Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

PSYCHEDELIC TRIPS TO DEATH ωραία πειραγμένο rock, από μια ελληνική μπάντα που θέλει να ξεχωρίσει

Η τρίτη κυκλοφορία των Psychedelic Trips to Death, που προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα βινύλιο, κομμένο σε 200 αντίτυπα και το οποίον έχει τίτλο Blood for Blood [Private, 2017]. Το συγκρότημα, να το πούμε, είναι τριμελές, καθώς αποτελείται από τους Θανάση Σαμπαζιώτη, Δημήτρη Πολιούδη και Κωνσταντίνο Ιωσηφίδη και πως αυτό που παίζουν και παρουσιάζουν στο “Blood for Blood” δεν έχει κάποια προφανή σχέση με την ψυχεδέλεια (το σημειώνω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων).
Τι παίζουν οι Psychedelic Trips to Death; Πειραγμένο ροκ, που άρχεται από τους Stooges, περνάει από τους Cramps και μπλέκει για τα καλά στα γρανάζια της alternative noise pop των Jesus and Mary Chain (ενδεχομένως και του… ανάλογου rock των Sonic Youth). Τέλος πάντων η ουσία δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι πως στην περίπτωση των Psychedelic Trips to Death έχουμε ένα ακόμη ελληνικό σχήμα, που ομνύει στα eighties βασικά (με τα όποια «πριν» ή «μετά») και που, κάπου-κάπου, μπορεί να «πιάνει» και μια-κάποια «Barrett-ική» σύγχυση – οπότε κι αυτό ακόμη το “psychedelic” ίσως να μην είναι εντελώς ξένο και, εν τοιαύτη περιπτώσει, κάτι να υπονοεί.
Πάντως η μπάντα παίζει καλά, δηλαδή μια χαρά, με τα τραγούδια της να είναι κάτι περισσότερο από ενδιαφέροντα. Δεν υπάρχει κατάχρηση εκφραστικών μέσων, ο τραγουδιστής είναι σωστός και μεστός, οι κιθάρες σκορπίζουν πανικό, το ρυθμικό τμήμα στέκεται στο ύψος του. Μάλιστα, ασκούμενοι, οι Psychedelic Trips to Death, εντός αυτού τού noisy σκηνικού καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, μέσα στο πλέγμα των συγκροτημάτων της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, δίχως να αναπαράγουν κάτι απ’ αυτά που ακούγονται τριγύρω. Κι αυτό το προσμετρώ ως ένα μικρό κατόρθωμα – ή και μεγαλύτερο.  
Πολύ καλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου