Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ο THIERRY ARNAL είναι ένας συνθέτης της ηλεκτρονικής

O Γάλλος από την Λυών συνθέτης της ηλεκτρονικής Thierry Arnal μας είναι γνωστός βασικά μέσω του project του Amantra – για το άλμπουμ του οποίου “As it Should Have Been”, από το 2017, είχαμε γράψει πιο παλιά. Εκεί είχαμε σημειώσει πως ο Arnal είχε κι άλλα «εγώ» και πως ως Fragment ηχογραφούσε από το 2008, έχοντας κυκλοφορήσει αρκετό υλικό. 
Η πιο νέα προσωπική κατάθεση του Thierry Arnal αποκαλείται The Occult Sources [Atypeek Music, 2023] και επί της ουσίας πρόκειται για soundtrack. Soundtrack σε μια ταινία και διαδικτυακή σειρά, υπό τον ίδιο τίτλο (από το 2019), σε σενάριο Laurent Coureau-Thierry Ehrmann και σκηνοθεσία Laurent Coureau.
Το άλμπουμ αποτελείται από είκοσι tracks και έχει μεγάλη διάρκεια (περί την μία ώρα). Τούτο δίνει τη δυνατότητα στον Arnal να εκμεταλλευθεί πολλά και διάφορα ηλεκτρονικά παράδοξα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα OST βαρύ και σκοτεινό, διανθισμένο με πολλά πειραματικά στοιχεία.
Σίγουρα κάποιες κλασικές αναφορές υπάρχουν κι εδώ και μια τέτοια δεν μπορεί παρά να είναι η σχετική ηλεκτρονική εργογραφία του John Carpenter, όμως ο Arnal έχει κι άλλα θέματα να προτείνει, πιο «κλασικά» να τα πούμε, όπως στο track 8 για παράδειγμα, όταν αναπαριστά με τα πλήκτρα του κάτι από εκκλησιαστικό όργανο, προσδίδοντας στην ηχογράφηση ιεροτελεστικά και μυστικιστικά vibes.
Σε κάθε περίπτωση το “The Occult Sources” είναι ένα πολύ υποβλητικό CD (κυκλοφορεί και σε digital φυσικά), σίγουρα ηχητικώς περιπετειώδες, που έχει τον τρόπο, από μόνο του, και άνευ της εικόνας, να επηρεάζει ψυχικώς τον ακροατή.
Επαφή: www.atypeekmusic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου