Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

DIRTY FUSE το surf στη γλώσσα μας

Όπως γράφει το ίδιο το συγκρότημα, σε τρίτο πρόσωπο, σ’ ένα mail που έλαβα: «Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράμερ Χρήστο Κόγιο, με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf-rock».
Σήμερα, τέσσερα χρόνια αργότερα, η… εξερεύνηση εκείνου του μανιασμένου surf κόσμου συνεχίζεται με την ηχογράφηση ενός long play (είχε προηγηθεί ένα 7ιντσο) στην Green Cookie, το οποίο βρίσκει τους Dirty Fuse με νέα line-up, ήτοι: Κώστας Μπάκουλας κιθάρες, Μανώλης Κισαμιτάκης σαξόφωνα, Χρήστος Κόγιος ντραμς, John Drake μπάσο και Duda Victor κιθάρες. (Ξανα)έχουμε να κάνουμε λοιπόν μ’ ένα καθαρό surf σχήμα, το οποίο στηριγμένο, βασικά, σε δικές του instrumental συνθέσεις επιχειρεί να μεταφέρει κάτι από την αύρα του Πασιφικού στις δικές μας παραλίες. Πλήρως ενσωματωμένοι στη surf σημαντική και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα ποικίλα χαρακτηριστικά του στυλ (με πρώτο όλων, φυσικά, τον γνώριμο κιθαριστικό ήχο με το «κυματιστό» reverb) οι Dirty Fuse αποδεικνύονται «άσσοι» στη σύνθεση ενός ρεπερτορίου –συνδυάζοντας στοιχεία από το frat, βεβαίως από το πούρο rock nroll και οπωσδήποτε από το πιο… περίτεχνο garage– που μπορεί οπωσδήποτε να ταρακουνήσει. Αν και δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο από τα δώδεκα κομμάτια των Dirty Fuse, αφού άπαντα κυλούν, δηλαδή τρέχουν, δίχως να το αντιληφθείς (ίσως το “Black hole”, που μου άφησε κάτι από το “Bombora” των… Ελληνοαυστραλών Atlantics, αλλά και το surf-oriental A blade from Damascus”), δεν γίνεται από την άλλη να μην επαινέσεις τη μοναδική διασκευή τους στο «Ακρογιαλιές δειλινά» του Βασίλη Τσιτσάνη (εδώ ως “Sunset beach”), με τη διπλοπενιά στην ηλεκτρική κιθάρα να σε ταξιδεύει... Στο κύμα, στον αφρό, στην άκρη του πελάγους…
Επαφή: www.greencookie.gr

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Φώντα και καλή εβδομάδα.

    Ωραία μπάντα.Ήταν το καλοκαίρι να τους έχω εδώ αλλά προέκυψε το Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία και έτσι δεν τους είχα.

    Ο John Drake (μπάσο) μου είχε πει ότι ο Αλέξης Μπερέκος έκανε ένα νέο σχήμα στο οποίο και συμμετέχει.

    Alex Berekos Surf Combo αν δεν τους έχεις υπόψη άκουσε εδώ:

    http://www.youtube.com/watch?v=tyWvRtvx1Ec

    http://www.youtube.com/watch?v=3LGv27EE08E&feature=relmfu

    Εξαιρετική και αυτη !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή