Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

YEXZA LARA & PABLO SELNIK ηλεκτρικές και ακουστικές μπαλάντες από την Καταλονία

Η Yexza Lara φωνή, πιάνο, rhodes, hammond, μουσική-στίχοι (σε τρία tracks) και ο Pablo Selnik φωνή, ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα, φλάουτο, μουσική-στίχοι (σε όλα τα tracks) είναι ένα ντουέτο, με ξεχωριστή επιτυχία στην Καταλονία.
Ο Selnik παίζει μουσική περισσότερο από είκοσι χρόνια, έχοντας δεκάδες εμφανίσεις στην δισκογραφία –με ποικίλων ειδών σχήματα, από «μεταλλικά» και σύγχρονης jazz, έως φολκλορικά και άλλα ορχηστρικά–, περιοδεύοντας σε διάφορες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη, Βραζιλία, Χονγκ-Κονγκ) και ηχογραφώντας με DJs, χορευτές, ηθοποιούς, performers κ.ά.
Όμως και η Lara έχει τη δική της πορεία στα πράγματα, συμμετέχοντας σε διάφορα projects, από pop και world music, μέχρι jazz και avant-garde, ενώ έχει επίσης, τέσσερις προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ (εντός και εκτός Ισπανίας).
Οι δύο μουσικοί γνωρίζονται αρκετά χρόνια, όμως τώρα έχουν να μας παρουσιάσουν ένα πλήρες άλμπουμ, το
Como Ese Mar” [Segell Microscopi, 2024], με δώδεκα τραγούδια τους, τα οποία κινούνται, γενικώς, σε μπαλαντικές κατευθύνσεις – ακουστικές και ηλεκτρικές.
Τα τραγούδια είναι απλά, εμπνευσμένα, με ωραίες μελωδίες και επεξεργασμένες αρμονίες, ενώ και οι ενορχηστρώσεις τους είναι ευφάνταστες, καθώς σε αυτές δεν ακούγονται μόνον τα όργανα που χειρίζονται οι Lara και Selnik, μα και άλλα, από άλλους μουσικούς, όπως σύνθια, rhodes, wurlitzer, hammond, clavinet, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς και κρουστά.
Κομμάτια σαν τα “Todo es”, “Sueño recurrente”, “Flor de cerezo” φέρνουν στην μνήμη την τραγουδοποιία του Caetano Veloso ας πούμε – και αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα που μπορεί να ειπωθεί για τους Yexza Lara-Pablo Selnik και το άλμπουμ τουςComo Ese Mar”.
Επαφή: https://www.microscopi.cat/yexzalara-pabloselnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου