Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 65

25/1/2017
Ένα παλιότερο κείμενο, που αξίζει να το… δείτε. Όχι μόνο να το διαβάσετε. Εντάξει χρειάζονται 100 λεπτά, είναι μια ολόκληρη εκπομπή, αλλά έστω και κατά τόπους θα σας αποζημιώσει… XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! 

23/12/2017 
Πέθανε προχθές ο Roswell Rudd στα 82 του, ένας από τους πιο μεγάλους τρομπoνίστες της τζαζ. Πολύ λίγους μπορείς να βάλεις δίπλα του. Πάντα στην πρώτη γραμμή με Jazz Composer's Orchestra, Liberation Music Orchestra, Carla Bley κ.λπ. και με συνεχή άλμπουμ που ανακάτευαν την τζαζ με την πρωτοπορία, ο Roswell Rudd δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει το κάτι παραπάνω για τη μουσική. RIP.
 

23/12/2017
Υπάρχουν κάτι συριζοφρουροί, που πανηγυρίζουν συνεχώς για το μόνο δείκτη που κατάφεραν θεωρητικά να βελτιώσουν αυτά τα τρία χρόνια που κυβερνάνε, το ποσοστό της «ανεργίας» στον ιδιωτικό τομέα (τον άλλον άστονα – θα τρώει και θα πίνει πάντα στην υγεία των κορόιδων). Πρόκειται, απλά, για μια αποπροσανατολιστική γελοιότητα, που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η «πραγματική ανεργία» μετρημένη εσχάτως και μετριοπαθώς από τη ΓΣΕΕ είναι 29%, ενώ στην πράξη η αληθινή πραγματική ανεργία (εκτός εισαγωγικών) είναι τουλάχιστον διπλάσια.
Είναι φαιδρό και ύπουλο να πανηγυρίζεις (πόσω μάλλον όταν και επί ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η μετανάστευση για δουλειά στο εξωτερικό) για τους μισθούς των 100, 200 και 300 ευρώ, που κατά τις μετρήσεις σημαίνουν «εργασία», και όχι απασχόληση που αμείβεται με χαρτζιλίκι, και εντελώς αποπροσανατολιστικό το να νομίζεις ότι θα καταγράψεις αληθινή ανάπτυξη μοιράζοντας τη φτώχεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους.  
Με χρέος καρφωμένο σταθερά στο 180% και με «ανάπτυξη» των δεκαδικών (όταν έχει χαθεί για πάντα το 1/4 του ΑΕΠ από το 2008 και μετά) το μόνο πιο γελοίο, από την «ελάττωση της ανεργίας», στοιχείο, που μπορεί να παρουσιάσει ο αναιδής συριζοφρουρός είναι η πτώση των επιτοκίων στα επίπεδα του 2006! Βγείτε και δανειστείτε τότε παλληκάρια μου… τι κάθεστε; 

22/12/2017 
Πήγα το απόγευμα στο παζάρι παλαιών βιβλίων και περιοδικών των ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας) στου Ψυρρή και μάλλον απογοητεύτηκα. Περίμενα να βρω κάποια παλιά πράγματα, αλλά τελικά έφυγα μ’ ένα βιβλιαράκι του 2015! Έχω πάει και στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ κάμποσες φορές (στην πλατεία Κουμουνδούρου, εκεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ) για επιτόπια μελέτη, και ξέρω τι θησαυρούς έχουν… αυτούς, τέλος πάντων, που δεν θα τους δούμε ποτέ στα παζάρια να εκποιούνται. 
Έτσι όμως είναι αυτά τα πράγματα, οπότε ok.

21/12/2017
Πλειστηριασμούς δεν τόλμησαν να κάνουν οι Σαμαροβενιζέλοι – θα τους έτρωγαν ζωντανούς. Τώρα θα τους κάνει ο Τσίπρας. Στην αποικία μπορεί ο Σύριζας να νομοθετεί καθ’ υπαγόρευσιν των «θεσμών», φυσικά, αλλά αυτό δεν πρόκειται να τον σώσει από τη μήνι της κοινωνίας. Η οποία κοινωνία δεν θα βρεθεί μόνο ξεσπιτωμένη, αλλά πιθανώς και άφραγκη, καθότι το κούρεμα των καταθέσεων θα παίζει πάντα στο τραπέζι, από τη στιγμή όπου τα «κοράκια» πληρώνουν στις τράπεζες κάτι φραγκοδίφραγκα για να πάρουν τα «κόκκινα». Δηλαδή οι Κύπριοι γιατί είναι χειρότεροι από μας, που χάσανε και καταθέσεις και χάνουν και σπίτια τώρα; Το έργο πάντα θα μπορεί να παιχτεί κι ανάποδα…

1 σχόλιο:

 1. Σχόλια από το facebook για Roswell Rudd...

  Vassilis Konstandopoulos
  τιτανοτεράστιος, φυσικά (όπως θα έλεγε κι ο Γιανουλόπουλος), ο όρος "τζαζ" για αυτούς τους τύπους είναι απολύτως περιοριστικός.

  Nikos Zozos
  Μέγας και το κομμάτι που επέλεξες θεϊκό!

  Christos Sotiropoulos
  αριστουργηματικό το κομμάτι αυτό

  ΑπάντησηΔιαγραφή