Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 605

9/10/2024
Έφυγε από τη ζωή ο Χάρης Χαλκίτης. Ένας αληθινά σπουδαίος μουσικός της ελληνικής ποπ και του ροκ. Διαβάστε εδώ και ακούστε στα σχόλια...
8/10/2024
Πολλή σαχλαμάρα ξεβράστηκε από τα μίντια, με το που πέθανε ο Μίμης Πλέσσας – ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες συνθέτες-τραγουδοποιούς από το ’60 και μετά.
Έτσι αντί όλοι να ασχοληθούν με τα τραγούδια του, γνωστά και άγνωστα, με τα αριστουργήματά του, με τους δίσκους του και τις μουσικές του, βάλθηκαν να μας πληροφορήσουν για τις σχέσεις του Πλέσσα με τη φυσική και τη χημεία (ένας φυσικός με μεταπτυχιακό στη χημεία διαβάσαμε), πως αντικείμενο του Μίμη Πλέσσα στη χημεία ήταν η μελέτη της πρωτεΐνης μυελίνης, η μείωση της οποίας σχετίζεται με τη νόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας, πως ο Πλέσσας είχε λέκτορα τον Άλμπερτ Αϊνστάιν κ.λπ.
Το μόνο που δεν μας είπαν ήταν πως ο Πλέσσας είχε συναντηθεί και με τον Οπενχάιμερ και πως του είχε πει πως είχε μετανιώσει (ο Οπενχάιμερ) για την ατομική μπόμπα.
Τι να πει κανείς με την ηλιθιότητα και τον αρχοντοχωριατισμό που δέρνει ορισμένους και ορισμένες.
Λοιπόν μάγκες μου ο Πλέσσας ήταν τεράστιος όχι για τις μυελίνες, και τις φυσικές, και τις χημείες, αλλά γιατί έγραψε αυτό το φοβερό μόλις ενός λεπτού και 20 δευτερολέπτων “Sunshine for your dreams”, για τον Δημήτρη Ταμπόση, που τραγουδάει, και για τους Βαγγέλη Σειλινό και Έρρικα Μπρόγιερ που ξεσκίζονται στο χορό.
Ο Σειληνός, δε, είναι απίστευτος με τη μισή στροφή που κάνει στην αρχή, είναι κάπως σαν να δίνει το σύνθημα για ξεφάντωμα, ενώ με το που ζουμάρει ο φακός στα άσπρα παπούτσια της Μπρόγιερ, που... προσγειώνεται πηδώντας, νοιώθεις σαν να πέταξε κάποιο πουλί! Φοβερή η κίνηση-χορός απ’ όλους και βεβαίως ο τρόπος που έστησε ο Δαλιανίδης αυτό το λεπτό.
Τι θα ήταν όλο αυτό το μονόλεπτο αριστούργημα χωρίς το έξαλλο σέικ του Πλέσσα; Απολύτως τίποτα.
Μνημείο για (ψευτο)χίπιδες και ντιρλαντάδες... και άσε τις φυσικές και τις χημείες να κουρεύονται...
https://www.youtube.com/watch?v=4E8Kf2tvetQ

8/10/2024
Πέθανε ο ολλανδός μεσο-αμυντικο-επιθετικός του Άγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας Johan Neeskens, στα 73 του. Όσοι τον θυμούνται από το μακάριο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 δύσκολα θα ξεχάσουν τα προσόντα του. Σπάνιος παίκτης, που βασικά στήριζε τον Κρόιφ. Ή του άνοιγε δρόμους, ή τον τροφοδοτούσε, ή κάλυπτε τα κενά στο κέντρο, όταν εκείνος επιτιθόταν. Ο Neeskens ήταν φοβερός, γιατί έπαιζε το ίδιο καλά ανασταλτικά και επιθετικά, σημειώνοντας και αρκετά γκολ.
Αυτό το χαρτάκι που βλέπετε το έχω από το 1974. Δεν είμαι συλλέκτης «χαρτακίων», αλλά πολύ θα το ήθελα... Ο Neeskens έχει μόλις σκοράρει στο ματς (του δεύτερου γύρου) Ανατολική Γερμανία-Ολλανδία 0-2 (με γκολ στο έβδομο λεπτό) και πανηγυρίζει, ενώ πίσω του τρέχει ο Κρόιφ.
Το ματς είχε γίνει στις 30 Ιουνίου 1974, στο Parkstadion του Gelsenkirchen (Δυτική Γερμανία), οπότε η σειρά αυτή με χαρτάκια της ΜΕΛΟ, που είχε 300 νούμερα (ανάμεσα και φάσεις από το Παγκόσμιο του ’74), πρέπει να κυκλοφόρησε στην αρχή της μεταπολίτευσης. Θέλω να πω πως 50 χρόνια πριν τα μαζεύαμε αυτά...

8/10/2024
Κοιτάζω, τώρα, την 20άδα με τα ευπώλητα του βιβλιοπωλείου Πολιτεία, το τελευταίο εξάμηνο, στην κατηγορία «ΤΕΧΝΗ-ΘΕΑΤΡΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» και θέλω να κάνω μια-δυο παρατηρήσεις.
Η λίστα περιλαμβάνει πολλά κλασικά ονόματα (Σαίξπηρ, Τσαρούχης, Ίψεν, Μπέκετ, Ντάριο Φο, Αισχύλος, Χατζιδάκις, Μόραλης, Τενεσί Ουίλιαμς), που σημαίνει πως ο κόσμος, στη συγκεκριμένη κατηγορία, εμπιστεύεται, διαχρονικά, το σίγουρο και το υπεράνω κριτικής. Δεν είναι να απορείς. Το κλασικό δεν πεθαίνει ποτέ. Πάντα ένας νεότερος συγγραφέας θα πρέπει να συναγωνιστεί με τα μεγαθήρια (στις συγκεκριμένες κατηγορίες).
Το να καταφέρνουν, τώρα, τρία βιβλία, ένα για το παλιό ελληνικό ροκ και την ποπ, ένα για τον Βασίλη Καρρά (που «εκμεταλλεύεται» πάντως τον πρόσφατο θάνατο ενός επιτυχημένου και αγαπημένου τραγουδιστή) και ένα για τα Διάφανα Κρίνα (ένα αγαπημένο συγκρότημα των 40άρηδων, που είναι ίσως η τελευταία ηλικιακή κατηγορία που αγοράζει πιο μαζικά βιβλία) λέει κάτι.
Πως τα βιβλία που καταπιάνονται με ελληνικά θέματα (σε μουσική, κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά κ.λπ.), πιο ταπεινά και πιο κοντινά στον μέσο αναγνώστη –σ’ εκείνον που έχει «ζήσει» το περιεχόμενό τους, που έχει γνώμη γι’ αυτό, μπορώντας να κρίνει άμεσα τον συγγραφέα–, πάντα θα ενδιαφέρουν, αν έχουν κάτι να πουν, κάνοντας την εκδοτική έκπληξη.
Η λίστα:
1. Ραντεβού στο Κύτταρο / Η ελληνική ποπ και ροκ μουσική μέσα από τη δισκογραφία της 1965-1982 (2η έκδοση αναθεωρημένη) / ΤΡΟΥΣΑΣ ΦΩΝΤΑΣ / Εκδότης: ΟΓΔΟΟ
2. Η κωμωδία των παρεξηγήσεων / SHAKESPEARE WILLIAM/ Εκδότης: GUTENBERG
3. Καλησπέρα και καλή βραδιά / Η βιογραφία του Βασίλη Καρρά / ΚΑΝΟΥΣΗΣ ΘΑΝΟΣ / Εκδότης: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
4. Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ / THE ART OF ACTING / ADLER STELLA / Εκδότης: ΙΝΔΙΚΤΟΣ
5. Μαθήματα ζωγραφικής (χαρτόδετη έκδοση) / Χίος, 1981 / ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Εκδότης: ΑΓΡΑ
6. ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ / ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ / IBSEN HENRIK / Εκδότης: GUTENBERG
7. Άπασα / Όλα τα έργα / KANE SARAH / Εκδότης: ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
8. Διάφανα κρίνα / Έγινε η απώλεια συνήθειά μας / ΣΑΡΡΗΣ ΘΑΝΟΣ / Εκδότης: ΟΞΥ
9. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) / HARTNOLL PHYLLIS / Εκδότης: ΥΠΟΔΟΜΗ
10. ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ / BECKETT SAMUEL (NOBEL 1969) / Εκδότης: ΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
11. Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ / FO DARIO (NOBEL 1997) / Εκδότης: ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
12. Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες / GOULD NIA / Εκδότης: ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ
13. Αισχύλος: Ορέστεια 2024 / ΑΙΣΧΥΛΟΣ / Εκδότης: ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
14. Ο καθρέφτης και το μαχαίρι / ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΑΝΟΣ / Εκδότης: ΙΚΑΡΟΣ
15. ΑΜΛΕΤ / SHAKESPEARE WILLIAM / Εκδότης: GUTENBERG
16. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ) / ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ / Εκδότης: ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
17. Στα φώτα / Η πορεία στο θρυλικό Actors Studio και άλλες ιστορίες ζωής, συνομιλίες με τη Νατάσα Μπαστέα / ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / Εκδότης: ΑΡΜΟΣ
18. Τα χρώματα και οι μυστικές ζωές τους / ST. CLAIR KASSIA / Εκδότης: ΠΕΚ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ)
19. Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ / WILLIAMS TENNESSEE / Εκδότης: ΗΡΙΔΑΝΟΣ
20. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ) / GOMBRICH HANS-ERNST / Εκδότης: ΜΙΕΤ (ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ)

7/10/2024
Ο Μίμης Πλέσσας μπροστά στην philicorda, όταν τον είχαμε επισκεφθεί με όλο το team του Jazz & Τζαζ την άνοιξη του 2005.
Το όργανο, παρότι δεν δούλευε, κάτι είχε καεί εξ όσων θυμάμαι, ο μαέστρος το είχε ακόμη τότε στο σπίτι του.
Ο δίσκος του 1965, που είναι πάνω στο όργανο, είναι ο δικός μου. Ο μαέστρος δεν τον είχε στη δισκοθήκη του, αλλά είχε τα tapes, τα οποία είχε ψηφιοποιήσει και περάσει σε CD-R (από το οποίο και θα γινόταν τελικά το μάστερ, για το CD του Jazz & Τζαζ).
Για την ιστορία, και για το πώς προέκυψαν όλα αυτά, δες το προηγούμενο ποστ-κείμενο, που ανέβηκε σήμερα στο LiFO. gr.
(Η φωτογραφία είναι του Στέφανου Σαμακά).

6/10/2024
Γιάννης Πατίλης "Αλλά τώρα, προσέχτε!..." (1973)

5/10/2024
Ένα από τα τελευταία πολύ σπουδαία τραγούδια του Πλέσσα, σε στίχους Γιάννη Κακουλίδη, που δεν θα το δεις εύκολα στα ποσταρίσματα, ούτε θα το ακούσεις από τα ιδιωτικά ραδιόφωνα...
https://www.youtube.com/watch?v=D_2vdJ8-jmo

5/10/2024
Μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ’80 τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τον ελληνικό κινηματογράφο, και βασικά από τις ταινίες της Finos Films, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο – ως εμπορικό προϊόν. Ελάχιστοι ασχολούνταν με αυτά. Δεν τα άκουγες ούτε στα κέντρα, ούτε στο ραδιόφωνο, ούτε πουθενά. Που λέει ο λόγος δηλαδή. Αραιά και πού έπιανε κάτι τ’ αυτί σου. Ο χαμός έγινε μετά το 1987-88, με το ξεκίνημα της «ελεύθερης» ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.
Η αναζήτηση ρεπερτορίου, προκειμένου να βρεθούν με 24άωρο πρόγραμμα, από τη μια μέρα στην άλλη, εκατοντάδες ραδιοσταθμοί, δημιούργησε μια πρώτη έκρηξη. Τότε συλήθηκαν και τα επαρχιακά δισκάδικα. Όταν δε η ιδιωτική τηλεόραση θα άρχιζε να προβάλλει κάθε λίγο και λιγάκι και τις σχετικές ταινίες, καμιά 50αριά φορές το μήνα, θα γινόταν το σώσε.
Είμαι σίγουρος, αν και δεν έχω στοιχεία, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα, πως τα 3/4 των πωλήσεών του «Ο Δρόμος» τα έκανε μετά το 1990, και βασικά μετά την καθιέρωση του CD. Μέχρι τότε αμφιβάλλω αν είχε πουλήσει 150-200.000 αντίτυπα (και πολλά λέω).
Αυτή η φάση εν τω μεταξύ έχει πολλές διαστάσεις, που δεν προλαβαίνω να τις γράψω στο ποστ. Τη βασικότερη θα πω.
Όσο έργο του Πλέσσα, τραγούδια και συνθέσεις, δεν πέρασε από τον μικροαστικό ελληνικό κινηματογράφο αγνοείται, και κανείς δεν ασχολείται με δίσκους τού μαέστρου τύπου «Λουκιανού Νεκρικοί Διάλογοι», «Παράσταση», «Σταθμός 0», «Τα Μόρτικα», «Ουτοπία» και άλλα πολλά, που δεν παύει να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η ιδιωτική ραδιοφωνία και η τηλεόραση έχουν κάνει πολύ μεγάλο κακό στο ελληνικό τραγούδι διαχρονικά –δεν μ’ ενδιαφέρουν τώρα τα άλλα– και αυτό το πιστεύω από χρόνια. Και το κακό είναι πολλών διαστάσεων. Δεν αφορά μόνο τον Πλέσσα και τους (ξεχασμένους) δίσκους του.

8 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του ’80 τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα"...

    Dimitris Makares
    Πολυ ιδιαίτερος κι ενδιαφέρων δισκος οι Νεκρικοι Διάλογοι του Λουκιανού με Κώστα Βίρβο

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    Αυτό είναι μεγάλη ανατροπή ως σχόλιο.Γιατι προσωπικά τον δρόμο από το 1998 που το αγόρασα.σε κασέτα ,γνώριζα ότι είχε τρομερές πωλήσεις

    Γιώργος Γιαννόπουλος
    Θυμάμαι πως οι "νεκρικοί διάλογοι", είχαν παρουσιαστεί σε κάποια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση τότε που βγήκαν. Και στις διαφημιστικές εκπομπές των εταιρειών στο κρατικό ραδιόφωνο βέβαια. * αυτό το κομμάτι ειδικά: https://www.youtube.com/watch?v=f55aLm3J09Y
    O Menipos

    Costas Indictos Koutsaris
    μια ένσταση μόνο, ο χαμός με τα τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, στη Σαλονίκη τουλάχιστον, που μάλλον προηγήθηκε της Αθήνας, ξεκίνησε από το Ακρόαμα (και με κάποιον τρόπο την ομάδα μπάσκετ του Άρη) γύρω στο '85, μέχρι τότε δεν υπήρχε μαγαζί στην πόλη που να παίζει ελληνικό στίχο, ούτε καν τα rock/pop. Τα ραδιόφωνα το πήραν χαμπάρι αργότερα.

    Kwstas Agas
    κι εγώ που υπήρξα φοιτητής στη Θεσσαλονίκη από το 1988 έως το 1993 αυτήν την εντύπωση έχω! Ότι η αγάπη για τα "κινηματογραφικά" του Πλέσσα από εκεί ξεκίνησε!! Όταν κάποια στιγμή έπαιρνα το μπουζουκάκι μου για να βρεθώ σε φοιτητο -παρέες να γρατζουνίσω και να τραγουδήσουμε, με έκπληξη έβλεπα ότι μου ζητούσαν να τους παίξω καμαρούλα μια σταλιά, βρέχει πάλι απόψε, το φεγγάρι πάνωθε μου κλπ κλπ!! Η ιδιωτική τηλεόραση είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας , τα κανάλια για να γεμίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο έπαιζαν σε πολλαπλές επαναλήψεις τις ελληνικές ταινίες με τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, στα φοιτητικά διαμερίσματα μας είχαν εισχωρήσει τηλεοράσεις κι έτσι... Τα γούστα των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη εκείνη την περίοδο διαμορφώθηκαν αναλόγως!! Το ευτράπελο: παρόλο που έπαιζα (γρατζούνιζα) μπουζούκι, ήμουν κολλημένος με τη ροκ μουσική (Uriah heep, UFO, Wishbone Ash και ξερό ψωμί) κι αυτά τα τραγούδια τα απαξίωνα (εννοείται ότι έχω πλέον για τα καλά αναθεωρήσει)! Όμως... Από τη στιγμή που στις παρέες υπήρχαν και κορίτσια (νέα κι όμορφα) που μου ζητούσαν να παίξω αυτά τα τραγούδια... Στρωνόμουν και τα έβγαζα στο ξεκούρδιστο, ερασιτεχνικό μπουζούκι μου....

    Spyros Chiras
    Και από τά club (Buzios) .που ξεκίνησαν να παίζουν "ελληνικά" ως ένας μέρος του προγράμματος. Ήμουν και εγώ φοιτητής Θεσσαλονίκη εκείνη την περίοδο...

    Κωνσταντίνα Κοντάκου
    θαυμάσιος δίσκος οι «Λουκιανού Νεκρικοί Διάλογοι». Απ' έξω τον είχα μάθει. Η συνύπαρξη τού Καλογιάννη με τη Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου, ο Πασχάλης με τη Λήδα και τον Μητροπάνο. Ο Σπύρος. Οι δυό απολαυστικοί εφοπλιστές με τον Μαρίνο και τη Μπαλανίκα. Ο καταπληκτικός Βίρβος «φράγκο δε δίνω εγώ, βαρκάρη, στον Κάτω Κόσμο να με πας / κι αν βερεσέ δε σού γουστάρει/ γύρισε πίσω αν αγαπάς».
    Ο αδικημένος «Σταθμός 0», σε στίχους τής συμπατριώτισσάς μας Γιώργος Γιαννόπουλος Σοφίας Φίλντιση με τον Ανδρεάδη και τη Γαλάνη.
    Ευχαριστώ πολύ, κύριε Τρούσα Φώντας Τρούσας, που μέσα σε αυτόν το χαμό με τα τραγούδια που βλέπω, πήγα να ξεχάσω τα στοιχειώδη
    https://youtube.com/watch?v=52LirRnlnXQ&si=GjTo-GBbFKDJahXT
    Γράψε μου δυό λόγια - Γαλάνη Δήμητρα

    Pascal Dimou
    "Τα χαμένα χρόνια" - "Εκείνη τη νύχτα" -
    "Μίλα μου για τη λευτεριά" τρεις επίσης υποτιμημένοι δίσκοι του για να μη αναφέρω κι' εκείνους που κυκλοφόρησαν από την εταιρεία "Ρυθμός" τη δεκαετία του '80
    Ακόμη από τη "Λύρα" κυκλοφόρησε το '79 και το θεατρικό του Μαλαβέτα από το Λυκαβηττό
    "Λουκιανού Διάλογοι"!

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    και τα μόρτικα με Γιάννη Ντουνιά!

    Pascal Dimou
    Και Χαρούλα Λαμπράκη - Δημήτρη Ξενίδη & Μιχάλη Γενίτσαρη

    Manos Arvanitis
    Πολύ σωστός, μπράβο.

    Κωνσταντίνα Κοντάκου
    παιδιά, ξεχάσαμε εκείνον τον πολύ ωραίο δίσκο, το «Για μιά σταγόνα αλάτι»
    Δημήτρης Χριστοδούλου - Πετρή Σαλπέα - Αντώνης Καλογιάννης
    https://youtube.com/watch?v=rJDBkO2m53g&si=UnnEgejBTo4LLycx
    Μίμης Πλέσσας | Δημήτρης Χριστοδούλου • Για Μια Σταγόνα Αλάτι [1973]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanassis Lembessis
      Σωστό... Και το "Πανόραμα", που έχει περάσει ξώφαλτσα, και πολλά άλλα, τα περισσότερα εκεί στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια.

      Κωνσταντίνα Κοντάκου
      ο δίσκος «Εκείνη τη νύχτα» σε σύνθεση Μίμη Πλέσσα, γράφηκε από τον στιχουργό Γιώργο Καλαμαριώτη, ψευδώνυμο τού δημοσιογράφου Γιώργου Μπέρτσου, με τον οποίο έκαναν και «Τα μόρτικα».
      Ο Φώντας Τρούσας έχει γράψει στο ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ / VINYLMINE σχετικά. Το έβλεπα το μεσημέρι
      https://diskoryxeion.blogspot.com/.../blog-post_16.html...
      ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ «Εκείνη τη Νύχτα» - ένα άλμπουμ (και) για το Πολυτεχνείο

      Panagiotis Agapitou
      Νομίζω το είχε πει και ο ίδιος σε μια συνέντευξη οτι απο τις αρχές του 90 άρχισε όλο αυτό

      Elli Modestou
      Να συμπληρώσω και με τον αξιόλογο σπάνιο δίσκο https://youtu.be/uSS8nro8u60?si=OiEXekj9LwVytJC1
      ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ / ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ Θάλασσα, Πικροθάλασσα.1973

      Αλέξανδρος Αλεξανδρής
      Πάντως με βάση πάντα τον Πέτρο Δραγουμάνο,το 1985 ο αξέχαστος πλέον Μίμης Πλέσσας έκανε στη lyra έναν πλατινένιο δίσκο με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου!

      Φώντας Τρούσας
      Πότε απονεμήθηκε έχει σημασία, όχι πότε βγήκε ο δίσκος. Και ο δρόμος δεν έγινε χρυσός το 1969. Γύρευε πότε έγινε. Καλό θα ήταν να το ξέρουμε.

      Αλέξανδρος Αλεξανδρής
      Δεν έχει αμφισβητηθεί πάντως ότι ο δρόμος είναι ο πιο εμπορικός δίσκος του ελληνικού τραγουδιού.ίσως έχει αμφθσβητηθεί ο πραγματικός αριθμός πωλήσεων του

      Αλέξανδρος Αλεξανδρής
      Νομίζω ο Πέτρος Δραγουμάνος ,μιλάει πάντα για την πρώτη εποχή πωλήσεων .Εγω πραγματικά δεν τα θυμάμαι .Γιατί θυμάμαι το δεύτερο κύμα το το 1993-1994 που εκεί έκανε χρυσούς και πλατινένιους ο Γιάννης Πουλόπουλος ,με παλιά κομμάτια

      Φώντας Τρούσας
      Δεν με απασχολεί καθόλου αυτό το θέμα (των χρυσών δίσκων), από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημες αναλυτικές πωλήσεις, με ακριβή νούμερα.

      Φώντας Τρούσας
      Σου ξαναλέω σημασία έχει το πότε ακριβώς απονέμονται οι χρυσοί δίσκοι. (Το "πρώτη εποχή πωλήσεων" δεν λέει τίποτα). Αφήνω το γεγονός πως πολλές πωλήσεις είναι (και) πλασματικές. Τα ξέρουμε αυτά...

      Αλέξανδρος Αλεξανδρής
      μα είναι αντικειμενικό ότι ο δρόμος έχει πουλήσει παρά πολλά.Ισως δεν έχει καταμετρηθεί όπως και ο Σταυρός του Νότου του Μικρούτσικου.Εγώ θεωρώ ότι και μόνο φήμης αυτοί οι δίσκοι έχουν πουλήσει πάρα πολύ!Αν τους παραβλέψουμε προηγείται νομίζω πάντα βάσει Πέτρου Δραγουμάνου το νησιώτικα του Πάριου το 1982

      Φώντας Τρούσας
      Βαρέθηκε τώρα αυτή την κουβέντα. Καλημέρα.

      Αλέξανδρος Αλεξανδρής
      Να συμφωνήσω πάντως ότι το υπάρχω του Καζαντζιδή μου φαίνεται δύσκολο να είναι μόνο χρυσό! Καλημέρα!

      Θοδωρής Μπαλούρδος
      Πάντα σωστός και ακριβής. Καλημέρα Φώντα και καλή Κυριακή!

      Kostas Ntaltas
      Ακριβώς αυτό έλεγε και η σύζυγός του σε ραδιοφωνική εκπομπή που την άκουγα χθες. Η αιτία για την ίδια ήταν ότι ο Μίμης Πλέσσας δεν είχε συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία ποτέ ούτε είχε μάνατζερ. Οπότε και οι δισκογραφικές κοιτούσαν να προωθούν το δικό τους υλικό.

      Φώντας Τρούσας
      Ναι, είναι γνωστό αυτό. Φαίνεται και από την δισκογραφία του. Έβγαζε δίσκους παντού,. Σε όλες τις εταιρείες ταυτόχρονα. Δες ας πούμε το 1974-75, ότανβγάζει LP σε Philips, Minos, Columbia και Lyra.

      Θεοδουλος Παρασκευαιδης
      ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ ΒΑΘΙΑ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ, ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΩΣ ΦΑΡΟ,ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥ,ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΕΜΦΑΛΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΛΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ, ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ......,ΑΦΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΗΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΜΟΥ,ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΩΝ, ΤΟ 1970, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ "ΠΟΙΑ ΝΥΧΤΑ Σ' ΕΚΛΕΨΕ",ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ",ΤΟΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ......

      Διαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ένα από τα τελευταία πολύ σπουδαία τραγούδια του Πλέσσα, σε στίχους Γιάννη Κακουλίδη"...

    Giannis Haralampopoulos
    Εξαιρετικό.Πρώτη φορά το ακούω Ερμηνεία από τον Ψαριανό;

    Vassilis Serafimakis
    Παρεμπιπτόντως, μού φαινόταν αρκετός κόσμος τής αριστεράς ήταν λίγο αμήχανος με τον Γιάννη Κακουλίδη και σκεφτόμουν μήπως φταίει ότι ήταν και πετυχημένος διαφημιστής. Κοίταξα την Ελληνόφωνη Wikipedia, ούτε πού το αναφέρει!

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    ήταν κάπως συστημικός από ότι έχω διαβάσει

    Vassilis Serafimakis
    δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Η οικογένειά του και αυτός διαβάζω ήταν όλοι τους τη ζωή αριστεροί.

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    εν πάση περιπτώσει.τούλαχιστον ο άνθρωπος έδωσε κάποια καλά τραγούδια

    Niki Efstathiadis
    παντελώς άγνωστο τραγούδι!

    Γιώργος Φρατζεσκάκης
    Κι όλος ο δίσκος!

    Philippos Vassiloyannis
    «Είναι κάπως επιφυλακτικός και λέει: "Θα ήταν παράξενο, αν ο Θεός που είναι παντοδύναμος διάλεγε να εμφανιστεί σε παράθυρα, αν πράγματι ήθελε να έρθει στη Γη. Οι Έλληνες παίρνουν αυτή την υπόθεση πολύ στα σοβαρά" […] "Εξ αφορμής του δημιουργηθέντος θορύβου σχετiκώς με την εμφάνισιν ιερών εικόνων επί υαλοπινάκων διαφόρων οικιών και καταστημάτων […,] επί τη παρακλήσει του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, εξ Αρχιερέων και καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Επιτροπή, μεταβάσα επί τόπου και εξετάσασα επακριβώς διεπίστωσεν ότι […]"»
    (Άξελ Σωτήρης Βαλντέν, *Από τη Λαπωνία στην Ακρόπολη*, 361)

    Αλέξανδρος Αλεξανδρής
    Φοβερό το κομμάτι. το έχω το cd που είναι από τα 2 σε 1 μαζί με άλλο του Πλέσσα ήταν τρομερός συνθέτης .δεν ήταν ακριβώς σεμνός .αλλά ήταν πολύ ευγενικός .Σεμνός ήταν ο Γιάννης Σπανός πχ. Άλλη μεγάλη μορφή

    Ανδρεας Σουτης
    Ναι, αλλά κι ο Ψαριανός εδώ...

    Βέρα Βασιλείου-Πέτσα
    Ένας κρυμμένος θησαυρός!

    Pascal Dimou
    Μην είστε και τόσο σίγουρος!
    Υπάρχουν και...ιδιωτικά ραδιόφωνα
    που τα παίζουν και αυτά και άλλα πολλά και ακόμη πιό σπάνια!

    Φώντας Τρούσας
    Σίγουρος είμαι γι' αυτά που γράφω εγώ, όχι γι' αυτά που λέτε εσείς. Το να παίξει κάποιος κάτι σπάνιο σ΄ ένα ιδιωτικό ραδιόφωνο της επαρχίας και να το ακούσουν τρεις και ο κούκος δεν λέει τίποτα ευρύτερα. Εδώ λέω για τον κανόνα. Πάντα για τους κανόνες λέμε, όχι για τις εξαιρέσεις.

    Pascal Dimou
    Καλά μη σνομπάρετε την επαρχία και το ακροατήριό της!
    Σε σταθμό της Θεσσαλονίκης αναφέρομαι εξάλλου!
    Επίσης μέσω διαδικτύου ακουγόμαστε παντού!
    Άρα το τρείς κι' ο κούκος δεν ισχύει!
    Και δε θα σχολίαζα αν δεν γράφατε εκείνο το "πουθενά δεν θα τ' ακούσετε"
    Τέλος πάντων...άποψή σας και άποψή μου
    δε θα μαλώσουμε κιόλας!
    Καλημέρα σας!

    Φώντας Τρούσας
    Δεν σνομπάρω τίποτα. Γράφω γι' αυτό που συμβαίνει. Οι εξαιρέσεις, πρακτικά, δεν έχουν σημασία. Κι εγώ όταν έκανα ραδιόφωνο, ιδιωτικό, πριν από 30+ χρόνια, έπαιζα κάποια πράματα, που δεν ήταν αυτονόητα. Και τι έγινε; Μπορεί να επηρέασα 2-3 ανθρώπους. Και λοιπόν... Παρακάτω...

    Costas Papaoikonomou
    Πάντα απαξιωνετε το ραδιόφωνο. Λες και δεν υπάρχει. Το τι παίζεται στα ραδιόφωνα δεν το ξέρετε, γιατί απλά δεν τα ακούτε. Λυπάμαι. Οσο για τη μουσική, ρίξτε μια ματιά στο διαδίκτυο και θα δείτε και ακούσετε πράγματα που ούτε τα έχετε φανταστεί ότι υπάρχουν. Είναι κάποιοι Καναδοι, είχαν κάνει και ένα podcast στο podomatic, radio blender. Μουσικη, όχι αηδίες. Και δισκάδικο έκτασης όση η μιση Θεσσαλονίκη. Ενα απλό παράδειγμα.

    Φώντας Τρούσας
    Ρε φίλε έχεις μπει σε ταξί κι έχεις ακούσει την Παναγιά στα τζάμια; Αυτό πες μας. Τα υπόλοιπα άστα... Κάνε αυτό που σ΄ αρέσει και μην κοιτάς τι γράφω εγώ. Είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

    Nickos Ventouras
    ρε παιδιά, εκτός κρατικών, υπάρχουν ας πούμε 10-15 μεγάλοι σταθμοί, βάλε και άλλα 3 για τη Θεσσαλονίκη, που πιάνουν το 95% των ακροατών. Τέτοια παίζουν αυτοί ή playlist και τα βασικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ο Μίμης Πλέσσας μπροστά στην philicorda, όταν τον είχαμε επισκεφθεί με όλο το team του Jazz & Τζαζ την άνοιξη του 2005"...

    Nikos Papaleontiou
    Ευτυχώς που ξαναβγήκε σε βινύλιο..και σε πολύ καλή ποιότητα μπορώ να πω!
    Εξαιρετικός δίσκος!!

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=46jBL_FMM2c
    Μίμης Πλέσσας - Θαλασσοπούλια | Official Audio Release

    Γιώργος Φραγκίσκος
    Εντυπωσιακά. Όλα.

    Christos Mamalakis
    Εχω το συγκεκριμένο cd. Και το προσέχω πως και πως!...

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Ο Πλέσσας είχε τα τειπς αλλά άργησε να μας τα δώσει. Μετά από δύο τηλεφωνήματα και ένα φαξ πήγα στο σπίτι του (τέλη Μαΐου πια) και τα πήρα. Έπρεπε να γίνει η μεταγραφή και μόνο το Σιέρρα είχε το κατάλληλο μαγνητόφωνο. Ευτυχώς, εκεί δούλευε ο φίλος ηχολήπτης Βαγγέλης Λάππας και κάναμε τη μεταγραφή στο αψε σβήσε. Το ριμαστερινγκ έγινε κανονικά με τον Χρήστο Τσακηριδη όπως κάναμε όλα τα σι Ντι. Τα τειπς επιστράφηκαν στον κύριο Μίμη. Του έδωσα και το σι Ντι της μεταγραφής. "Έπρεπε να βάλετε λίγο Έκο" μου είπε. Μου θύμησε Χάρρυ Κλυνν!

    Φώντας Τρούσας
    Ναι, το θυμάμαι που μας είχε πει ότι είχε τα tapes (το γράφω εξάλλου) και θυμάμαι πως μας είχε βάλει ν' ακούσουμε και το CD-R στο οποίο τα είχε αντιγράψει. Το ότι πήγες και πήρες μετά τις ταινίες δεν το θυμόμουνα. Το λέω, γιατί τώρα που το είπες το θυμήθηκα.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    έχουμε και τα σχετικά credits στο cd.

    Φώντας Τρούσας
    Πρέπει να κάνω ανασκαφή για να το βρω... Το τεύχος το βρήκα.

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Από τότε που αγόρασα το βινύλιο δεν βρίσκω το cd!

    Φώντας Τρούσας
    Έπρεπε να βγάλουμε και αυτό, που είναι κατώτερο όμως από την Philicorda, και που το πουλάει ένας στο discogs 4000 ευρώ!

    Vassilis Serafimakis
    Ο νεαρός Δημήτρης "Μίμης" Πλέσσας σε φωτογραφία τής σχολικής χρονιάς 1936/37. Πρέπει να τελείωσε ή Α' ή Β΄τάξη. Είναι στη φωτ. υπ.αρ.7 στο πλαίσιο, όπου μάλλον έχουν τούς καλύτερους μαθητές. Ή πιθανώς τούς αθλητές τής τάξης, αν κρίνουμε από τη διακόσμηση με τούς Ολυμπιακούς δαυλούς.

    Aris Betchavas
    το layout μου θυμίζει Year Book Λεοντείου...

    Vassilis Serafimakis
    o Πλέσσας πήγε γιά τουλάχιστον μία σχολική χρονιά στη Λεόντειο ή Πατησίων ή Σίνα. Στο λινκ μία συνέντευξη του που ίσως φωτίσει περισσότερο, πχ από το όνομα τού φρέρ. Η φωτογραφία είναι από βιβλίο τέλους χρονιάς, το γνωστό Σουβενίρ, Λεοντείου.
    https://www.youtube.com/watch?v=K66KSBAXfyU
    Μίμης Πλέσσας

    Elias Raptis
    Ο Σαμακάς, αυτη η ψυχή που είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κοιτάζω, τώρα, την 20άδα με τα ευπώλητα του βιβλιοπωλείου Πολιτεία, το τελευταίο εξάμηνο, στην κατηγορία «ΤΕΧΝΗ-ΘΕΑΤΡΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» και θέλω να κάνω μια-δυο παρατηρήσεις"...

    Nikos Athanassiu
    Συγχαρητήρια

    το Κουτοί μη Τόποι
    ''Το δόλωμα'' 1963

    Panagiotis Kontis
    Ο μπασιστας των Διάφανων δούλευε, και μάλλον δουλεύει ακόμα, στην Πολιτεία.

    Φώντας Τρούσας
    Δεν τον ξέρω

    Vassilis Serafimakis
    Tα σχολιάζεις όλα, αλλά άφησες απ'έξω εκείνο το μυστήριο στη πρώτη θέση! Ραντεβού λέει στο κύτταρο. Τι αφορά; Βιολογία; Αισθηματικές συμβουλές;

    Φώντας Τρούσας
    Γκρίζα διαφήμιση

    Vasiliki Trousa
    Συγχαρητήρια!

    Thanos Markatas
    Μεγάλη ήταν η μέθεξη που συντελέστηκε, τη βραδιά που το παρουσιάσατε εσύ και οι εισηγητές στην έκθεση βιβλίου, και η συζήτηση που επακολούθησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πέθανε ο ολλανδός μεσο-αμυντικο-επιθετικός του Άγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας Johan Neeskens, στα 73 του"...

    Δημήτρης Θ. Νικολάου
    Από αυτούς μάθαμε μπάλλα!!!!! 1971-1974.

    Nikos Athanassiu
    Μεγάλη παιχτουρα...

    Kwstas Agas
    Δυστυχώς εμείς οι κάπως μικρότεροι δεν τον προλάβαμε... Όπως δεν προλάβαμε εκείνη τη μαγική ομάδα της Ολλανδίας των 70ς (αλλά και τον Άγιαξ των 70ς ... Τελοσπαντων προλάβαμε την επόμενη "μαγική φουρνιά" των Οράνιε με βαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ράικαρντ) ... Όμως όσοι έζησαν το Μουντιάλ του '74 έχουν να λένε "πόσο άδικο ήταν που η εθνική Ολλανδίας δεν κατέκτησε αυτό το τρόπαιο" ... Ίσως να έχουν δίκιο... (Και άσχετο/ οφφτόπικ, μιας και η ανάρτηση έχει και ... εθνική Ανατολικής Γερμανίας: από αυτήν την εθνική ομάδα, που φυσικά εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει πια, μου έμεινε ως αποτέλεσμα η νίκη τους με 1-0 επί της Δυτικής Γερμανίας σε αυτό το Μουντιάλ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης!! Ίσως η μεγαλύτερη νίκη αυτής της εθνικής ομάδας...) ...

    Φώντας Τρούσας
    Με γκολ του Σπαρβάσερ... Γκολ με μεγάλο πολιτικό αντίκτυπο...

    Kwstas Agas
    κι όταν έκανα μαθήματα γερμανικών, έμαθα ότι sparen = εξοικονομώ, Wasser = το νερό στα γερμανικά!! Οπότε το επώνυμο του Ανατολικογερμανού ποδοσφαιριστή σημαίνει "αυτός που εξοικονομεί νερό"!!!! (τελοσπαντων, αυτή τη στιγμή ελάχιστες λέξεις γερμανικών θυμάμαι... Η κατεξοχήν "αν την αφήσεις σε αφήνει" γλώσσα...)

    Spyros Kotortsis
    Εχουν δίκιο. Οπως άδικο ήταν ότι έχασαν και το επόμενο παίζοντας στον τελικό με μια χώρα που έστησε ματς για να βρίσκεται εκεί.

    Spyros Kotortsis
    Πόσο σωστή η τελευταία φράση...

    Ηλίας Ηλιάδης
    Θυμάμαι που είχα δει ένα αγώνα στο Άμστερνταμ, Αγιαξ-Γκρονιγκεν στα μέσα 80ς περίπου, είχε αλλάξει θέση, έπαιζε στην Γκρονιγκεν λίμπερο και ήταν πολύ καλός και σε αυτή την θέση...

    Christos Mamalakis
    Δεν υπαρχουν λογια για αυτους τιυς παιχταραδες! Ο Νεσκενς ηταν ο κινητήριος μοχλός στην υπερομάδα του Άγιαξ που πρωτόπαιξε το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο πλάι στον Κρόιφ ( Και στην Εθνικη τους φυσικα). Και συνεχίστηκε και στην Μπαρτσελόνα!
    Ενα μεγαλο Αντιο για αυτον τον παιχταρα!

    Vassilis Serafimakis
    Ολοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν γυμνασμένα πόδια αλλά αυτός μού είχε κάνει εντύπωση όταν τον πρωτοείδα γιά τούς μηρούς του! Πιό μασσίφ δεν έχω ξαναδεί. Γι'αυτό ίσως, και για το χαμηλό κέντρο βάρους του, δύσκολα τον γκρεμίζανε.

    Γιώργος Δελτα
    Να βλέπεις αυτόν τον Άγιαξ,του Κρόιφ,Νέσκενς,Ρεπ,κλπ σε περιγραφή Διακογιάννη.

    Evangelos Vlachakis
    ναι κι εγω τα μαζευα αυτά...αν και δεν θυμαμαι πολλα απο το μουντιαλ του 1974

    Spyros RedMonday'sArmy
    Ηταν η αφίσα στο παιδικό μου δωμάτιο. Γιγαντοαφίσα κάθετη σχεδόν από το ταβανι ως το πάτωμα.
    Ήταν ο παιδικός μου ήρωας από τον χώρο του ποδοσφαίρου!
    Μακάρι να την είχα κρατήσει όπως εσύ τη συγκεκριμένη κάρτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πολλή σαχλαμάρα ξεβράστηκε από τα μίντια, με το που πέθανε ο Μίμης Πλέσσας"...

    Γιώργος Φρατζεσκάκης
    Φοβερή περίπτωση ο Ταμποσης!

    Μαίρη Δαλάκου
    Πραγματικά!

    Panos Fokas
    Ο Πλέσσας κινήθηκε με επιτυχία και αρτιότητα σε μεγάλο εύρος μουσικών ειδών. Είναι αρκετά τα άγνωστα διαμαντάκια που έχει δημιουργήσει και ευχαριστούμε που μας τα επισημαίνετε και τώρα και εδώ και πολλά χρόνια (βλ. το CD με τη Philicorda).

    Vassilis Serafimakis
    Αυτά δεν τα ξέρω, αλλά έχω από σίγουρη πηγή ότι ο Πλέσσας ήταν στη κονσόλα όταν τζαμάρανε Χιώτης με Χέντριξ.

    Thanasis Michalakis
    Ακριβώς

    Katja Roxan
    Αυτή την ανάρτηση θα τη φυλάξω..
    Όταν τσουτσουριάζω με το κομμάτι και το σκηνικό ,ποιος με καταλαβαίνει

    Spyros Kotortsis
    Ενας εγώ. Και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι

    Dimitris Zouzoulas
    Γιατί, το teddy boy's shake;
    https://www.youtube.com/watch?v=aGNYpQYvv0M
    ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ - TEDDY BOY'S SHAKE

    Patritsopoulos Nikos
    ταιριαξε η χημεια τους

    Kostas Molyviatis
    Πωπω αυτό ακριβώς ναι!

    Thekla Tselepi
    Παρ' ότι η πραγματικότητα παραμένει εν πολλοίς ανεξερεύνητη, είναι αρκετοί εκείνοι, ακόμη και συντάκτες διαφόρων σάϊτ που προτιμούν την σφαίρα της φαντασίας

    Babis Room
    Αυτά είναι!!!

    Stefanos Kavallierakis
    Σπουδαίο αυτό που έγραψες, μπράβο! Δεν ήξερα ότι ήταν Πλέσσας

    Aris Kopsidas
    Κοιτα τι ανοησια εγραψαν στο Αθηνοραμα ¨"Οι "Θαλασσιές οι Χάντρες" ήταν με πολλούς τρόπους μια ταινία απολύτως μοντέρνα για την Ελλάδα των '60s. Ήταν (επιθετικά) έγχρωμη, απεικόνιζε νέα ήθη που προέρχονταν από τη Δύση και έχει στο επίκεντρο μια εύπορη νέα γυναίκα (πού ακούστηκε) η οποία ανοίγει κέντρο διασκέδασης στην Πλάκα. Μόνο που οι μουσικές που παίζονται εκεί δεν είναι λαϊκές, ελληνικές, αλλά ξένες. Όπως διαπιστώνουν έντρομοι οι πρωταγωνιστές μπαίνοντας στο μαγαζί, για να δουν τη Ζωή Λάσκαρη να τζαμάρει παίζοντας το τουίστ "Crazy Girl". Η ηθοποιός έκτοτε έγινε διάσημη, το όνομά της διαδόθηκε ακόμα και στο φεστιβάλ των Καννών, όμως η φωνή ανήκει στην Αλέκα Κανελλίδου.

    Jimmy Manolakos
    Το shake στον καθρέφτη με τη Βουγιουκλάκη είναι τόσο φρέσκο ακόμη και σήμερα. Αριστούργημα. Επος αυτό που ανέβασες Φώντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Χάρη Χαλκίτη...

    Φώντας Τρούσας
    https://youtu.be/DXQAbjGNMcM
    POURQUOI -audio-
    https://youtu.be/u7q78K7q4g8
    ECHOES OF - echoes of Jerusalem (1973) vinyl 45°
    https://www.youtube.com/watch?v=Z8xAU8RWdyI
    HARRIS HALKITIS - Ridin' Free, Livin' Lonely
    https://www.youtube.com/watch?v=wNB9lOQMIUo
    Queen Samantha - The Letter

    Vassilis Serafimakis
    Χιτ!! Μα... κοιμόντουσαν;;

    George Floudas
    Καταπληκτικός! Ακόμα και τα b sides του ήταν πρώτης γραμμής!
    Καλό του ταξίδι.
    https://youtu.be/U_m17FLmhDI?si=17S5AASkWg0f9h-b
    Harry Chalkitis - Summer Breeze

    Φώντας Τρούσας
    Και αυτό δικό του...
    https://www.youtube.com/watch?v=6zmlTa3vE4w
    Dimitri - Sunny Day

    George Floudas
    τι κομματάρα και τι φωνάρα!

    George Fritzelas
    Τι έγινε ,επιδημία έχει πέσει ;

    MrServo MrServo
    https://youtu.be/EgJDJBzA8xE?si=-4ZHsWj5koDBq7kh
    κόρη
    Βικτώρια Χαλκίτη - Τέλεια | Victoria Xalkiti - Teleia (Official Music Video)

    Vassilis Serafimakis
    ναι, κύριε!

    MrServo MrServo
    https://youtu.be/Aa8raSYaCg8?si=yaTkH72iZz3jIs49
    Giwrgos Mazwnakis-Victoria Xalkiti - Summer in Greece

    Zak Famellos
    Κριμα,αγαπημενος

    Δημοσθένης Ταχταλίδης
    Στίχοι: Θάνος Σοφός - Ναπολέων Ελευθερίου, μουσική: Χάρης Χαλκίτης (1990) https://youtu.be/QPu3TR3Y0Zo?si=I-sKlEVaukXwub1C
    Ξέρω ν' αγαπάω - Ζανέτ Καπούγια

    Λήδα Χαλκιαδάκη
    R.I.P. Χάρης Χαλκίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή