Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

REJECTION ελληνικό groove «μέταλλο»

Όπως βλέπω στο bandcamp τους, οι «μεταλλάδες» Rejection από την Κόρινθο έχουν τρία άλμπουμ μέχρι σήμερα. Το “Hollow Prays” από το 2010, το “Subject 43” από το 2013 και το περυσινό A New Age of Insanity [Private Pressing, 2019], που είναι και το πιο πρόσφατο φυσικά. Η μπάντα είναι τετραμελής (Vlassis φωνή, Nick_A κιθάρες, John μπάσο, Nontas ντραμς) και αυτό-χαρακτηρίζεται ως “groove metal” και “nu-metal”.
Η αλήθεια είναι πως οι Rejection δανείζονται από διαφορετικές «μεταλλικές» περιοχές, κάτι που καταδεικνύεται πρώτα-πρώτα από τα φωνητικά τους, που είναι και growl και «κανονικά». Και κάπως έτσι αυτό το δισυπόστατο χαρακτηρίζει, θα λέγαμε, από άκρη σε άκρη, το CD τους.
Το “A New Age of Insanity” είναι ένα καλό και δεμένο άλμπουμ, με καλή παραγωγή, ωραία παιξίματα και ενδιαφέροντα στιχουργικά θέματα – ανάμεσα σε άλλα.
Οι Rejection μιλάνε για το μέλλον του κόσμου, μα και για το παρόν του, για τη σύγχρονη μοναξιά και απομόνωση, για την δύναμη της (ανεξέλεγκτης) πληροφορίας κ.λπ. και όλα αυτά μαζί με τα απαραίτητα ηχητικά εφόδια. Τη δύναμη των μουσικών τους εννοώ και την αποφασιστικότητα της παρουσίας τους.
Γενικώς, δεν έχεις να πεις πολλά για ένα άλμπουμ που έχει και πολλά θετικά, και που σέβεται τις παραδόσεις των… προγόνων (οι Rejection φέρνουν στη μνήμη τούς Αμερικανούς Pantera) και που είναι πειστικότατο προς κάθε διάστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου