Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 431

27/2/2022
Θα τελειώσει ο πόλεμος και ο Μητσοτάκης θα είναι ο μόνος που θα στέλνει ακόμη... αμυντικά καλάσνικοφ στους Ουκρανούς, πεσκέσι από τον... ελεύθερο κόσμο.

26/2/2022
Φοβερό κείμενο, ξεκίνησα να το διαβάζω, είναι τεράστιο, αλλά μετά τη μέση το παράτησα, γιατί κάπου χάθηκα...
Λέει πολλά για το πώς τα διάφορα αμερικάνικα λόμπι εισέβαλαν στην πολιτικοοικονομική ζωή της Ουκρανίας από το 2013 και μετά, πώς μπλέχτηκε ανάμεσα ο γιος τους Μπάιντεν, πως ο Τραμπ είχε την διεφθαρμένη Ουκρανία μια στο καρφί και μια στο πέταλο, διακόπτοντας την οικονομική βοήθεια, και προσπαθώντας μέσω του Τζουλιάνι, να παγιδεύσει τους Μπάιντεν (πατέρα και γιο) και άλλα πολλά.
Είναι γραμμένο λες και πρόκειται για σενάριο του Χόλλυγουντ, εποχής Άλαν Πάκουλα. Σπουδαία δημοσιογραφική δουλειά, όχι φλούδια εδώ... μπας και καταλάβουμε λίγο πώς φθάσαμε, εδώ που φθάσαμε...
https://www.justsecurity.org/66271/timeline-trump-giuliani-bidens-and-ukrainegate/

26/2/2022
Μας έχουν πάρει χαμπάρι τι... αλάδωτοι κομμουνιστοληστοσυμμορίτες - εαμοβούλγαροι είμαστε και μας στέλνουν διάφορα στο timeline μας. Πάντως δίσκους του Κόκκινου Elvis, του Αμερικανού Dean Reed, έχω, οπότε ok... (γέλιο)
Ο Reed έζησε σε διάφορες χώρες της Δύσης και του Νότου, και για πολλά χρόνια στο κομμουνιστικό μπλοκ, στην Ανατολική Γερμανία, όπου και αυτοκτόνησε για ερωτικούς-αισθηματικούς, ως φαίνεται, λόγους.
Γνώρισε τεράστια επιτυχία και στην Σοβιετική Ένωση φυσικά, πουλώντας μερικά εκατομμύρια δίσκους, κατηγορήθηκε για πράκτορας, της CIA, της KGB, της Στάζι, τέλος πάντων όλων αυτών των ευαγών ιδρυμάτων ταυτόχρονα , για να γίνει η ζωή του κάμποσες φορές ντοκυμαντέρ, τηλεταινία, μιούζικαλ κ.λπ.
Αν βρω το χρόνο θα κάνω κάποτε και κανα κείμενο, αλλά τώρα ακούστε στα σχόλια δυο κομματάκια.. .
Το ένα προέρχεται από ένα σοβιετικό, τηλεοπτικό πρόγραμμα του 1981 και τον συνοδεύει, στο "Give peace a chance", ένα λευκορώσικο φωνητικό σχήμα...

26/2/2022
Εν τω μεταξύ η «πιο πλούσια χώρα του κόσμου», διάβαζε «φονιάδες των λαών», ληστεύει ξεδιάντροπα την πιο φτωχή χώρα του κόσμου, για να δώσει τα χρήματά της στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου!!
>>Μετά την πτώση της Καμπούλ και του υπόλοιπου Αφγανιστάν η Ουάσιγκτον πάγωσε κεφάλαια περίπου 9,5 δις δολαρίων που ανήκουν στην κεντρική τράπεζα του Αφγανιστάν (Da Afghanistan Bank ή DAB) και σταμάτησε τη μεταφορά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά προς τη χώρα<<
>>Zhu Yongbiao, director of the Center for Afghanistan Studies in Lanzhou University, told the Global Times that he believes the US should hand out the money to relieve the humanitarian crisis in Afghanistan first. "Many victims of 9/11 would also feel embarrassed to take the money," said Zhu.<<

25/2/2022
Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας, ένας τίμιος, και με τις ιδέες του και με όλα, πολιτικός.
Αυτή, εν ολίγοις, υπήρξε η παρακαταθήκη του...
«Είναι γεγονός ότι το χρέος του Δημόσιου Τομέα αυξήθηκε κατά την περίοδο 1982-1988. Η αύξηση όμως αυτή δεν οφείλεται σε καταναλωτικά ελλείμματα, όπως αναληθώς υποστηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά εξ ολοκλήρου στις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.
Όχι μόνο δεν υπήρξαν καταναλωτικά ελλείμματα την περίοδο 1981-1988, αλλά υπήρξαν πρωτογενή πλεονάσματα, αφού με εξαίρεση το 1981 (επί ΝΔ) και το 1985, τα έσοδα επαρκούσαν να καλύψουν και μέρος των δαπανών εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, που οφειλόταν στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
Εάν σ’ αυτό συνυπολογιστεί και το γεγονός της αλλαγής πολιτικής δανεισμού του Δημοσίου, που επέβαλλε η ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στα κοινοτικά δεδομένα και που σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο άρχισε να δανείζεται με τους όρους δανεισμού των ιδιωτών, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο καταναλωτισμός, για τον οποίον κατηγορείται ο Δημόσιος Τομέας, αποτελεί μύθο και προπαγανδιστικό εφεύρημα της ΝΔ.
Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, επί των ημερών μας, ενισχύθηκε σημαντικά, ώστε να υπερκαλύψει την ατολμία των ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 είχαν σχεδόν σταματήσει να επενδύουν. Έτσι, ο λόγος Ακαθάριστες Επενδύσεις Παγίου Κεφαλαίου προς ΑΕΠ σταθεροποιήθηκε στην αρχή της οκταετίας του ΠΑΣΟΚ, για να βελτιωθεί θεαματικά προς το τέλος της. Αναστράφηκε έτσι η τάση αποεπένδυσης, που χαρακτήριζε την ελληνική οικονομία μέχρι το 1981.
Ταυτόχρονα το ΑΕΠ παρουσίασε μικρή, αλλά σταθερή αύξηση τα πρώτα χρόνια της οκταετίας, για να αυξηθεί με ρυθμό 4,4% και 3,8% σε σταθερές τιμές το 1988 και το 1989, έναντι μηδενικής αύξησης το 1981.
Είναι γνωστό ότι ο μόνος υγιής και αποτελεσματικός τρόπος για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος, χωρίς προβλήματα, είναι η αύξηση του ΑΕΠ. Η στασιμότητα του ΑΕΠ, που παρατηρείται σήμερα (σ.σ. το 1992, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) είναι ένας από τους κύριους λόγους που το δημόσιο χρέος αυξάνεται ταχύτατα και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην δημοσιονομική διαχείριση».

Δημήτρης Τσοβόλας «Οι Δρόμοι της Ευθύνης» [Κάκτος, 1994]

25/2/2022
Οι «φονιάδες των λαών», με πρωτομάστορα τον γνωστό και μη εξαιρετέο Πάιατ, επέβαλαν πραξικοπηματικά αντιρωσικό καθεστώς στην Ουκρανία το 2014, στηριγμένο από παραστρατιωτικές οργανώσεις ουκρανών νεοναζί, αδιαφορώντας στην πορεία για τα συμφωνημένα στο Μινσκ και προβαίνοντας σε μαζικές εγκληματικές ενέργειες σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (γίνεται λόγος για πάνω από 15 χιλιάδες νεκρούς, τα τελευταία χρόνια).
Μέχρι και το Πρώτο Θέμα τα έγραφε αυτά το 2014: 
>>Ουκρανία: Έκαψαν ζωντανούς 36 φιλορώσους στην Οδησσό<<
Έτσι, πληροφοριακά, επειδή βλέπω διάφορα εδώ μέσα να γράφονται από άσχετους...

24/2/2022
O Αλέκος ο Χρηστίδης, που έχω να τον δω κάποια χρόνια (τελευταία φορά σ’ ένα παζάρι βιβλίου στο Ζάππειο), έζησε στην Ουκρανία, στο Κίεβο, από το 1961 έως το 1978 – όταν αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί πλέον εδώ με τα ντραμς και τα κρουστά. (Από τις πρώτες συμμετοχές του σε δίσκο, στην Ελλάδα, ήταν ως περκασιονίστας στην «Λιλιπούπολη»).
Δεν θυμάμαι τώρα πώς είχα μάθει για κάποιο άλμπουμ, που είχε ηχογραφήσει στην Ουκρανία στα μέσα του ’70 (τζαζ άλμπουμ εννοώ), το οποίο είχα αναζητήσει κι είχα βρει, με μεγάλη δυσκολία (πριν το 2005), γιατί δεν βοηθούσαν και τα ονόματα, που ήταν γραμμένα όλα στα κυριλικά – και τούτο καιρό πριν τον γνωρίσω από κοντά. Μάλιστα, όταν του το είχα πει, πως είχα εκείνο το δίσκο είχε εκπλαγεί – και δεν είμαι σίγουρος, αν τον είχε και ο ίδιος δηλαδή (πολλοί μουσικοί δεν έχουν τους δίσκους τους).
Το άλμπουμ είναι πολύ καλό και ακούγονται σ’ αυτό οι Vyacheslav Novikov πιάνο, Vladimir Molotkov κιθάρα, μπάσο, Αλέξανδρος Χρηστίδης κρουστά και οι ίδιοι, συν τον Valeri Kolesnikov τρομπέτα, φλούγκελχορν, στη δεύτερη πλευρά.
https://www.youtube.com/watch?v=krhq0E5cMN4
Εδώ για περισσότερα...
https://diskoryxeion.blogspot.com/2011/05/o.html

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Αλέκο Χρηστίδη...

    George Makris
    Ο Χρηστίδης εκτός από μουσικός μεγάλου βεληνεκούς , Διακρίνεται και για το χιούμορ του. Όταν κάναμε πρόβες για το φεστιβάλ της Κέρκυρας και ο Χατζηδάκης ήταν πολύ θυμωμένος για κάτι, δηλαδή δε μίλαγε κανένας, πεταγόταν ο Χρηστίδης Και έλεγε κάτι άσχετο του είδους, Δε μου κάνουν Αυτό το νούμερο μπαγκέτες . Επακολουθούσε έκρηξη γέλιου Από όλο το θέατρο . Χαλαρώνε η ένταση Και ο Χατζηδάκης που εκτιμούσε το Χιούμορ βαθύτατα!

    Νίκος Σούρσος
    Ο Αλέκος Χρηστίδης είναι κορυφαίος ντράμερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Οι «φονιάδες των λαών», με πρωτομάστορα τον γνωστό και μη εξαιρετέο Πάιατ"...

    Andreas Karampelas
    Από χθες κυκλοφορεί μια φήμη ότι ένοπλοι μπαίνουν σε σπίτια νεοναζί στην Οδησσό και τους εκτελούν, έχοντας εντοπίσει ποιοι συμμετείχαν στην πυρπόληση του Κτιρίου των Συνδικάτων και τη δολοφονία 42 κομμουνιστών και αντιφασιστών, στις 2 Μαΐου 2014. Μα τον Λένιν, αν ισχύει νιώθω μεγάλη χαρά.

    Apostolos Karpadakis
    Θα είχες δίκιο αν ήταν 1914. Τώρα υπάρχουν διεθνή δικαστήρια.

    Nikos Athanassiu
    Ετσι , ετσι....

    Vassilis Serafimakis
    Εκείνο το "φιλοευρωπαϊκό" συλλαλητήριο τής πλατείας Μεϊντάν βρώμαγε εξ αρχής. Ξεκάθαρο πραξικόπημα το οποίο στην κολυμπήθρα τής δυτικής "κοινής γνώμης" αναβαπτίστηκε σε δημοκρατική, ειρηνική εξέγερση.

    Stavros Manitou
    Εδώ ρε Φώντα μόλις ακούνε Ρωσία την ταυτίζουν αμέσως με κομμουνισμό τι να λέμε τώρα δεν θα γλυτώσουμε ποτέ...

    Alexandros Ioannis Iliakis
    “Θα επιδιώξουμε να αποστρατικοποιήσουμε και να αποναζιστικοποιήσουμε την Ουκρανία” Πούτιν
    “Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία όπως η ναζιστική Γερμανία” Ζελένσκι
    https://www.news247.gr/.../pos-gemise-i-oykrania-neonazi...
    Πώς γέμισε η Ουκρανία νεοναζί, και ο σκιώδης ρόλος του Πούτιν

    Άννα Δημητριάδη
    Μα ούτε η Ρωσία τήρησε τις συμφωνίες του Μινσκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Δημήτρη Τσοβόλα...

    Ιωσήφ Μιχ
    Έντιμος

    Vassilis Serafimakis
    Έντιμος

    Άγγελος Γαβριήλ
    Τσοβόλα δωσ'τα όλα...!!!

    Patritsopoulos Nikos
    οι επομενες γενιες τα λουζονται

    Alexis Tambouras
    Θρηνεί όποιος έχει μυαλό ικανό να υπερβεί τον λαβύρινθο των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων αυτής της πολύπαθης χώρας - την απώλεια του εντιμότερου υπουργού οικονομικών του εικοστού αιώνα ! Ένας μεγάλος πολιτικός πέρασε ανάμεσά μας απαρατήρητος , ενίοτε ακόμα και λοιδορούμενος για την μεγάλη προσφορά του στην αχάριστη πολιτική σκηνή και το γενικότερο σκυλολόϊ της εξουσίας !

    Ntinos Dimatatis
    Eντιμος πολιτικός και αγωνιστής δικηγόρος..

    Κοσμάς Δαμιανός
    Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης του ΔΗ.Κ.ΚΙ. στη Σύρο και είχα τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά. Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

    Ανδρεας Σουτης
    Φαντάσου αντί για τον Σημίτη να είχε γίνει πρωθυπουργός ο Τσοβόλας. Δώσε σενάριο. Θα προτιμούσα Τσοβόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Εν τω μεταξύ η «πιο πλούσια χώρα του κόσμου», διάβαζε «φονιάδες των λαών»"...

    Katerina Kavadatou
    Φονιάδες των λαών...κι εδώ την Πουτινια τους την έχουν κάνει προ καιρού...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Άμα διαβάσεις την ελληνοαμερικανική συμφωνία της 2 Ιουλίου 1948, για την εφαρμογή του Σχεδίου Μάρσαλ, θα φρίξεις. Μόνο σε μεσαιωνική αποικία τέτοιοι όροι.

    Katerina Kavadatou
    Ευχαριστώ θα το ψάξω γιατί δεν τα γνωρίζω Όλα ακριβώς.. αλλά νομίζω θα σχετίζεται κ με την τότε εμπλοκή Ελλήνων πολεμιστών στην Κορέα...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Λίγο πιο μετά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Dean Reed...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=KzAGkOeIsFY
    "Дайте миру шанс" - ВИА "Верасы" и Дин Рид. Концерт Дина Рида (1981)
    https://www.youtube.com/watch?v=jtmAXf3YFmo
    Дин Рид " Keep Searching "

    Nikos Sarantakos
    Κάτι έχω, ένα βιβλίο ενός Αμερικανού στρατιώτη που πέρασε απέναντι

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Και ο Wolf Biermann πηγαινοερχόταν... αλλά αυτός ήταν Γερμανός.

    Nikos Sarantakos
    Crossing the river

    Kwstas Handrinos
    Υπέροχο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι έκπληξη ο Dean Reed, με την περιπετειώδη ζωή του! (Μου θύμισε λίγο την περίπτωση του εκπληκτικού Aris San –σε ευγνωμονούμε που μας τον έμαθες!) Ωραιότατα και τα δύο τραγούδια, το "Keep searching", έφερε στο νου τους Charms...
      Επιτρέψτε μου να πω και κάτι άλλο.
      Συνιστώ, αν δεν την γνωρίζετε ήδη, μιαν αλλιώτικη και εξαιρετική –κατά τη γνώμη μου– εκπομπή στο Τρίτο πρόγραμμα, που σε συναρπάζει με την υπέροχη γλώσσα, τη μαγική ατμόσφαιρα, την έξοχη αφήγηση και μουσική.
      Ακούστε την, έστω μία φορά, (την ώρα που εκπέμπεται, Δευ.-Παρ. στις 18:30, στους 90.9 ή 95.6, διότι δεν υπάρχει αρχείο στο διαδίκτυο, τι κρίμα). Είναι, σίγουρα, ένα εικοσάλεπτο κερδισμένου χρόνου.
      Να, περί τίνος πρόκειται.
      https://www.ert.gr/radiofono/trito-programma-vasileios-digenis-akritis-to-emmetro-dimodes-iroiko-epos-stin-aythentiki-toy-glossa-apo-tin-triti-25-01-2022/
      (Με χαρά είδα, να εμπεριέχεται το όνομα του αφηγητή, σε ανάρτηση του Δισκορυχείου, στις 15.2.2011, ως στιχοπλόκου σε τραγούδι.)

      Διαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Θα τελειώσει ο πόλεμος και ο Μητσοτάκης"...

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Αυτά δεν γίνονται ούτε στα έργα, αλλά είμαστε πολύ προχώ, πώς να το κάνουμε;

    Kyriakos Koutsogiannopoulos
    Συγνώμη αλλά τα καλάσνικοφ που τα βρήκαμε;

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με… αγελάδες, βόδια και μοσχάρια προκειμένου να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο<<

    Kyriakos Koutsogiannopoulos
    Με κάλυψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καλάσνικοφ προφανώς είναι από μία μεγάλη κατάσχεση πριν λίγα χρόνια στην Κρήτη , καθώς εμείς σαν χώρα επίσημα δεν έχουμε τέτοια όπλα..

      Διαγραφή