Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

μηδέν από μηδέν μηδέν

Οι πιο ασήμαντες εκλογές των τελευταίων ετών συνέπεσαν, όπως ήταν φυσικό, με μιαν ακόμη πιο ασήμαντη, έως γελοία, προεκλογική περίοδο. Το μνημονιακό τόξο, που άθροισε στην τελευταία βουλή περισσότερο από 220 ψήφους θα κυβερνά από Δευτέρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο... αδιάφορο ποιον. Πιθανόν είναι, μάλιστα, να κυβερνά με ακόμη περισσότερες έδρες, και αυτό είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και κυβέρνηση, είτε δεύτερο συμμετέχοντας όμως στον «ευρωπαϊκό» κυβερνητικό συνασπισμό. Παίζει, βεβαίως, και το έσχατο... Να έχουμε, εννοώ, αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα κοντράρει υποτίθεται το μνημόνιο που εκείνος έφερε (και ψήφισε). Η γελοιότητα, θέλω να πω, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το «κόκκινο». Μένει να το δούμε… Δυστυχώς, αυτό είναι το… διακύβευμα των εκλογών.

Το πόσο αδιάφορες, αχρείαστες επί της ουσίας, και εν τέλει επικίνδυνες για την καθημαγμένη λαϊκή καθημερινότητα είναι αυτές οι εκλογές αποδείχτηκε από την προεκλογική περίοδο, που μόλις τελείωσε. Κουβέντα για την ταμπακέρα, για τον ορυμαγδό των φόρων και των μέτρων που πρόκειται να πέσει στα κεφάλια μας, και, αντ αυτού, με όλο τον... ξεκαπακωμένο βόθρο μπροστά στις μύτες των ψηφοφόρων.
Τα απαράδεκτα και γελοιωδέστατα ντιμπέιτ, ο υπόδικος, κατά Καμμένον, Μεϊμαράκης, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες κάποιου κυρίου Φλαμπουράρη, οι φωτογραφίες της κυρίας πρώην πρωθυπουργού στη σχολή Χιλλ, ο λαϊκιστής, κατά Τσίπραν, Θεοδωράκης, οι αμέτοχοι κουκουέδες («εγώ ειμ’εγώ κι ας έχω φτώχεια/ και τραγουδώ στ’ ανεμοβρόχια…»), η πεισματάρα Ζωή που τραβάει μόνη της την ανηφόρα, η διαρκώς θλιμμένη Φώφη, ο από παλαιά και τώρα μουλωχτός ναζί, διαπρύσιος υπερασπιστής του πλούτου και ορκισμένος δραγάτης του συστήματος αρχηγός της Χρυσαυγής, που δήλωσε παραμονές εκλογών το αυτονόητο (με τη… δημοκρατική σπέκουλα να σου γυρίζει τ’ άντερα), παίζοντας κατ’ ουσίαν το παιγνίδι του θλιβερού ΠΑΣΟΚ…
Θα μας πει ο… Συγκαμένος ποιος τον έβαλε; Έτσι, για να ’χουμε και κάτι ν’ ασχολούμαστε μετά τις εκλογές…

Η αλήθεια είναι μία. Όσοι ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ τον προηγούμενο Γενάρη και είπαμε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα νοιώθουμε, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, απογοητευμένοι. Να μην το αρνηθεί κανείς αυτό. Και όχι μόνον απογοητευμένοι, αλλά και εξαπατημένοι – κοινώς κορόιδα. Μέσα μας υπάρχει, πέραν από το… αυτομαστίγωμα, η αηδία και το σιχτίρισμα προς όλους αυτούς τους μεταπράτες της ελπίδας, αλλά και μιαν ανάγκη για εκδίκηση – που πρέπει να είναι λελογισμένη, ώστε να μην καταλήξει, και αυτή, σ’ ένα ακόμη μνημονιακό προσάναμμα. Κυρίως, όμως, υπάρχει, η αίσθηση, για να μην πω η πεποίθηση, πως χάθηκε μια ουσιαστική ευκαιρία, πως ηττηθήκαμε με κατεβασμένα χέρια, πως όλα σχεδόν τελείωσαν.
Ό,τι και να λέμε θα πάρει καιρό για να συγκροτηθεί (αν γίνει μπορετό) ένα ισχυρό αντιμνημονιακό μέτωπο, που να στηρίζεται στην εξακριβωμένη αλήθεια, στο πάθος για τη διεκδίκηση του δίκιου, στην ανάταση με όρους ανθρωπιάς της κοινωνίας. Δεν ξέρω ποιος θα ηγηθεί αυτού του μετώπου, γιατί μπροστάρης χρειάζεται. Ένας μπροστάρης, που θα πρέπει να έχει περάσει από χίλια-δυο… τεστ ειλικρίνειας και κοπώσεως, δίνοντας λόγο διαρκώς στον κόσμο.

Αύριο θα πάω να ψηφίσω λοιπόν –γιατί θα πάω– βασικά ως απογοητευμένος και ως προδομένος (καλά να πάθω), αφού εμπιστεύτηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου πατενταρισμένους «οπορτουνιστές» (έτσι τους λέγανε παλιά). Θα ψηφίσω κάποιο ανήμπορο κόμμα της Αριστεράς. Όχι γιατί ταυτίζομαι με το πρόγραμμά του, αλλά γιατί, αυτή τη στιγμή, δεν έχω το κουράγιο να διαχειριστώ άλλη διάψευση…

27 σχόλια:

  1. ρε Φωντα σοβαρα μιλας !!!
    Η Ζωη τραβαέι "Την ανηφόρα" ????????
    Αν έιναι δυνατον να σκέπτεται έτσι ένας άνθρωπος 50 χρονών,όπως εσύ.
    Υποθέτω οτι δεν έχεις παιδιά και υποχρεώσεις όπως και η τρελλοζωζώκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ, που έχεις «παιδιά και υποχρεώσεις» και μας το παίζεις… ψυχεδελοσυριζαίος τώρα στα γεράματα σκέφτεσαι πολύ σοβαρά νομίζεις… Αλλά μπορεί να σου ’χουν τάξει πουθενά καμμιά θεσούλα… οπότε ’ντάξει…

      Διαγραφή
    2. Ε ψιτ, γερομπισμπίκη, την έπεσες για ύπνο, για να πας να ψηφίσεις πρωί-πρωί μετά την εκκλησία;
      Δεν μου είπες πως σου φάνηκε το Αλεξαντρώφ Ανσάμπλ...

      Διαγραφή
  2. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΙΑ!!!!
    Μπράβο Φώντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επ, εδώ είσαι; Τι έγινε; Σηκώθηκες να πας για κατούρημα, για να την πέσεις και πάλι για ύπνο;

      Αν κι εδώ που τα λέμε εσύ κοιμάσαι κι όρθιος, δεν έχεις πρόβλημα…

      Διαγραφή
  3. καλημερα Φώντα
    εχω την αισθηση οτι ως ελληνες ψηφίσαμε ως εξής
    θελουμε να παίζουμε champions league αλλά με τους κανόνες του ερασιτεχνικού.. ε δεν γινεαι.
    εγω προτιμώ το ερασιτεχνικό αλλά και αυτό έχει τις επιπτώσεις του (χωμα το γηπεδο, λιγα τα λεφτά.....)
    Αμα θελουμε τη Μπαγιερν και τον Αγιαξ για να πέφτουν τα φράγκα πρέπει να μπεις σε αυτό το club με τους κανόνες του
    Δεν μπορείς να κυνηγάς τον διαιτητή γιατι δεν σφυρίζει "σωστά"....
    τωρα θα αρχίσουν οι τεσσάρες μέχρι να το αποφασίσουμε οτι δεν μας παίρνει
    καλη σου βδομάδα
    A change is (not) gonna come

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερά mak58. Ο κόσμος, αυτός ο κόσμος τέλος πάντων που πήγε να ψηφίσει, αποφάσισε. Γουστάρει «αριστερό» μνημόνιο, ζητώντας να το υλοποιήσουν εκείνοι που το διαπραγματεύτηκαν και το έφεραν στη χώρα.
      Λίγο πάνω από το 10% του κόσμου ψήφισε κόμματα, που αντιτίθενται στην εφαρμογή αυτού του εξοντωτικού προγράμματος, επιζητώντας μιαν αριστερή, πατριωτική πορεία για τη χώρα.
      Καλή τύχη σε όλους μας.

      Διαγραφή
  4. Kαλημερα.Βλεπω ότι στις μεγαλες κομβικες αγροτικες περιοχες υπηρξε ξεκαθαρη νικη Τσιπρα.Σε καμια δεκαρια μερες από τωρα θα αναρηθουν τα νεα εκκαθαριστικα αγροτων με την προσθετη διαφορα(διπλασιασμο από 27,5% σε 55%) προκαταβολης φορου εισοδηματος 2014.Αραγε είναι τοση πατριωτικη και ευρωπαικη η περηφανη αγροτια μας(που εκμεταλευεται μεχρι θανατου τον κάθε φουκαρα μεταναστη) και συνειδητα θα δωσει τον επιπλεον οβολο της απλοχερα στο νέο μνημονιο που ηδη εχει αρχιζει, η είναι σχεδον μαζικα φοροδιαφυγουσα ταξη με μηδενικα η πιστωτικα εκκαθαριστικα και δεν τους νοιαζει κανενας φορομπηχτικος επιπλεον λογαριασμος?Απο την αλλοι οι ανεργοι?Πλειοψηφικα δινουν την ψηφο τους στη χρυση αυγη.Εγω ο ηλιθιος και λεβεντης μαζι γιατι πιστευω ότι οι μεν πρωτοι θα βγαλουν τα τρακτερ στο δρομο για να τα ξεμπουκωσουν από την αναδουλεια και οι μεν δευτεροι θα μπαχαλευουν σε κάθε αντιδραση στην πολιτικη λιτοτητας με οποιον κατσει και κανει τα χειροτερα επεισοδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γόνιμοι οι προβληματισμοί σου Γιάννη. Ακόμη δεν έχουν πέσει ούτε τα "γράμματα" από το έργο...

      Διαγραφή
    2. Παντως να πω και κατι τελευταιο,πως ολοι σαν αντρες ερωτευτηκαμε.Αυτη η καψουρα Αλεξη-Καμμενου ομως δεν παιζει.Αυτη και αν ειναι νεο-ψυχεδελεια!!! κορυφαια και μοναδικη.Καλη δυναμη σε ολους οσους αντεχουν να εχουν σωας τα φρενας παρα τις περι αντιθετου προσπαθειες.

      Διαγραφή
    3. Έτσι πορεύεται η μεταμοντέρνα «αριστερά».

      Και όπως είχα γράψει πριν τις εκλογές του Γενάρη (19/1/2015):

      «Κι ενώ παίρναμε την κατηφόρα προς την πλατεία της Καισαριανής, για να πιούμε καμιά ρετσίνα… φτύσαμε τον κόρφο μας καθώς πέρασε απ’ το μυαλό μας μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργούς Άμυνας και… Δημοσίας Τάξεως από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου…».

      Διαγραφή
  5. Τι έγινε Φωντάκο; Τον ήπιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά, ο μαλάκας της Δευτέρας!

    Και πρόσεξε… μην τολμήσεις και γράψεις τίποτα επώνυμα, γιατί τη γάμησες… Έχω μαζέψει τόσα ράμματα για τη γούνα σου… που θα γελάμε για χρόνια… Το άκουσες… λάκη;


    λάκης: Ο φλούφλης, ο απλοϊκός, ο ωμός άνθρωπος, ο φλώρος, ο κατώτερης διανοητικότητας ψευτοκαλοστεκούμενος.
    (slang.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμέτοχοι οι κουκουέδες; Τις κινητοποιήσεις ενάντια στο 3ο μνημόνιο το κατακαλόκαιρο τις ξεχνάμε;

    Καταδίκες σε φυλάκιση στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, καθώς και όσων ακολούθησαν το ΠΑΜΕ σε απεργιακές κινητοποιήσεις, 2013-2014:
    1. Πέτρος Πουντίδης, 5 μήνες φυλακή με αναστολή
    2. Παύλος Πουντίδης, 5 μήνες φυλακή με αναστολή
    3. Σωτήρης Ζαριανόπουλος, 6 μήνες φυλακή με αναστολή
    4. Άννα Ανανιάδου, 6 μήνες φυλακή με αναστολή
    5. Γιώργος Σιφωνιός, 23 μήνες φυλακή με αναστολή
    6. Νάσος Παυλάκης, 23 μήνες φυλακή με αναστολή
    7. Νίκος Χαροκόπος, 23 μήνες φυλακή με αναστολή
    8. 22 ακόμα χαλυβουργοί, 21 μήνες φυλακή με αναστολή
    9. Άκης Αντωνίου, 12 μήνες φυλακή με αναστολή
    10. Πέτρος Πουντίδης, 12 μήνες φυλακή με αναστολή (δεύτερη ποινή φυλάκισης)
    11. Σοφία Καλαντίδου, 5 μήνες φυλακή με αναστολή
    12. Βαγγέλης Δελιολάνης, 6 μήνες φυλακή με 3ετη αναστολή
    Σύνολο: 10,5 χρόνια (126 μήνες) φυλακή για τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, 38.5 χρόνια για τους 22 Χαλυβουργούς.
    Μπάμπης Αγγουράκης, 1951-2014. Χτυπημένος από τα ΜΑΤ σε πορεία του ΠΑΜΕ, 5 Μάη 2014

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/11/15.html
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/10/blog-post_30.html
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/10/blog-post_22.html
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/10/blog-post_18.html
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5966.html
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5966.html
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2015/01/blog-post_16.html

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέβομαι αν είναι έτσι (δεν τα έχω πρόχειρα τα στοιχεία), αλλά ψίχουλα…

      Αν το ΚΚΕ επιθυμούσε αληθινή «συμμετοχή» και όχι… δημοσιοϋπαλληλίκι θα έπρεπε να ήταν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στους δρόμους και με τους 338.188 που το ψήφισαν προχθές και όχι να το παίζει à la carte πότε «μέσα» και πότε δήθεν «έξω» από το σύστημα. Σοσιαλισμός από το internet, την TV, τα γραφεία, τα έδρανα και με 5-10 πορείες… ακριβείας το χρόνο δεν γίνεται σύντροφε…

      Άσε, μην την πιάσουμε τώρα αυτή την κουβέντα… Εσείς θα πείτε τα δικά σας, αλλά εγώ έχω κάπως διαφορετική γνώμη…

      Διαγραφή
  8. οκ, πάντως αν θέλεις να ενημερώνεσαι στο πορταλ του 902 καταγράφονται οι δράσεις του ταξικού κινήματος.
    Καλή δύναμη, όχι απογοήτευση και ελπίζουμε στους σεισμούς που μέλλονται να'ρθουν.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πω κι εγώ τα δικά μου (από την μεριά του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ) και ας με κράξετε. Εδώ μαλώνουν οι αριστεροί, ποιός την έχει μεγαλύτερη (την αντίσταση). Όπως είπε ο φίλος παραπάνω, στο απυρόβλητο οι αγρότες, οι ΔΥ όπως πάντα και οι λοιποί συναγωνιστές. Για την ταμπακέρα τίποτα. Τι χρειάζεται η χώρα για να επανακινήσει, πως γίνονται νέες δουλιές, θα γυρίσουν οι καταθέσεις στις τράπεζες?, και άλλα χίλια μύρια "καπιταλιστικά". Αλλά είπαμε, όλη την σοφία του κόσμου την έχουν οι "ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ", οι υπόλοιποι τι να πούμε, οι φιλελέδες;, οι ελίτ ... Απορώ πως κάτι Δανίες, Βέλγια, Φινλανδίες προοδεύουν χωρίς την μαρξιστική σκέψη!
    ΥΓ ευχαριστώ πάντα, για το βήμα του διαλόγου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φωντα λυπάμαι αλλά τα έχεις μπερδέψει πολύ!!!
    Δεν πειράζει εγώ σε εκτιμώ πάντως, ανεξάρτητα άν διαφωνούμε στα πολιτικά , και είμαστε συνομήλικοι...
    Είμαι αυτός που έγραψε το πρώτο σχόλιο για το " η ζωή τραβάει την ανηφόρα κλπ"
    Μετά σχολίασαν διάφοροι άσχετοι και νόμισες οτι ήμουνα εγώ ΛΑΘΟΣ!!!!!. Τέλος πάντων...
    Πάντως έχασες την ψυχραιμία σου ... ( παραδέξου το)
    Δεν είμαι συριζα και δεν μου έχουν τάξει καμμια θεσούλα στο Δημόσιο. Υπηρετώ εδω και 26 χρόνια στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση ( Διδάκτορας του ΕΜΠ)
    Να είσαι καλα Φώντα

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω μπερδέψει απολύτως τίποτα.

      Το πρώτο σχόλιο δεν συνάδει με τα… 26 χρόνια ενός διδάκτορα του ΕΜΠ, αλλά με το ύφος ενός βλαμμένου σχολιαστή, μπλόγκερ ή ό,τι άλλο.
      Μ’ εκτιμάς δεν μ’ εκτιμάς δεν με απασχολεί καθόλου. Σε συμβουλεύω όμως να σχολιάζεις ευγενέστερα, ώστε να σε σέβονται τουλάχιστον οι... φοιτητές σου.

      Διαγραφή
    2. Διάβασα μόλις ξανά το πρώτο σχόλιο. Τι επειχηρήματα! Τι ευγλωτία! Χωρίς πλάκα,λυπηρό ποιοί διδάσκουν σήμερα τα παιδιά και σε ποιούς δίνει τίτλο διδάκτορα το Μετσόβειο...Μέσα στην γενική απαξίωση και αποδόμηση (όχι όπως το εννοούσε ο Ντεριντά) βασιλεύουν ακαλιέργητοι "μονόφθαλμοι"

      Διαγραφή
    3. * το λάθος στο επιχειρήματα το διορθώνω κατόπιν προσαρμογής των γυαλιών πρεσβυωπίας.

      Διαγραφή
    4. Ο… Άρης ας μας πει τώρα το επώνυμό του, αλλά και σε ποια «έδρα» να πούμε δουλεύει, ώστε να το τσεκάρουμε. Να βεβαιωθούμε δηλαδή ότι μας λέει την αλήθεια. Κι αν λέγεται όντως… Άρης και όχι… Παπάρης… εγώ θα τον συγχωρήσω για το χαζό σχόλιό του, που δεν κολλάει με την… επιστημονική μόρφωση και κατάρτισή του.
      Είμαστε κι εμείς του Πολυτεχνείου… Άρη, αλλά δεν μπαίνουμε στα ξένα «σπίτια» για να θίξουμε εκείνους που θέλουμε να φιλοξενήσουν τις απόψεις μας. Η ευγένεια είναι το πρώτο προσόν ενός καλού… διδάκτορα. Δεν στο έμαθαν αυτό στο… ΕΜΠ;

      Αν όμως ΔΕΝ μας πει το επώνυμό του ο… Άρης εγώ θα λέω πως… κάποιος πανύβλακας (που αποκαλύφθηκε!) προσπάθησε να θολώσει τα νερά. Φαίνεται όμως, και για κακή του τύχη, πως τα νερά ήταν τόσο πολλά με αποτέλεσμα να παρασύρουν τον ίδιον και να τον πνίξουν. Ας πρόσεχε!

      Διαγραφή
    5. Ποιος εισαι ρε ΤΡούσα; την ειδες ανακριτης;

      Διαγραφή
    6. Σκάσε… λάκη… και μην πετάγεσαι σαν την πορδή…

      Ο… Λάκης... εεε... ο Άρης ήθελα να πω δεν έχει ανάγκη από ψευτοϋπεράσπιση. Μια χαρά… διδάκτορας είναι θα τα καταφέρει και μόνος του…

      (Δεύτερο Γραφείο)

      Διαγραφή
    7. Φωντα γεια!
      Ο Αρης ο αληθινός είμαι ! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ αλλά έχεις χάσει την ψυχραιμία σου πλήρως!!!!
      Οσο για τους φοιτητές μου θα σε παρακαλούσα να μην τους εμπλέκεις, και εσύ και κάποιοι άλλοι.
      Τελος πάντων δεν θα ξαναμπώ στο site σου και το σβήνω από τα αγαπημένα μου!
      Δεν προκειται ποτέ να σε ξαναεπισκευτώ.

      Να είσαι καλά
      και ψυχραιμία γιατι τα νεύρα δεν κάνουν καλό

      Αρης

      Διαγραφή
    8. Κοίταξε να δεις… Παπάρη. Να… κι αν είσαι ο αληθινός, να… κι αν δεν είσαι.
      Αφήνω δε αυτό το… «Δεν προκειται ποτέ να σε ξαναεπισκευτώ», που είναι λόγια του κώλου. Δηλαδή όλα όσα λες είναι λόγια του κώλου, αλλά αυτό παραείναι.
      Λες κι εγώ μπορώ να ξέρω αν θα μπεις ή αν δεν θα ξαναμπείς…
      Παπάρη δεν μ’ ενδιαφέρει τι θα κάνεις, έμπα, έβγα, κάνε ό,τι γουστάρεις… Εμένα γίνεται να μη μου ζαλίζεις τ’ archidia;

      Διαγραφή