Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 540

6/10/2023
Μου άρεσε σε πολλές ταινίες της η Χρονοπούλου, αλλά στις περισσότερες δεν ήταν βασική πρωταγωνίστρια – έχει σύντομους ή τέλος πάντων πιο σύντομους ρόλους, καθώς σκεπάζεται από άντρες ηθοποιούς ή και από γυναίκες. Στα «Κόκκινα Φανάρια» είναι η Καρέζη, στο «Φόβο» είναι ο Ανέστης Βλάχος, στο «Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» και στους «Αδίστακτους» είναι ο Κούρκουλος, αλλού είναι η Λάσκαρη μπροστά κ.ο.κ.
Κοιτώντας τη φιλμογραφία της θα πω πως η κορυφαία ταινία της, για μένα, ήταν «Το Παρελθόν μιας Γυναίκας» του Δαλιανίδη, σε ωραίο κοινωνικό σενάριο του Φώσκολου – με την Χρονοπούλου να παίρνει όλη την ταινία πάνω της και σαν τραγουδίστρια των καμπαρέ, μα και σαν καλοβαλμένη σύζυγος αργότερα, δίπλα στον Καζάκο, κρύβοντας όμως ένα κεντρικό μυστικό, για την εξέλιξη του στόρι.
Εντάξει υπάρχουν απιθανότητες εδώ, αλλά με ταινία έχουμε να κάνουμε (και με Φώσκολο).
Αν όμως δεχτείς τις απιθανότητες ως κάτι υπαρκτό, που δεν γίνεται να το αγνοήσεις, που τέλος πάντων δεν είναι αδύνατο να συμβεί (απίθανο μπορεί, αλλά αδύνατο όχι), τότε η Χρονοπούλου εδώ είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακή.
Νομίζω πως της άρεσε κι εκείνης η συγκεκριμένη ταινία – κάτι τέτοιο θυμάμαι...

6/10/2023 
>>«Σήμερα 06/10/2023, και ώρα 14:12 μμ κατέληξε η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, στην οποία νοσηλευόταν από 02/10/2023. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της»<<
Έξοχες αυτές οι ανακοινώσεις. Γεμάτες αρετές. Λίγα λόγια, σταράτα και ξεκάθαρα. Όπως θα πρέπει να γράφουμε, δίχως εξυπνακισμούς και σάλτσες.
Φοβερό και το «γνωστή ηθοποιός». Ούτε «μεγάλη» ούτε τίποτα. Αυτά είναι για εμάς τους... καλλιτεχνικούς συντάκτες.
Πραγματικά δεν πετάς τίποτα. Αν κι εγώ θα πέταγα το «μμ», γιατί δεν χρειάζεται, αφού υπάρχει το «14:12».

6/10/2023
Να πω κάτι, που μάλλον δεν θα το πει κανείς. Αν και μπορεί να το έχουν πει... δεν το έψαξα.
Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε το ωραιότερο (γυναικείο) βάδισμα στον ελληνικό κινηματογράφο.
Προσωπικά αυτό το θεωρώ τεράστιο προσόν. Είχε κι άλλα προσόντα βεβαίως, αλλά να μείνω σ' αυτό...

6/10/2023
Εν τω μεταξύ παρατηρείται και το φαιδρό φαινόμενο να... οργίζονται οι δεξιοί, επειδή ο Κασσελάκης δεν είναι και τόσο αριστερός (έτσι λένε) και δεν σέβεται την ιστορία τής παράταξής του. Σεφερλίδικο...

6/10/2023
Διυλίζουνε τον κώνωπα σε σχέση με τον Κασσελάκη. Πώς το είπε, αν η σύνταξη ήταν σωστή, δεν ξέρει ελληνικά, μιλάει σαν αμερικανάκι και τέτοια. Εγώ, όλα όσα είπε στον ποταμίσιο τα άκουσα μια χαρά για συριζαίο.
Το μόνο απαράδεκτο που είπε ήταν πως είναι «παναθηναϊκός» σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Έλεος πια...
Προσωπικά, θα τον παραδεχόμουνα, 100% τώρα, αν έλεγε... δεν ασχολούμαι με αυτά, να πούμε κάτι πιο σοβαρό.

6/10/2023
>>Ένταλμα σύλληψης για τον Χουάν Γουαϊδό / Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας κατηγορείται ότι «χρησιμοποίησε πόρους της PdVSA», προκαλώντας «ζημίες σχεδόν ίσες με ή μεγαλύτερες από 19 δισ. δολάρια».<<

5/10/2023
Η μεγαλύτερη Χαρούλα του τραγουδιού μας, που αν δεν έκανε την πορεία που θα έπρεπε να κάνει, συνολικά, ευθύνονται άλλοι, ή και η ίδια (με τον αδάμαστο χαρακτήρα της).
Πολύ μεγάλο τραγούδι του Τάκη Σούκα, που ευτυχώς δεν το έχουν ανακαλύψει οι καινούριοι (νομίζω δηλαδή), οι διασκευαστάκηδες εννοώ, για να το κάνουν ροκ, τζαζ ή αιθιοπίξ...
Το βίντεο με τίποτα δεν είναι από 1974, είναι από αρχές 80s…
https://www.youtube.com/watch?v=ZoxDK_UriBQ

5/10/2023
>>Εκδήλωση τιμής στον Σημίτη - Θα πάει ο Μητσοτάκης; Θα πάει ο Κασσελάκης;<<
Αυτοί θα πάνε ;

4/10/2023
Με τα γιουρούσια στις γραμματείες και τις διαμαρτυρίες, είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα (σπάζοντας το ρυθμό του αντιπάλου) είτε στο τέλος, ο Ιωαννίδης είχε κερδίσει παιγνίδια, που κανονικά θα έπρεπε να τα χάσει.
Κλασικό παράδειγμα το τεράστιο ματς της σεζόν 1984-85 ανάμεσα στον Απόλλωνα Πατρών και τον Άρη, όταν ο Λιανός του Απόλλωνα, με σουτ από το ένα καλάθι στο άλλο, σε νεκρό χρόνο, είχε δώσει τη νίκη στον Απόλλωνα (ο Άρης θα έχανε ματς μετά από χρόνια).
Κι ενώ ο κόσμος πανηγύριζε μια απίστευτη νίκη (ο Φίλιππας Συρίγος είχε πάθει παράκρουση με την εξέλιξη του αγώνα), τα κοράκια βγάλανε τους παίκτες από τα ντους, για να έρθουν να παίξουνε παράταση, χάνοντας τελικά ο Απόλλωνας ένα ματς ολότελα δικό του.
Χωρίς τον Ιωαννίδη ο Άρης θα είχε ηττηθεί. Θα είχε σπάσει από τότε το αήττητο και βεβαίως η ψυχολογία των αήττητων πρωταθλημάτων (που είναι κάτι εξωπραγματικό και φοβερά ενοχλητικό, για τον απλό φίλαθλο).

4/10/2023
Παρακολουθώντας μπάσκετ επί Ιωαννίδη (ας πάει στο καλό κι αυτός...), και στα παρκέ, και στην τιβί, ένοιωθες ότι κάτι σημαντικό συνέβαινε, ιδίως όταν ζήταγε time-out και δεν του το δίνανε ή όταν τσακωνόταν με τους διαιτητές και την γραμματεία για τις ενστάσεις. Μα και όταν έπαιρνε τελικά το time-out όλα τα λεφτά ήταν να τον βλέπεις να ωρύεται, έχοντας την χριστοπαναγία για ψωμοτύρι. Πλήρης... χουλιγκανοποίηση.
Ήταν όμως και φοβερά εκτονωτικό το να βλέπεις μπάσκετ επί, και με, Ιωαννίδη, αφού ήξερες πως τα πάντα θα έπαιρναν άλλη τροπή από στιγμή σε στιγμή, με τους αγώνες να κρατάνε πολλές φορές διπλάσια ώρα, απ’ όσο αναμενόταν, ρίχνοντας έξω προγράμματα της τιβί, ραντεβού κτλ. Πήγαινες στο γήπεδο και δεν ήξερες πότε θα γυρίσεις... Θυμάμαι αγώνες να διαρκούν έως και τετράωρα...
Τώρα; Τώρα είναι όλα κουτάκια και θέαμα για όλη την οικογένεια... αφού έχουν κλείσει από παντού οι τρύπες, ώστε να μη διαφεύγει από πουθενά δραχμή. Τι να πας να δεις;

5 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Παρακολουθώντας μπάσκετ επί Ιωαννίδη"...

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    ο ξανθός ήταν σημαντικότατος προπονητής και επιδραστικός,εκεί συμφωνώ ως προς το ποστ

    George Kassios
    Να πας να δεις Μπαρτζώκα

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    είναι καλός.
    ο Μπαρτζώκας έχει ψηφιστεί δυό συνεχόμενες φορές ως ο ο κορυφαίος προπονητής της ευρωλιγκας.

    Γιώργος Σκιάς
    Αυτά που γράφετε ισχύουν εν πολλοίς εκτός Ελλάδος και Σερβίας. Εμείς και οι "ομόδοξοι" (παρα)γείτονες κρατάμε ψηλά το λάβαρο της γηπεδικής αλητείας: τα συνθήματα που ακούγονται είναι χυδαιότερα από ποτέ, η απειλή ξυλοδαρμών, καταστροφών, εμπρησμών κ.τ.τ. πανταχού παρούσα, ενίοτε σκοτώνεται κόσμος. Δεν βλέπω τίποτα το θετικό σε αυτή την κατάσταση.
    Την εποχή του Ιωαννίδη η αλητεία έμοιαζε διαχειρίσιμη - μεγάλη κουβέντα αυτή. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει γίνει ανεξέλεγκτη.

    Stathis Nikokavouras
    6 πρωταθληματα με αρη 4 με ολυμπιακο.περασε και απο αεκ.σαν αντιπαλος ομως ποτε μα ποτε δεν υπηρχε ενα δευτερολεπτο σε αγωνα που να μην ειχε σεβαστει την αεκ.γιαυτο τον αγαπουσε η εξεδρα ας ηταν αντιπαλος.ποτε δεν πηρε ταιμ αουτ ενω ειχε κριθει ο αγωνας για να προκαλεσει.δυο οι στιγμες που θα μεινουν.η πρωτη σαν φοιτητης παιχτης του αρη οργανωσαν φιλικο με τον παοκ..ο ιωαννιδης πηγε παρασκευη πρωι στην προπονηση του παοκ και τους λεει την κυριακη θα σας γ@μησω μοναχος μου.το απογευμα ξαναπαει το ιδιο.κυριακη θα σας μπιπ...πανε την κυριακη οι παιχτες του παοκ στο γηπεδο κλειστες οι πορτες..χτυπαγαν ψυχη..την δευτερα στο πανεπιστημιο τους περιμενε..κοτεεεεες φωναζε.κοτες γιατι δεν ηρθατε...κοτες...ηρθαμε την κυριακη ηταν κλειστα...ποια κυριακη τους λεει..σαββατο ηταν ο αγωνας..κοτες....τους μπερδεψε...με το κυριακη θα σας γ...
    Η δευτερη παιζει ο γαυρος στο λεβερκουζεν .τελειωνει ο αγωνας κερδαει και ο ιωαννιδης βγαζει πουρο στην κλειστη αιθουσα το αναβει.τρεχει ο μπατσος και φωναζει ναιν ντας ις φερμποτεν.ναιν...για να το σβησει...ο κοουτς τραβαει αλλη μια ρουφιξια και του λεει.αφτερ φακ αι σμοουκ....μετα το πηδημα καπνιζω...τους πηδηξε εντος γηπεδου αλλα και μετα..μοναδικος...το αντιθετο του αναστασιαδη που πηγαινε στο αγιο ορος να μιλησει με τον πνευματικο του.ο ιωαννιδης εκανε λειτουργια στον αγωνα..ολους τους αγιους κατεβαζε..και δεν γουσταρε κουλη.καραμανλικος ηταν .μολις βγηκε ο κουλης αποσυρθηκε..

    Γεώργιος Ζγούρας
    * Το ενδιαφέρον: πρώτα ο Ξανθός και μετά οι ομάδες και οι παίχτες, αλλιώς τραχανόσουπα! Μέχρι και ΟΣΦΠ έβλεπα λόγω Ξανθού!

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    και με ΑΕΚ,καλά πήγε.Τη δεύτερη χρονιά την πήγε τελικό στην ευρωλίγκα..είχε βέβαια και αρνητικά.Αλλά ηταν αξιόλογος προπονητής

    Tanas Atanasoff
    Είχε κάτι περίεργα με τις μαύρες γάτες, στις οποίες έριχνε το φταίξιμο σε σημαντικά ματς σε φάϊναλ-4 ευρώπης με τον άρη. Σαν χθες το θυμάμαι, πως επειδή είδε στο ξενοδοχείο που ήταν η ομάδα μαύρη γάτα στο πεζοδρόμιο την προηγούμενη νύχτα του ημιτελικού, έχασε η ομάδα. Τα έλεγε και τα εννοόυσε κανονικά! Αυτά να μην είχε, θα είχε πάρει κύπελο πρωταθλητριών με τον άρη, άνετα.

    Kostas Drosopoulos
    Δεν νομίζω να βοηθούσαν τα time out τού Ιωαννιδη.
    Έβριζε τούς παίχτες.Ε,και? Θα έπαιζαν καλύτερα? Μάλλον χειρότερα. Time-out ψυχοθεραπειας. Τού προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Με τα γιουρούσια στις γραμματείες και τις διαμαρτυρίες"...

    Spagkouros Leonidas
    Ήμουν εκεί....

    Φώντας Τρούσας
    Δε σε θυμάμαι...

    Spagkouros Leonidas
    Ήμουν πολύ μικρός αλλά με είχε πάρει μαζί του ο μεγάλος μου αδερφός.... αξέχαστη βραδιά

    Κώστας Δευ. Άξιος
    Μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό αυτο το ματς και αυτο το τρίποντο. Το έβλεπα στην τηλεόραση και δεν πίστευα ότι δε μέτρησε. Το μέγεθος της αδικίας. Νομίζω ότι την παράταση η ΕΡΤ δεν την έδειξε ζωντανά γιατί έπρεπε να βάλει το δελτίο ειδήσεων. Το αναζήτησα το τρίποντο αυτο πριν λίγο καιρό και ευτυχώς υπάρχει στο YouTube.

    Andreas Xaikalis
    Είχαμε φύγει απ'το γήπεδο να πάμε ψηλά Αλώνια που μαζεύονταν οι παίκτες να τους αποθεωσουμε ...... θυμάμαι τα πηγαδάκια κ τι είχε ακούσει ο εκλιπών
    Τι μου θύμησες παλιέ μου συμμαθητή!!

    Φώντας Τρούσας
    Mπορεί να μην ήταν μετά από χρόνια (όπως μου είπε κάποιος) η προδιαγραφόμενη ήττα του Άρη, αλλά μετά από μήνες. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως ο Άρης είχε ήδη καλλιεργήσει την αίσθηση του αήττητου και πως ο Απόλλωνας ήταν πρακτικά αδύνατον να τον κερδίσει, για εξωγηπεδικούς λόγους, ακόμη και αν ο Άρης σερνόταν. Αυτό έχει σημασία.

    Christos Sideris
    Ήμουνα 8 χρόνων και ακόμα το θυμάμαι ( ο πατέρας μου κάθε Σάββατο με πηγαινε Απόλλωνα και κάθε Κυριακή Παναχαϊκή ) Η μπάλα στον αέρα και ακούγεται η κόρνα όταν η μπάλα ήτανε περίπου στην γραμμή του φάουλ, τόσο κραυγαλέο ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ ">>Εκδήλωση τιμής στον Σημίτη - Θα πάει ο Μητσοτάκης; Θα πάει ο Κασσελάκης;<<"...

    Giorgos Arabatzis
    Να πάνε Γιάννα Αγγελοπούλου με Καλατράβα και τον εκλεκτό ιδιώτη που θα πάρει για εκμετάλλευση το ΟΑΚΑ μόλις το συμμορφώσουν

    Giorgos Kontogiannis
    Τι έκανε για να τον τιμήσουν; Για την ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ, για την σπατάλη του δημόσιου χρήματος, για τις μαϊμού - συντάξεις κ.α. Συνεχίστε...

    Stam Ekmek
    Θα τον τιμήσουν επειδή κατάφερε να μείνει ασύλληπτος

    Γιάννης Φρέρης
    Εμένα γιατί μου θυμίζει σκηνή από τον Νονό;

    Takis Akkos
    Δε ζει η Μαλβινα Κάραλη να τιμήσει τον ΙΕΚ Ταπερμαν...

    Jim Jimakos
    Θυμάμαι ότι τούς έλεγαν κάτι σαν "οι σωματοφύλακες" Τσουκατος,Πανταγιας, Μαντέλης,ο άλλος μου διαφεύγει

    Φώντας Τρούσας
    Ο Θέμελης πρέπει να είναι. Ο μόνος που έχει πεθάνει.

    Σπυρίδων Παπαδημητρίου
    Τι σχεση εχει ο Κασελακης με αυτους? Και υστερα φταιω εγω α?

    Mike Beles
    ολοι οι ΣΟΣΙΑΛ-ΛΗΣΤΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Η μεγαλύτερη Χαρούλα του τραγουδιού μας"...

    Mparpa Mimis
    μη το συζητας...

    Βέρα Βασιλείου-Πέτσα
    " Θέλω να ζεις για 'μένα", 45ράκι που επαιζε ασταμάτητα στο πικάπ ο πατέρας, κι έτσι την έμαθα κι εγώ από παιδί. Τεράστια φωνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Να πω κάτι, που μάλλον δεν θα το πει κανείς. Αν και μπορεί να το έχουν πει... δεν το έψαξα. Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε το ωραιότερο (γυναικείο) βάδισμα στον ελληνικό κινηματογράφο"...

    Zak Famellos
    Ορισμος

    Konstantinos Kottis
    Ολοκληρωμένο αστέρι, κάλλος, υποκριτική, ωραία τραγουδίστρια, προσωπικότητα και είχε και ωραία θεώρηση των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή