Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

YELLOW BOX τεύχος 09 (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2021)

Το ένατο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού Yellow Box βρίσκεται στα περίπτερα. Το τεύχος έχει 150 σελίδες, κοστίζει 6 ευρώ, προσφέροντας σε κάθε αντίτυπο ως δώρο το CD «Αλληλογραφία», στο οποίο η Μαρία Παπαγεωργίου αποδίδει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από ζωντανή ηχογράφηση στο @ Skrow Theater το 2017.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τους δύο διαγωνισμούς που τρέχουν στο περιοδικό.
Ο πρώτος, ο «μεγάλος καλοκαιρινός διαγωνισμός Yellow Box», που αφορά σε όλους τους αναγνώστες, έχει για δώρο ένα πικάπ Dual CS418, αξίας 495 ευρώ και ακόμη δύο επιταγές των 100 ευρώ, για αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Yellow Box.
Ο δεύτερος, που αφορά στους συνδρομητές, έχει ως δώρο ένα ολοκληρωμένο σετ πάνελ ακουστικής φροντίδας χώρου (για ένα δωμάτιο) της EQ Acoustics, συνολικής αξίας 435 ευρώ.
Από ’κει και πέρα, και όπως ξεφυλλίζουμε το τεύχος στεκόμαστε στην συνέντευξη της Μαρίας Παπαγεωργίου στον Γιάννη Δρακόπουλο, πριν ξεκινήσουν τα reviews για τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Network player / DAC της Linn Select DSM Integrated, που εικονίζεται και στο εξώφυλλο (Γιώργος Κατρακάζας), για το πλατώ / βραχίονα Technics SL-1500C (Δημήτρης Σταματάκος), τα ηχεία βάσης / ραφιού Triangle Audio Comete 40th Anniversary (Μάνος Μαστραντωνάκης), το ολοκληρωμένο ηχοσύστημα Cambridge Audio EVO 150 (Δημήτρης Σταματάκος), την κεφαλή κινητού μαγνήτη Sumiko Moonstone (Μάνος Μαστραντωνάκης), το CD player Exposure XM CD Player (Δημήτρης Σταματάκος) κ.λπ.
Υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις με τον Heinz Lichtenegger, τον ιδρυτή της Pro-Ject Audio στον Θοδωρή Μπαφαλούκα και τον Robert Suchy της Clearaudio στον Δημήτρη Σταματάκο και ακόμη το πρώτο μέρος του διηγήματος του Βαγγέλη Γιαννίτση “Santa Barbara”.
Στο μέρος των δισκοκριτικών καταχωρίζονται δεκάδες reviews για άλμπουμ κλασικής μουσικής, jazz, rock, μαύρης μουσικής, pop κ.λπ., γραμμένες από τους Θοδωρή Μπαφαλούκα, Παναγιώτη Παναγάκη, Μαρία Τσακίρη, Νίκο Α. Τζαβέλλα (σ’ αυτό το section συμμετέχω κι εμείς με τα ανάλογα reviews), υπάρχει η συνέντευξη του Γιώργη Χριστοδούλου, με αφορμή το άλμπουμ του «Το Καμπαρέ των Ζώων» στην Βάσια Παρασκευοπούλου, υπάρχουν σελίδες για το βιβλίο, ένα δικό μας κείμενο για μερικά θρυλικά jazz live στην Ελλάδα από το παρελθόν και άλλα πολλά.
Ένα ακόμη πλήρες τεύχος από το Yellow Box. 
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου