Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ωραίες φωτογραφίες του Πατρινού Καρναβαλιού από ένα δημοσίευμα του 1967 – προέρχονται από το περιοδικό «Εικόνες» και διαθέτουν καυστικές λεζάντες του Φρέντυ Γερμανού

Δεν βλέπεις συχνά έγχρωμες (ελληνικές) φωτογραφίες πριν το 1970. Και αν συζητάμε για το Πατρινό Καρναβάλι τότε αυτές είναι ακόμη λιγότερες. Όσες υπάρχουν, όμως, είναι άκρως εντυπωσιακές, γιατί είναι εντυπωσιακά τα χρώματα και συνήθως εξαιρετικές οι εκτυπώσεις πάνω στα χαρτιά. Μερικές τέτοιες φωτογραφίες θα σας δείξουμε στη συνέχεια.
Προέρχονται όλες από ένα άρθρο του περιοδικού ΕΙΚΟΝΕΣ (#591, 17 Φεβρουαρίου 1967), που είχε τίτλο «Απόκριες ή Η Επιδημική Μελαγχολία» (αρκετά «προχωρημένο» και σαν τίτλος) και ήταν γραμμένο από τον Φρέντυ Γερμανό. Το κείμενο ήταν διανθισμένο με σκίτσα (ΚΥΡ), όπως και με ωραιότατες έγχρωμες φωτογραφίες (Ε. Παπαναγόπουλου ή Παπαναγοπούλου).
Να σημειώσουμε, μόνον, πως η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είχε «πέσει» 12 Μαρτίου εκείνη τη χρονιά (1967) και πως οι φωτογραφίες του άρθρου των Εικόνων προέρχονταν, λογικά, από προηγούμενη καρναβαλική παρέλαση (του 1966).
Μεταφέρουμε, λοιπόν, αυτές τις πέντε φωτογραφίες, με τις αντίστοιχες αυθεντικές λεζάντες του Φρέντυ Γερμανού και με μια μικρή δική μας παρέμβαση.

Η συνέχεια εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου