Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

SPINNERS γ@μιστερό εγχώριο punk-rock

Οι Spinners είναι ένα (ελληνικό) punk-rock συγκρότημα με μια κάποια ιστορία πλέον, αφού σχηματίστηκαν το 2008, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τέσσερα άλμπουμ – με το πλέον πρόσφατο απ’ αυτά να έχει τίτλοOperation: Breakout [Sideshow Records, 2019]. Η μπάντα είναι τριμελής και σήμερα αποτελείται από τους Panos κιθάρες, φωνή, Chris ντραμς και Johnny μπάσο, φωνή, ενώ κατά περίπτωση βοηθούν και ορισμένοι guests σε σαξόφωνο (ο Μανώλης Κισαμιτάκης από τους Dirty Fuse), σύνθια, μελόντικα και επιπρόσθετη κιθάρα.
Μπαίνοντας στα παραμέσα... να πούμε πως οι Spinners είναι ένα πολύ καλό, ένα δεμένο γκρουπ. Σαν «ήχος», δηλαδή, τους ακούω «μια χαρά» – αρκετά διαβασμένους εννοώ στα γνωστά punk-rock κατατόπια, τα αμερικάνικα κυρίως από τα τέλη των seventies και τις αρχές των eighties, καθώς άλλοτε φέρνουν στη μνήμη Wipers, άλλοτε Hüsker Dü και άλλοτε Flesh Eaters (κι αυτοί είχαν σαξόφωνο).
Τα τραγούδια των Spinners είναι όλα πολύ καλά, στις σωστές διάρκειες (δυο-τρία λεπτά το καθένα), με τις πρέπουσες αναπτύξεις και το προσδοκώμενο δόσιμο.
Αν θα μπορούσε κάτι να βελτιωθεί, και θα πρέπει να βελτιωθεί, αυτό έχει να κάνει βασικά με τις δεύτερες φωνές, που ακούγονται κάπως «λίγες», αλλά ok... αυτό δεν είναι πολύ σοβαρό (διορθώνεται μάλλον εύκολα και με διαφόρους τρόπους).
Κομμάτια που να ξεχωρίζουν... δεν υπάρχουν, γιατί όλα είναι «δυναμίτες» και του αυτού πάνω-κάτω επιπέδου.
Αν, όμως, με πίεζαν θα έβαζα στην πρώτη γραμμή το φερώνυμο κομμάτι που «σκοτώνει» (είναι το ένατο από τα έντεκα tracks του CD) και ακόμη το “Revenge of the tribesmen”, το “Ill be waiting”, καθώς και το instrumental Johann Trollmanns infinite punch” (γ@μιστερό).
Μια πολύ καλή περίπτωση είναι οι Spinners, που δεν πρέπει με τίποτα να παραπέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου