Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 543

16/10/2023
Το 1/3 του ΠΑΣΟΚ καλοβλέπει τη ΝΔ, έτσι η ΝΔ το καλοπιάνει λέγοντας πως στις δημοτικές, χθες, κερδισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ευρύτερα η προοδευτική παράταξη, ξεχνώντας πως χωρίς τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ. δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να βγει ο Δούκας. 
Βασικά η δεξιά θέλει να υποβαθμίσει τη συμβολή των υπολοίπων στην εκλογή του Δούκα, γιατί ξέρει πως σε κάτι ανάλογο στις βουλευτικές, όποτε και να γίνουν αυτές, θα ήταν χαμένη από χέρι.
Μόνο με διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προχωρήσει η δουλειά, καθώς τα 2/3 του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους προεδρικούς του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα, αφήνοντας στην άκρη τη συριζέικη «αριστερά» του 3%, κι ένα 3-4% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδοι κτλ.), που θα οδεύσει προς τα δεξιά.
Τα κόμματα, στην Ελλάδα, είναι τελείως δεινοσαυρικά, εντελώς δυσκίνητοι και αυτοαναφορικοί γραφειοκρατικοί μηχανισμοί, μέσω των οποίων συγκινούνται μόνο τα κομματόσκυλα.
Στο ΣΥΡΙΖΑ, δε, παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο να σκοτώνονται για το πότε θα λειτουργήσουν τα «όργανα», οι κεντρικές επιτροπές, τα συνέδρια κ.λπ. (όλα αυτά, που δεν έχουν καμία σημασία για την καθημερινότητα του πολίτη), αφήνοντας το timing Δούκα, του άλλου στη Θεσσαλονίκη, του Αγοραστού και τόσων άλλων να πάει χαμένο.
Θα είναι άξιοι της μοίρας τους, αν πετάξουν το χρόνο σε συνέδρια και ενδοσκοπήσεις. Εκτός και αν λογαριάζουν να το κάνουν το συνέδριο άμεσα, για να διώξουν και επίσημα τους «αριστερούς».
Ο κόσμος, για ακόμη μια φορά, δείχνει πως είναι πιο μπροστά από τα κόμματα. Ας τον ακούσουν.

16/10/2023
Βγαίνει ο Άδωνις να υπερασπίσει τον Μπακογιάννη, λέγοντας ότι δεν είναι μόνο ο δήμαρχος του μεγάλου περιπάτου και πως αδικήθηκε...
Τι να πούμε για την Αθήνα τώρα; Ότι δεν έχει πεζοδρόμια είτε γιατί είναι διαλυμένα, είτε γιατί σιχαίνεσαι να τα πατήσεις από τη βρωμιά που έχουν επάνω, είτε γιατί τα έχουν καταλάβει τα τραπέζια κι οι καρέκλες;
Ότι το κέντρο γίνεται όλο και πιο αδιάβατο λόγω του ανεξέλεγκτου τουρισμού σε μία πόλη δίχως χώρους και με δίχως υποδομές για τόσο κόσμο;
Πως υπάρχουν ακόμη περιοχές στην πόλη, που δεν πηγαίνεις εύκολα μόνος σου να περπατήσεις τη νύχτα;
Πως το airbnb έχει καταστρέψει τη φυσιογνωμία της Αθήνας, και πως ο «ευξεγενισμός» έχει αλλοιώσει εντελώς περιοχές, κλείνοντας δεκάδες μαγαζιά και μετατρέποντάς τες σε χώρους μόνο για μπαρότσαρκες;
Εδώ ο άνθρωπος μέχρι και τα φώτα τη νύχτα τα ανάβει, όταν έχει πέσει το άγριο σκοτάδι.
Τι να λέμε τώρα;
(είναι και πάρα πολλά άλλα, που έχουν νόημα να τα γράψεις σε άρθρο, όχι εδώ πέρα)

16/10/2023
Με λίγα λόγια...
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα δεύτερο άτομο, μετά τον Κασσελάκη, ουρανοκατέβατο, από το πουθενά, που δεν το ήξερε κανένας κ.λπ. αναλαμβάνει μεγάλη θέση εξουσίας, δείχνοντας πως η ανάγκη για νέα πρόσωπα, άφθαρτα, μακριά από τζάκια κ.λπ. μοιάζει πλέον υποχρεωτική στην πολιτική ζωή.
Αριστερά της ΝΔ υπάρχει άπλετος χώρος για ένα μεγάλο κόμμα του Κέντρου, που άμεσα μπορεί να έρθει στην εξουσία. Αυτό το κόμμα θα προκύψει από την ένωση Σύριζα-Πασόκ και τον σχηματισμό μιας καινούριας παράταξης με άλλο όνομα, κάτι που, αν υπάρχει μυαλό στα επιμέρους σχήματα, θα πρέπει να συμβεί μέχρι την άνοιξη.
Στις Ευρωεκλογές η ήττα της ΝΔ απ’ αυτό το κόμμα, που θα έχει αρχηγό από τη βάση, θα πρέπει να είναι τόσο συντριπτική ώστε σ’ ένα χρόνο από σήμερα να έχουμε βουλευτικές εκλογές.
Στη βράση κολλάει το σίδερο. Κανείς δεν θα ’ναι διατεθειμένος, και βασικά ο λαός, να περιμένει τέσσερα χρόνια για να εκφραστεί, δίχως αντιπολίτευση πρακτικά και με το σύστημα Μητσοτάκη ανεξέλεγκτο.

15/10/2023
Όλο το πρωί τα δυο-τρία βασικά φιλοκυβερνητικά σάιτ είχαν τον πόλεμο στη Γάζα πρώτο θέμα και τις εκλογές δεύτερο-τρίτο.
Ήταν φανερό πως ήθελαν να υποτιμήσουν τις εκλογές, επειδή δεν ήθελαν να σπρώξουν άτομα, που δεν πήγαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν, να ψηφίσουν στο δεύτερο – πιστεύοντας πως η μεγαλύτερη συμμετοχή δεν θα ευνοούσε τη NΔ.
Τελικά, με τη στάση τους έδειξαν (και) σε πολλούς νεοδημοκράτες, ιδίως στην Αθήνα, πως οι εκλογές είχαν κριθεί, με αποτέλεσμα πολλοί απ’ όσους είχαν πάει στον πρώτο γύρο για να στηρίξουν Χαρδαλιά-Μπακογιάννη, να μην ξαναπάνε σήμερα.
Έτσι, και τα φιλοκυβερνητικά σάιτ, από τη μεριά τους, θα έσκαβαν το λάκκο της δεξιάς, δίχως να το θέλουν.

15/10/2023
Το ότι χάνεις β γύρο από κάποιον που, στον πρώτο, είχε 14%, δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά. Είναι προφανές πως όλη η Αθήνα (όση πήγε να ψηφίσει), πλην ΝΔ, ψήφισε μαζικά αντι-μπακογιαννικά.
Ακόμη και η ακροδεξιά ψήφισε Δούκα, εννοείται το συντριπτικό μέρος του ΚΚΕ (που παράκουσε, και σωστά, τη γραμμή), πασόκοι, συριζαίοι, ανταρσύες... οι πάντες.
Είναι ένα φαινόμενο προς μελέτη.

15/10/2023
Άδωνι για πήγαινε να μάθεις τώρα τον Πελετίδη στην Πάτρα, τον Σταμέλο στην Καισαριανή, τον Ρούσσο στο Χαλάνδρι και διαφόρους άλλους ανά την επικράτεια τι παίζει με τα ΕΣΠΑ, γιατί είναι... ανίδεοι οι άνθρωποι... όπως και ο κόσμος που τους ψήφισε...

15/10/2023
Μπακογιάννη προλαβαίνεις μέχρι τα Χριστούγεννα να ξηλώσεις τον περίπατο, και να επαναφέρεις το αντίθετο ρεύμα στην Πανεπιστημίου; Μπας και αδειάσει λιγουλάκι η Ακαδημίας δηλαδή - γιατί από την Ακαδημία μέχρι να βγεις στη Βουλή, κάθε μέρα, σε βρίζει όλη η Αθήνα.

15/10/2023
Μπράβo στους Αθηναίους, που, έως ώρας, στα μισά τμήματα, στέλνουν τον άχρηστο στο σπίτι του.

14/10/2023
 «Η πολιτική των ίσων αποστάσεων στο θέμα αυτό είναι πραγματικά εγκληματική. Ο καθένας καταλαβαίνει σε ποια θέση είναι η Παλαιστίνη και σε ποια θέση είναι οι Ισραηλινοί. Και νομίζω αν κάποιος από μας αναγκαζόταν να ζήσει, όπως ζούνε οι Παλαιστίνιοι στη λωρίδα της Γάζας, δεν θα ’ταν καθόλου ευτυχής»
Ποιος τα έχει πει αυτά; Ο απύλωτος σαλτιμπάγκος που έχει πει τα πάντα. Ένας είναι ο απύλωτος σαλτιμπάγκος που έχει πει τα πάντα, ανάλογα με τη θέση που κάθε φορά βρίσκεται...
[δες το βίντεο στα σχόλια]

14/10/2023
Ψηφίζεις Δούκα; Τότε ψηφίζεις Ανταρσύα, δηλαδή Κούρτοβικ, δηλαδή Κουφοντίνα...
Ξέρουν τι κάνουν... Υπάρχουν και ηλίθιοι που τρώνε τους παβλωφισμούς με το κουτάλι...
(για το μόνο που απορώ είναι πώς και δεν έβαλαν, οι αισχροί, το μπλοκ της Κούρτοβικ, ακριβώς δίπλα σ’ εκείνο του Μπακογιάννη)

14/10/2023
Πήγαινα κι εγώ σε «ακατάλληλα» έργα τότε, αλλά όχι με τους γονείς μου...
(Δεν το είχα προσέξει αυτό το γράμμα, όταν είχα κάνει το κείμενο για την «Αναζήτησις...» στο LiFO, αλλιώς κάπου θα το έχωνα ανάμεσα)

9 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πήγαινα κι εγώ σε «ακατάλληλα» έργα τότε, αλλά όχι με τους γονείς μου..."...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.lifo.gr/.../anazitisis-i-cult-tainia-toy...
    «Αναζήτησις...»: Η cult ταινία του Ερρίκου Ανδρέου από το 1972 με την έξοχη μουσική του Γιάννη Σπανού | LiFO

    Nikolas Fotakis
    Αριστούργημα

    Patritsopoulos Nikos
    νικολακηηη,μη βλεπεις τωρα

    Giorgos Mikrogiannakis
    Ταινιάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ψηφίζεις Δούκα; Τότε ψηφίζεις Ανταρσύα, δηλαδή Κούρτοβικ, δηλαδή Κουφοντίνα..."...

    Antreas Ntouskas
    Βλαξ
    Ο τύπος είναι βλαξ

    Stathis Nikokavouras
    1832 -2023....σε 9 χρονια η αγια οικογενεια το μητσοτακεικο κλεινει 200 χρονια σε βουλευτικη και πρωθυπουργικη αλλα και δημαρχειακη παρουσια.να τα χιλιασουν.ελληνας.ο πιο βλακας λαος του πλανητη..δεν υπαρχει σωτηρια.η μονη λυση ειναι η καταργηση των εκλογων και να γινεται η επιλογη τους απο μια ομαδα 20-30 ανθρωπων πραγματικα με αξιες.αυτοι θα επιλεγουν.οχι ο μητσος απο την καρδιτσα που εχασε το σπιτι του και ψηφισε αυτον τον μισητο αγαπητο πως τον λενε.δεν γινεται δεν μπορει να συμβαινει

    Alfani Diakosiapente
    δυστυχως δεν ειναι οι μονοι γονοι και η μόνη οικογενεια που διαφεντευει την χωρα πανω απο 100 χρονια, ψαξε λιγο το κοινοβουλιο και θα δεις ποσοι "κληρονόμησαν" την "δουλεια" του πολιτικου, αντι να ειναι λειτουργημα εχει γινει "θεσουλα" στο δημόσιο με κληρονομικοτητα...

    Stathis Nikokavouras
    ειναι επαγγελμα.οι καραμανληδες εχουν καραβια απο τα μαυρα λεφτα της πολιτικης..βαρβιτσιωτιδες,παπανδρεου,και σια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "«Η πολιτική των ίσων αποστάσεων στο θέμα αυτό είναι πραγματικά εγκληματική"...

    Φώντας Τρούσας
    https://kerkida.gr/.../%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ad%cf%80.../
    Τον έπιασε ο πόνος τον Άδωνη Γεωργιάδη για το Ισραήλ-Δείτε τι έλεγε τότε που ήταν στο ΛΑ.Ο.Σ.

    Bill Orb
    Ή είναι πάντα ένας αντισημίτης κατα βάθος, όσο κι αν το κρύβει. Τα βιβλία του Πλεύρη για τους Εβραίους και τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών πουλούσε απ'το μαγαζάκι του

    Sakis Bwanas
    ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον έχουν συγχωρήσει... Ορίστε λοιπόν μια ωραία ευκαιρία για το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο να βγει και να πάρει θέση για την περίπτωση του αν τον έχει συγχωρήσει όντως - τι, όχι;

    Elias Zaikos
    Άποψη μου είναι πως ο δημόσιος λόγος του Αδώνιδος θα έπρεπε να τελεί υπο απαγόρευση - για το κοινό καλό.

    Φώντας Τρούσας
    Μα αφού γελάμε και το γέλιο μακραίνει τη ζωή...

    Οδυσσέας Μουτάφης
    Όλοι οι φασίστες εμφανίστηκαν ως γελοία υποκείμενα και κάποια στιγμή καταδυναστευσαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Έτσι κέρδισαν ένα κομμάτι στην ιστορικής πραγμάτωσης. Δυστυχώς.

    Γιώργος Βούλγαρης
    Ακριβώς

    Stylianos Gabriel
    Ρε τον "φιλάνθρωπο"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μπράβo στους Αθηναίους, που, έως ώρας, στα μισά τμήματα, στέλνουν τον άχρηστο στο σπίτι του."...

    Γιάννης Φρέρης
    Τελειώνει και το παραμύθι της αποχής.

    Φώντας Τρούσας
    Ψήφισαν οι πάντες Δούκα. ΚΚΕδες, κασιδιαραίοι, οι πάντες, αλλιώς δεν βγαίνουν τα νούμερα.

    Γιάννης Φρέρης
    και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, χαλαροι ότι βγαίνει πήγαν για μπάνιο

    Stathis Nikokavouras
    Σε ολη την ελλαδα σημερα..ο μπακογιαννης τελειωσε.ο τιποτα.βαλε τηλεοραση να δεις φατσες με πονο...τυφλα να εχουν οι δραματικες ταινιες του 60.μαρθα βουρτση..

    Kostas Makris
    Και τώρα το θα γίνει με το περίπατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μπακογιάννη προλαβαίνεις μέχρι τα Χριστούγεννα να ξηλώσεις τον περίπατο"...

    Στέλιος Κραββαρίτης
    Και να αποσύρει λαμαρίνες και μπάτσους από τα Εξάρχεια. Και να αποκαταστήσει τα κλεισμένα μονοπάτια στο Δρακόπουλο. Και και και και και...

    Stathis Nikokavouras
    Ο μεγαλος περιδρομος

    Alexis Tambouras
    Αχάριστοι κι ανικανοποίητοι άνθρωποι όλοι εδώ πέρα , σας βαρέθηκα ! Καλά έλεγε ο Πλάτωνας πως οι ευεργετημένοι είναι πάντα πιό εχθρικοί - και να πως χάνεται τώρα η ευκαιρία να ανασκαφεί και ολη η πολιτεία του μεγάλου αυτού φιλόσοφου !

    Takis Psaltis
    ..... και η μία λωρίδα της στροφής αμέσως από την Αμαλίας προς τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το φανάρι με Ακαδημίας..... (βρίζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Άδωνι για πήγαινε να μάθεις τώρα τον Πελετίδη στην Πάτρα"...

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Πόσο χαίρομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Το ότι χάνεις β γύρο από κάποιον που, στον πρώτο, είχε 14%, δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά"...

    Panos Iliadis
    Καλά θα ήταν να υπήρχε τέτοια συσπείρωση πιο τακτικά...όσο ζούμε ελπίζουμε...

    Kostas Mouk
    Μόνος ένας πανύβλακας θα ένωνε τόσο λαό απέναντι του

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    μόνο ένα αδηφάγο, καταστροφικό κάθαρμα.

    Γιώργος Βούλγαρης
    Σωστότερα

    Hermis Kefalas
    Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα, από την στιγμή που ο δεξιός έβγαλε περιφέρεια από τον πρώτο γύρο. Η αλαζονία τους δε, άφησε πολλούς δεξιούς σπίτι τους (41%) και όλοι αυτοί οι λόγοι που ειπες

    Spyros Marmarinos
    αυτο που δεν εχει ξαναγινει επισηs ειναι οτι η συμμετοχη ειναι στο 27%..... ενω ο Μπακ στο β γυρο πηρε γυρω στoυs 7500 ψηφουs λιγοτερουs !!!!!!! ασ θυμηθουμε οτι το 1990 ειχε συμμετοχη κοντα στο 75% και ο Τριτσηs με 50.1 % κερδισε την Μελινα και πηρε κοντα στιs 200 χιλ ψηφουs...και σημερα ο Δουκαs εκλεγεται με 65 χιλ !!!! μηπωs η μεγαλη νικητρια και ηττημενη ταυτοχρονα των εκλογων ειδικα στουs μεγ Δημουs ειναι η ΑΠΟΧΗ??????

    Γιώργος Βούλγαρης
    Σίγουρα

    Vassilis Serafimakis
    Άντε λοιπόν ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ τέλος!
    ...συγγνώμη, στον σκυλάκο μου μίλαγα, είχα νεύρα, αύριο θα τον πάω κέντρο να κατουρήσει κάτι άσχημο πού'χω βάλει στο μάτι.

    Kostas Drosopoulos
    Με εξαίρεση εκείνους που ψηφίζουν με ποδοσφαιρικους όρους, οι υπόλοιποι που δεν είναι δεδομένοι, δεν μπορούν να ψηφίσουν έναν τόσο αποτυχημένο (και πανάκριβο) δήμαρχο.

    Vassilis Serafimakis
    Ολη σχεδόν η αποχή στην Α' Αθηνών είναι ψήφος κατά Μπακογιάννη - ισοδύναμη με το "μαύρισμα", το μαύρο σφαιρίδιο. Το 1/3 περίπου να είχαν ψηφίσει θα νικούσε ο Μπακογιάννης.
    Δεξιά είναι η Α' Αθηνών. Δεν τούς πήγαινε να ψηφίσουν άλλο κόμμα, απλά. Και γυρίσαν τη πλάτη στον Μπακογιάννη.
    Τρανταχτή σφαλιάρα, σπάνια.

    Maria Kalogeraki
    ...και του δώσαν τα βρακιά του για να πάει στην μαμά του, το περίδρομο να τρώει με το αντιπαθέστατο του το σόι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Όλο το πρωί τα δυο-τρία βασικά φιλοκυβερνητικά σάιτ είχαν τον πόλεμο στη Γάζα πρώτο θέμα και τις εκλογές δεύτερο-τρίτο."...

    Nikos Pratsinis
    Πολύ σωστή/προσεχτική παρατήρηση.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Μόνο για αυτόν τον λόγο δεν πήγαν 7.000 άνθρωποι να ξαναψηφίσουν Μπακογιάννη;
    Πρέπει να υπάρχει και κάτι ακόμα.

    Φώντας Τρούσας
    Αφού λέω "Έτσι, ΚΑΙ τα φιλοκυβερνητικά σάιτ". Βάζω "και"... που σημαίνει ότι αυτός ήταν ένας λόγος.

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    ακριβολόγος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Με λίγα λόγια... Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα δεύτερο άτομο, μετά τον Κασσελάκη, ουρανοκατέβατο, από το πουθενά, που δεν το ήξερε κανένας κ.λπ. αναλαμβάνει μεγάλη θέση εξουσίας"...

    Basiliki Nena
    Εντάξει ο κ. Δούκας δεν είναι και τόσο ουρανοκατέβατος, άλλο άγνωστος στο "ευρύ κοινό" και άλλο ουρανοκατέβατος

    Φώντας Τρούσας
    Στην πολιτική πρώτης γραμμής είναι ουρανοκατέβατος.

    Basiliki Nena
    Εδώ μιλάμε για για Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Φώντας Τρούσας
    Δεν έχει να κάνει

    Dimitris Zouzoulas
    Ψηφίστηκε για δήμαρχος από καθορισμένο εκλογικό σώμα, όχι για αρχηγός κόμματος. Δεν είναι το ίδιο

    Φώντας Τρούσας
    Δεν είπα ότι ο Δούκας πρέπει να είναι αρχηγός του νέου κόμματος

    Anastasia Rouchota
    Συμφωνώ απολύτως.Διαυγής ανάλυση και πρόταση.Άρα θα εισακουσθεί;Ας το ελπίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή