Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

HANIA RANI νοσταλγία

Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς γράφαμε εδώ στο blog για το τελευταίο άλμπουμ της Hania Rani και να τώρα, δέκα μήνες αργότερα, ένα επόμενο CD της, που γυρίζει στο player.
Ο τίτλος του είναι Nostalgia [Gondwana Records / AN Music, 2024] και πρόκειται για live, ηχογραφημένο στο στούντιο S1, του πολωνικού ραδιοφώνου στην Βαρσοβία, όπως και στο Roundhouse του Λονδίνου, στις 6 και στις 26 Οκτωβρίου του ’23. Το άλμπουμ περιλαμβάνει εννέα συνθέσεις της Rani, και σε πέντε εξ αυτών ακούγονται, πέραν της ιδίας, που χειρίζεται keyboards, drum machine και τραγουδά, ένα string ensemble, με τρία βιολιά, τρία τσέλο και δύο βιόλες, όπως και ο Ziemowit Klimek σε κοντραμπάσο και moog synthesizer.
Η ηλεκτρονική εισαγωγή με το “24.03” είναι εντυπωσιακή –καθώς το κομμάτι φέρνει στη μνήμη ήχους κλασικής electronic music από τα seventies, δηλαδή Tangerine Dream, Klaus Schulze, Michael Hoenig και τ’ ανάλογα–, αλλά η πορεία είναι διαφορετική, χωρίς τούτο να σημαίνει πως οι φίλοι της συνθέτριας δεν θα βρουν, και εδώ, μερικές πολύ καλές συνθέσεις, ή και επανεκτελέσεις συνθέσεών της από το “Ghosts” (του 2023).
Έτσι, από τα εννέα κομμάτια του “Nostalgia”, τα οκτώ προέρχονται από το “Ghosts”, ενώ υπάρχει ανάμεσα και το καινούριο “It comes in waves”. Φυσικά, οι ζωντανές εκτελέσεις είναι διαφορετικές από εκείνες του κανονικού δίσκου, και σε γενικές γραμμές θα έλεγα πολύ ανεβασμένες, με κομμάτια σαν το “Komeda” ας πούμε ή σαν το “The boat” να εντυπωσιάζουν το δίχως άλλο.
Ο δρόμος έχει ανοίξει διάπλατα για την Hania Rani, προκειμένου αυτή να πατήσει σε όλο και πιο ψηλές κορυφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου