Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

MECHANIMAL το άλμπουμ με τα remixes

Δεν ξέρω αν τα άλμπουμ με αναδημιουργίες, με remixes εν προκειμένω, μπορείς να τα πεις «νέα άλμπουμ», πάντως και σε κάθε περίπτωση το Living with Animal Ghosts [Inner Ear, 2022] είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία των Mechanimal – ένα tribute άλμπουμ, βασικά, για το αθηναϊκό electro / electro-rock / dark σχήμα, καθώς πολλοί και διάφοροι, καλλιτέχνες και γκρουπ, ριμιξάρουν κομμάτια των Mechanimal, από τα κατά καιρούς άλμπουμ τους.
Τα κομμάτια είναι πολλά (δέκα επτά) και η διάρκεια του
CD μεγάλη (κάτι λιγότερο από 80 λεπτά), για μια τέτοιου τύπου έκδοση, όμως αυτό αιτιολογείται και από το πλήθος των καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Mechanimal – οπότε, και σ’ αυτή την περίπτωση, θα ήταν κάπως δύσκολο να κοπούν ή να απορριφθούν remixes.
Οπότε το θέμα μετατίθεται αλλού. Πώς και με ποιον τρόπο αυτά τα δέκα επτά tracks θα παραταχθούν, ώστε το “Living with Animal Ghosts” να κυλάει ομαλά, χωρίς σκαμπανεβάσματα, προκρίνοντας ένα «ύφος» από την αρχή έως το τέλος του (ει δυνατόν).
Το άλμπουμ διαθέτει πολλά αξιόλογα κομμάτια, με τα πιο ενδιαφέροντα να βρίσκονται πάντως περί τη μέση του, πριν και μετά απ’ αυτήν, όταν το CD σχεδόν απογειώνεται – με το ένα track να είναι καλύτερο του άλλου.
Γενικώς θα ξεχώριζα διάφορα remixes και ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα θα τοποθετούσα εκείνα των Jared Kyle Nickerson (από τους Αμερικανούς Dead Astronauts), Christoph Kardek (Γάλλος DJ και παραγωγός), Rodney Orpheus (από The Cassandra Complex), Misfortunes (one-man synth project από Θεσσαλονίκη), ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ, Ilias Katelanos, Lego Boy (από το Ηράκλειο) και Hȧda (από την Αθήνα), με κάποια ακόμη (remixes) να δημιουργούν ωραίες γέφυρες από τα πιο έντονα στα πιο ambient tracks και τούμπαλιν.
Το Living with Animal Ghosts” ακούγεται με πολύ ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος του και αυτό σημαίνει πολλά. Και για το εν λόγω CD, και για τους Mechanimal, και τα ονόματα που συμμετέχουν.
[Στο CD ακούγονται remixes και από Dans Mon Salon, Psychedelic Trips To Death, Lia Hide, TheMute, Q-7 three times, Ice_eyes, Digital Alkemist, Meat Injection και Dipa Brothers].
Επαφή: www.inner-ear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου