπάρχει και εξαμελής μεικτή χορωδία. Τούτων δοθέντων, το “The Book of Chaos” είναι ένα πλήρες άλμπουμ, και όχι απλώς πλήρες, αλλά και πολύ «γεμάτο» ως ήχος, καθώς η παραγωγή των Bob Katsionis & Mike Tzanakis έχει κλείσει όλες τις «τρύπες», προσφέροντας έναν άψογο ήχο (η ηχογράφηση έχει γίνει στο Sound Symmetry Studio, στην Αθήνα) «ευρωπαϊκών» προδιαγραφών.
Όχι τυχαίως η εγγραφή και βεβαίως η γενικότερη ποιότητα του “The Book of Chaos” «συγκίνησε» την γερμανική εταιρεία, και κάπως έτσι οι Tales of The Old ξεκινούν την πανευρωπαϊκή, σε πρώτη φάση, διαδρομή τους.
Το άλμπουμ είναι εξαιρετικό σε κάθε διάστασή του. Για τα παιξίματα, ηχογράφηση, παραγωγή και όλα τα υπόλοιπα τεχνικά δεν το συζητάμε, όμως σε υψηλά επίπεδα (για το είδος) κινούνται επιπλέον οι μουσικές, οι στίχοι και οι ερμηνείες, συναποτελώντας όλα μαζί ένα «σώμα», που θα ενθουσιάσει τους φίλους του progressive, συμφωνικού «μετάλλου», τους fans των Αngra, των Nightwish και των Therion ας πούμε, προσφέροντάς τους μία τέλεια ελληνική «απάντηση».
Επαφή: www.prideandjoy.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου