Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

TELMA «μέταλλο» από την Λάρισα

Έλληνες από την Λάρισα είναι οι Telma… ένα νέο «μεταλλικό» συγκρότημα, που τώρα κυκλοφορεί το παρθενικό άλμπουμ του, το οποίον αποκαλείται Eternal[Private Pressing, 2021], περιέχοντας οκτώ κομμάτια, συνθέσεις των μελών του γκρουπ, έχοντας αγγλικό, βεβαίως, στίχο. Μέλη των Telma είναι οι Mark Kotoulas κιθάρες, Anthony Kyritsis φωνή, Mike Tziastoudis ντραμς και Filip Kotoulas μπάσο. Ένα καθαρό λοιπόν «μεταλλικό» γκρουπ, χωρίς περιττά στολίδια, άλλα όργανα, κόλπα ή εφφέ, μόνο με μια κιθάρα, μπάσο-ντραμς και μια φωνή, που ακούγεται εξίσου... σύγχρονο και παλιομοδίτικο.
Το ότι θα μπορούσες, λόγω vibes, να εκλάβεις τους Telma ως συγκρότημα των 80s είναι το ένα μόνο κομμάτι του “Eternal”, γιατί το άλλο, λόγω της γενικότερης παραγωγής, είναι... πιο σημερινό.
Σε κάθε περίπτωση το συγκρότημα παίζει πολύ καλά, με τα τραγούδια να κυλάνε με άνεση, καθώς υποστηρίζονται από έναν πραγματικά ωραίο τραγουδιστή (που θα μπορούσε να βελτιώσει ίσως κάπως περισσότερο τα αγγλικά του, αν και αυτό δεν είναι το πλέον ουσιαστικό θέμα).
Ο κιθαρίστας επίσης δίνει ρέστα τόσο σε ρυθμικό επίπεδο, με τα συνεχή riffs του, όσο και σε σολιστικό – αν και γενικώς δεν έχει πολλά περιθώρια να παίξει σόλο, καθότι τα κομμάτια δεν είναι ιδιαιτέρως μακριά στο χρόνο (το μικρότερο είναι 3:20 και το μεγαλύτερο 4:47), ενώ και η φωνή ακούγεται μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος των κομματιών.
Οι ταχύτητες φυσικά είναι αυτές που θα πρέπει να είναι, γρήγορες δηλαδή (χωρίς να αποκλείονται και τα slow parts, οι ανάλογες εισαγωγές κ.λπ.), με το ρυθμικό τμήμα να κάνει πολύ καλή δουλειά, βοηθώντας περαιτέρω κιθάρα και φωνή να χτίσουν το lead κομμάτι της μπάντας.
Πάνω σ’ αυτή τη βάση θα λέγαμε πως ιδανικά ακούγεται το trackCorporace”, γιατί τα έχει όλα στον υψηλότερο βαθμό, χωρίς κάποιο από τα υπόλοιπα τραγούδια να υπολείπεται, αναγκαστικώς, σε δύναμη και αξία.
Μια πολύ καλή και σίγουρη μπάντα λοιπόν, που μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω...
Επαφή: https://telma.bandcamp.com/album/eternal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου