Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

C-DRAIN τέσσερα καινούρια τραγούδια του Χρήστου Παππά

C-Drain είναι ο Χρήστος Παππάς με άλλο όνομα – αν και κάποιοι, που μπορεί να μας παρακολουθούν πιο στενά, ίσως να το γνωρίζουν επειδή έχουμε γράψει κι άλλες φορές τα σχετικά. Πριν ένα χρόνο ας πούμε (Φεβρουάριος, 2017) είχαμε πει ορισμένα λόγια για το EP των/του C-Drain Covers Unplugged” [CPS, 2016], που ήταν γεμάτο με διασκευές (Joy Division, New Order κ.λπ.), ενώ τώρα θα γράψουμε ολίγα τινά περί του No Plumbing Business EP[CPS Records, 2018], που περιέχει τέσσερα τραγούδια του Χρήστου Παππά. Σ’ αυτά τα tracks ο Παππάς παίζει κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο, κρουστά και τραγουδά, ενώ υπάρχουν και βοήθειες από άλλους μουσικούς σε ντραμς, μπάσο, κιθάρες, βιολί και φωνητικά.
Το πρώτο τραγούδι λέγεται “Come on!” ξεκινάει με samples, για ν’ ακολουθήσει ένα pop-rock… αφήγημα σε γρήγορο τέμπο, με θετική αύρα και με στοιχεία από glam, Bowie και gently soul (αν και χωρίς πνευστά) α λα Style Council, μέχρι πιο σύγχρονα πράγματα. Το “Fly” είναι ένα επίσης στέρεο rock τραγούδι, με πολύ ωραία φωνητικά και κιθάρες και με επιτυχείς αυξομειώσεις σε ένταση, τέμπο κ.λπ. Στο “Round nround” τα vibes κατεβαίνουν. Πιο πολύ με μπαλάντα έχουμε εδώ να κάνουμε, που διαθέτει όμως και τα απαραίτητα pop επιχρίσματα και η οποία, όσο κυλάει ο χρόνος, ανεβαίνει σε ένταση. Το EP θα ολοκληρωθεί με το εξωστρεφές “Sunny day”, που σαν τραγούδι θυμίζει το πρώτο.
Ένα ευχάριστο EP από τον C-Drain είναι το “No Plumbing Business”, έναν άνθρωπο που ξέρει να γράφει «σωστά» ποπ τραγούδια.
Επαφή: www.cps-records.com

1 σχόλιο: