Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 545

25/10/2023
Το ότι υπάρχουν συριζαίοι που πέφτουν απ’ τα σύννεφα μετά από τις δήθεν αποκαλύψεις Ψαρρά το λες και ορισμό του φαρισαϊσμού.

25/10/2023
>>Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τοποθετηθεί επί των καταγγελιών του Πάνου Σκουρλέτη περί «υπογείου μηχανισμού μαύρης προπαγάνδας»<<
Καλούν για «υπόγειους μηχανισμούς» οι άνθρωποι, που παρακολουθούσαν μέχρι και τις μανάδες τους.
Γεια σου ρε Σκουρλέτη γίγαντα. Μεγάλε ΠαΣαδόρε (εκ του ΠΣ).

25/10/2023
Πολύ καλό το νέο LP των Rolling Stones, το άκουσα πριν από 3 μέρες. Στέλνει όλο το ροκ από το '90 και μετά για βρούβες.

25/10/2023
Τo πρόβλημα του Φίλη, το είπε ο ίδιος, είναι πως δεν πρέπει ν’ αφήσουμε την αριστερά, στην Ελλάδα, να την μονοπωλεί το ΚΚΕ.
Ο άνθρωπος ζει ακόμη με το σύνδρομο της διάσπασης του ’68. Θεωρεί το 2% του ΚΚΕ εσωτ. της δεκαετίας του ’70, ως τον πυρήνα και τον προμαχώνα του... δημοκρατικού σοσιαλισμού στη χώρα και φοβάται πως κάθε επιπλέον παρέκκλιση προς τα δεξιά (μετά απ’ όσα ελεεινά και προσβλητικά για τις ιδέες της αριστεράς συνέβησαν επί διακυβέρνησης Σύριζα) δικαιώνει ουσιαστικά το ΚΚΕ, που αποκαλούσε ανέκαθεν το «εσωτερικό» (και σωστά) δεξιά οπορτουνιστική ομάδα.
Το ότι ο Φίλης, μέσα στο συνομωσιολογικό νεφέλωμα που ζει –πως κάποιο αμερικανάκι με στοιχεία Τραμπ και Μπάιντεν (ταυτόχρονα), μας ήρθε φυτευτό από εξωθεσμικά και οικονομικά κέντρα και συμφέροντα, κρύβοντας το πραγματικό του πρόσωπο (λες και υπάρχει τίποτα κρυφό στην εποχή του ίντερνετ), έχοντας ως στόχο τη διάλυση τού... ριζοσπαστικού Σύριζα– δεν βλέπει πίσω απ’ όλα όσα λέει το ΚΚΕ το λες και ευτύχημα.

24/10/2023
O Καραμαλής καπνίζει ; Έχω αυτή την απορία... (γέλιο)

24/10/2023
Αυτά λέγανε το 2014 και όταν έγιναν κυβέρνηση, ένα χρόνο αργότερα, έκαναν τα αντίθετα και μετά τους ενοχλεί ο Κασσελάκης που έλεγε τα ίδια πάνω-κάτω και το 2014 και τώρα. Σχίζο.

24/10/2023
Παρατηρείται κι αυτό. Αυθεντικός δίσκος βινυλίου από το 1974 να βρίσκεται με 5-10 ευρώ και η αντίστοιχη CD-επανέκδοση να κάνει 70...
[πες κι εσύ]

24/10/2023
Μετά την πανωλεθρία του μητσοτακισμού στις δημοτικές/περιφερειακές οι καραμαλήδες προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, για την επόμενη μέρα... Οι ευθύνες, όμως, του βούδα για τη διάλυση του καραμαλικού στρατοπέδου και τη συμπόρευσή του, χωρίς δικό του λόγο, με μια κυβέρνηση, που κατηγορείται για όλα αυτά τα «τέρατα» που συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία 2-3 χρόνια και που δεν σχετίζονται όλα με τις φυσικές καταστροφές, είναι μεγάλη. Κυρίως, γιατί αφήσανε τη λαϊκή δεξιά να την εκφράσει η ακροδεξιά του Βορίδη και του Άδωνι. Δεν ξέρω αν μπορούν πια να το γυρίσουν το παιγνίδι... Ας το ελπίσουμε, ότι μπορεί να ανασυσταθούν, γιατί μετά τη διάλυση που επικρατεί στο σύριζα είναι η μόνη μας ελπίδα... (γέλιο)

24/10/2023
Αυτά που συμβαίνουν στο σύριζα είναι ντροπή για τη δημοκρατία.
Υπάρχει ένας εκλεγμένος πρόεδρος, που μεταμόρφωσε μια αδιάφορη εκλογική διαδικασία (στην οποία θα πήγαιναν να ψηφίσουν τρεις κι ο κούκος) σε πολιτικό γεγονός, λαμβάνοντας το 56% των ψήφων και αντί να σεβαστούν την απόφαση του κόσμου, επιδεικνύοντας μια στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, αφήνοντάς τον τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές να παρουσιάσει ό,τι έχει να παρουσιάσει (και αν το κόμμα πάει χειρότερα τότε να απολογηθεί) εκείνοι του σκάβουν καθημερινά το λάκκο. Δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα.
Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό σε κανένα κόμμα, με πρόσφατο εκλεγμένο από τη βάση αρχηγό, ποτέ δεν έχει απαξιωθεί έτσι αρχηγός κόμματος, με πυρ ομαδόν από τη μέρα που εκλέχτηκε.
Προσωπικά θεωρώ τελείως σαθρές και υποκριτικές τις δικαιολογίες περί νεοφιλελέδικων απόψεων του Κασσελάκη κ.λπ. (ο Σύριζα ως κυβερνώσα «αριστερά» εφάρμοσε ακραιφνείς νεοφιλελέ πολιτικές σε πολλές διαστάσεις της καθημερινής ζωής), με το θέμα να αγγίζει, πλέον, τα όρια της ομοφοβίας. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

23/10/2023
>>Ελαιόλαδο: 170 με 200 ευρώ για έναν τενεκέ λάδι στην Κρήτη<<
>>Αύξηση 80% στη χονδρική ρεύματος - Στα 138 ευρώ για τη Δευτέρα με το αέριο στην πρώτη θέση της παραγωγής<<
>>Στέγαση: «Φωτιά» οι τιμές των ενοικίων σε όλη την Ελλάδα<<

Τρελός είναι ρε ν’ αφήσει τα 20 χιλιάρικα το μήνα, για ν’ ασχοληθεί με τούτα ; Γελοίος είναι, ηλίθιος δεν είναι.

23/10/2023
>>Κούλογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα τελείωσε -Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ<<
[25 Σεπτ.]
Τον είχα κράξει τότε και τώρα το άλλαξε...
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02zfUMjM6X2fZxtXX7PTMojTLnf88PsEb4oG7ZJdkoEC2H3VafNB1cJSpEJgRC1kmbl&id=100014406333349&locale=el_GR
>>Κούλογλου, μετά την αποχώρηση: Δεν ήθελα να παίζω σε σίριαλ του Netflix, ο ΣΥΡΙΖΑ από ροκ το γύρισε στο καλαματιανό<<
[σήμερα]
Ναι αλλά ο μπαρμπα-Στέλιος δεν ξέρει ότι υπάρχει και ροκ καλαματιανός...
[άκου στα σχόλια]

22/10/2023
Ήθελα να βάλω και μερικά 45άρια στη λίστα, από το 1973, έτσι για ορντέβρ. Μερικά, που μου αρέσουν, για κάποιους λόγους (όχι τα «καλύτερα» αναγκαστικώς). Δεν το έκανα. Το κάνω από εδώ...
Κατά τα λοιπά όποιοι-ες δεν είδαν το κείμενο, το πρωί, το βλέπουν τώρα...
1. George Loukas: Πώς το μπορείς (I will understand)/ Πόσο σαγαπώ (Try) [Sparta]
2. Ορχήστρα Fantastic: Άσπρο άλογο / Το κορίτσι του δάσους [Φαντάζιο Δίσκοι]
3. Πασχάλης: Πατέρας και γυιός / Ωσανά [Philips]
4. Πελόμα Μποκιού: Οι μάγοι / Προγραμματισμός [Lyra]
5. Γιάννης Τριδήμας & Τερμύτες: Εγώ που σ’ αγαπώ / Η γεννιά μας [Fantasia]

22/10/2023
Όταν π.χ. γράφω για τον «Μπάλλο» του Σαββόπουλου, ψάχνω να δω συνεντεύξεις του από τότε, για να δω πώς σκεφτόταν γενικότερα, ώστε να πλαισιώσω ακόμη πιο σωστά εκείνα που θα διατυπώσω. Αν θέλω να «θάψω» όμως τον Σαββόπουλο δεν θα ψάξω να βρω τι έλεγε το ’71 ή το ’81, για να το αντιπαραβάλλω με κάτι σημερινό.
Αυτό προσπαθώ να το κάνω με όλους, ακόμη και με τον Μαστοράκη ας πούμε. Αν θέλω να «θάψω» το Μαστοράκη θα το κάνω για κάτι που λέει τώρα, και όχι για κάτι που έλεγε το ’67 ή επί Πολυτεχνείου. Εκείνα που έλεγε τότε θα φροντίσω να τα ενσωματώσω μέσα σε κείμενα, που να αφορούν στη συγκεκριμένη εποχή. Γι’ αυτό και την είχα «πέσει» από εδώ στον Ψαρρά, όταν έγραφε τέτοιες σαχλαμάρες για τον Μαστ τού σήμερα (δες στο λινκ).
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0jDBkXGtKLJ3x1HzCKpHxrCKaZC88WnsQTgE791dfh1DeT6ehfqCPyF6SbybGBR3rl&id=100014406333349&locale=el_GR
Γενικά, αυτό που έκανε σε σχέση με τον Κασσελάκη ο Ψαρράς εγώ το θεωρώ ντροπιαστικό και σφόδρα υστερόβουλο, καθώς η ΕφΣυν επέλεξε να παίξει ρόλο καραδεξιάς φυλλάδας, εποχής... ελεύθερου ρύπου. Ελύθερου τύπου ήθελα να πω.
Αν θες να κρίνεις τον Κασσελάκη κρίνε τον για όσα λέει τώρα. Αν θες να κρίνεις εκείνα που έλεγε το 2007 ή το 2012 κάνε ένα κείμενο π.χ. για το πώς αντιμετώπιζε η ομογένεια την ελληνική κρίση και πώς τοποθετούνταν διάφορα στελέχη της στον τότε ομογενειακό τύπο. Αυτό για μένα είναι το τίμιο.
Πέραν τούτων, και για να πω δυο λόγια για την ουσία του πράγματος, εμένα δεν με εντυπωσίασαν καθόλου όσα έλεγε παλιά ο Κασσελάκης. Τέτοια λένε και έχουν εφαρμόσει (ακόμη χειρότερο αυτό) ουκ ολίγοι της «σύγχρονης αριστεράς».

21/10/2023
Για κάποιο παραστράτημα,
για μια συκοφαντία,
οι φίλοι τον μισήσανε
κι οι πόρτες όλες κλείσανε
Άραγε ποιος να ’ναι αιτία
μέσα σ’ αυτή την κοινωνία

Εκπληκτική στροφή του λαϊκού τραγουδιού, που την συναντώ συχνά μπροστά μου – και σε διάφορα που ζω ή πέφτουν στην αντίληψή μου, και σε διάφορα που γράφω.
Ο Κώστας Μάνεσης ήταν τεράστιος στιχουργός, εφάμιλλος της Παπαγιαννοπούλου, του Βασιλειάδη και του Βίρβου.κ

14 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Για κάποιο παραστράτημα / για μια συκοφαντία"...

    Γιώργος Σκιάς
    Είναι το τραγούδι που είχε επιλέξει ο Ηλίας Πετρόπουλος για να ακουστεί στην τελετή πριν την αποτέφρωσή του.

    Γιώργος Σκιάς
    Η όλη φάση απαθανατίζεται στο ντοκιμαντέρ "Ηλίας Πετρόπουλος. Ένας κόσμος υπόγειος" της Καλλιόπης Λεγάκη. Πολύ ενδιαφέρον, αναζητήστε το.

    Φώντας Τρούσας
    Πρέπει να το έχω και σε DVD, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες

    Νίκος Μπλέτσας
    Ένας αλήτης πέθανε - Μουσική: Κώστας Καπλάνης .

    Costas Papaoikonomou
    Τουλάχιστο προσβλητική η σύγκριση με την Ευτυχία Παπαγιαννοπουλου. Γνωμη μου, με συγχωρείτε κιολας.
    https://youtu.be/zrGLTI4jYwg?si=jjH8C3fhXijvrB_i
    Βίκυ Μοσχολιού - Σταύρος Ξαρχάκος - Ο χάρος - Official Audio Release
    Ούτε σε 7000 χρόνια δεν έγραφε τέτοιους στίχους ο Μάνεσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Όταν π.χ. γράφω για τον «Μπάλλο» του Σαββόπουλου, ψάχνω να δω συνεντεύξεις του από τότε"...

    Vassilis Serafimakis
    Το τί έγραφε παλιά ο Κασσελάκης ήταν έκπληξη γιά μένα. Τον έκοβα γιά τυπικό Αμερικάνο liberal αλλά είναι φανερό ότι είναι, ή μάλλον/τουλάχιστον ήταν, νεοφιλελευθέρων απόψεων.
    Θεωρώ υποχρέωσή του να εξηγήσει και να εξηγηθεί. Αν έχει αλλάξει θέσεις, που θα πρέπει να τις έχει αλλάξει ριζικά, ας το διηγηθεί --κακό δεν είναι να αλλάζεις απόψεις! (Κι εγώ μέχρι πριν κοντά 20 χρόνια στην Αυστριακή περιοχή σχεδόν ήμουνα, διότι δεν μ'ενδιέφεραν τα κρατικά οικονομικά. Μόνο τα ιδιωτικά/εταιρικά.) Αλλά να μιλήσει ανοιχτά και διεξοδικά.
    ΥΓ Συγχαρητήρια διότι γιά άλλη μία φορά είσαι προς πάσα κατεύθυνση αδίστακτος. Ειδικά τό περί εκπομπής Μαστοράκη γιά Πολυτεχνείο είναι γιά βραβείο δεοντολογίας. Ζείς όμως σε χώρα τής προχειρότητας και τής τσαπατσουλιάς.

    Alexis Tambouras
    "Καμαρώνει πάντα η Μυλωνού
    Για τον άντρα της και χαίρετε
    Μα η γνώση συχνάζει αλλού
    Όπως συνήθως ίσως ξέρετε
    Ηχούν 'σάλπιγγες του ουρανού'
    Με ήχο που κανένας δεν ακούει
    Μα σ' όποιον διαθέτει λίγο νού
    Κραδασμός αληθινός προσκρούει"
    Δεν υπάρχει υψηλότερο φρόνημα
    από την ορθή σκέψη ! Kαι σ'αυτό τολμώ να πώ ο Φώντας κάνει , για μια ακόμη φορά , επίδειξη δύναμης !
    Σημαντικότατο άν λάβει κανείς υπόψη πως από αυτά που λέγονται και γράφονται στα πέριξ , κινδυνεύει κανείς να χάσει το μυαλό του συνήθως . Ευτυχώς που κάποιος κρατά ένα φάρο αναμμένο μέσα στη σκοτοδίνη των καιρών .
    Διάβασα επίσης και το σχόλιο του Κώστα Φέρη στην προηγούμενη ανάρτηση του Φώντα που αναφέρεται πιο πάνω . Το σχόλιο αυτό πραγματεύεται την επίμαχη εκπομπή του Μαστοράκη της βραδιάς του Πολυτεχνείου και ομολογώ πως από τις άπειρες αναφορές για αυτή την εκπομπή, από όσες έχω διαβάσει , περιγράφει ακριβώς τί συνέβη - κάτι που πουθενά αλλού δεν έχω δεί γραμμένο με τέτοια ακρίβεια .

    Kostas Vlahopoulos
    Κατά την γνώμη μου το επιχείρημα αυτό δεν ισχύει για δύο λόγους. Αφενός, γιατί από την ομιλία του στον ΣΕΒ φαίνεται ότι grosso mondo δεν έχει αλλάξει απόψεις και παραμένει σε ένα νεοφιλελεύθερο αφήγημα-αφήγημα υπέρ των αγορών. Αφετέρου, γιατι το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησαν και στελέχη της ΧΑ, όπως Παππάς και Μιχαλολιάκος, ότι δηλαδή τα γραπτά τους που εξυμνούσαν τον Χίτλερ ήταν γραπτά της νιότης τους και ότι τώρα άλλαξαν και δεν τα ενστερνίζονται πλέον.

    Φώντας Τρούσας
    Αν δεν κάνω λάθος οι χρυσαυγίτες δεν μπήκαν φυλακή επειδή ήταν ναζιστές κι έγραφαν ό,τι έγραφαν το 1980, αλλά επειδή δρούσαν σαν εγκληματική οργάνωση σκοτώνοντας ανθρώπους. Εγώ έχω διαμορφώσει ξεκάθαρη άποψη για τον Κασσελάκη και ξέρω τι είναι. Τον θεωρώ δε πιο τίμιο από τον Τσίπρα. Το γιατί δεν τον αποδέχονται, τώρα, οι δηθεναριστεροί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    Kostas Vlahopoulos
    δεν μίλησα για το εγκληματικό μέρος της υπόθεσης. Σε συνεντεύξεις τους όταν τους ρωτούσαν για αυτά τα κείμενα απαντούσαν με τον τρόπο που ανέφερα πιο πάνω

    Φώντας Τρούσας
    Και λοιπόν; Κι εγώ είχα θάψει τα Αστρόνειρα το 1996 και τώρα τα λιβανίζω.

    Kostas Vlahopoulos
    Εσύ μπορεί να άλλαξες άποψη, και καλά έκανες. Οι χρυσαυγίτες δεν άλλαξαν, και μάλλον ούτε ο Κασσελάκης, γιαυτό αναφέρθηκα και στην ομιλία του στον ΣΕΒ

    Φώντας Τρούσας
    Οι άνθρωποι το ξαναλέω αλλάζουν απόψεις μέσα στα χρόνια. Εντάξει, κάποιοι μπορεί να μην αλλάζουν. Δεν ξέρω αν ο Μιχαλολιάκος το 2013 ευλόγαγε κάθε βράδυ τους Ναζί, όπως έκανε το 1980. Ξαναλέω πως αυτοί δικάστηκαν για τα εγκλήματα που έκαναν, και όχι για το τι έγραφαν πριν από δεκαετίες. Και για τον Κασσελάκη ξαναλέω πως αυτά που λέει είναι συμβατά με τη "σύγχρονη αριστερά". Τουλάχιστον αυτός δεν κρύβεται.

    Vassilis Serafimakis
    Κασσελάκης:
    https://fb.watch/nR8V-T7NRg/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ήθελα να βάλω και μερικά 45άρια στη λίστα, από το 1973, έτσι για ορντέβρ"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=WQiRTmdEL5A
    ΦΩΤΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΣ & FANTASTIC - ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=TB26b0sMiLI
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΔΗΜΑΣ & ΤΕΡΜΙΤΕΣ - ΕΓΩ ΠΟΥ Σ' ΑΓΑΠΩ
    https://www.youtube.com/watch?v=CHt4q7M4DzA
    George Loukas - Try To Understand.wmv.1973
    https://www.youtube.com/watch?v=B18mPx65HSM
    Πελόμα Μποκιού - Οι Μάγοι | Official Audio Release
    https://www.youtube.com/watch?v=3MQSWH553n8
    Πατέρας και Γιος – Πασχάλης

    John Malisianos
    Εν τω μεταξύ το "Πατέρας και γυιός" υπήρχε σε δύο διαφορετικές ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν παράλληλα σχεδόν στο 45άρι. Με το "Ωσανά" να παραμένει ίδιο ακριβώς. Ανέκαθεν ήθελα να μάθω το... background story πίσω από αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Κούλογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα τελείωσε -Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ<<"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=008DSG5VrCQ
    Mimis Plessas - Kalamatiano (Dance Of Kalamata)

    Δημήτρης Ρουσόπουλος
    https://youtu.be/GP_zm-dHDwU?feature=shared
    Τσάμικο Ρόρι Γκάλαχερ Ντου Γιου Ρηντ Μη, ρε;

    Φώντας Τρούσας
    Έπαιζε και Χιώτη ο Rory...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0wCdsf6gF2Yjms5vumqFG8Ao3TXB7B1dFWF8QzVsebBXN1FXhkN6NHy13jVvV5mdCl&id=100014406333349&locale=el_GR

    Sotos Asotos
    "Κριμα καπετανιο" που ελεγε και ο Τζιμακοs.Μετα το αρμεγμα των μισθων του ευρωβολευτη
    ηρθαν οι θεωριεs.

    Kwstas Agas
    https://youtu.be/Ab3Acmb08DA?si=sYFrda1Sxg6Gc-K0
    Δεν αποκλείεται να το γύρισε στο Καλαματιανό, πλην όμως να παραμένει ροκ!! Διότι ο συγκεκριμένος ρυθμος του καλαματιανού (τζουμ - παμ - παμ - παμ... τι να κάνουμε, ως αυτοδίδακτος μουζικάντης - τραγουδοφτιάχτης έτσι τον εχω στο μυαλό μου) ανιχνεύεται σε μερικά τραγούδια από το χώρο της προγκρεσσιβ ροκ στις αρχές των 70ς!! Σε τέτοιο ρυθμό είναι γραμμένο το παρακάτω πολύ αγαπημένο τραγούδι των Caravan!! Καλαματιανός - Καντερμπουριανός!!
    Hello Hello

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλιο από το fb στο ποστ ">>Ελαιόλαδο: 170 με 200 ευρώ για έναν τενεκέ λάδι στην Κρήτη<<"...

    Nikos Papoulias
    Δεν πειράζει,θα μας σώσει ο Κασσελακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αυτά που συμβαίνουν στο σύριζα είναι ντροπή για τη δημοκρατία"...

    Noni Stamatelou
    Μπράβο κύριε Τρούσσα!

    Apostolos Katsas
    Εγώ θεωρώ ότι δε μπορούν να δεχτούν, ούτε καν να πιστέψουν ότι έχασαν και μάλιστα από έναν μέχρι χτες άγνωστο.

    Stathis Nikokavouras
    Δεν αντεχουν .θα φανε πρωτα φαπες η γιαουρτι στραγγιστο και μετα διαγραφη.

    Θοδωρής Σουρβίνος
    Ειναι τοσο κλεισμενοι στην κοσμαρα τους, που δεν τους νοιαζει αν ολη η ελλαδα καταλαβαινει πως το κανουν για να κρατησουν το κομμα σε βολικους γι’αυτούς δρομους (που οδηγησαν το κομμα σε συντριβές).
    Και σαφως και δεν τους νοιαζει η χωρα σαν πολιτες και συνολο, ουτε εχουν καποια επαφη με την πραγματικοτητα της, αλλα μονο τα δικα τους κομματικα στεγανα (κι εννοω τ’ απολυτα δικα τους, οχι του συριζα). Θλιβερό.

    Pantelis Tsalouchidis
    Δε χρειαζονται φωνές και καταδίκες. Όσοι είναι να φύγουν, θα φύγουν. Και πολύ καλά θα κάνουν γιατί η εικόνα της ηγεσίας του κόμματος είναι τέτοια που δεν έχει καμία σχέση με ΣΎΡΙΖΑ και με αριστερά συνολικά. Άλλο πράγμα η ήττα και άλλο η γελοιοποίηση. Αρκεί να θέλει κανείς να τη δει.
    ΥΓ: θυμάμαι πολύ καλά τι πίστευα στα 15, 25,35,45,55. Για τα 5 δεν θυμάμαι μόνο

    Stathis Nikokavouras
    Τωρα φωντα.23,40...τους διεγραψε......Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.
    Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.
    Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.
    Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
    Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.
    Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
    Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη.
    Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση:
    Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας.

    Lefteris Karkas
    Και μάλιστα στελέχη που έφτασαν τον Σύριζα χαμηλά..

    Bill Mihalopoulos
    Τέτοια χάλια!!;; Μόνο λύπη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μετά την πανωλεθρία του μητσοτακισμού στις δημοτικές/περιφερειακές οι καραμαλήδες προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, για την επόμενη μέρα..."...

    Kostas Makris
    Δυο σόγια θα μας κυβερνάνε ; Είμαστε άξιοι της τύχης μας

    Φώντας Τρούσας
    Δεν είναι ανάγκη να λέγεσαι Καραμαλής, για να είσαι καραμαλικός...

    Koma Gaeshi
    Μεγαλώνουν τα παιδιά, πρέπει να βολευτούν και αυτά σιγά σιγά σε θεσούλες, το άλλο σόι έχει πιάσει όλα τα πόστα.

    Andreas Varangoulis
    Στην θέση του βούδα μπορεί πλέον να μπει αλλαγή ο Τσίπρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ "Παρατηρείται κι αυτό. Αυθεντικός δίσκος βινυλίου από το 1974 να βρίσκεται με 5-10 ευρώ και η αντίστοιχη CD-επανέκδοση να κάνει 70..."...

    Aeipote Panta
    Όπου σε πετύχουν! Ψάξιμο και πάλι ψάξιμο!

    Labis Vasilatos
    Όλα μπορούν να συμβούν...

    Panos Iliadis
    Ελεύθερη αγορά...νέοφιλελε καταστάσεις

    Γιάννης Φρέρης
    A.Π. Αμα πιάσει

    Jonathan Tassis
    Και πολύ συχνά μάλιστα...

    Φώντας Τρούσας
    Με κάτι Ρακιντζήδες από late 80s early 90s συμβαίνει, αλλά το παρατηρώ ακόμη και σε λαϊκά, και σε άλλα

    Jimmy Manolakos
    Ποιος ειναι αυτός Φώντα;

    Γιάννης Παναγιωτάκης
    Εξηγείται εύκολα. Όταν άρχισε το λανσάρισμα των CD ελληνικού καταλόγου (αρχές με μέσα 90s), βγήκαν για πρώτη φορά πολλές επανεκδόσεις σε CD (κυρίως άλμπουμ από προσωπικές δισκογραφίες). Τα αντίτυπα ήταν 1000 ή ,συνηθέστερα, 500. Αυτά αν δεν εξαντλούνταν μέσα στον πρώτο χρόνο είτε καταργούνταν είτε απλώς δεν επανεκδίδονταν. Έτσι εξηγείται ότι άλμπουμ του Διονυσίου, της Διαμάντη, του Φίλιππου Νικολάου (ενδεικτικά) που είχαν πουλήσει 50000 αντίτυπα σε LP και κασετα να είναι πανάκριβα σε CD, γιατί απλώς είχαν εκδοθεί ελάχιστα και δεν επανεκδόθηκαν ποτέ.

    Φώντας Τρούσας
    την ξέρω την εξήγηση, αλλά δεν την αποδέχομαι.

    Γιάννης Παναγιωτάκης
    , το θέμα είναι γιατί υπάρχουν αυτοί που τα δίνουν. Αν δεν υπήρχαν, δε θα βλέπαμε και τέτοιες τιμές.

    Φώντας Τρούσας
    Δεν τα δίνουν. Το ότι τα δίνουν ένας-δύο δεν σημαίνει ότι "τα δίνουν". Το να κυνηγάς τους ένας-δύο είναι γελοίο (και άλλα πολλά).

    Vasilis G. Tatsis
    Μεγάλυτεροι μαυραγορίτες απ' τους Έλληνες πωλητές στο discogs δεν υπάρχουν....

    Φώντας Τρούσας
    Δεν είναι όλοι, είναι όμως πολλοί, που έχουν αδικαιολόγητες τιμές

    Πετρος Μιχελιουδης
    Προφανώς υπαρχουν αγοραστές που δεν έχουν πικάπ εκει απευθύνονται

    Φώντας Τρούσας
    Με 70 ευρώ παίρνεις δύο πικάπ και τον αυθεντικό δίσκο. Εντάξει πρέπει να έχεις και ενισχυτή και ηχεία

    Πετρος Μιχελιουδης
    οκ αλλα δε λεει κάτι για τις νεες γενιές η μη συλλέκτες βινυλίου μεχρι κ για θεμα χώρου μπορούμε να πουμε

    Φώντας Τρούσας
    οι νέες γενιές δεν παίρνουν CD, δεν το ξέρουν καν. Αυτά τα CD, που λέω εγώ, απευθύνονται σε γέρους. Τέλος πάντων σε από 50 και πάνω.

    Nikos Kouteris
    Έχω ένα φίλο που μάζευε σε cd μόνο, live από Έλληνες λαϊκούς καλλιτέχνες, φαντάζομαι ότι θα έχει μια περιουσία τώρα

    Sakis Bwanas
    και στον Αγιο Κωνσταντινο (Ομόνοια) πουλούσαν cd ηχογραφημένα απο πανηγύρια - τρελλά bootleg!

    Panagiotis Manopoulos
    Φαινόμενο που αφορά μόνο Ελληνικές κυκλοφορίες. Μέχρι να βρεθεί ένας χριστιανός να ριπάρει σωστά ένα από αυτά και να το αφήσει να πετάξει ελεύθερο στο ιντενρνετ.

    Stelios Apostolopoulos
    Ίσως είναι κάποιοι που μαζεύουν δισκογραφίες αλλά και τις εκδόσεις από Έλληνες τραγουδιστές σε Cd και προκειμένου να τις συμπληρώσουν τις χοντροπληρώνουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Αυτά λέγανε το 2014 και όταν έγιναν κυβέρνηση, ένα χρόνο αργότερα, έκαναν τα αντίθετα"...

    Mike Beles
    Αλλο το τι λες και αλλο αν γινονται αυτα που λες..!!!Στο Ελαδισταν εισαι οτι δηλωσεις και αυριο να δηλωνεις τα αντιθετα..!!

    Tanas Atanasoff
    Φυσικά και γίνονται. Απλά δεν τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό τον βρίζουμε, εκτός των άλλων.

    Mike Beles
    και γιατι δεν τα εκανε.? Να παρει και τη δοξα.?...

    Tanas Atanasoff
    διότι δεν ήθελε ο ίδιος..? διότι δεν τον άφησαν? διότι τον εκβίασαν? διότι ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ουσιαστικά πως να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και τελικά την πάτησε, μένοντασ σε μεγάλα λόγια? Πολλά μπορεί να πει κάποιος.. Ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. Ένα είναι το θέμα, τελειώσαμε...

    Nickos Ventouras
    Λογικό ακούγεται. Αυτοί υποτίθεται το έκαναν υπό Γερμανική πίεση και με βαριά καρδιά, και παλεύοντας και για κάνα πιο αριστερό μέτρο ― μαλακία ή όχι, αυτή είναι η δικαιολογία τους, ενώ τώρα λέει που δεν θα είχαν την πίεση των Μνημονίων θα έφερναν τον σοσιαλδημοκρατικό παράδεισο!
    Ο άλλος ήταν και είναι νεοφιλελέ μπούλης με επιχειρήματα τζημερο-δαπίτη, άσχετος με το κόμμα, άσχετος με την πολιτική, άσχετος με την αριστερά, άσχετος με την Ελλάδα, lifestyle ψώνιο, χειρότερος διακοπεδίστας από τον Κούλη, που είδε φως και μπήκε σε μια συλλογική επιχείρηση κομματικού αυτο-ακρωτηριασμού («να βάλουμε έναν σαν παίχτη του Survivor μπας και νικήσουμε τον Μητσοτάκη»)...
    Δηλαδή μπροστά στον Κασελάκη, ακόμα και οι πιο ξεφτίλες του 2015-2019 είναι Τσε Γκεβάρα.

    Babis Seltsikas
    Είτε έτσι είτε αλλιώς ο Σύριζα συρικνώνεται, ο Ανδρουλάκης φαντάζει λιγοστός, το ΚΚΕ αρκείται στην γκρίνια. Και θα έχουμε μιά δεξιά που θα κάνει ότι θέλει τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτός μάλλον είναι ο λόγος που ο κόσμος ψήφισε Κασσελάκη, μπας και κάνει εστω κάτι λίγο. Γιατί την Αχτσιόγλου η ΝΔ την είχε χαρακτηρίσει διαχειρίσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλιο από το fb στο ποστ "O Καραμαλής καπνίζει ; Έχω αυτή την απορία... (γέλιο)"...

    Bakilos George
    Όχι βρε απλά που και που κάνει καμία πίπα magic life.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τo πρόβλημα του Φίλη, το είπε ο ίδιος, είναι πως δεν πρέπει ν’ αφήσουμε την αριστερά, στην Ελλάδα, να την μονοπωλεί το ΚΚΕ"...

    Silia Psychi
    μονο αληθειες σε αυτο τον τοιχο

    Lefteris Rodion Raskolnikov
    Ας τους διώξει ή ας φύγουν. Ήταν όλοι τους ανέκαθεν βαρετοί. δεν υπηρέτησαν και τίποτα κοινωνικά αριστερό παρά μόνο κλασικές προκαταλήψεις. Η γνώμη μου είναι πως αφού είδαν πως δέχονται πιέσεις ανυπέρβλητες και από το εσωτερικό δεξιό μιντιακό σύστημα επί υπογραφής μνημονίων και Σοϊμπλε κτλ να είχαν παραιτηθεί ως κυβέρνηση. Μια αριστερά που θα είχε σεβαστεί τον εαυτό της θα είχε σεβασμό σήμερα και από τους πολιτες.

    Pantelis Tsalouchidis
    Διαφωνώ σε όλα αλλά ξέρω πως άκρη δε θα βγει σε συζήτηση για τόσα θέματα που άνοιξες.

    Φώντας Τρούσας
    Αποκλείεται να διαφωνείς, όμως, σ' αυτά που λέω ότι λέει ο Φίλης, γιατί τον άκουσα με τ' αυτιά μου να τα λέει.

    Pantelis Tsalouchidis
    πέρα από το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που απέμεινε να θυμίζει κάτι από αριστερά στο κοινοβούλιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Michalis Matthaiou
    Oύτε την τυφλομάρα τους τόσα χρόνια δεν βλέπει,"ριζοσπαστική αριστερά''μη χέσω,πως περίμενε ότι θα πάει αυτό δηλαδή; Πριν με τον Αλέξη ήταν αριστερά και τώρα χάλασε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πολύ καλό το νέο LP των Rolling Stones, το άκουσα πριν από 3 μέρες. Στέλνει όλο το ροκ από το '90 και μετά για βρούβες"...

    Γιώργος Πήττας
    Δεν το έχω ακούσει ακόμα στο σύνολό του- λάτρεψα το Sweet Sounds of Heaven (κυριολεκτικά) και απόλαυσα το Angry.

    Labis Vasilatos
    υπάρχει όλο στο youtube!

    George Ioakeimidis
    Το ακούω τώρα. Αυτή τη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stelios Papastilianos
      το Ροκ ξυπνησε ...δεν υπαρχει .. το ακουω στο spotify και τρεχω να αγορασω το βινυλιο πωπω πανω απο 10 χρονια εχω να αγορασω βινυλιο

      Kwstas Agas
      Σήμερα το πρωί, κάνοντας τις οίκοθεν εργασίες μου, άκουγα τα τραγούδια από το ΥΤ (το οποίο ΥΤ πλέον μας δίνει όλου του κόσμου τα τραγούδια στο πιάτο, στερώντας τη μαγεία που μας έδινε η "αίσθηση του μυστηρίου" μέχρι να αποκτήσουμε τον δίσκο μαζεύοντας δεκαρικο - δεκαρικο το γονεϊκό χαρτζιλίκι και βάλουμε τον δίσκο στο πικάπ για πρώτη ακρόαση)!! Και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το παρακάτω, στο οποίο συμμετεχουν Stevie wonder & lady Gaga!!!
      https://youtu.be/ppzEXiWE6Z4?si=rJ-b8vShRNYX8iOb
      Sweet Sounds Of Heaven

      Γιάννης Φρέρης
      Σε άλλη μορφή δεν είναι διαθέσιμο; μόνο βινύλιο;

      Panagiotis Syros
      και σε CD, και σε download

      Takis Akkos
      Stones legend...80 αρηδες που παίζουν ροκ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ με ριφς α λα Κιφ.Οι νεώτεροι τρώνε τη σκόνη τους κ είναι λυπηρό αυτό:Το απλό και λιτό αλλά συμπαγές είναι το δύσκολο....

      Διαγραφή
  13. Σχόλιο από το fb στο ποστ ">>Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ"...

    Nikos Barpakis
    Πετσας.
    Θα το λεω μέχρι να βγούμε στις 100 χώρες της ελευθερίας τύπου στον κόσμο.
    Ναι. Παρακάτω είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή