Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΑΝ CLUB 30 ΧΡΟΝΙΑ – GAGARIN 205 15 ΧΡΟΝΙΑ

Δύο από τα πιο σημαντικά αθηναϊκά ροκ κλαμπ, γιορτάζουν μαζί τις επετείους τους μ’ ένα μουσικό 4ήμερο (23-26 Νοεμβρίου) στο Gagarin 205.
30 Χρόνια από το ΑΝ και 15 από το Gagarin λοιπόν και μια σειρά ζωντανών παραστάσεων με πολλά και δυνατά ονόματα – το καθένα με τη μεγάλη ή μικρότερη ιστορία του. Να μερικά απ’ αυτά… Nightstalker, Φοίβος Δεληβοριάς, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Closer, Διάφανα Κρίνα, Echo Tattoo, Γκούλαγκ, Last Drive και… και… και… Ναι, γιατί οι δύο χώροι λειτούργησαν σθεναρά και για τα συγκροτήματα του ελληνικού ροκ, μαζί μ’ εκείνα του ξένου – κάτι που συνέβη από την αρχή της διαδρομής τους και όχι όψιμα. Κι αυτό μετράει, γιατί σκηνή χωρίς χώρους και live δεν υφίσταται.
Προσωπικώς, έχω παρακολουθήσει διάφορα live και στο AN και στο Gagarin, και όσο και να πιέσω τη μνήμη μου αποκλείεται να τα θυμηθώ όλα. Ενδεικτικά αναφέρω, στο Gagarin 205, τους Rachid Taha, Buzzcocks, Uriah Heep, The Fall, Skatalites, TV Personalities, Mark Almond, Sharon Jones & The Dap-Kings… και στον AN Club τους Invisible Surfers, Purple Overdose, Mode Plagal, Deus Ex Machina κι ένα σωρό κι ακόμη – κυρίως ελληνικά.
Εκείνο που θα θυμάμαι πάντα, πέραν αυτών καθ’ αυτών των συναυλιών και των σχετικών παρεών, θα είναι το στριμωξίδι και στα δύο κλαμπ και πως συχνά, ιδίως στο AN, βγαίναμε έξω, αν μπορούσαμε, στη μέση του live και οπωσδήποτε στο διάλειμμα (όταν υπήρχε) για να πάρουμε λίγο αέρα.
Εντάξει, τα τελευταία χρόνια τα έχω περιορίσει τα live –είμαστε και… μεγάλοι άνθρωποι πια–, πάντα όμως θα φέρνω στη μνήμη μου «αξέχαστες στιγμές» κι από τους δύο χώρους, τους οποίους έχω συνδέσει και με άλλα events (φεστιβάλ ελληνικού cult κινηματογράφου, παζάρια δίσκων κ.λπ.).
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ να ευχηθώ και πάντα επιτυχίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου